Go Back Email Link
עוגת מישמשים וקרמבל פרווה

עוגת מישמשים וקרמבל פרווה

סוויט דולי
עוגת משמשים נפלאה עם קרמבל מלמעלה קלה להכנה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים לעוגות בחושות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 150 גרם נטורינה
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות קמח תופח

שכבת הריבה

  • 2 כפות ריבה
  • 10 יחידות משמשים

קרמבל

  • 50 גרם נטורינה
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • חצי כוס סוכר חום
  • חצי כוס קמח לבן

Instructions
 

  • שמים בקערת המיקסר את הנטורינה שהיא בטמפרטורת החדר, סוכר, סוכר וניל ומקציפים הכל ביחד
  • אחרי כחמש דקות מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה אחידה
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה
  • מעבירים לתבנית אפייה את הבלילה
  • מורחים על הבלילה ריבה ומפזרים מעל חצאי משמשים
  • מכניסים למקרר בינתיים ומכינים את הקרמבל
  • שמים בקערה את כל המצרכים ומערבבים, יוצרים גושים קטנים ואין צורך לאחד את הבצק
  • מוציאים את התבנית מהמקרר ומפזרים על העוגה מלמעלה
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כארבעים דקות
  • אחרי שלושים וחמש דקות כבר תבדקו את העוגה שלכם, כי זה תלוי בחום התנור
  • כאשר השכבה העליונה מוכנה עם קיסם בודקים גם את השכבה התחתונה ומוציאים מהתנור
  • מקררים מעט ומפזרים אבקת סוכר
  • שתהייה שבת מלאה טעמים טובים!