Go Back Email Link
עוגת משמשים בטעם של פעם

עוגת משמשים בטעם של פעם

סוויט דולי
הקצפת מעל עוגת המשמשים ממתיקה את חמצמצות המשמשים בעוגה אוורירית ונהדרת
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 12 משמשים חצויים
  • רבע כוס סוכר חום
  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס חלב או מיץ תפוזים לגרסת פרווה
  • 1 כוס קמח תופח

לקישוט מעל

  • 250 גרם שמנת מתוקה או שמנת צמחית לגירסת פרווה
  • 3 כפיות סוכר

Instructions
 

  • על תבנית אפיה מפזרים את הסוכר החום ועליו מניחים את חצאי המשמשים
  • להפריד את הביצים. החלבונים לשים בקערת המיקסר, החלמונים מחכים בצד.
  • את החלבונים להקציף לקצף חזק.
  • מתחילים במהירות בינונית, עוברים למהירות חזקה ומוסיפים את הסוכר לאט לאט, עד שהקצף מבריק.
  • בקערה נפרדת לערבב: חלבונים, שמן, חלב.
  • לצקת בזהירות לקערת החלבונים את תערובת החלמונים ולערבב בתנועות קיפול
  • לא לפחד שזה נוזלי, רק בבקשה לעבוד לאט!
  • להוסיף את הקמח ולהמשיך לערבב בתנועות קיפול עד שהקמח נבלע בתערובת
  • לתבנית 24 על המשמשים ולאפות בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות כ-50 דקות
  • העוגה יוצאת רכה, נימוחה, חלומית. המשמשים מגירים רטיבות לעוגה והיא עסיסית מאד
  • מקררים את העוגה, לאחר הקירור
  • הופכים את העוגה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקשטים מעל.
  • מוסיפים נגיעות ריבת משמשים ואתם מסודרים.
  • בתיאבון!
  • אפשרות נוספת-
  • להכין את הבלילה ואת המשמשים להטביע בשכבה העליונה.
  • תהנו חברימים!
Keyword עוגת משמשים בטעם של פעם