על תבנית אפיה מפזרים את הסוכר החום ועליו מניחים את חצאי המשמשים
להפריד את הביצים. החלבונים לשים בקערת המיקסר, החלמונים מחכים בצד.
את החלבונים להקציף לקצף חזק.
מתחילים במהירות בינונית, עוברים למהירות חזקה ומוסיפים את הסוכר לאט לאט, עד שהקצף מבריק.
בקערה נפרדת לערבב: חלבונים, שמן, חלב.
לצקת בזהירות לקערת החלבונים את תערובת החלמונים ולערבב בתנועות קיפול
לא לפחד שזה נוזלי, רק בבקשה לעבוד לאט!
להוסיף את הקמח ולהמשיך לערבב בתנועות קיפול עד שהקמח נבלע בתערובת
לתבנית 24 על המשמשים ולאפות בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות כ-50 דקות
העוגה יוצאת רכה, נימוחה, חלומית. המשמשים מגירים רטיבות לעוגה והיא עסיסית מאד
מקררים את העוגה, לאחר הקירור
הופכים את העוגה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקשטים מעל.
מוסיפים נגיעות ריבת משמשים ואתם מסודרים.
בתיאבון!
אפשרות נוספת-
להכין את הבלילה ואת המשמשים להטביע בשכבה העליונה.
תהנו חברימים!