מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
את החלבונים שמים בקערת מיקסר ומתחילים להקציף
מקציפים עד קבלת קצף לבן ואוורירי
מוסיפים את הסוכר בפעימות קטנות וממשיכים להקציף את החלבונים
אחרי מספר דקות מנמיכים את פעולת המיקסר
מוסיפים את החלמונים ומפעילים שוב את המיקסר לאט
מפסיקים את המיקסר, מוסיפים את הקמח מצות ומפעילים את המיקסר שוב
נותנים לקמח להתערבב היטב עם הבלילה וסוגרים את המיקסר.
משמנים תבנית ויוצקים את הבלילה לתבנית
לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית לאפייה כארבעים דקות
בינתיים מכינים את הסירופ
שמים בסיר קטן את הסוכר, המים והרום ומבשלים עד שהסוכר נמס
כשהעוגה נאפתה נותנים לה להתקרר מעט ויוצקים את הסירופ בזהירות על כל העוגה
נותנים לעוגה להתקרר ומקציפים את הקצפת
מצפים את העוגה בקצפת
אני קישטתי בגאנש שוקולד .
שיהיה חג שמח וטעים!