מוציאים את הבצק מהמקרר, פותחים ומרדדים לבצק דק
פורסים את הבצק לפסים ארוכים ודקים
מעבירים לתבנית אפייה ואופים את המקלות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
אופים את המקלות כעשר דקות אפילו פחות, ברגע שמשחימים להוציא
אל תגידו שלא הזהרתי שלא ישרפו לכם
מוציאים את המקלות ושומרים בקופסה סגורה.
מכינים את הקרם פטיסייר/קרם שניט
בקערת מיקסר שמים את החלמונים עם הסוכר וסוכר וניל ומקציפים לקצף לבן ואוורירי ומניחים בצד.
שלוש כוסות מהחלב שמים בסיר ומחממים את החלב על האש
כוס אחת מערבבים עם הקורנפלור עד שהקורנפלור נמס
אחרי שהקצף של החלמונים בהיר, מוסיפים את החלב עם הקורנפלור לאט למיקסר
בוס אחת מהסיר שעל האש מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים באיטיות,
מעבירים את קערת המיקסר ליד הסיר ולאט לאט מעבירים את כל הבלילה לסיר עם החלב
מערבבים כל הזמן
אחרי שהעברנו את כל החלב מערבבים עוד מספר דקות עד שהעיסה ממש מסמיכה
מוסיפים את החמאה ומערבבים הכל ביחד
כשהחמאה נמסה ויש לנו בלילה אחידה מעבירים את הקערה למקרר לקירור לכמה שעות, הקרם יתייצב
מתחילים בהרכת העוגה
מצפים תבנית בניילון נצמד זה יעזור לנו לשלוף את העוגה
מניחים שכבת קרם על התחתית ומוסיפים פסים של הבצק על הקרם
על הפסים מניחים עוד שכבת קרם וככה מכינים את כל העוגה
קרם, מקלות ועוד קרם עד שהתבנית מלאה בקרם
תשאירו כוס מהקרם לקישוט סופי של העוגה
אחרי שהתבנית מלאה תכסו בניילון נצמד ולמקפיא לשעתיים
מוציאים מהמקפיא, הופכים את העוגה ומורידים את הניילון הנצמד
עם מרית מחליקים את הקרם מלמעלה ומזליפים קישוטי קרם נוספים עם הקרם שנשאר
מפצחים את שאריות המקלות שנשארו לנו מסביב מגישים ונהנים מכל ביס!
את העוגה אחרי ההקפאה אפשר לשמור בקירור רגיל.