Go Back Email Link
עוגת קרם שניט מיוחדת במינה

עוגת קרם שניט מיוחדת במינה

סוויט דולי
עוגת קרם שניט מיוחדת במינה שעוד לא הכנתם
Prep Time 40 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 40 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח אירופאי

Ingredients
  

  • 1 בצק עלים של שימרית

לקרם

  • 4 כוסות חלב
  • חצי כוס קורנפלור
  • 5 חלמונים
  • חצי כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 100 גרם חמאה

Instructions
 

  • מוציאים את הבצק מהמקרר, פותחים ומרדדים לבצק דק
  • פורסים את הבצק לפסים ארוכים ודקים
  • מעבירים לתבנית אפייה ואופים את המקלות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
  • אופים את המקלות כעשר דקות אפילו פחות, ברגע שמשחימים להוציא
  • אל תגידו שלא הזהרתי שלא ישרפו לכם
  • מוציאים את המקלות ושומרים בקופסה סגורה.
  • מכינים את הקרם פטיסייר/קרם שניט
  • בקערת מיקסר שמים את החלמונים עם הסוכר וסוכר וניל ומקציפים לקצף לבן ואוורירי ומניחים בצד.
  • שלוש כוסות מהחלב שמים בסיר ומחממים את החלב על האש
  • כוס אחת מערבבים עם הקורנפלור עד שהקורנפלור נמס
  • אחרי שהקצף של החלמונים בהיר, מוסיפים את החלב עם הקורנפלור לאט למיקסר
  • בוס אחת מהסיר שעל האש מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים באיטיות,
  • מעבירים את קערת המיקסר ליד הסיר ולאט לאט מעבירים את כל הבלילה לסיר עם החלב
  • מערבבים כל הזמן
  • אחרי שהעברנו את כל החלב מערבבים עוד מספר דקות עד שהעיסה ממש מסמיכה
  • מוסיפים את החמאה ומערבבים הכל ביחד
  • כשהחמאה נמסה ויש לנו בלילה אחידה מעבירים את הקערה למקרר לקירור לכמה שעות, הקרם יתייצב
  • מתחילים בהרכת העוגה
  • מצפים תבנית בניילון נצמד זה יעזור לנו לשלוף את העוגה
  • מניחים שכבת קרם על התחתית ומוסיפים פסים של הבצק על הקרם
  • על הפסים מניחים עוד שכבת קרם וככה מכינים את כל העוגה
  • קרם, מקלות ועוד קרם עד שהתבנית מלאה בקרם
  • תשאירו כוס מהקרם לקישוט סופי של העוגה
  • אחרי שהתבנית מלאה תכסו בניילון נצמד ולמקפיא לשעתיים
  • מוציאים מהמקפיא, הופכים את העוגה ומורידים את הניילון הנצמד
  • עם מרית מחליקים את הקרם מלמעלה ומזליפים קישוטי קרם נוספים עם הקרם שנשאר
  • מפצחים את שאריות המקלות שנשארו לנו מסביב מגישים ונהנים מכל ביס!
  • את העוגה אחרי ההקפאה אפשר לשמור בקירור רגיל.
Keyword עוגת קרם שניט מיוחדת במינה