Go Back Email Link
עוגת שוקולד שמתים עליה

עוגת שוקולד שמתים עליה

סוויט דולי
כמו בחיים השוקולד והמריר באים לפעמים ביחד. עוגת שוקולד רכה ונמסה במיוחד כשהשוקולד והגאנש מתערבבים בפה.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course מכונים לעוגות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 200 גרם שוקולד

Instructions
 

  • מפרידים בין החלבונים לחלמונים.
  • את החלבונים מקציפים עם הסוכר לקצף יציב וחזק.
  • להוסיף לקצף החלבונים את החלמונים ולערבב בתנועות קיפול.להוסיף 1 אבקת האינסטנט ושוב בתנועות קיפול לערבב אבל לא הרבה פעמים שהעיסה לא תהפוך לנוזל.
  • למזוג הבלילה לתבנית 24 ובתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפות כשלושים עד ארבעים דקות.
  • בינתיים מכינים את הגאנש.
    מחממים שמנת מתוקה עד לרתיחה, מוסיפים השוקולד פנימה, מכבים האש ומניחים בצד. אחרי שלוש דקות מערבבים עד לקבלת נוזל סמיך ונותנים לנוזל להתקרר אך לא להתקשות.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור מחכים כחצי שעה שתתקרר.
  • כ – 3 – 4 כפות מהגאנש יוצקים על העוגה ושמים במקרר עד לסיום הכנת הקצפת.
  • בינתיים, מקציפים שמנת מתוקה עם החלב והאינסטנט פודינג שוקולד עד לקבלת קצף יציב.
  • כשהקצף יציב להוסיף 2 כפות מהגאנש לקרם ולהמשיך להקציף עוד שני סיבובים עד שהכל מתערבב.
  • מוציאים את העוגה מהמקרר עם שכבת הגאנש הדקה ומצפים בקצפת עם השוקולד. שמים במקרר לעוד חצי שעה שתקרר גם הקצפת.
  • מוציאים מהמקרר, יוצקים מעל את שארית הגאנש ומחזירים למקרר לעוד כמה שעות שהעוגה תסתדר במקומה.
  • אם תסתכלו בתמונות ניתן לראות את שכבות השוקולד שעל העוגה היטב.אין צורך להרטיב את העוגה, היא רכה ונמסה בפה שכבות הגאנש שעוטפות את העוגה מתערבבות עם הקצפת והטעם חלומי!
Keyword עוגת שוקולד שמתים עליה