עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון
סוויט דולי
עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון - קלה להכנה - מושלמת לאירוח, לצד כוס קפה ולפינוק של בני המשפחה בסוף השבוע
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Total Time 1 hour hr 20 minutes mins
Course מתכונים לעוגות
Cuisine בישול ישראלי
- 4 תפוחים מקולפים, מגולענים ופרוסים לפרוסות דקות
- 2 כוסות קמח תופח
- 2 כוסות סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס חלב
- 1/2 כוס מים רותחים
- 3/4 כוס סוכר חום
- 2 כפות אבקת סוכר (לא חובה)
מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
מערבבים בקערה את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב, ומערבבים. אחרי שהעיסה אחידה מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים פעם נוספת.
משמנים תבנית מרובעת ויוצקים את הבלילה לתוכה.
מטביעים את עיגולי התפוחים בעדינות בבלילה, חלק משאירים חשופים.
מערבבים את הקינמון והסוכר החום ביחד ומפזרים מעל העוגה.
מכניסים לתנור ואופים כ- 50 דקות. בודקים עם קיסם: מכניסים קיסם לעוגה – אם הקיסם יוצא יבש אפשר להוציא את העוגה מהתנור.
אחרי שהעוגה התקררה מפזרים מעל אבקת סוכר – לא חייבים.
הרי לכם עוגת תפוחים קלה להכנה שיוצאת עסיסית, אוורירית ונהדרת.תיהנו ובתיאבון גירסה פרווה: להחליף את החלב- בחלב סויה או מיץ תפוזים.
Keyword עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון