Go Back Email Link
עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון

עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון

סוויט דולי
עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון - קלה להכנה - מושלמת לאירוח, לצד כוס קפה ולפינוק של בני המשפחה בסוף השבוע
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 4 תפוחים מקולפים, מגולענים ופרוסים לפרוסות דקות
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס חלב
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 2 כפות אבקת סוכר (לא חובה)

Instructions
 

  • מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  • מערבבים בקערה את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב, ומערבבים. אחרי שהעיסה אחידה מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים פעם נוספת.
  • משמנים תבנית מרובעת ויוצקים את הבלילה לתוכה.
  • מטביעים את עיגולי התפוחים בעדינות בבלילה, חלק משאירים חשופים.
  • מערבבים את הקינמון והסוכר החום ביחד ומפזרים מעל העוגה.
  • מכניסים לתנור ואופים כ- 50 דקות. בודקים עם קיסם: מכניסים קיסם לעוגה – אם הקיסם יוצא יבש אפשר להוציא את העוגה מהתנור.
  • אחרי שהעוגה התקררה מפזרים מעל אבקת סוכר – לא חייבים.
  • הרי לכם עוגת תפוחים קלה להכנה שיוצאת עסיסית, אוורירית ונהדרת.
    תיהנו ובתיאבון
  • גירסה פרווה: להחליף את החלב- בחלב סויה או מיץ תפוזים.
Keyword עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון