Go Back Email Link
ערוק לביבות ירק עיראקיות טעימות

ערוק לביבות ירק עיראקיות טעימות

סוויט דולי
מתכון לקציצות ערוק,לביבות ירק עיראקיות קלות הכנה ונפלאות בטעמן, עם גירסת אפייה,גירסה ללא גלוטן וגירסה טבעונית.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Course ערוק לביבות ירק עירקיות טעימות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 2 חבילות חבילות פטרוזיליה מהסופר (חבילות ארוזות)
  • 1 בצל
  • 3 תפוחי אדמה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית כורכום
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח רגיל – אם הקציצות לא מתאחדות אפשר להוסיף עוד כף או שתיים
  • 1 כוס כוסברה קצוצה אם רוצים
  • שמן לטיגון

Instructions
 

  • שוטפים היטב את הפטרוזיליה וקוצצים דק דק. אם עובדים עם מעבד מזון עוד יותר טוב, מכניסים למעבד שני סיבובים ויש לנו פטרוזיליה קצוצה.
  • את הבצל גם טוחנים במעבד מזון וטוחנים גם את תפוחי האדמה. אם אין לכם מעבד מזון קוצצים את הבצל דק דק ואת תפוחי האדמה מגרדים במגרדת.
  • את תפוחי האדמה סוחטים מהמים ומעבירים לקערה, מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה, אם אתם רוצים גם כוסברה זה השלב שמוסיפים הכל,ביצים, מלח, פלפל שחור, כורכום, ומערבבים הכל ביחד. תוסיפו את הקמח ותערבבו הכל ביחד לתערובת אחידה.
  • אם הקציצות לא מתאחדות תוסיפו עוד קצת קמח.
  • מחממים מחבת ויוצקים שמן ומחממים השמן שיהיה חם. יוצרים לביבות, שמים בשמן, מטגנים ואחרי כמה דקות הופכים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

לגירסת אפייה

  • משמנים נייר אפיה, מרססים עם ספריי שמן, שמים את הלביבות אחת אחרי השניה ובתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כרבע שעה מכל צד.

לגירסת ללא גלוטן

  • תשתמשו בקמח קונדיטור או קורנפלור.

לגירסה טבעונית

  • ותרו על הביצים, תוסיפו קמח אבל פחות מחצי כוס  עד שהקציצות יתאחדו.
  • תהנו אהובות ואהובים ושיהיה חנוכה טעים!
Keyword לביבות