Go Back Email Link
פאי אגסים טעים בטירוף

פאי אגסים טעים בטירוף

סוויט דולי
פאי אגסים טעים בטירוף שכל ביס נמס בפה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 17 minutes
Course מתכונים לעוגות פירות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שקדים טחונים

שכבת אגסים

  • 5 אגסים
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר חום
  • רבע כוס שמנת מתוקה

Instructions
 

  • בקערת מיקסר שמים חמאה רכה עם סוכר וביצה ומקציפים הכל ביחד עם וו גיטרה
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים
  • מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים הכל ביחד
  • הבצק רך וזה בסדר
  • מעבירים את הבלילה לתבנית פאי, מסדרים את הבצק בתוך התבנית ומעבירים למקרר
  • בינתיים, מקלפים את האגסים וחותכים לפרוסות
  • במחבת שמים חמאה וסוכר חום וממיסים ומערבבים
  • מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים הכל ביחד לקבלת סירופ טופי
  • מבשלים את הסירופ כחמש דקות והוא נהיה טיפה סמיך
  • מוסיפים את פרוסות האגסים לבלילה ומבשלים כחמש דקות
  • מוציאים את העוגה מהמקרר, ומתחילים לקשט את העוגה עם האגסים
  • מפזרים את האגסים על כל העוגה, ואחרי שגמרנו להעביר את כל האגסים
  • יוצקים את הסירופ טופי על אגסים בזהירות
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים אותה כחמישים דקות
  • מוציאים, מפזרים אבקת סוכר וכל ביס חלום!
Keyword פאי אגסים טעים בטירוף