שוטפים אורז ועדשים ושמים בצד
טוחנים במעבד מזון את הפטרוזיליה עם הכוסברה, הנענע והשום הכל ביחד
יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את הבצל
מאדים מעט את הבצל, מגרדים את הטופו ומוסיפים לסיר עם הבצל ומאדים מספר דקות
לתערובת עם הטופו את האורז והעדשים ומטגנים הכל ביחד מספר דקות
מוסיפים שלושת כוס מתערובת הכוסברה והפטרוזיליה לסיר עם העדשים והאורז. שומרים כרבע כוס אותה נוסיף לרוטב בסוף
מוסיפים לתערובת 2 כפות עגבניות מרוסקות ו-2 כפות רסק עגבניות ומערבבים הכל ביחד
מערבבים את כל העיסה ונותנים לה להתבשל כמה דקות
טועמים ומשפרים טעמים אם צריך, מורידים מהאש נותנים לתערובת להתקרר
שוטפים את הפלפלים היטב, חותכים להם את הראש, קוצצים את הגבעול ומנקים אותם היטב מגרעינים
יוצקים שמן לסיר ומטגנים בצל לצבע שקוף
מוסיפים את רבע כוס הפטרוזיליה הכוסברה עם השום ומערבבים
מוסיפים את כל התבלינים, מלח פלפל פפריקה מכל הטעמים
מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, מערבבים
מוסיפים מים ונותנים לסיר רתיחה
מנמיכים את האש וממלאים את הפלפלים בתערובת העדשים והאורז
מסדרים את הפלפלים בצפיפות בסיר, שמים על כל פלפל כף או שתיים מהרוטב
מכסים את הפלפלים עם המכסה שלהם, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, סוגרים את הסיר עם מכסה
מבשלים כשעה עד שעה וחצי על אש נמוכה
מידי פעם בודקים שהמים לא נגמרו, בסוף יהיה לכם סיר שילקקו את האצבעות איתו. בתיאבון.