Go Back Email Link
תבשילים לראש השנה

פלפל ממולא בקינואה ועדשים

סוויט דולי
פלפל ממולא בקינואה ועדשים תבשיל צמחוני טבעוני טעים אש!
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 2 hours
Course מתכונים טבעוניים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 8 פלפלים
  • 1 כוס קינואה לבנה ואדומה
  • 2 כוסות עדשים ירוקות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה (שקית מהסופר)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

לרוטב

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 5 עגבניות
  • 1.5 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 5 שיני שום

Instructions
 

  • חותכים את החלק העליון של הפלפל, לא זורקים, מנקים את הפלפלים מהגרעינים ושמים בצד
  • מכינים את הרוטב של הסיר
  • טוחנים עגבניות לרסק, מוציאים כמה כפות תשאירו בצד, נוסיף לתערובת של הקינואה והעדשים
  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל ומאדים את הבצל היטב
  • מוסיפים את רסק העגבניות לסיר עם הבצל, מוסיפים את המים, מלח, פלפל ושיני שום ומביאים לרתיחה
  • אחרי שהמים רתחו מנמיכים את האש
  • שוטפים את העדשים היטב ושמים בקערה
  • מוסיפים את הקינואה
  • מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת הרסק עגבניות ששמנו בצד
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה
  • ממלאים את הפלפלים בתערובת
  • נשארה לכם תערובת? תשימו בסיר עם הרוטב - יתבשל מושלם
  • שמים את הפלפלים בצפיפות בסיר אחד ליד השני
  • יוצקים מהרוטב של העגבניות על הפלפלים ומכסים עם "המכסה" של הפלפל
  • מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
  • או מעבירים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כשעה וחצי
  • הם יוצאים טעימים אש! הפלפל יוצא רך, התערובת נהדרת, תהנו.
Keyword פלפל ממולא בקינואה ועדשים