Go Back Email Link
פלפל שושקה ממולא בשר ואורז

פלפל שושקה ממולא בשר ואורז

סוויט דולי
פלפל שושקה ממולא בשר ואורז אפוי בתנור טעים אש!
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים לממולאים
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 10 פלפל שושקה
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 כוס אורז מבושל
  • חצי כוס פטרוזיליה
  • חצי כוס כוסברה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט
  • 2 שיני שום כתושות

רוטב עגבניות

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל
  • פרוסות דקות מכיסויים של השושקה
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2-3 כוסות מים

Instructions
 

  • שוטפים את הפלפלים, מורידים להם את הראש ומנקים את הפלפלים מהגרעינים
  • את הכיסויים שהורדתם, אפשר לחתוך לפרוסות ישמשו אותנו ברוטב
  • שמים בקערה כוס אורז מבושל
  • את הבשר הטחון מטגנים עם שמן ובצל עד שהוא שחום
  • מוסיפים לתערובת האורז, מוסיפים את כל הפטרוזליה והכוסברה והתבלינים ומערבבים לבלילה אחידה
  • לוקחים כל פלפל, ממלאים אותו, אחרי כל כפית מילוי דופקים אותו כדי שהתערובת תרד למטה
  • ככה מכינים את כל הפלפלים ושמים בתבנית
  • מכינים את הרוטב
  • יוצקים מעט שמן לסיר מוסיפים בצל קצוץ ומוסיפים את פרוסות הפלפל השושקה מספר דקות
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, מלח פלפל ושיני שום ומים ומערבבים
  • כשהרוטב אחיד, מעבירים את הרוטב בזהירות לתבנית
  • אם נשאר לכם תערובת של אורז ובשר אפשר לפזר בתבנית
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית, מכסים בנייר אפייה
  • אופים כשעה. אחרי שעה מורידים את הנייר ונותנים עוד עשר דקות למים להתאדות. זה פשוט מושלם! בתיאבון
Keyword פלפל שושקה ממולא בשר ואורז