Go Back Email Link
פרוסות בטטה ותפוחי אדמה בתנור

פרוסות בטטה ותפוחי אדמה בתנור

סוויט דולי
פרוסות בטטה ותפוחי אדמה בתנור ביס מלא בטעמים
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים לתפוחי אדמה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 תרסיס שמן פעם בטעם חמאה
  • 3 בטטות ארוכות וקטנות
  • 4 תפוחי אדמה קטנים
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כוס מים חמים
  • גבעולי טימין

Instructions
 

  • מקלפים את הבטטה ותפוחי האדמה ופורסים עם מנדולינה פרוסות דקות
  • את תפוחי האדמה נשים בקערה לחוד ואת הבטטה בקערה לחוד
  • מערבבים בקערית את התבלינים הכל ביחד ויוצקים מים חמים על הכל
  • מתיזים תרסיס שמן פאם על הבלילה ומערבבים הכל ביחד
  • יוצקים מחצית מהבלילה על תפוחי האדמה ומחצית מהבלילה על הבטטה
  • מערבבים היטב את הירקות עם התבלינים
  • מתיזים תרסיס שמן פאם על תבנית מאפינס ומפזרים עלי טימין על התחתית
  • ועכשיו מתחילים לפזר פרוסה פרוס מעל צבע שבכל גביע יהיה מגדל של צבעים, פעם תפוח אדמה ופעם בטטה
  • ככה מכינים את כל התבנית
  • מתיזים מעל שוב תרסיס שמן פאם והיידה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
  • אופים כארבעים דקות עד שהשכבות שחומות ומוציאים. בתיאבון!
Keyword פרוסות בטטה ותפוחי אדמה בתנור