מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות
בקערה מערבבים סוכר חום וקינמון
מכניסים את התפוחים לתערובת ומערבבים הכל ביחד
פותחים את חבילת עלי הפילו, כל פעם משתמשים בשני דפים
שמים דף פילו על משטח העבודה, מרססים בתרסיס שמן ומניחים דף נוסף על דף הפילו
מרססים גם את הדף העליון
לוקחים את שני קצוות הדפים ומכווצים לכיוון האמצע של הדף
את הפינות מכווצים גם פנימה ומכינים פרח מעלי הפילו
מניחים את פרחי הפילו בתבנית אפייה
זוכרים את תערובת התפוחים והסוכר שהכנו? עם כף מעבירים לאמצע פרח הפילו שלנו כף או שתיים של התפוחים
ככה ממלאים את כל פרחי הפילו
מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
אופים כרבע שעה עד שהבצק חם וקריספי
אם נשאר לכם רוטב מהתפוחים אפשר בהחלט למרוח בעדינות על הבצק זה מוסיף טעם לבצק הקריספי והפריך.
שיהיה חג שמח ומתוק!