Go Back Email Link
פרחי תפוחים בבצק פילו

פרחי תפוחים בבצק פילו

סוויט דולי
פרחי תפוחים בבצק פילו קינוח פרווה נהדר לראש השנה
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course מתכוני קינוחים לראש השנה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 בצק פילו שימרית
  • 2 תפוחים
  • 1 כוס סוכר חום דמררה
  • 1 כפית קינמון

Instructions
 

  • מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות
  • בקערה מערבבים סוכר חום וקינמון
  • מכניסים את התפוחים לתערובת ומערבבים הכל ביחד
  • פותחים את חבילת עלי הפילו, כל פעם משתמשים בשני דפים
  • שמים דף פילו על משטח העבודה, מרססים בתרסיס שמן ומניחים דף נוסף על דף הפילו
  • מרססים גם את הדף העליון
  • לוקחים את שני קצוות הדפים ומכווצים לכיוון האמצע של הדף
  • את הפינות מכווצים גם פנימה ומכינים פרח מעלי הפילו
  • מניחים את פרחי הפילו בתבנית אפייה
  • זוכרים את תערובת התפוחים והסוכר שהכנו? עם כף מעבירים לאמצע פרח הפילו שלנו כף או שתיים של התפוחים
  • ככה ממלאים את כל פרחי הפילו
  • מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
  • אופים כרבע שעה עד שהבצק חם וקריספי
  • אם נשאר לכם רוטב מהתפוחים אפשר בהחלט למרוח בעדינות על הבצק זה מוסיף טעם לבצק הקריספי והפריך.
  • שיהיה חג שמח ומתוק!
Keyword פרחי תפוחים בבצק פילו