פשטידת גבינות ותרד על תחתית תפוחי אדמה
סוויט דולי
פשטידת גבינות ותרד על תחתית תפוחי אדמה ללא גלוטן
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 50 minutes mins
Course מתכונים לפשטידות וקישים
Cuisine מטבח ישראלי
- 1 תרסיס שמן פאם על בסיס שמן זית
- 5 תפוחי אדמה
- 400 גרם תרד
- 3 ביצים
- 100 גרם גבינה מלוחה
- 50 גרם גבינה צהובה
- 250 מל שמנת מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 50 גרם מוצרלה
קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עד שהם רכים
מתיזים תרסיס שמן פאם על תבנית מעבירים את תפוחי האדמה המסוננים לתבנית ומועכים עם מועך פירה או עם כוס, שתהייה תחתית שטוחה
מתיזים תרסיס שמן פעם על גבי המשטח
קוצצים את התרד דק דק ושמים בקערה
בקערה מערבבים ביצים, גבינה מלוחה, גבינה צהובה, שמנת מתוקה מלח ופלפל ומערבבים הכל ביחד
מוסיפים את התרד ומערבבים לבלילה אחידה
יוצקים את הבלילה על גבי התבנית
מפזרים מעל את גבינת המוצרלה ומעביר לתנור שחומם מראש ל 180מעלות ואופים כארבעים דקות עד שהפשטידה מוכנה
מוציאים, נותנים לה קצת להתקרר ואפשר להגיש. בתיאבון!
Keyword פשטידת גבינות ותרד על תחתית תפוחי אדמה