Go Back Email Link
צ'יבורקי כיסונים ממולאים בשר

צ'יבורקי כיסונים ממולאים בשר

סוויט דולי
צ'יבורקי כיסונים ממולאים בשר מהמטבח הגיאורגי
Prep Time 50 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים לחנוכה
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות וודקה
  • 3/4 כוס מים

תערובת הבשר

  • 500 גרם בשר טחון
  • רבע כוס שמן
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום טחונות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

Instructions
 

  • מכינים את הבצק - שמים בקערת המיקסר את הקמח, מלח, שמן ו-וודקה ומערבבים הכל ביחד
  • מוסיפים את המים ומערבבים
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים את הבצק היטב
  • לשים את הבצק עד שנהפך למיקשה אחידה - הוא ממש לא רך
  • אחרי שהבצק אחיד - מכסים במגבת מטבח ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה
  • בינתיים מכינים את הבשר
  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל הקצוץ עד לגוון שחום
  • מוסיפים את הבשר ועם מזלג מפוררים את הבשר
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור ושום ומבשלים עד שהבשר מוכן - מקררים
  • מחלקים את הבצק לכדורים
  • כל כדור משטחים לכדור עגול
  • בשלב הזה הבצק שלנו רך ונהדר לעבודה
  • שמים באמצע הבצק 2 כפיות מהבשר ומכסים
  • מהדקים היטב בשוליים
  • אם יש שאריות, חותכים את הבצק לצורת חצי עיגול
  • מהדקים עם מזלג את הקצוות היטב
  • ככה מכינים את כל הכיסונים
  • מחממים שמן חם ומטגנים את הצ'יבורקי שלנו
  • מטגנים מצד אחד, הופכים לצד שני כששחום
  • בזמן שהופכים את הצ'יבורקי אם יש בועות על הבצק - סימן שהבצק שלנו מצויין
  • אחרי שהצ'יבורקי שחום - מעבירים לנייר סופג
  • מגישים חם!

גירסת אפייה

  • לתנור שחומם ל - 200 מעלות משמנים נייר אפייה מניחים את הצ'יבורקי, מורחים ביצה טרופה ואופים כרבע שעה - חג שמח!
Keyword אוזני המן פרג מבצק שקם