Go Back Email Link
צלי בקר עם תפוחי אדמה בתנור

קדירת צלי בקר עם תפוחי אדמה בתנור

סוויט דולי
קדירת צלי בקר עם תפוחי אדמה בתנור, סיר שהוא ארוחה שלמה
Prep Time 40 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 3 hours 40 minutes
Course מתכונים לצלי בקר
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קוביות בשר כתף מספר 5
  • 2 בצל
  • 6 תפוחי אדמה
  • 2 גזר
  • 5 כפות שמן
  • 1 כף מלח
  • חצי כף פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה אדומה עם שמן
  • 1 כף גריל עוף
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 8 שיני שום
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

  • יוצקים שמן למחבת, חותכים את הבצל לקוביות מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל
  • מטגנים את הבצל לאט לאט עד שהוא משחים
  • מניחים את קוביות הבשר על הבצל ומטגנים היטב דקות ארוכות
  • מטגנים מצד אחד היטב עד שהבשר משנה צבעו לשחום
  • כשהבשר משחים, הופכים את הבשר לצד השני ומטגנים היטב מהצד השני עד לקבלת גוון שחום
  • מטגנים את הבשר מכל הצדדים בלי להסס עם הזמן, קחו את הזמן זה רק יעשה טוב לבשר
  • בינתיים מקלפים את תפוחי האדמה והגזר וחותכים לקוביות
  • כשהבשר שחום, מפזרים את התבלינים על הבשר ומערבבים את הבשר עם התבלינים
  • מפזרים גם את שיני השום בכל הסיר
  • מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והגזר ומערבבים הכל ביחד ומטגנים מספר דקות
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
  • טועמים קצת מהתבשיל לראות אם צריך להוסיף תבלינים ואם לא, סוגרים ומעבירים לתנור
  • לתנור שחומם מראש ל - 130 מעלות מכניסים את הסיר לשלוש שעות
  • אתם יכולים לבדוק אחרי כשעה וחצי אם המים עדיין בסיר ואם צריך מוסיפים עוד חצי כוס
  • אחרי כשלוש שעות מוציאים את הסיר והופה! הבשר רך ונמס בפה. בתיאבון.
Keyword קדירת צלי בקר עם תפוחי אדמה בתנור