משרים בלילה קילו בורגול בינוני בהרבה מים עד שהוא תופח, אפשר להשרות גם 3-4 שעות
למחרת מסננים וסוחטים את המים מהבורגול
מעבירים למעבד מזון בורגול, בשר טחון ובצל וטוחנים
טוחנים את הכל בפעמיים שלוש
מערבבים את הכל לעיסה אחידה ושמים בקערה
מוסיפים מלח לתערובת ומערבבים לשים היטב את העיסה
שמים את התערובת בצד ומכינים את הבשר
מטגנים בצל בסיר כשהבצל שחום מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בזמן הטיגון
מוסיפים מלח, פלפל שחור ובהרט, צנוברים ומערבבים ומבשלים הכל ביחד
מורידים מהאש ומקררים את הבשר
לוקחים כדור מתערובת הבורגול ומשטחים על היד
שמים בתוך הכדור בשר טחון וסוגרים את כדור הבצק
מגלגלים אותו בידיים עד לקבלת צורת קובה כמו שאנחנו מכירים
מסדרים את כל הקובה על צלחת
בשלב הזה ניתן להקפיא את הקובה ואחרי ההקפאה להעביר לשקיות ניילון לפריזר
כל פעם שרוצים קובה, מוציאים ומטגנים
ממלאים סיר עם שמן וכשהשמן רותח, מעבירים את הקובה לטיגון
מטגנים מכל הצדדים, אחרי הטיגון מעבירים לנייר סופג
הקובה שלכם יהיה קריספי וטעים. בתיאבון!