Go Back Email Link
קיש זוקיני וקישואים עשיר פרווה

קיש זוקיני וקישואים עשיר פרווה

סוויט דולי
קיש זוקיני וקישואים עשיר פרווה תוספת נפלאה לכל אירוע
Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים לפשטידות וקישים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

בצק הקיש

  • 1 כוס קמח
  • רבע כפית מלח
  • 100 גרם נטורינה רכה
  • 2 כפות מים

מלית

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 2 זוקיני
  • 1 קישוא
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קרם קוקוס
  • 3 כפות קמח

Instructions
 

הכנת הבצק

  • שמים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, מלח ונטורינה רכה ומערבבים
  • אחרי שהבצק נעשה פירורי מוסיפים את החלמון ומערבבים
  • מוסיפים את המים עוד סיבוב אחד וסוגרים
  • מעבירים למשטח מקומח ומכינים כדור מהבצק
  • עוטפים בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה בינתיים מכינים את המלית
  • מוציאים את הבצק מהמקרר אחרי חצי שעה
  • מקמחים נייר אפייה ושמים את כדור הבצק על נייר אפייה, מקמחים אותו מעט מעל ובין שני ניירות אפייה, הכי קל, מרדדים את הבצק לעיגול
  • אחרי שהעיגול מוכן, מורידים נייר אחד ומעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית הקיש, מהדקים עם הידיים על הנייר את הבצק מסביב זה יותר קל
  • מסירים את הנייר השני בעדינות ויוצרים שוליים מסביב לתבנית הקיש מכניסים את הקיש לקירור במקרר כחצי שעה. כן רק התבנית והבצק.

הכנת המלית

  • יוצקים שמן למחבת ומוסיפים פרוסות בצק ומאדים לגוון שחום
  • עם מנדולינה פורסים את הזוקיני והקישואים לפרוסות דקות
  • מעבירים את הירקות למחבת עם הבצל
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור לירקות ומטגנים מספר דקות, מורידים מהאש ומקררים.
  • טורפים היטב את הביצים ומוסיפים את קרם הקוקוס
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור וטורפים הכל ביחד
  • מנפים פנימה עם מסננת את הקמח כדי שלא יווצרו גושים ומערבבים לבלילה אחידה
  • שומרים מראש 10-12 פרוסות קישואים וזוקיני לקישוט מסביב לתבנית
  • כדי שהירקות לא יהיו סמרטוטיים, אני כל פעם לקחתי 3-4 כפות קישואים וזוקיני וערבבתי עם המלית
  • מניחים על הבצק פרוסות קישואים וזוקיני עם הרוטב, ככה ממלאים את כל התבנית. כל פעם מערבבים את הרוטב עם הקישואים ומשטחים את הקישואים על התבנית. את שאריות הרוטב יוצקים על הקישואים.
  • מסדרים את הקישואים מסביב לקיש ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
  • אופים כארבעים דקות עד שהבצק והמלית משחימים
  • מוציאים, מקררים ומגישים. ניתן להכין מראש ולשמור במקרר ולחמם ביום ההגשה. חג שמח ובתיאבון.
Keyword קיש זוקיני וקישואים עשיר פרווה