Go Back Email Link
קיש יווני עם חצילים וגבינות

קיש יווני עם חצילים וגבינות

סוויט דולי
קיש יווני עם חצילים וגבינות בצק פריך מושלם עם מילוי חצילים
Prep Time 30 minutes
Cook Time 39 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים לשבועות
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

לבצק

  • 1 כוס קמח
  • 100 גרם נטורינה בטעם חמאה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות מים קרים

מילוי חצילים

  • 2 כוסות חצילים קלויים על האש מרוסקים (500 גרם)
  • 200 גרם גבינה מלוחה
  • 3 כפות גבינה לבנה/קוטג'
  • 2 ביצים
  • 2 חצילים שלמים חתוכים לפרוסות

Instructions
 

הכנת הבצק

  • שמים במעבד מזון קמח ומלח ומערבבים
  • מוסיפים את הנטורינה קרה בקוביות עם הביצים ומערבבים הכל ביחד שני סיבובים במעבד מזון בפולסים קצרים
  • עוצרים, מוסיפים את המים הקרים ופלא, הבצק שלנו התגבש
  • מעבירים לניילין נצמד למקרר לחצי שעה

הכנת החצילים למילוי

  • חציל אחד מקלפים את הקליפה וחותכים לפרוסות, בתבנית תנור, על גבי נייר אפייה מניחים את פרוסות החציל.
  • אפשר לרסס עם שמן או למרוח שמן מעט מלח ולתנור
  • לתנור שחומם מראש ל180 מעלות מכניסים את החצילים לחצי שעה ואחרי חצי שעה אפשר להפוך. מוציאים כשהם שחומים ומקררים.
  • כשהחצילים קרים חותכים אותם לריבועים קטנים.

חציל לקישוט

  • חציל נוסף לא מקלפים, חותכים לפרוסות ואופים בתנור כמו בהוראות למעלה.

הכנת המילוי

  • שמים בקערה את החצילים המעוכים בקערה, מוסיפים את הגבינות, ביצים ומערבבים לבלילה אחידה.
  • מוסיפים את קוביות החציל הקלוי ומערבבים לבלילה אחידה ושומרים בצד.

הכנת הקיש

  • משמנים תבנית קיש
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, שמים נייר אפיייה מקמחים מעט ומניחים את הבצק עליו
  • תקמחו את הבצק מעל ותניחו עוד נייר אפייה ולרדד את הבצק לעיגול בגודל התבנית
  • מרימים נייר אחד ועם הנייר השני מניחים את הבצק בתבנית הקיש
  • כדי שיהיה לכם קל אל תורידו את נייר האפייה "תיישרו" את הבצק בתוך התבנית וגם תעלו לשוליים. הכי קל לעבוד עם נייר האפייה הבצק לא נדבק ליידים ונשאר אחיד.
  • מורידים את הנייר כשהבצק על התבנית ויוצקים את הבלילה שלנו על הבצק
  • מיישרים עם כף את הבלילה
  • את החציל הלא מקולף שאפינו בתנור, חוצים באמצע ומקשטים את הקיש שלנו.
  • מפזרים מעט גבינה לבנה ולתנור
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הקיש, אופים כארבעים דקות עד שהבצק משחים והקיש במרקם אחיד
  • מוציאים, מקררים, , לפני ההגשה מפזרים גבינה מלוחה מגורדת ויש לכם קיש מושלם. בתיאבון.
Keyword קיש יווני עם חצילים וגבינות