Go Back Email Link
קליפות תפוזים מסוכרות ממכרות

קליפות תפוזים מסוכרות ממכרות

סוויט דולי
איך מכינים קליפות תפוזים ממכרות וחלומיותשתףהדפסהשמור מתכוןמתכונים דומים
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes
Course קליפות תפוזים מסוכרות ממכרות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 1 כוס סוכר
  • קליפות מ 3 תפוזים
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • חצי כוס מים

Instructions
 

  • שוטפים את התפוזים היטב ומקלפים.
  • פורסים את התפוזים לרצועות דקות. שמים את רצועות התפוזים בסיר גדול עם מים, מרתיחים, שופכים את המים וחוזרים על הפעולה שלוש פעמים, להסרת המרירות מהקליפות.
  • פעם האחרונה מסננים את קליפות התפוזים מהמים, מוסיפים לקליפות התפוזים חצי כוס מים, כוס סוכר ושקית אחת של סוכר וניל, ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שעה וחצי.
  • הסוכר יהפך לנוזל סמיך ולאט לאט הקליפות ישנו את צבען.
  • בשלב הזה מתחילים לטעום אם הן נעשו רכות ואלוהים כמה שהן טעימות! כשהקליפות רכות, מוציאים עם מזלג אחת אחת ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה ליבוש.
  • לא לזרוק את הרוטב שנשאר הוא מעולה להרטיב עוגות.
  • לצפות תבנית תנור עם נייר אפיה, מפזרים את הקליפות על הנייר. משאירים לילה על התבנית במטבח לייבוש, ואם אתם מתעוררים בבוקר ומגלים שיש רק חצי תבנית, אל תתפלאו.
  • להעביר לקופסה סגורה.
  • אפשרויות נוספות:
  • אפשר לפזר עליהן סוכר וניל אלוהים איזה ריח זה גורם כשפותחים את הקופסה.
  • אפשר להמיס שוקולד ולצפות וזה בכלל ממכר.
    להמיס מאה גרם שוקולד מריר עם כף שמן במיקרו, לערבב ולצפות את הקליפות תפוזים.
  • שיהיה לכם ממש טעים אהובות ואהובים!
Keyword ריבות