שוטפים את התפוזים היטב ומקלפים.
פורסים את התפוזים לרצועות דקות. שמים את רצועות התפוזים בסיר גדול עם מים, מרתיחים, שופכים את המים וחוזרים על הפעולה שלוש פעמים, להסרת המרירות מהקליפות.
פעם האחרונה מסננים את קליפות התפוזים מהמים, מוסיפים לקליפות התפוזים חצי כוס מים, כוס סוכר ושקית אחת של סוכר וניל, ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שעה וחצי.
הסוכר יהפך לנוזל סמיך ולאט לאט הקליפות ישנו את צבען.
בשלב הזה מתחילים לטעום אם הן נעשו רכות ואלוהים כמה שהן טעימות! כשהקליפות רכות, מוציאים עם מזלג אחת אחת ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה ליבוש.
לא לזרוק את הרוטב שנשאר הוא מעולה להרטיב עוגות.
לצפות תבנית תנור עם נייר אפיה, מפזרים את הקליפות על הנייר. משאירים לילה על התבנית במטבח לייבוש, ואם אתם מתעוררים בבוקר ומגלים שיש רק חצי תבנית, אל תתפלאו.
להעביר לקופסה סגורה.
אפשרויות נוספות:
אפשר לפזר עליהן סוכר וניל אלוהים איזה ריח זה גורם כשפותחים את הקופסה.
אפשר להמיס שוקולד ולצפות וזה בכלל ממכר.להמיס מאה גרם שוקולד מריר עם כף שמן במיקרו, לערבב ולצפות את הקליפות תפוזים. שיהיה לכם ממש טעים אהובות ואהובים!