Go Back Email Link
קציצות עוף עם מנגולד ואפונה

קציצות עוף עם מנגולד ואפונה

סוויט דולי
קציצות עוף עם מנגולד ואפונה ברוטב לימון ושום
Prep Time 30 minutes
Cook Time 27 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לארוחות בסיר אחד
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 6 עלי מנגולד
  • 500 גרם אפונה
  • 500 גרם בשר עוף טחון
  • 2 ביצים
  • 5 כפות פירורי לחם/ בפסח קמח מצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

לרוטב

  • 6 הגבעולים הלבנים של המנגולד
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 5 כפות שמן
  • חצי כוס לימון סחוט
  • רבע כפית כורכום
  • 2 כוסות מים

Instructions
 

  • שוטפים היטב את עלי המנגולד
  • מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים
  • את העלים הירוקים קוצצים דק
  • בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם עלי המנגולד הקצוצים
  • מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ושום כתוש, פטרוזיליה קצוצה, פירורי לחם ומערבבים
  • יוצרים קציצות ומטגנים אותם קלות, מניחים את הקציצות בצד
  • בסיר מטגנים שיני שום עם מעט שמן ומערבבים
  • קוצצים את גבעולי המנגולד ומוסיפים לשמן ומטגנים
  • מוסיפים את האפונה ומערבים הכל ביחד
  • להניח את הקציצות על מצע העלים והאפונה
  • להוסיף את המים מלח פלפל ואת מיץ הלימון ושיני שום ולהביא לרתיחה
  • להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כארבעים דקות
  • לפתוח את הסיר, לטעום את הרוטב ולראות אם צריך לשפר טעמים
  • וזה כל כך טעים, שאוכלים ישר כשמוכן. בתיאבון.
Keyword קציצות עוף עם מנגולד ואפונה