ממיסים את החמאה ופותחים את חבילת עלי הפילו
משמנים תבנית
מורחים כל עלה פילו עם חמאה, מקפלים לשניים ושמים בתבנית
מרפדים את התבנית עם 10 עלים לפחות
כל עלה מורחים בחמאה ושמים בתבנית, חלק שיהיה מעל התבנית כדי שתהייה צורה יפה לעוגה
לתנור שחומם מראש ל - 160 מעלות מכניסים לחמש דקות שהפילו יתפסו צבע ויאפו
בינתיים מכינים את הברולה
שמים בסיר את השמנת המתוקה עם מקל הוניל ומחממים, לא מרתיחים, מחממים חם
ברבע כוס חלב מערבבים את הקורנפלור ומוסיפים לתערובת השמנת שבסיר
את החלמונים שמים במיקסר עם הדבש ומקציפים לבלילה אחידה
הבלילה תהייה סמיכה וזה בסדר
מורידים את השמנת מהאש, מקררים מעט וכשהמיקסר עובד לאט מוזגים לתוך הביצים את השמנת המתוקה
לאט לאט יוצקים את כל השמנת המתוקה, הבללה שלנו מוכנה
מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, יוצקים פנימה את הבלילה של הברולה ומחזירים לתנור
לחום של 160 מעלות אופים כחצי שעה
שימו לב שהעיסה מתגבשת, אם אחרי חצי שעה היא ממש רועדת תנו לה עוד עשר דקות
מוציאם מהתנור, תנו לה להתקרר ואחרי זה למקרר לכמה שעות, שתתייצב.
לפני ההגשה מפזרים סוכר ועם מבער שורפים את הסוכר, אפשר גם להכניס לתנור גריל כחמש דקות שהסוכר ינמס.
אחרי שחותכים את העוגה, ניתן להזליף מסביב על עלי הפילו דבש לתוספת מתיקות. שיהיה לכם חג שמח!