Go Back Email Link
קרם ברולה דבש בעלי פילו מתכון לראש השנה

קרם ברולה דבש בעלי פילו מתכון לראש השנה

סוויט דולי
קרם ברולה דבש בעלי פילו קינוח לראש השנה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לראש השנה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה עלי פילו שימרית
  • 25 גרם חמאה
  • 500 מל שמנת מתוקה 38%
  • 1 מקל וניל
  • 5 חלמונים
  • 4 כפות דבש
  • 1 כף קורנפלור

לגירסת פרווה

  • 400 גרם קרם קוקוס

Instructions
 

  • ממיסים את החמאה ופותחים את חבילת עלי הפילו
  • משמנים תבנית
  • מורחים כל עלה פילו עם חמאה, מקפלים לשניים ושמים בתבנית
  • מרפדים את התבנית עם 10 עלים לפחות
  • כל עלה מורחים בחמאה ושמים בתבנית, חלק שיהיה מעל התבנית כדי שתהייה צורה יפה לעוגה
  • לתנור שחומם מראש ל - 160 מעלות מכניסים לחמש דקות שהפילו יתפסו צבע ויאפו
  • בינתיים מכינים את הברולה
  • שמים בסיר את השמנת המתוקה עם מקל הוניל ומחממים, לא מרתיחים, מחממים חם
  • ברבע כוס חלב מערבבים את הקורנפלור ומוסיפים לתערובת השמנת שבסיר
  • את החלמונים שמים במיקסר עם הדבש ומקציפים לבלילה אחידה
  • הבלילה תהייה סמיכה וזה בסדר
  • מורידים את השמנת מהאש, מקררים מעט וכשהמיקסר עובד לאט מוזגים לתוך הביצים את השמנת המתוקה
  • לאט לאט יוצקים את כל השמנת המתוקה, הבללה שלנו מוכנה
  • מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, יוצקים פנימה את הבלילה של הברולה ומחזירים לתנור
  • לחום של 160 מעלות אופים כחצי שעה
  • שימו לב שהעיסה מתגבשת, אם אחרי חצי שעה היא ממש רועדת תנו לה עוד עשר דקות
  • מוציאם מהתנור, תנו לה להתקרר ואחרי זה למקרר לכמה שעות, שתתייצב.
  • לפני ההגשה מפזרים סוכר ועם מבער שורפים את הסוכר, אפשר גם להכניס לתנור גריל כחמש דקות שהסוכר ינמס.
  • אחרי שחותכים את העוגה, ניתן להזליף מסביב על עלי הפילו דבש לתוספת מתיקות. שיהיה לכם חג שמח!

גירסה פרווה

  • משמנים את עלי הפילו עם ספריי או שמן
  • מחליפים את השמנת המתוקה ב - 400 גרם קרם קוקוס
  • ברבע כוס מים מערבבים את הקורנפלור ומוסיפים לתערובת הקוקוס
  • מחממים את הקרם קוקוס עם הוניל
  • את החלמונים שמים במיקסר עם הדבש ומקציפים לבלילה אחידה
  • הבלילה תהייה סמיכה וזה בסדר
  • מורידים את קרם הקוקוס מהאש, מקררים מעט וכשהמיקסר עובד לאט מוזגים לתוך הביצים את קרם הקוקוס
  • מקציפים לאט עד שכל החלבונים יתערבבו עם הקרם קוקוס
  • מוציאים בזהירות את התבנית עם הפילו מהתנור, יוצקים פנימה את הבלילה של הברולה ומחזירים לתנור
  • לחום של 160 מעלות אופים כחצי שעה
  • שימו לב שהעיסה מתגבשת, אם אחרי חצי שעה היא ממש רועדת תנו לה עוד עשר דקות
  • מוציאם מהתנור, תנו לה להתקרר ואחרי זה למקרר לכמה שעות, שתתייצב.
  • לפני ההגשה מפזרים סוכר ועם מבער שורפים את הסוכר, אפשר גם להכניס לתנור גריל כחמש דקות שהסוכר ינמס.
  • אחרי שחותכים את העוגה, ניתן להזליף מסביב על עלי הפילו דבש לתוספת מתיקות. שיהיה לכם חג שמח!
Keyword קרם ברולה דבש בעלי פילו