Go Back Email Link
רולדת בשר וחצילים עם בצק עלים

רולדת בשר וחצילים עם בצק עלים

סוויט דולי
רולדת בשר וחצילים עם בצק עלים קלה להכנה ונהדרת
Prep Time 50 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 29 minutes
Course מתכונים לבורקס
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק עלים שימרית
  • 500 גרם בשר טחון
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט
  • 2 שיני שום כתושות
  • 100 גרם צנוברים
  • חציל
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות שומשום

Instructions
 

  • מקלפים את החציל, פורסים לפרוסות
  • משמנים תבנית מניחים את פרוסות החציל על התבנית
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את החצילים
  • אופים כשלושים דקות עד שהחצילים משחימים
  • אפשר גם להפוך אותם אחרי שהם משחימים מצד אחד ואופים בצד שני, כשהם מוכנים מוציאים ונותנים להם להתקרר
  • בינתיים, נכין את הבשר
  • במחבת רחבה יוצקים השמן שמים הבצל ומתחילים לטגן הבצל עד שמשנה צבעו לחום.
  • מוסיפים הבשר ועם מזלג מפוררים את הבשר לפירורים. מוסיפים התבלינים,
  • מערבבים, ממשיכים לפורר הבשר  ולבשל כרבע שעה עד שכל הבשר מפורר.
  • כשהבשר מוכן, מורידים מהאש ונותנים לו להתקרר
  • מוציאים את הבצק מהנייר ופורסים, מרדדים את הבצק וחותכים לחצי
  • נכין מהבצק שתי רולדות
  • על החצי הראשון נפזר פרוסות חצילים על פרוסות החצילים נפזר בשר טחון
  • מפזרים על הבשר הטחון צנוברים
  • מגלגלים את הבצק לרולדה ומעבירים לתבנית אפייה
  • אותו דבר עושים עם החצי השני של הבצק, מפזרים פרוסות חצילים, מפזרים את שארית הבשר הטחון
  • מעבירים לתבנית אפייה
  • מורחים את הרולדות בביצה טרופה ומפזרים שומשום
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את רולדות הבשר
  • אופים כשלושים דקות עד שהבצק משחים
  • מוציאים, חותכים עושים פו פו וטועמים ואומרים ואו, זה ממש טעים!
Keyword רולדת בשר וחצילים עם בצק עלים