Go Back Email Link
ריבת משמשים עם נגיעות וניל

ריבת משמשים עם נגיעות וניל

סוויט דולי
ריבת משמשים עם טיפים להכנה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course מתכונים לריבות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 1 ק"ג משמשים
  • חצי ק"ג סוכר
  • חצי לימון סחוט
  • 1 מקל וניל

Instructions
 

  • חוצים את המשמשים שמים בסיר ומוסיפים הסוכר, הלימון והווניל.
  • שוכחים מהסיר כמה שעות.
  • לילה במקרר או כמה שעות טובות עד שהסוכר נמס.
  • לאחר מכן מבשלים. מביאים  לרתיחה על אש גבוהה.
  • לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמשמשים מתחילים להיות רכים.
  • לא לעזוב את האש, מדובר על שעה-שעה וחצי לפחות בה המישמשים נעשים ממש
  • רכים,
  • הנוזלים מצטמצמים והריבה נעשית סמיכה.
  • איך יודעים שהריבה מוכנה?שאלו אותי וזו שאלה מצויינת.
  • איך יודעים שהריבה מוכנה?
  • שמים צלחת קטנה במקפיא לחמש עשר דקות.
  • מוציאים הצלחת ומטפטפים על הצלחת מעט מהריבה.
  • מעבירים אצבע בזהירות באמצע.
  • אם השביל כמו ים סוף אצל משה, נשאר פתוח מעולה.
  • זה הזמן שהריבה הגיעה לשלב הסופי שלה.
  • אם אין שביל סימן שצריך לבשל את הריבה עוד קצת.
  • מכבים את האש, מקררים ומעבירים לצנצנת שעברה עיקור כמו שכתוב למעלה.
  • תהנו!
Keyword ריבת משמשים עם נגיעות וניל