Go Back Email Link
מתכונים עם תותים

ריבת תות שדה ליומולדת של אחותי

סוויט דולי
ריבת תותים מלאה באושר ושמחה מתכון איך מכינים ריבת תותים
Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכונים לריבות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם תות שדה
  • 300 גרם סוכר (כוס וחצי חד פעמי)
  • 4 כפות מיץ לימון
  • חצי מקל קינמון

Instructions
 

  • שוטפים את התותים ומורידים את העוקצים.
  • שמים את התותים, הסוכר ומיץ הלימון בסיר ונותנים לתות להגיר נוזלים לתוך הסוכר
  • כשעה ואפילו יותר.
  • אחרי כשעה שמים על האש ומביאים לרתיחה.
  • רואים שהסוכר נמס ובהתחלה יש בועות גדולות.
  • לאחר שהריבה רתחה, מנמיכים לאש נמוכה ונותנים לריבה להתבשל בנחת כשעה
  • עד שעה וחצי.
  • אני לא עזבתי אותה ומדי פעם ערבבתי. לאט לאט רואים שהקצף נעלם ויש בועות
  • קטנות.
  • האגדה מספרת שכדי לדעת אם הריבה מוכנה, שמים צלחת במקפיא, מוציאים אותה
  • ומזליפים מעט מהריבה על הצלחת.
  • אם העברתם אצבע ונותר שביל הריבה מוכנה. מודה ומתוודה לא עשיתי זאת.
  • אבל שלא תגידו שלא אמרתי!
  • מורידים מהאש, נותנים לזה להתקרר מעט, שמים צנצנת במיקרו לדקה לעיקור,
  • מעבירים הריבה לצנצנת ולמקרר.
  • ריבה שכולה אושר ושמחה!