שוטפים את התותים ומורידים את העוקצים.
שמים את התותים, הסוכר ומיץ הלימון בסיר ונותנים לתות להגיר נוזלים לתוך הסוכר
כשעה ואפילו יותר.
אחרי כשעה שמים על האש ומביאים לרתיחה.
רואים שהסוכר נמס ובהתחלה יש בועות גדולות.
לאחר שהריבה רתחה, מנמיכים לאש נמוכה ונותנים לריבה להתבשל בנחת כשעה
עד שעה וחצי.
אני לא עזבתי אותה ומדי פעם ערבבתי. לאט לאט רואים שהקצף נעלם ויש בועות
קטנות.
האגדה מספרת שכדי לדעת אם הריבה מוכנה, שמים צלחת במקפיא, מוציאים אותה
ומזליפים מעט מהריבה על הצלחת.
אם העברתם אצבע ונותר שביל הריבה מוכנה. מודה ומתוודה לא עשיתי זאת.
אבל שלא תגידו שלא אמרתי!
מורידים מהאש, נותנים לזה להתקרר מעט, שמים צנצנת במיקרו לדקה לעיקור,
מעבירים הריבה לצנצנת ולמקרר.
ריבה שכולה אושר ושמחה!