שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה
סוויט דולי
שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה מופלאים בטעמם
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course מתכונים לבורקס
Cuisine מטבח יווני
- 1 חבילה בצק פילו "שימרית"
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 250 גרם גבינת קוטג'
- 250 גרם גבינה מלוחה
- 1 ביצה
- 4 כפות שמן
בלילה לציפוי
- 3 ביצים
- 250 מל שמנת מתוקה
- חצי כוס חלב
- 1 כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
הכנת בלילת הגבינות
שמים בקערה את הגבינות והביצה, ומערבבים לבלילה אחידה ומניחים בצד
פותחים את חבילת עלי הפילו של שימרית ומניחים דף עבודה על משטח העבודה
הופכים את דף הפילו שיהיה לרוחב
מורחים אותו בשמן ומניחים עליו דף נוסף ומהדקים
מניחים 2 כפות של בלילה בקצה דף הפילו ועוד כף אחת מורחים על כל העלה
מגלגלים לרולדה ארוכה ובסוף מסובבים לשבלול
ככה מכינים את כל השבלולים
משמנים תבנית ומניחים את השבלולים בתבנית. רצוי תבנית זכוכית אטומה או תבנית אחרת, אבל לא תבנית עוגה כדי שהנוזלים לא ינזלו מהתבנית
מניחים את השבלולים בתבנית כשהד "הפתוח" של השבלול נוגע בגב התבנית. ככה השבלול ישמור על צורתו
הכנת בלילה לציפוי
שמים בקערה את השמנת המתוקה, חלב, ביצים מלח ופלפל ומערבבים לבלילה אחידה
יוצקים את הבלילה על כל התבנית, רצוי להשאיר שכבה דקה למעלה חשופה, ככה הבורקס למעלה יהיו קריספיים
לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כארבעים דקות
בזמן האפייה יתכן והבורקס יתנפחו, אל דאגה, אחרי שמוציאים מהתנור, הם חוזרים לצורתם בתבנית
מגישים חם עם צ'זיקי זה חלום! בתיאבון.
Keyword שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה