Go Back Email Link
שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה

שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה

סוויט דולי
שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה מופלאים בטעמם
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לבורקס
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק פילו "שימרית"
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 250 גרם גבינת קוטג'
  • 250 גרם גבינה מלוחה
  • 1 ביצה
  • 4 כפות שמן

בלילה לציפוי

  • 3 ביצים
  • 250 מל שמנת מתוקה
  • חצי כוס חלב
  • 1 כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור

Instructions
 

הכנת בלילת הגבינות

  • שמים בקערה את הגבינות והביצה, ומערבבים לבלילה אחידה ומניחים בצד
  • פותחים את חבילת עלי הפילו של שימרית ומניחים דף עבודה על משטח העבודה
  • הופכים את דף הפילו שיהיה לרוחב
  • מורחים אותו בשמן ומניחים עליו דף נוסף ומהדקים
  • מניחים 2 כפות של בלילה בקצה דף הפילו ועוד כף אחת מורחים על כל העלה
  • מגלגלים לרולדה ארוכה ובסוף מסובבים לשבלול
  • ככה מכינים את כל השבלולים
  • משמנים תבנית ומניחים את השבלולים בתבנית. רצוי תבנית זכוכית אטומה או תבנית אחרת, אבל לא תבנית עוגה כדי שהנוזלים לא ינזלו מהתבנית
  • מניחים את השבלולים בתבנית כשהד "הפתוח" של השבלול נוגע בגב התבנית. ככה השבלול ישמור על צורתו

הכנת בלילה לציפוי

  • שמים בקערה את השמנת המתוקה, חלב, ביצים מלח ופלפל ומערבבים לבלילה אחידה
  • יוצקים את הבלילה על כל התבנית, רצוי להשאיר שכבה דקה למעלה חשופה, ככה הבורקס למעלה יהיו קריספיים
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כארבעים דקות
  • בזמן האפייה יתכן והבורקס יתנפחו, אל דאגה, אחרי שמוציאים מהתנור, הם חוזרים לצורתם בתבנית
  • מגישים חם עם צ'זיקי זה חלום! בתיאבון.
Keyword שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה