Go Back Email Link
שולבטה תבשיל בורגול עם גריסים וירקות

שולבטה תבשיל בורגול עם גריסים וירקות

סוויט דולי
שולבטה תבשיל בורגול עם גריסים וירקות, תבשיל צמחוני טבעוני הכל בסיר אחד
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 18 minutes
Course מתכונים טבעוניים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 3 קישואים
  • 2 גזר
  • 5 שיני שום
  • 1 כוס בורגול
  • 1 כוס גריסים
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2-3 כוסות מים

Instructions
 

  • יוצקים שמן למחבת, מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל מספר דקות
  • שוטפים את הקישואים והגזר, מעבירים למעבד מזון וטוחנים
  • כשהבצל טוגן, מוסיפים לסיר את הקישואים והגזר וגם את שיני השום הפרוסות
  • מטגנים הכל ביחד כשתי דקות
  • מוסיפים את הבורגול והגריסים ומערבבים הכל ביחד
  • מוסיפים את קופסת העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, מלח ופלפל שחור
  • יוצקים מים, מערבבים ומביאים לרתיחה
  • כשהאש רתחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שהתבשיל מתרכך
  • מערבבים את התבשיל נותנים לו עוד כמה דקות להתבשל ואם הגריסים רכים אפשר לסגור את האש.
  • מתחילים עם שתי כוסות מים ואם צריך יותר מוסיפים לאט לאט
  • תבשיל טעים אש!
Keyword שולבטה תבשיל בורגול עם גריסים וירקות