Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
שוקיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה
סוויט דולי
שוקיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה מתכונים ליום כיפור
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
20
minutes
mins
Cook Time
1
hour
hr
30
minutes
mins
Total Time
1
hour
hr
50
minutes
mins
Course
מתכונים ליום כיפור
Cuisine
מטבח ישראלי
Ingredients
8
שוקיים עוף
10
תפוחי אדמה חתוכים
1
בצל
3
שיני שום כתושות
5
כפות
שמן זית
1
כף
פפריקה אדומה מתוקה
1
כף
תבלין גריל עוף
1
כפית
מלח
1
כפית
פלפל שחור
Instructions
קוצצים את הבצל לקוביות, מרסקים את השום
בצלוחית נפרדת מערבבים את השמן עם הבצל והשום לתערובת אחידה
בצלוחית נפרדת מערבבים את השמן עם כל התבלינים, מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים הכל ביחד לתערובת אחידה
משמנים תבנית שמים את השוקיים עוף עם תפוחי האדמה בתבנית
יוצקים את התערובת על הפולקע ותפוחי האדמה ומעסים את השוקיים ותפוחי האדמה שיהיו מלאים ברוטב
יוצקים את שאריות הרוטב על העוף
לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כשעה עד שעה וחצי
אחרי כחצי שעה אפשר לכסות את התבנית בנייר כסף
כעשר דקות לפני סיום האפייה להוריד את הנייר
מגישים לשולחן ורואים איך כולם מלקקים את האצבעות. בתיאבון!
Keyword
שוקיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה