Go Back Email Link
שוקיים בתנור מתכונים ליום כיפור

שוקיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה

סוויט דולי
שוקיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה מתכונים ליום כיפור
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes
Course מתכונים ליום כיפור
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 8 שוקיים עוף
  • 10 תפוחי אדמה חתוכים
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום כתושות
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כף תבלין גריל עוף
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

Instructions
 

  • קוצצים את הבצל לקוביות, מרסקים את השום
  • בצלוחית נפרדת מערבבים את השמן עם הבצל והשום לתערובת אחידה
  • בצלוחית נפרדת מערבבים את השמן עם כל התבלינים, מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים הכל ביחד לתערובת אחידה
  • משמנים תבנית שמים את השוקיים עוף עם תפוחי האדמה בתבנית
  • יוצקים את התערובת על הפולקע ותפוחי האדמה ומעסים את השוקיים ותפוחי האדמה שיהיו מלאים ברוטב
  • יוצקים את שאריות הרוטב על העוף
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כשעה עד שעה וחצי
  • אחרי כחצי שעה אפשר לכסות את התבנית בנייר כסף
  • כעשר דקות לפני סיום האפייה להוריד את הנייר
  • מגישים לשולחן ורואים איך כולם מלקקים את האצבעות. בתיאבון!
Keyword שוקיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה