Go Back Email Link
תבשיל אסאדו עם יין

תבשיל אסאדו עם יין

סוויט דולי
תבשיל אסדו עם יין שמכינים על הגז
Prep Time 40 minutes
Cook Time 2 hours
40 minutes
Total Time 2 hours
Course מתכונים לבשר ולעוף
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 קילו נתחי אסדו
  • חצי כוס שמן זית
  • 3 בצל יבש
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל שחור
  • 10 שיני שום
  • 10 עלי סלרי עם הגבעול עם
  • חצי כוס יין
  • 2-3 כוסות מים

Instructions
 

  • את נתחי האסדו מפשירים ונותנים להם להיות כחצי שעה בטמפרטורת החדר
  • יוצקים שמן לסיר, חותכים את הבצלים לעיגולים ומטגנים את הבצל
  • מטגנים את הבצל מספר דקות עד שישחים מעט
  • כשהבצל משחים מוסיפים את נתחי האסדו לסיר כל פעם נתח ומטגנים אותו היטב מכל הצדדים
  • ככה עושים לכל נתחי האסדו
  • האסדו מפריש נוזלים וזה נהדר, מפזרים מעל מלח ופלפל
  • מוסיפים את שיני השום ועלי הסלרי, יוצקים את היין על הבשר
  • מוסיפים מים ונותנים רתיחה לתבשיל
  • אחרי שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש ונותנים לסיר להתבשל על אש קטנה כשלוש שעות
  • מדי פעם תשימו לב שהמים לא יגמרו והבשר לא ישרף ואם צריך עוד רבע כוס תוסיפו
  • אחרי כשלוש שעות, פותחים את הסיר נוגעים עם המזלג שמגיע עד לתחתית הסיר מרוב שהבשר רך
  • טועמים ואומרים - הללויה!
Keyword תבשיל אסאדו עם יין