תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות
סוויט דולי
תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות שעוזר מאד לרדת במשקל
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course מתכונים טעבעונים
Cuisine מטבח ישראלי
- חצי כוס חיטה
- 1 בצל
- 4 כפות שמן
- 1.5 כוסות מים
כרוב
- כחצי כרוב לבן קצוץ
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 1.5 כוסות מים
- 400 גרם עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות 2 כפות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
ראשית מבשלים את החיטה.
שוטפים את החיטה היטב במים ומסננים
בסיר מטגנים קוביות בצל בשמן עד שהבצל משחים
מוסיפים את החיטה, מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים כארבעים דקות או עד שהחיטה רכה.
מניחים הסיר בצד
מטגנים בצל עם שמן עד שהבצל משחים
מוסיפים את הכרוב ומאדים את הכרוב מספר דקות
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה
מוסיפים את החיטה, מערבבים ומבשלים עוד כרבע שעה הכל ביחד לספיגת הטעמים.
גירסת אורז
חצי כוס אורז,כחצי כרוב לבןכ-2 כוסות מים.
מטגנים בצל עם שמן עד שהבצל משחיםמוסיפים את הכרוב ומאדים את הכרוב מספר דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים מלח ופלפל ואורז ומביאים לרתיחה
לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה,עד שהאורז מתנפח והתבשיל הופך לסמיך.
הכרוב והאורז מתערבבים זה בזה. בתיאבון!
Keyword תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות