מכינים את רוטב הבשמל
שמים בסיר חמאה וחלב מלח, פלפל שחור ומוסקט ומערבבים
מדליקים את האש מוסיפים קורנפלור ומערבבים כל הזמן עד שהעיסה סמיכה
שומרים בצד
מקלפים את תפוחי האדמה ועל מנדולינה חותכים אותם לפרוסות דקות.
דקות אמרתי, הכי דקות שאפשר.
שמים בקערה את תפוחי האדמה, ומוסיפים את החומרים:
חלב, שמנת מתוקה, תבלינים, שיני שום, פתיתי מוצרלה, מערבבים הכל ביחד
לוקחים תבנית ומשמנים אותה קלות.
מניחים את תפוחי האדמה בעמידה, אחד אחרי השני.
יוצקים את שאריות הרוטב על תפוחי האדמה
יוצקים את רוטב הבשמל על תפוחי האדמה
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית לשעה עד שעה וחצי,עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מוציאים ומגישים לאנשים.
אם אתם רוצים ליצור את אפקט הוואו כמו בתמונה, אחרי אפייה של כשעה
עם כף מוציאים "קבוצת" תפוחי אדמה ושמים בתבנית בתנור
מכניסים לעוד חצי שעה לתנור
מוציאים, מגישים ושומעים כמה הצליח לכם המתכון החדש של תפוחי האדמה.