Go Back Email Link
תפוחי אדמה ברוטב בשמל

תפוחי אדמה ברוטב בשמל

סוויט דולי
תפוחי אדמה ברוטב בשמל מנה נפלאה לחג
Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים לתפוחי אדמה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 תפוחי אדמה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס חלב
  • 250 מל' שמנת מתוקה
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 1 כוס רוטב בשמל

רוטב בשמל

  • 50 גרם חמאה
  • 1 כוס חלב
  • רבע כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • רבע כפית מוסקט טחון
  • 2 כפות קורנפלור

Instructions
 

  • מכינים את רוטב הבשמל
  • שמים בסיר חמאה וחלב מלח, פלפל שחור ומוסקט ומערבבים
  • מדליקים את האש מוסיפים קורנפלור ומערבבים כל הזמן עד שהעיסה סמיכה
  • שומרים בצד
  • מקלפים את תפוחי האדמה ועל מנדולינה חותכים אותם לפרוסות דקות.
  • דקות אמרתי, הכי דקות שאפשר.
  • שמים בקערה את תפוחי האדמה, ומוסיפים את החומרים:
  • חלב, שמנת מתוקה, תבלינים, שיני שום, פתיתי מוצרלה, מערבבים הכל ביחד
  • לוקחים תבנית  ומשמנים אותה קלות.
  • מניחים את תפוחי האדמה בעמידה, אחד אחרי השני.
  • יוצקים את שאריות הרוטב על תפוחי האדמה
  • יוצקים את רוטב הבשמל על תפוחי האדמה
  • לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית לשעה עד שעה וחצי,עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  • מוציאים ומגישים לאנשים.
  • אם אתם רוצים ליצור את אפקט הוואו כמו בתמונה, אחרי אפייה של כשעה
  • עם כף מוציאים "קבוצת" תפוחי אדמה ושמים בתבנית בתנור
  • מכניסים לעוד חצי שעה לתנור
  • מוציאים, מגישים ושומעים כמה הצליח לכם המתכון החדש של תפוחי האדמה.
Keyword תפוחי אדמה ברוטב בשמל