Go Back Email Link
תפוחי אדמה ממולאים גבינות ומנגולד

תפוחי אדמה ממולאים גבינות ומנגולד

סוויט דולי
תפוחי אדמה ממולאים גבינות ומנגולד מנה צמחונית נהדרת
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים לתפוחי אדמה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 6 תפוחי אדמה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 ביצה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 100 גרם גבינה מלוחה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 200 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 4 עלי מנגולד

Instructions
 

  • מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים.
  • מבשלים כחצי שעה עד שהם מתרככים אולם לא מתפוררים
  • המים החמים ומקררים את תפוחי האדמה
  • חוצים את תפוחי האדמה לשניים
  • עם כפית מרוקנים את פנים תפוחי האדמה
  • מניחים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה
  • מזליפים על תפוחי האדמה מעט שמן זית
  • מכינים את המלית, מערבבים ביחד גבינה צהובה עם גבינת מוצרלה וגבינה מלוחה
  • וחצי מכמות הגבינה הלבנה שמים בקערה, את החצי השני נערבב עם המנגולד
  • מוסיפים ביצה מלח ופלפל ומערבבים לבלילה אחידה
  • את עלי המנגולד קוצצים דק דק ומערבבים עם גבינה לבנה ושמים בצד
  • מתחילים למלא את מחצית מכמות תפוחי האדמה עם תערובת הגבינות
  • את יתר התערובת מערבבים עם הגבינה והמנגולד
  • ממלאים את מחצית השנייה עם הגבינה והמנגולד
  • מפזרים על תפוחי האדמה למעלה גבינה צהובה ומזליפים מעט שמן זית
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
  • אופים כשעה, התערובת למעלה נמסה ומשחימה
  • מגישים חם! הם נהדרים.
Keyword תפוחי אדמה ממולאים גבינות ומנגולד