Go Back Email Link
עוגת תפוחים וטופי שעוד לא אכלתם

עוגת תפוחים וטופי שעוד לא אכלתם

סוויט דולי
עוגת תפוחים עם רוטב טופי מעל שעוד לא אכלתם מושלמת בטעמה
Prep Time 25 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

שכבת בצק

  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • כוס וחצי קמח תופח או קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפייה
  • כפית סודה לשתייה
  • 1 200 מל' שמנת חמוצה 9%

שכבת תפוחים

  • 2 תפוחים
  • 2 כפות סוכר חום
  • רבע כפית קינמון
  • חצי כוס אגוזים קצוצים

שכבת קינמון וסוכר

  • חצי כוס סוכר חום
  • 1 כף קינמון

שכבת טופי

  • רבע כוס סוכר חום
  • רבע כפית קינמון
  • 25 גרם חמאה
  • 2 כפות שמנת מתוקה

Instructions
 

  • שמים בקערת מיקסר חמאה וסוכר ומקציפים
  • מוסיפים כפית תמצית וניל ומערבבים
  • מוסיפים ביצה אחת אחרי השניה ומקציפים הכל ביחד
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה
  • מוסיפים חצי מכמות הקמח לעוגה ומערבבים
  • מוסיפים חצי מכמות השמנת החמוצה ומערבבים
  • מוסיפים את הקמח כולו ומערבבים
  • מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה, שמים בצד.
  • מקלפים את התפוחים וחותכים לריבועים
  • מערבבים את התפוחים עם סוכר חום וקינמון שמים בצד
  • מערבבים בקערית סוכר חום וקינמון שמים בצד
  • משמנים תבנית ומעבירים לתבנית חצי מכמות הבלילה של העוגה
  • מפזרים על הבלילה חצי מכמות התפוחים
  • מפזרים על הבלילה שכבת סוכר וקינמון
  • מוסיפים את החצי השני של בלילת העוגה
  • מפזרים שכבת תפוחים
  • מפזרים את היתר של שכבת הסוכר והקינמון
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים ואופים כחמישים דקות
  • בינתיים מכינים רוטב טופי
  • בסיר קטן שמים חמאה, סוכר חום וקינמון ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים
  • מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים הכל ביחד לרוטב סמיך
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים על העוגה את רוטב הטופי ורוקדים הורה כמה שזה טעים.
Keyword עוגת תפוחים וטופי שעוד לא אכלתם מושלמת בטעמה