שמים בקערת מיקסר חמאה וסוכר ומקציפים
מוסיפים כפית תמצית וניל ומערבבים
מוסיפים ביצה אחת אחרי השניה ומקציפים הכל ביחד
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה
מוסיפים חצי מכמות הקמח לעוגה ומערבבים
מוסיפים חצי מכמות השמנת החמוצה ומערבבים
מוסיפים את הקמח כולו ומערבבים
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה, שמים בצד.
מקלפים את התפוחים וחותכים לריבועים
מערבבים את התפוחים עם סוכר חום וקינמון שמים בצד
מערבבים בקערית סוכר חום וקינמון שמים בצד
משמנים תבנית ומעבירים לתבנית חצי מכמות הבלילה של העוגה
מפזרים על הבלילה חצי מכמות התפוחים
מפזרים על הבלילה שכבת סוכר וקינמון
מוסיפים את החצי השני של בלילת העוגה
מפזרים שכבת תפוחים
מפזרים את היתר של שכבת הסוכר והקינמון
לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים ואופים כחמישים דקות
בינתיים מכינים רוטב טופי
בסיר קטן שמים חמאה, סוכר חום וקינמון ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים
מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים הכל ביחד לרוטב סמיך
כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים על העוגה את רוטב הטופי ורוקדים הורה כמה שזה טעים.