עוגת תפוחים וטופי שעוד לא אכלתם.
אנחנו בסגר וחייבים להמתיק לנו את הפה ויש לי בשבילכם עוגת תפוחים הורסת!
ואי-ואי תשמעו, כבר הכנתי עוגות תפוחים בחיי אבל העוגה הזו לוקחת בהליכה כל עוגת תפוחים אחרת שתכינו. העסיסיות של העוגה עם הרוטב טופי, אתם תרקדו הורה בזמן שתקחו את הביס הראשון.
כשהילדים באו הכנתי את העוגה ושמתי עליה את הרוטב טופי. האמת, נתתי להם לטעום בחשש,
"אולי העוגה תהייה מתוקה מדי" אמרתי וישר המשכתי "כן-כן אני יודעת שאין דבר כזה מתוק מדי אבל אני הזהרתי"
שום תלונה לא נרשמה להפך, דייויד אמר שהעוגה מושלמת.
כשהגיעה הבת השנייה ונתתי לה לטעום אמרתי לה, "את יכולה לאכול בלי הרוטב טופי"
"אל תעשי את זה" אמר לה דיוויד "העוגה מושלמת עם הרוטב טופי"
איי רסט מיי קייס מה שנקרא.
מה שכן אני הכנתי את הרוטב טופי עם סוכר דמררה הבהיר יותר ולכן הרוטב יצא בהיר. אתם בהחלט יכולים להכין עם סוכר חום על מנת שרוטב הטופי יצא יותר כהה וגם יותר מתוק.
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם תראו איך הכנתי את העוגה בלייב –
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי את העוגה פעמיים כי היא נגמרה במהירות האור
בפעם השנייה לא הוספתי רוטב טופי וגם נעלמה במהירות האור.

בעיקרון, זוהי עוגה בחושה שמכינים רגיל
אבל מחלקים את הבלילה לשני חלקים.
קודם יוצקים בלילה
עליה מפזרים שכבת תפוחים
עוד שכבת בלילה יוצקים על העוגה
ועל השכבה העליונה מפזרים עוד פעם שכבת תפוחים.
בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הטופי וכשהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים את הטופי עליה.
אני מבטיחה לכם שאחרי הביס הראשון אתם תרקדו הורה כמה שתהנו מהעוגה.
תראו את הנהדרת כמה שהיא יפה
עוד מתכונים לעוגות תפוחים תמצאו כאן
מתכונים לעוגות תפוחים
לפני שנמשיך מזכירה לכם שמבצעי המתנות עדיין נמשך עם מתנות חדשות
שחלקן מגיעות עם שליח עד הבית במיוחד בתקופת הסגר
ואת הכל תמצאו כאן
החנות של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו40 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת תפוחים וטופי שעוד לא אכלתם

עוגת תפוחים וטופי שעוד לא אכלתם
סוויט דוליIngredients
שכבת בצק
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- כוס וחצי קמח תופח או קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפייה
- כפית סודה לשתייה
- 1 200 מל' שמנת חמוצה 9%
שכבת תפוחים
- 2 תפוחים
- 2 כפות סוכר חום
- רבע כפית קינמון
- חצי כוס אגוזים קצוצים
שכבת קינמון וסוכר
- חצי כוס סוכר חום
- 1 כף קינמון
שכבת טופי
- רבע כוס סוכר חום
- רבע כפית קינמון
- 25 גרם חמאה
- 2 כפות שמנת מתוקה
Instructions
- שמים בקערת מיקסר חמאה וסוכר ומקציפים
- מוסיפים כפית תמצית וניל ומערבבים
- מוסיפים ביצה אחת אחרי השניה ומקציפים הכל ביחד
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה
- מוסיפים חצי מכמות הקמח לעוגה ומערבבים
- מוסיפים חצי מכמות השמנת החמוצה ומערבבים
- מוסיפים את הקמח כולו ומערבבים
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה, שמים בצד.
- מקלפים את התפוחים וחותכים לריבועים
- מערבבים את התפוחים עם סוכר חום וקינמון שמים בצד
- מערבבים בקערית סוכר חום וקינמון שמים בצד
- משמנים תבנית ומעבירים לתבנית חצי מכמות הבלילה של העוגה
- מפזרים על הבלילה חצי מכמות התפוחים
- מפזרים על הבלילה שכבת סוכר וקינמון
- מוסיפים את החצי השני של בלילת העוגה
- מפזרים שכבת תפוחים
- מפזרים את היתר של שכבת הסוכר והקינמון
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים ואופים כחמישים דקות
- בינתיים מכינים רוטב טופי
- בסיר קטן שמים חמאה, סוכר חום וקינמון ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים הכל ביחד לרוטב סמיך
- כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים על העוגה את רוטב הטופי ורוקדים הורה כמה שזה טעים.