המדריך להכנת ריבות

איך מכינים ריבה בבית? ומתכונים לריבות וקונפיטורות

איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות

  איך מכינים ריבה בבית?
השבוע פירסמתי מתכון לריבת מישמשים וראיתי שיש לי המון ריבות וקונפיטורות באתר
ריבות שמכינים בבית, ריבות טעימות מאד!
יש מתכון לריבת מישמשים, מתכון לריבת תותים, מתכון לריבת ענבים, מתכון לקונפיטורת חצילים,
מתכונים לריבות מעשי בית פשוט חלומיות, ולכן הגיע הזמן שיהיה גם מדריך מסודר אין מכינים ריבה,
או קונפיטורה כל העיצות והטיפים.
זה ממש קל להכין ריבות והכי כיף ריבת מישמשים שמכינים בעונה,
יכולה להישאר כל השנה בצנצנת קטנה וסגורה עם טעמים נהדרים.
גם ריבת תותים היא ריבה נפלאה שמכינים בסוף העונה ויש לכם כל השנה תזכורת נפלאה לתותים. ראשית, מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה?
ריבה היא תערובת של הפרי עם הסוכר, לדוגמא ריבת מישמשיםקונפיטורה מכילה בתוכה חתיכות פרי או את הפרי השלם, עם הסמיכות של הריבה,  לדוגמא –
קונפיטורת חצילים
טיפים ועצות להכנת ריבה
בגדול, להכין ריבה או קונפיטורה זה ממש קל, ואני מודיעה לכם ש להכין ריבה וקונפיטורה זה אפילו כיף!
הסוד של הריבה כמובן תלויה בסמיכות שלה, לכן ממליצים לפעמים לשים תפוחים בזמן שמבשלים את הריבה,
כי הפקטין שיש בתפוח עוזר להסמיך את הריבה.
אני לא משתמשת בדרך כלל בתפוחים ונותנת לריבה להסמיך בזמן הבישול.
טיב הריבה כמובן תלויה באיכות הפרי. ממליצה להשתמש בפירות רכים אבל לא מעוכים.
נכון, אני ממליצה, אבל בתכל'ס מה שגורם לי להכין ריבה זה לראות פירות או עגבניות שרי קצת  מעוכות במקרר(: שלב ראשון – משרים את הפירות עם סוכר שוטפים את הפירות היטב, מעבירים לסיר מפזרים סוכר ונותנים לסיר לעמוד לילה במקרר.
בדרך כלל היחס בין הסוכר לפירות הוא אחד לאחד, זאת אומרת קילו פרי וקילו סוכר,
אבל גיליתי כבר שהיחס הזה לעיתים מתוק מדי לטעמי, ויש ריבות שהכנתי עם קילו פרי וחצי קילו סוכר.
כאמור, שמים את הפרי שבחרתם בסיר עם סוכר למשך הלילה.
הפרי יגיר נוזלים במשך הלילה וזה יזרז את זמן הבישול.תהליך הבישול
למחרת, הפירות הגירו נוזלים, מוסיפים מעט מיץ לימון סחוט, בדרך כלל אני מוסיפה מקל וניל ושמים את הסיר על האש.יש ריבות שאני מוסיפה בזמן הבישול גם מקל קינמון
מביאים את הריבה לרתיחה ולאחר שהכל רתח, מנמיכים את האש, לאש נמוכה ומבשלים לאט לאט את הריבה שלנו.
לא מכסים את הסיר.
אל תיבהלו מהקצף, אפשר להסיר בעדינות עם כף, להנמיך את האש ולבשל לאט את הריבה שלנו.
לא לעזוב את הריבה לבד, לערבב את הריבה מדי פעם.

בהתחלת הבישול של הריבה, יהיו הרבה נוזלים אולם במשך הזמן הנוזלים יצטמצמו,
הנה דוגמא לריבת עגבניות שרי לפני הבישול

פה אתם רואים את  ריבת עגבניות שרי מוכנה
והנה דוגמה לתהליך של בישול ריבת תותים
"איך יודעים שהריבה מוכנה?" שאלו אותי – וזו שאלה מצויינת.
איך יודעים שהריבה מוכנה?
קוראים לזה מבחן הצלחת הקפואה.
שמים צלחת קטנה במקפיא לחמש עשר דקות.
מוציאים הצלחת ומטפטפים על הצלחת מעט מהריבה.
מעבירים אצבע בזהירות באמצע.
אם כמו ים סוף אצל משה, נפתח לשניים, זה הזמן שהריבה הגיעה לשלב הסופי שלה.
אם אין שביל סימן שצריך לבשל את הריבה עוד קצת.
עיקור הצנצנות לשמירת טריות הריבה
אחרי שמכינים את הריבה הדבר הכי חשוב זה לעקר את צנצנת הריבה כמו שצריך,
ככה הריבה יכולה להישמר אפילו שנה.
מה פירוש לעקר? להרוג את כל החיידקים על מנת שהריבה תישמר לאורך זמן.
בוחרים צנצנת זכוכית שבה נרצה להכין את הריבה
שוטפים ומנקים את הצנצנת היטב, מייבשים
ועכשיו הטריק.
מכניסים את צנצנת הזכוכית למיקרו למשך דקה,
אחרי דקה, מוציאים את הצנצנת בזהירות עם מגבת, כי הצנצנת חמה ומניחים בצד שתתקרר.
מחכים דקה לא יותר ויוצקים פנימה את הריבה.
שיטה נוספת לעיקור
יוצקים מים רתוחים לצנצנת, נותנים למים לעמוד מספר דקות, לרוקן את המים,
להניח את הצנצנת הפוכה על מפית מטבח ומייבשים היטב.
אחרי שהצנצנת התקררה מעט יוצקים פנימה את הריבה.
אני מוצאת שהשיטה לעיקור במיקרו יותר קלה והכי פרקטית.
ריבה כמתנה
להביא מתנה ריבה שהכנתם בבית זו מתנה נפלאה!
לאירוע הפרישה מהעבודה של אחותי, למסיבה, הכנתי לאורחים צנצנות קטנות עם ריבה.
מעצבת הכינה לי את עטיפת הריבה והנה לכם רעיון להגיש מתנה.
אני צירפתי למתנה סכין מיוחדת למריחה.
אבל לפעמים כל מה שצריך
זה מדפסת, נייר, דבק
צנצנות ריקות ויש לנו צנצנות ריבה מתנה נהדרת! טיפים ועצות
– תמיד תשתמשו בכפית נקיה כשאתם רוצים לטעום מהירבה, ככה תישאר טריות הריבה.
– רצוי להשתמש בצנצנות קטנות. בצנצנת גדולה, כל פעם שפותחים את המכסה יש חשיפה לאור ויש סכנת עובש.
– ריבות מאחסנים במקום קריר ויבש, אני מאחסנת במקרר במדף התחתון. והנה מתכונים למבחר הריבות והקונפיטורות שלי הכל כאן –
מתכונים לריבות וקונפיטורות לחגים

איך מכינים ריבה בבית? מתכונים לריבות וקונפיטורות

מתכונים עם מישמשים טעימים וקלי הכנה

מתכונים עם מישמשים טעימים וקלי הכנה

מתכונים לעוגות עם מישמשים מתכונים טעימים ונפלאים לעונת המשמשים הקצרה

מתכונים עם מישמשים טעימים וקלי הכנה.
אתם יודעים איך זה עם משמשים, הם עוד לא מגיעים צ'יק צ'ק והם נעלמים.
עונת המישמשים קצרה.
כדי לנצל את עוגת המישמשים הכנתי לכם מתכונים להכנה עם מישמשים.
הכנתי לכם מתכון לריבת משמשים, שיכולה להישאר במקרר או במקרר קריר ואפל אפילו שנה,
יש עוגת משמשים בטעם של פעם, יש גם עוגת משמשים בחושה
ויש עוגת שזיפים שניתן להמיר את השזיפים במישמשים.
וזה הזמן שלכם להכין מתכונים עם מישמשים. מתכונים נהדרים!
כדי להגיע למתכון לחצו בבקשה על השורה המודגשת.  

ריבת משמשים עם נגיעות וניל
ריבת משמשים עם נגיעות וניל,
ריבה נהדרת שנשארת גם אחרי שהמשמשים נגמרים
וגם נלמד איך לעקר צנצנת על מנת שהריבה תישמר לאורך זמן.

איך יודעים שהריבה מוכנה?שאלו אותי וזו שאלה מצויינת.
איך יודעים שהריבה מוכנה?
שמים צלחת קטנה במקפיא לחמש עשר דקות.
מוציאים הצלחת ומטפטפים על הצלחת מעט מהריבה.
מעבירים אצבע בזהירות באמצע.
אם השביל כמו ים סוף אצל משה, נשאר פתוח, מעולה.
זה הזמן שהריבה הגיע לשלב הסופי שלה.
אם אין שביל, ויש שלולית ריבה, סימן שצריך לבשל את הריבה עוד קצת.

עוגת מישמשים בחושה רכה וטעימה
עוגת מישמשים בחושה,
עוגה רכה ומתוקה שהחמצמצות של המישמשים מוסיפה לה טעם נפלא

עוגת מישמשים בחושה רכה וטעימה
הקצפת מעל עוגת המשמשים
ממתיקה את חמצמצות המשמשים בעוגה אוורירית ונהדרת

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק
עוגת השזיפים של סבתא אהובה
שהמתכון עובר במשפחה כבר שנים
נכון, זו עוגת שזיפים אבל ניתן להכין את אותה עוגה חלומית בדיוק עם מישמשים

עוגת מישמשים קלה להכנה בתבניות קאפקקייקס
עוגת מישמשים קלה להכנה רכה וטעימה
שמכינים בתבניות קאפקקייקס

לעוד מתכונים של עוגות פירות רק לחצו כאן
מתכונים לעוגות פירות

מתכונים עם מישמשים טעימים וקלי הכנה

מתכון לרוטב פסטו

מתכון לרוטב פסטו חלומי שמכינים בבית

רוטב פסטו חלומי עם גבינת פרמז'ן שאפילו ילדים יכולים להכין

מה הסיכויים שבאמצע צילומים להכנת מתכון השחקן הראשי שובק חיים?
זה מה שקרה לנו כשהכנו רוטב פסטו.
טוב שלא תירשם היסטריה מדובר על מעבד מזון ומה-לעשות שהוא היה שחקן די ראשי?(:
ביום ההולדת האחרון שחגגנו, החתן השבדי שלי הכין פסטה עם רוטב פסטו
שכולנו התעלפנו כמה היה טעים.
כבר כמה שבועות רצה בווטצאפ המשפחתי בקשה- איך מכינים את רוטב הפסטו שדייויד הכין,
בגלל חופשות וכאלה התשובה לא הגיעה.
השבוע היינו אצל בתי הבכורה,היא ירדה הביתה עם המון ענפים שקטפה משיח הבזיליקום שהיא מגדלת על הגג.
הודעתי לה שזה זמן מצויין להכין את רוטב הפסטו.
מיה, נכדתי ההורסת  הודיעה שהיא רוצה להכין את הרוטב כי הוא קל להכנה.
ישר עברתי לדום מתוח, סידרנו את המטבח והתחלנו בצילומים. סרטון של 2 וחצי דקות בו תוכלו לראות את מיה המדהימה
מכינה רוטב פסטו- הכל כאן:רוטב פסטו להכין זה באמת משחק ילדים.
עלי בזיליקום, שמן זית, גבינת פרמז'ן, שום, מלח, פלפל,
זורקים למעבד מזון וצ'יק צ'ק יש לנו רוטב פסטו.
בדרך כלל מוסיפים בהכנת הרוטב צנוברים מה שאצלנו הס מלהזכיר.
כשהילדה היתה קטנה, טעמה צנוברים בודדים והתמוגגה מהטעם,
התעקשה שהיא רוצה עוד ועוד ועוד אכלה שקית שלמה ומאז – היא לא נוגעת בצנוברים.
לא מריחה, לא נוגעת – כלום! לכן הכנו רוטב פסטו בלי צנוברים.
הבעיה היחידה שהשחקן הראשי במערכה שהוא מעבד המזון,
הפסיק לעבוד באמצע הצילום. אשקרה מת! הלך המנוע.
אבל שאנחנו לא נכין רוטב פסטו בגלל מעבד מזון שמת?
הצחיק אותנו. הפעלנו תוכנית ב' הוצאנו מהמגרה את מעבד המזון הקטן ויצא רוטב מושלם!
אם היה לי את הבמיקס שלי – בלנדר מוט ידני שיש לי היום במטבח
זה לא היה קורה!
אם אתם רוצים את הבמיקס במחיר מיוחד ללקוחות סוויט דולי תוכלו לרכוש כאן – במיקס בלנדר מוט ידנירוטב פסטו מוסיף טעם לכל דבר,
טוסט עם גבינה צהובה וממרח של רוטב פסטו,
ופסטה עם רוטב פסטו זה בכלל נהדר. מתכון לפסטה ברוטב פסטו כאן – פסטה ברוטב פסטו רוטב פסטו אפשר לאכול עם תוספות

מתכון לרוטב פסטו חלומי שמכינים בבית

מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות

מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות

מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות, ריבה או קונפיטורה מפמלות שטעמה מופלא!

ריבת קליפות פמלה מסוכרות היא ריבה מיוחדת במינה.
גם אני מיוחדת במיני!
אתם כבר מכירים אותי ויודעים שאני עושה דברים לא שיגרתיים נכון?
יפה. ועכשיו – קבלו את הסוויט ה ד ו ג מ נ י ת!! כן כן כן! או באנגלית יס יס יססססס!!
אני, שהגודל שלי אף פעם לא הפריע לי ואף פעם לא עצר אותי מלהשיג מה שאני רוצה בחיים, הולכת לככב על במת הדוגמנות! (אלוהים איך אני עפה על עצמי!!חח)
נבחרתי להשתתף בתצוגת האופנה BMW
Anna Lukatsky אנה לוקצקי היא מעצבת האופנה שלי! רגע, אקח נשימה ארוכה ועכשיו לאט אסביר הכל –
נבחרתי לדגמן ולצעוד על המסלול בהפקה מדהימה לא פחות מאשר של חברת BMW בשיתוף עם Saloona Saloona בהפקה של מוטי רייף, המפיק-על של שבוע האופנה. הקונספט: חיבור בין 25 נשים מובילות בתחומן שלוקחות את ההגה בידיים שלהן,
שמעצבות בעצמן את מציאות חייהן ומשפיעות לטובה,
לבין 25 מעצבי אופנה המובילים בארץ שקובעים את הטון בעולם האופנה הישראלי.
כל ההפקה הנוצצת ומלאת שיק וסטייל מתקיימת באולם תצוגה חדש ונוצץ של חברת BMW Israel.
אז חמודים תתכוננו טוב טוב כי היום זה קורה! ועד שאצעד על המסלול אני שולחת לכם מתכון
לריבת קליפות פמלה מסוכרות שכל ביס הוא חלום מתוק מריר בדיוק כמו החיים עצמם! יש לי חולשה להכנת ריבות והכנת ריבת קליפות פמלה היא טיפה יותר מורכבת.
זה  קצת מריר וכמובן מתוק והטעמים משתלבים ביחד בצורה מופלאה.
להכין ריבה מקליפות פמלה זה לא כמו להכין ריבה או קונפיטורה רגילה.
בדרך כלל להכין ריבה לוקחים פירות, מוסיפים סוכר ומבשלים,
בגלל הקליפה העבה של הפמלה אומרים שכדי להוציא את המרירות מהפרי,
צריך לשטוף את קליפות הפומלה היטב.
אני עוד עליתי שלב ואת הקליפות מבחוץ גררתי על מגרדת כדי להוציא את המרירות.
ואחרי שגררתי את פומפיה את הקליפה, שמתי בסיר.
מלאתי את הסיר במים ועל הקליפות הנחתי צלחת ומעל כוס, כי לקליפות יש נטיה לצוף.
שלוש פעמים ביום החלפתי את המים – ככה שלושה ימים, כדי להוציא את המרירות.
לכאורה זה נשמע עבודה, אבל ת'כלס הסיר עומד על הכיריים ולא מבקש אוכל ושתיה
ככה שפשוט מדי פעם מחליפים את המים.
אפשר לקצר תהליכים וגם להרתיחה פעמיים או שלוש ואז גם אפשר לדלג על השלב של החלפת המים. הכנתי לכם מדריך מדוייק  רק ללחוץ כאן –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצותאחרי שלושה ימים שמתי בסיר
עם סוכר ומקל וניל וכוס מים בישלתי את הכל לאט לאט
ותראו איך נקודות הוניל התלבשו בצורה מרהיבה על קליפות הפומלה ריבות וקונפיטורות בטעמים
מתכונים לריבות וקונפיטורות אפשר לחתוך גם לקוביות קטנות
ואז זה ממש סוכריות קטנות וטעימות. לעוד מתכונים לט"ו בשבט הכינו לכם בלוגרי האוכל מבחר מתכונים
ותוכלו למצוא אותם כאן – מתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש ולעוד מתכונים לט"ו בשבט רק לחצו כאן – מתכונים לט"ו בשבט

מתכון ריבת קליפות פמלה מסוכרות

קונפיטורת ענבים ירוקים

מתכונים לקונפיטורות ריבות לענבים ירוקים ושחורים

מתכונים לקונפיטורת ענבים ירוקים וענבים שחורים כדי שהטעם ישאר אחרי שהקיץ יגמר

מתכונים לקונפיטורות ריבות לענבים ירוקים ושחורים.
נכון עכשיו שיא החום אבל עוד מעט הקיץ יגמר ואיתם יעלמו הענבים.
זה זמן מצויין להכין קונפיטורות/ריבות עם ענבים
כל ריבה יותר טעימה מקודמתה
ואל תגידו אחר כך לא אמרת.
הנה, שני מתכונים נפלאים לקונפיטורות ענבים ירוקים ושחורים. הכנתי לכם מדריך מדוייק – רק לחצו כאן
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות הטיפ הכי חשוב בהכנת קונפיטורה,
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן
יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה. קונפיטורת ענבים ירוקים
או ריבת ענבים ירוקים
הוכנה אחרי שנשארה קופסה מוזנחת של ענבים במקרר מעל לשבוע.
היא נהדרת בטעמה
וכל ביס בענב גורם להתפוצצות בפה
שגורמת לרצות עוד ביס.
אני הגשתי את הקונפיטורה על טוסטים מלוחים
ונרשמה התפעלות מיוחדת
כי המליחות עם המתיקות של הקונפיטורה
יצרו טעמים מופלאים בפה.
קונפיטורת ענבים ירוקים מתאימה במיוחד לראש השנה
או לתקופת החגים בהם ממתיקים את שולחן החג
יש עדות בהן לא נהוג לאכול ענבים שחורים
אז פתרתי לכם גם את הבעיה הזו. בשביל להגיע למתכון של קונפיטורת ענבים ירוקים
לחצו על התמונה או כאן – קונפיטורת ענבים ירוקיםרוצו לקנות ענבים שחורים לפני שיגמר. עשיתי לא מעט קונפיטורות וריבות אבל יש משהו בענבים השחורים שזה פשוט ממכר.
קונפיטורת ענבים שחורים.
את מחליטה שאת טועמת רק אחד ביום. אז החלטת. לא עזר לך.
הרכות שהם מתפוצצים לך בפה שוברת בך כל טיפת רצון והחלטה.
זו היתה טעות להכין את זה ולכן העפתי אותם מהבית. הצעקות לא אחרו להגיע. “כל מה שרזיתי את רוצה שאשמין בחזרה?? זו הקונפיטורה הכי טובה שהכנת אי פעם!” כן כן, קונפיטורת ענבים שחורים.
אז אם גם אתם רוצים לקבל צעקות, בבקשה. שימו את הענבים השחורים בסוכר ותשכחו מהם. בשביל להגיע למתכון של קונפיטורת ענבים שחורים
לחצו על התמונה או כאן – קונפיטורת ענבים שחורים אבל אם אתם מחפשים מתכונים לריבות וקונפיטורות בטעמים אחרים רק ללחוץ כאן
ריבות וקונפיטורות

מתכונים לקונפיטורות ענבים ירוקים ושחורים

איך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעם

איך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעם

מתכון לריבת שזיפים. אחרי שתטעמו פעם אחת מריבת שזיפים שתכינו בבית לא תגעו בשום "ריבת פובדיל" מהסופר. בוודאות!

נכון, אני כל הזמן מבלבלת לכם את המוח עם מתכוני ריבות
אבל שתדעו לכם שהפעם זה שונהאיך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעם
זהו מתכון לריבת שזיפים חלומית!
אחרי שתטעמו פעם אחת
ותראו איך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעםשאפשר לקרא לה בעצם גם קונפיטורת שזיפים
החיים שלך יתחלקו לפני – ואחרי
ריבת שזיפים מכינים באהבה גדולה
והיא כל כך טעימה!
כדי שיהיה לכם קל הכנתי לכם מדריך מדוייק רק ללחוץ כאן –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות
במדריך להכנת ריבות בייתיות תוכלו למצוא את כל הטריקים, העצות והטיפים
להכנת ריבה מוצלחת שתישמר לאורך זמן.אתם תראו שאתם לא תגעו יותר בשום "ריבת פובדיל" מהסופר
שנקראת בשם ריבת שזיפים.
להכין ריבת שזיפים זה ממש קל,
כמו שמכינים כל ריבה, שמים בסיר ללילה את השזיפים והסוכר,
נותנים לשזיפים להגיר נוזלים וככה הריבה שלנו תתבשל יותר מהר.איך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעם
בוודאות!עכשיו רוצו לקנות שזיפים
שלא תגידו שלא אמרתי לעוד ריבות וקונפיטורות בטעמים
מתכונים לריבות וקונפיטורות

ריבת שזיפים בטעם של פעם

סוויט טיפ:
אחת הקוראות אמרה שהכינה עם חצי מכמות הסוכר ויצא מתוק מספיק
להחלטתכם(: מה צריך בשביל ריבת שזיפים? 1 קילו שזיפים
1 קילו סוכר
2 כפות מיץ לימון
מקל וניל איך מכינים ריבת שזיפים? שוטפים את השזיפים חותכים לריבועים ושמים בסיר.
מפזרים את הסוכר על השזיפים ונותנים לשזי]פים ולסוכר להתאחד ביחד לפחות שלוש שעות.
מוסיפים את כל יתר המרכיבים, שמים על האש ומביאים לרתיחה.
אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה.
מורידים מהאש, נותנים לזה להתקרר מעט, שמים צנצנת במיקרו לדקה לעיקור, מעבירים הריבה לצנצנת ולמקרר.
אתם תראו, אחרי טעימה אחת, לא תגעו יותר בשום פובדיל מהסופר.
ריבת שזיפים חלומית! שנה טובה ומתוקה!
מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים

מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים

הם רכים, הם מלאים מתיקות עם טויסט של ציפורן והם חלומים, ריבת חצילים הורסת!

מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים.
מאז שנכנס לנו החתן השבדי למשפחה יש קבוע במקרר המשפחתי אצל בתי, חמאה למריחה "לורפק".
שנים לא העזתי לגעת בחמאה, ו"לורפק" זה באמת לשבור אותי לגמרי כי היא נמרחת כל כך בקלות.
באחד הימים כשהתארחתי אצל בתי, בעודי מורחת פרוסה עם שכבה דקה (דקה-דקה נשבעת!)
של לורפק ומקטרת על זה שיש במקרר את האסון הזה,
אמרה בתי:"ואת מנעת ממני כל השנים חמאה"
נפל לי הסכין של החמאה מהיד והלסת נשמטה לאדמה.
"מנעתי?? אם יש מדף תמיד עמוס במקרר שלנו, זה המדף של החמאה, איך מנעתי ממך בדיוק?"
"אבל אמא, זו היתה חמאה לבישול ולאפיה"
"מה בישול?זו היתה החמאה היחידה שהיתה! החמאה הכי טעימה שיש. לא היה משהו אחר !"
"לא נראה לי. זה לא חמאה אמיתית"
לורפק לא אמיתית ואת בכלל לא אמיתית! מנעתי ממנה חמאה. אני לא מאמינה שאני שומעת את זה!!"
תקעתי כזה ביס בפרוסה שאולי מפה לפחות תגיע הנחמה.
פייי לכי תתווכחי עם רגשות של ילדים. השבוע היינו בשוק מחנה יהודה ושם על הדוכן ראיתי חצילים קטנים.
ישר ידעתי שאני רוצה להכין ריבה מהחצילים, אבל הם לא היו ממש יפים.
עשינו סיבוב בכל השוק עד שהגענו למדף עמוס לעייפה בחצילים קטנים-קטנים, יפים-יפים,
ואני העמסתי שקית מהם.
במוח כבר תכננתי את הפרוסה עם החמאה עליה אניח את החצילים למטרות צילום.
הבעיה היחידה תמיד בצילומים שאני צריכה לטעום עבורכם אם הריבה הצליחה,
שתראו איך זה נראה מבפנים. הכנתי לכם מדריך מדוייק רק ללחוץ כאן –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצותלעוד מתכונים עם חצילים לחצו כאן
מתכונים עם חצילים כמו שאתם רואים בתמונה ואה-ואה חברימים, היא יצאה פצצה!
לעוד מתכונים לריבות וקונפיטורות בטעמים
מתכונים לריבות וקונפיטורות

מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים

מבחר מתכונים לט"ו בשבט

המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש

המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש מיטב בלוגרי הרשת פותחים לכם שולחן לט"ו בשבט

המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש.
מיטב בלוגרי האוכל פותחים לכם שולחן אוכל לט"ו בשבט. תוכלו למצוא עוגות נהדרות, עוגיות שמתאימות במיוחד לחג, מאכלים כמו סיגרים ממולאים, גרנולה טבעונית ואפילו סוכריות של ריבה. תענוגות! הבלוגרים שהכינו לכם את המתכונים לט"ו בשבט – הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.

המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש

מתחת לשורה השחורה יש שורה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. מיכל בן משה – רגעים קטנים – עוגת טראפלס בטעם תפוז מחוזקת בקליפות תפוז מסוכרות
עוגת טראפלס בטעם תפוז מחוזקת בקליפות תפוז מסוכרותוויני רותם – משהו מתוק – מרקיז – ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייה
מרקיז – ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייהאבינועם ארביב – פירורים – מאפינס בננה עם פירות יבשים
מאפינס בננה עם פירות יבשיםיהודית אביב – הלוחשת לאוכל – ריבת אגוזים וצימוקים
ריבת אגוזים וצימוקיםדפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות – בולו לחם תבלינים מתוק
בולו לחם תבלינים מתוקאביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – סלסלת פירות – הצעת הגשה לט"ו בשבט
סלסלת פירות – הצעת הגשה לט"ו בשבטאולגה טוכשר – המרכיב הסודי – פודינג פסיפלורה וקרמל
פודינג פסיפלורה וקרמלהגרגרנית – בלוג אוכל – שבלולי זעתר לט"ו בשבט
שבלולי זעתר לט"ו בשבט
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי –  אורז עם פירות יבשים מקורמלים
אורז עם פירות יבשים מקורמליםענבל – פיית העוגיות – מרגניות מרנג
מרגניות מרנג עם קארד לימוןרות אופק – שמח במטבח – פלורנטינים – ריבועי אגוזים ופירות יבשים מטריפים
פלורנטינים – ריבועי אגוזים ופירות יבשים מטריפיםסיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – סיגרים במילוי בשר טחון ,פרגיות חמוציות ושקדים
סיגרים במילוי בשר טחון, פרגיות חמוציות ושקדיםאורלי כהן – חיים וטעים – אוכל ובריאות – גרנולה ביתית טבעונית
גרנולה ביתית זה הכי הכיאפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – סוכריות מהלבן של הפומלה
סוכריות מהלבן של הפומלהרויטל אמיר – המערוך המקפץ – מאפינס תפוז ומרציפן
מאפינס תפוז ומרציפןדורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי –  יהלומי המעמולים של סבתא גלילה
יהלומי המעמולים של סבתא גלילהרותם ליברזון – טיפול בבישול – שושנים של לימונים
שושנים של לימונים ולעוד מתכונים שווים של ט"ו בשבט – רק ללחוץ כאן
מתכונים לט"ו בשבט

המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש

 
מתכונים לריבות וקונפיטורות לחגים

מתכונים לריבות וקונפיטורות לחגים

מבחר ריבות וקונפיטורות חלומיות שמתאימות לחגים

מתכונים לריבות וקונפיטורות לחגים.
לכבוד החגים הכנתי ריכוז של ריבות וקונפיטורות שמתאימות לשולחן החג. כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת  התמונה.

איך מכינים ריבה בבית? ומתכונים לריבות וקונפיטורות

איך מכינים ריבה בבית?
הכנתי לכם מדריך המלא שלב אחרי שלב,
כל הטריקים, כל הסודות, עם הסברים מדוייקים
איך להכין ריבה בבית.
הכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות

ארוחת ליל ראש השנה היא ארוחה כיפית.
בניגוד לליל הסדר בו אנחנו קוראים במגילה ויש כאלה שמאיצים לדלג על קטעים מסויימים,
בראש השנה כבר בברכות נרשמת ארוחה שלמה. מתכונים לריבות וקונפיטורות לחגים, יעזרו לנו להמתיק את החג.
כל ברכה נפתחת במילים "יהי רצון" בבקשה של עשה טוב. "יְהִי רָצוֹן מִלְפָנֶיךָ ה' אֱלוֹהֵנוּ וֵאלוֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶתְחַדֵש עָלֵינוּ שָנָה טוֹבָה וּמְתוּקָה כַדְבַש מֵרֵאשִית הַשָנָה וְעַד אַחֲרִית שָנָה" ּ
לצד התפוח בדבש המסורתי, אוכלים  קונפיטורת תפוחי עץ
הקונפיטורה נפלאה!

קונפיטורת תפוחי עץ

"יְהִי רָצוֹן מִלְפָנֶיךָ ה' אֱלוֹהֵנוּ וֵאלוהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶתִקְרַע רֹעַ גְזַר-דִינֵנוּ, וְיִקָרְאוּ לְפָנֶיךָ זְכֻיוֹתֵינוּ:"
 בערב החג נוהגים לאכול דלעת, שקוראים לה בערבית קרעה.
אחרי שמכינים את ריבת הדלעת, הדלעת נעשית שקופה
והיא נהדרת!

ריבת דלעת בהמון אהבה

"יְהִי רָצוֹן מִלְפָנֶיךָ ה' אֱלוֹהֵנוּ וֵאלוֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶתִגְזוֹר עָלֵינוּ גֶזְרוֹת טוֹבוֹת"
גזרות טובות יכולות לבוא נהדר עם קונפיטורת גזר.
מתכון לריבת גזר או קונפיטורת גזר תמצאו בלינק הבא
קונפיטורת גזר מאד מתאימה לראש השנה.

קונפיטורת גזר

זו עונת החבושים
וקונפיטורת חבושים מתאימה לחגים

קונפיטורת חבושים

אתם תשתגעו על קונפיטורת ענבים ירוקים
המוגשת עם טוסטים מלוחים
תענוגות!

קונפיטורת ענבים ירוקים

כמובן שאי אפשר בלי קונפיטורת ענבים שחורים

קונפיטורת ענבים שחורים

היא מופלאה בטעמה חלומית ונהדרת.
אתם תתמכרו.

ריבת עגבניות שרי

ריבת הבצל מתאימה כתוספת למאכלים.
זה מאסט ליד הכבד הקצוץ
ותנסו להוסיף את הריבה לתבשילי הבשר
אתם תופתעו מהטעמים החדשים.

ריבת בצל

הם רכים, הם מלאי מתיקות עם טעם של ציפורן והם חלומים, ריבת חצילים הורסת!

ריבת חצילים

יש עוד מתכונים לריבות וקונפיטורות הכל תמצאו כאן
מתכונים לריבות וקונפיטורות

מתכונים לריבות וקונפיטורות לחגים

חג שמח!

ריבת ענבים ירוקים

קונפיטורת או ריבת ענבים ירוקים

אחרי שתניחו שני ענבים מהקונפיטורה על טוסט מלוח ותתנו ביס, אתם תזרקו אותי מהחלון כמה תתמכרו

קונפיטורת או ריבת ענבים ירוקים הכנתי עם סיפור מיוחד לריבת ענבים ירוקים.
כשהיינו באפריקה נהגנו לחזור לחופשת מולדת בקיץ.
הילדות היו קטנות והתרגשו כל פעם מחדש לפגוש את המשפחה.
אחי עבד בזמנו ב"אל על" ואתם יודעים איך זה
לא צריך קשרים כשיש פרוטקציה.
מרגע שנחתו גלגלי המטוס על האדמה והדלת נפתחה
אחותי חיכתה לי בפתח המטוס.
מכירים את השיר "לאוטובוס נכנסת גברת עם סלים?" ככה היתה מחכה לנו.
הידיים שלה מלאות שקיות אוכל כמובן, שהבנות המסכנות שהגיעו מאפריקה לא יהיו רעבות.
לפני שגלגלי המטוס נחתו, ההתרגשות של הבנות היתה בשיאה והגדולה בהתרגשות גדולה:
"אמא, נכון שאופירה מחכה לנו? נכון שהיא תביא לנו הפתעות? בשנה שעברה היא הביאה לנו במבה ואת העיגולים הקטנים האלה הירוקים. איך קוראים להם?"
"ענבים. ענבים ירוקים"
"בדיוק! הלוואי ותביא גם השנה"
והיא הביאה, ברור שהביאה. הכנתי לכם מדריך מדוייק –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות קונפיטורת ענבים ירוקים
או ריבת ענבים ירוקים
הוכנה אחרי שנשארה קופסה מוזנחת של ענבים במקרר מעל לשבוע.
היא נהדרת בטעמה
וכל ביס בענב גורם להתפוצצות בפה
שגורמת לרצות עוד ביס.
אני הגשתי את הקונפיטורה על טוסטים מלוחים
ונרשמה התפעלות מיוחדת
כי המליחות עם המתיקות של הקונפיטורה
יצרו טעמים מופלאים בפה.
קונפיטורת ענבים ירוקים מתאימה במיוחד לראש השנה
או לתקופת החגים בהם ממתיקים את שולחן החג
יש עדות בהן לא נהוג לאכול ענבים שחורים
אז פתרתי לכם גם את הבעיה הזו. לעוד מתכונים של ריבות וקונפיטורות בטעמים
מתכונים לריבות וקונפיטורות   

קונפיטורת ענבים ירוקים

ריבת עגבניות שרי

ריבת עגבניות שרי

פלא של ריבה או קונפיטורה בטעם משגע!

חייבת להודות בפניכם, בגדול, אני לא אוהבת עגבניות.
סלט בסדר, מטבוחה סבבה, אבל ככה לאכול עגבניה לא אוהבת.
אם כבר – רק עגבניות שרי וקטנטנות.
הקטנות בזנים החדשים בהחלט כן.
לא יודעת, משהו בחמיצות של העגבניה לא באה לי טוב.
כל אחד והשריטה שלו ואני יש לי שריטה עם עגבניות.
לכבוד ראש השנה אחותי ביקשה שאכין ריבת עגבניות שרי.
אתם כבר מכירים את המחלה של אחותי לריבות ולכן הכנתי לה את הריבה או הקונפיטורה אם לדייק בשמות.
הנוהל פשוט. הכנתי לכם מדריך מדוייק –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות אז איך מכינים ריבת עגבניות שרי?
שוטפים את עגבניות השרי,
חלק מהן חציתי הרוב השארתי שלמות.
הוספתי הסוכר הלימון וכל יתר התבלינים ונתתי לעגבניות לנוח כמה שעות.
בזמן הבישול הצבע משתנה
והייתי חייבת לצלם
כמה שהיו יפות.אז כן, אני לא אוהבת עגבניות
אבל את הריבה/קונפיטורה הזו
אי אפשר להפסיק לאכול.
העגבניות שמתפוצצות בפה
המתיקות עם טיפת חמצמצות
עושה את העבודה לגמרי!
אני משתגעת איך כל פעם מחדש
ריבה. כולה ריבה!
מצליחה להפתיע אותי בטעמיה. לעוד מתכונים של ריבות וקונפיטורות בטעמים
מתכונים לריבות וקונפיטורות

ריבת עגבניות שרי

עוגת טורט עם משמשים

הלייקים שנעלמו מהפוסטים

כנראה שלייקים זה כמו עונת המשמשים, קצרים בזמן. כמו שבאים ככה הולכים. שני מתכונים להמתיק את עצב העלמות הלייקים.

ולפני שנכנסה למיטה עברה בין חדרי הילדים.
הגדולה, נרדמה עם הספר לידה. היא סגרה את הספר וכבתה את האור הקטן.
אצל הקטנה, השמיכה הייתה מוטלת על הרצפה והרגליים של הילדה על הכרית.
היא הפכה אתה הילדה בזהירות, כיסתה אותה והצמידה השמיכה מסביב לגופה.
הקטן שכב על גבו, ידיים לצדדים, מלך העולם.
לא נגעה בו, רק כסתה אותו  בשמיכה שהעיף.
אם תזיז אותו הוא עוד עלול להתעורר והלך לה הלילה.
בשקט יצאה מהחדר ונכנסה לחדר השינה שלה.
ריטואל מוכר נכון? נהדר. ככה, לפעמים בלילה אני באה לבקר ב סוויט דוּלי ומסתכלת על הפוסטים שלי. זה קרה לפני כשבועיים כשראיתי 25 איש בחצות בבלוג.
מה יש להם לחפש בבלוג בשעות כאלה? והלכתי לראות באנליטיקס על מה אתם מסתכלים.
שניים היו בפוסט של הלחמניות, אחד היה בקינוחי שבועות וכו' וכו'.
חייכתי והלכתי ללחמניות הזיתים שלי.
3029 לייקים חייכו אלי.
בחייאלוהיםבספרהתורות חייכו.
איזה לחמניות מתוקות אתן, דיברתי למסך. נכון, אתן מלוחות אבל מהזה מתוקות.
ליטפתי להם את הראש, כיביתי את האור ועברתי לעוגיות השבדיות.
מעל 1000 לייקים חייכו אלי ואני אליהם. איזה שבדיות מצחיקות אתן, אני מגוללת את התמונות.
אפילו פָר-מוּר (סבתא בשבדית) אנט לא תיארה לעצמה שככה יכתבו עליכן בעיתון ואיזו התלהבות תהיה מכן.
הצמדתי את השמיכה לעוגיות ועברתי לתפוחי אדמה. הלייקים היו נאים בעיני ורק הסתכלתי על התמונה.
תמונה שאני כל פעם מחדש מסתכלת עליה וחושבת יו איך בא לי לצלם מחדש ולא מעיזה. גם ככה הביאו התפוחי אדמה לייקים היסטרים לא נוגעים במה שעובד.
חייכתי למתוקים, כיביתי את האור והלכתי לישון. למחרת היו "עבודות תחזוקה" באתר ואחרי יומיים כשפתחתי שוב את פוסט הלחמניות משהו נראה לי מוזר.
אני מסתכלת על המסך ויש רק שלושה לייקים על הפוסט.
הלב התחיל לדפוק מהר ועשיתי ריפרש אולי משהו לא בסדר במחשב שלי. ריפרשתי שלוש פעמים. כלום. נאדה. שלושה לייקים.
רצתי לעוגיות השבדיות. אין מספר. אין לייקים בכלל!
לוחצת פה, לוחצת שם. אין לייקים. הלכו – נעלמו – התאדו.
וככה נעלמו לי הלייקים מהפוסטים.
הקהל מתבקש לעמוד דקת דומיה. טוב-טוב, נתפשר על עשר שניות. נכון, זה כולה לייקים. ובטח. בטח  שיהיו חדשים אבל 3029 לייקים ככה לאבד??!!
חברימים הייתי עצובה!
זה קרה לפני שבועיים. שבועיים קיויתי שהם יחזרו אבל הייאוש שינה מקום להשלמה.
מיטב המוחות מנסים עדיין להחזיר לי את הלייקים מחדש אבל אני המשכתי הלאה.
זוכרים את המשפט שלמעלה? לא נוגעים במה שעובד? תזכרו אותו בפעם הבאה שיגידו לכם שרוצים לשדרג לכם את החיים. או את האתר. את החדשות המרות שלי אני ממתיקה עם משמשים.
כנראה שהלייקים זה כמו המשמשים. קצרים בזמן. כמו שבאים ככה הולכים.
אז יש לי בשבילכם גם עוגה וגם ריבה.

כדי להגיע למתכון של  ריבת משמשים עם נגיעות וניל – לחצו על התמונה

 

כדי להגיע למתכון של – עוגת משמשים בטעם של פעם – לחצו על התמונה

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה! רק טוב חברימים!

ריבת תות שדה, ריבת דלעת, ריבת דובדבנים וקונפיטורת גזר

ארבעה מתכוני ריבות וקונפיטורה

לכבוד יום ההולדת של אחותי
הכנתי לה את מה שהיא הכי אוהבת
ריבות וקונפיטורות.
הכנתי לה:
ריבת תות שדה, ריבת דלעת, ריבת דובדבנים וקונפיטורת גזר.
כמובן שמילאתי את המתוקים בברכות.
על מנת להגיע למתכונים יש ללחוץ על התמונה
או על השורה המודגשת בנוסף, כדי שיהיה קל,
הכנתי לכם מדריך מדוייק  איך מכינים ריבה בבית, לחצו כאן
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות מדריך לאיך מכינים ריבה בייתית, גם תקלו את התשובה 
איך יודעים שהריבה מוכנה?שאלו אותי וזו שאלה מצויינת.
איך יודעים שהריבה מוכנה?
שמים צלחת קטנה במקפיא לחמש עשר דקות.
מוציאים הצלחת ומטפטפים על הצלחת מעט מהריבה.
מעבירים אצבע בזהירות באמצע.
אם השביל כמו ים סוף אצל משה, נשאר פתוח – מעולה.
זה הזמן שהריבה הגיעה לשלב הסופי שלה.
אם אין שביל סימן שצריך לבשל את הריבה עוד קצת. קונפיטורת גזר עם שלוות נפש  ריבת דלעת בהמון אהבה  ריבת תות שדה מלאה באושר ואהבה  ריבת דובדבנים מלאה בבריאות

ריבת תות שדה, ריבת דלעת, ריבת דובדבנים וקונפיטורת גזר

 
מתכון לריבת בצל שתמיד מצליחה

מתכון לריבת בצל שתמיד מצליחה

מתכון לריבת בצל שתמיד מצליחה מיוחדת בטעמה ומתלווה נהדר לכבד קצוץ.

מתכון לריבת בצל שתמיד מצליחה.
יום שישי חברה שלך מתקשרת אליך ושואלת מה הכנת לשבת. זה מה שנקרא השוואת ביצועים.
אם אמרת רק שלושה דברים והיא מביאה לך אותה בשרשרת את מרגישה שאת לאבסדר/לאיוצלחית/היאאמאיותרטובה
והבנתם את הנקודה. על אותו משקל התקשרה אלי השבוע חברה שלי ושאלה איך אני מתכוננת לפסח.
הצחיקה אותי. איך את מתכונתת לפסח, החזרתי לה בשאלה.
מנתה את הדברים שעשתה וסיימה  ב"והכנתי ריבת בצל".
הופה! "ריבת בצל??" הפילה אותי מהכסא
"כן. ריבת בצל. מה את לא מכינה לליל הסדר?"
"מתי אוכלים בליל הסדר ריבת בצל?"
"עם הכבד הקצוץ. מה אוכלים אצלכם עם הכבד הקצוץ?"
לכי תגידי לה שרק הצד האשכנזי וגם הוא בקושי אחד מהנוכחים אוכל כבד הקצוץ. היתר בקושי נוגעים,  אבל הריבה ריתקה אותי הרבה יותר.
"איך מכינים ריבת בצל?"
"איך את מכינה כל ריבה דולי?"
"בצל וסוכר?"
"בדיוק!" מתכון לכבד קצוץ – כאן – איך מכינים כבד קצוץ שלב אחרי שלב אצתי רצתי להכין ריבת בצל.
מתה על הניסויים האלה. עוד מתכונים לריבות וקונפיטורות בטעמים
מתכונים לריבות וקונפיטורות ריבת בצל מכינים בסבלנות.
אם אתם לא רוצים לדמוע אפשר במעבד מזון עם פריסה שטוחה.
אני חתכתי במנדולינה ידנית וכן היו דמעות.
חברתי אמרה לי שהיא שמה מקל וניל אני הוספתי מקל קינמון.
הוספתי עלאק, כשמזגתי את הסוכר נשפך גם מקל הקינמון.
(כן בצנצנת הסוכר תמיד יש מקל וניל ומקל קינמון. שריטה פרטית שלי).
שאני אוציא? מה יכול לקרות ?! לא רק שלא קרה כלום הטעם יצא משובח!
אז נכון, לא בטוח שיהיו הרבה קונים אצלנו אבל למדתי משהו חדש. הכנתי לכם מדריך מדוייק –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות מתכונים לריבות לחצו כאן – מתכונים לריבות מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

מתכון לריבת בצל שתמיד מצליחה

 
ריבת תפוז סיני

ריבת תפוז סיני

ריבת תפוז סיני מתוקה-חמצמצה בניחוח וניל מושלמת לפרוסת לחם עם חמאה. זהירות, זה ממכר!

מה מתוק יותר – לקבל תמונת שער ב XNET עם  ריבת תפוז סיני שהיא כולה שלי –
או הריבת תפוז סיני בעצמה? חברימים, ממש מתרגשת וגאה שריבת תפוז סיני שלי הגיעה לעמוד השער.
האמת, מגיעה לה. מתוקה כזאת עם סירופ חלומי.
אל תגידו שלא אמרתי –  זהירות – זה ממכר! התפוזים הסינים הקטנטנים האלה צומחים כרגע על כל עץ פנוי בגינות ואלי הגיע משלוח. ריבת תפוז סיני היא חלום. נכון-נכון זו לא ריבה זו קונפיטורה אבל אני מעדיפה את השם ריבה.
בלישוםקשרשבגוגלישיותרחיפושיםלריבהמאשרלקונפיטורה.שוםקשר! הרעיון דווקא התחיל ביום שצילמנו בקורס צילום חומרי גלם ואני החלטתי לצלם תפוזים סיניים.
רק למקם כל תפוזון שלא יזוז לקח לי שעה אבל רציתי לנסות משהו אחר בצילום ואהבתי מאד את התוצאה. הכנתי לכם מדריך מדוייק – רק ללחוץ כאן
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות אז במפתיע גם קבלתי משלוח של תפוזים סיניים. כמובן שלהכין מהם ריבה היתה האופציה הקלה.
ריבת תפוז סיני מכינים אחרי שחורצים פסים בתפוזים,
מרתיחים פעמיים-שלוש ואחרי זה מבשלים. הטעם אחרי ההכנה חלומי.
המתיקות עם טיפת מרירות
הסירופ הזהוב שרק אותו ליצוק על פרוסה ולאכול
זה חלוםחלק מהתפוזים הסיניים חציתי לשניים וחלק השארתי בשלמותם לטובת ריבת ריבת תפוז סיניבכלל לי יש חולשה לריבות וקונפיטורות
וממש ממליצה לכם להסתכל אני חושבת שאתם ממש תהנו
עוד מתכונים לריבות כאן – מתכונים לריבות וקונפיטורותמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

ריבת תפוז סיני

קונפיטורת תפוחי עץ

קונפיטורת תפוחי עץ

קונפיטורת תפוחי עץ מופלאה לראש השנה.

בערב ראש השנה, הברכה הראשונה אותה אנו מברכים הינה על תפוח בדבש.
מה מתאים יותר לראש השנה, מקונפיטורת תפוחי עץ אותה תכינו בעצמכם ותתנו לאנשים לטעום?
מתכון קל-קל לקונפיטורת תפוחי עץ –  ויש לכם מעדן. תפוח בדבש – הסבר מצהר על חשיבות התפוח בדבש
תפוח העץ הוא פרי בעל תפקיד חשוב ברוב התרבויות בעת העתיקה כמו ביוון וברומא. זאת גם אחת הסיבות
בגללה קיבל התפוח דימוי של הפרי האסור (פרי עץ הדעת) שממנו טעמו אדם וחווה בגן העדן כפי שמסופר
בספר בראשית. במסורת היהודית, לעומת זאת, אין לדבר תימוכין. יחד עם זאת, התפוח
מופיע כמה וכמה פעמים בכתבי הקודש היהודיים.
כך למשל בשיר השירים : "כתפוח בין עצי היער כן דודי בין הבנים" (שיר השירים ב, ב) וכן: "תחת התפוח עוררתיך".
הסיבה שבגללה אוכלים בראש השנה תפוח קשורה במתיקותו.
נוטלים חתיכה של תפוח טובלים אותה בדבש, טועמים ואומרים:
י ְהִי רָצֹון מִלְפָנֶיךָ ה' אֱלֹהֵינּו ו ְאלֹהֵי אֲבֹותֵינּו שְּתִתְחַדֵש עָלֵינּו שָנָה טֹובָה ּומְתּוקָה. אז מה יותר מתאים לברכה מקונפיטורת תפוחי עץ או ריבת תפוחי עץ שתכינו לבד בבית?
רצוי להשתמש לקונפיטורת תפוחי עץ, בתפוחים אדומים קשים. הקמחיים יצרו מהריבה עיסה.
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה. לעוד מתכוני ריבות או קונפיטורות לחג רק לחצו כאן – מתכונים לריבות וקונפיטורות ואם אתם מחפשים מתכונים לעוגות תפוחים הכל כאן – עוגות תפוחים מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

קונפיטורת תפוחי עץ

קונפיטורת חבושים

קונפיטורת חבושים

קונפיטורת חבושים עם ריח וטעם מהבית של נונה

קונפיטורת חבושים או ריבת חבושים זה האהבה של אחותי
כשאני בסופר אחותי מתקשרת ואומרת לי “אם יש חבושים תקני. את חייבת לעשות לי ריבה.”
אז קניתי.
כשחזרתי הביתה, התחלתי לקלף, נקרעו לי הידיים, קראתי לגבר, כשהוא חתך לא הפסיק לקטר אז הורדתי לו מהכמות ושמתי חלק בצד. מזל!!!
שמתי על האש את הקונפיטורה ונמרחתי הרוסה מהיום על הספה.
אחרי חצי שעה הגיע הסטודנט.
“אמא משהו מתבשל פה”
“אני יודעת זו ריבת חבושים”
“חבושים? מהזה חבושים??”
“כשיהיה מוכן אקרא לך”
“לא צריך. לא אוהב ריבות” והלך
אני אוהבת את השיחות הענייניות, המעמיקות, מלאות תוכן האלה. אחרי חצי שעה ריח מתוק של עוגה הציף את הבית.
וואלה השכנה אופה עוגה כנראה ממש טובה אני חושבת בליבי. אחרי עשר דקות הריח המתקתק עדיין באוויר.
פתחה מאפיה זאתי אני נפעמת ואחרי דקה קפצתי כמו טיל מהספה אבל זה כבר לא עזר. ככה נראית קונפיטורת חבושים שנשרפה(:
אגב, הסוכר נהפך לשחום ממש אבל היה לו טעם ענברי נהדר!מזל ששמתי בצד שלושה חבושים עליהם שמרתי היום כמו נץ בזמן שהתבשלו.
בטח שהכנתי חדשה, שאני אתייאש? מה פתאום! לכבוד ראש השנה יש גם קונפיטורת תפוחים מסקנה:להכין קונפיטורת חבושים זה להשקיע.
חבוש הוא פרי קשה. קודם צריך לרכך אותו, לטפל בו בעדינות,
לתת לו תשומת לב, אבל!! הטעם בסוף, שווה את המאמץ. ת’כלס, בדיוק כמו בחיים.לעוד מתכונים של קונפיטורות וריבות רק ללחוץ כאן
מתכונים לקונפיטורות וריבותמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

 קונפיטורת חבושים

סוויט טיפ:
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה.

מה צריך בשביל קונפיטורת חבושים?

3 חבושים
1 כוס סוכר
חצי כוס מים
3 כפות מיץ לימון סחוט
מקל וניל
רבע כפית קינמון

איך מכינים קונפיטורת חבושים?

ראשית, קרצפו את קליפת החבושים היטב.
להכניס אותם בשלמותם לסיר עם מים ובשלו אותם במשך רבע שעה, זה הזמן שלהם להתרכך קמעה.
אחרי רבע שעה להוציא החבושים, לשטוף מתחת לברז כדי שלא ישרפו לכם הידיים בזמן העבודה וזה השלב שאפשר לחתוך אותם יותר בקלות.
חוצים החבוש לחצי, אח”כ לרבע, מגלענים החוצה את הגרעינים ופורסים לפרוסות.
שמים בסיר החבושים עם כל התבלינים ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה על אש קטנה במשך שעה עד שעה וחצי להשגיח עד שהנוזל הופך לחום והנוזלים מצטמצמים.
מדי פעם אם אתם רואים שהנוזל מסמיך, להוסיף רבע כוס מים ולהמשיך לבשל.
החבושים בסוף צריכים להיות רכים והסירופ חום. שווה את המאמץ. אמרתי לכם, כמו בחיים! יקרות ויקרים שלי, גמר חתימה טובה!!
קונפיטורת ענבים שחורים

קונפיטורת ענבים שחורים

יש משהו בענבים השחורים שזה פשוט ממכר. הרכות שלהם בפה – אי אפשר להפסיק

רוצו לקנות ענבים שחורים לפני שיגמר. עשיתי לא מעט קונפיטורות וריבות אבל יש משהו בענבים השחורים שזה פשוט ממכר.
קונפיטורת ענבים שחורים.
את מחליטה שאת טועמת רק אחד ביום. אז החלטת. לא עזר לך.
הרכות שהם מתפוצצים לך בפה שוברת בך כל טיפת רצון והחלטה.
זו היתה טעות להכין את זה ולכן העפתי אותם מהבית. הצעקות לא אחרו להגיע. “כל מה שרזיתי את רוצה שאשמין בחזרה?? זו הקונפיטורה הכי טובה שהכנת אי פעם!” כן כן, קונפיטורת ענבים שחורים.
אז אם גם אתם רוצים לקבל צעקות, בבקשה. שימו את הענבים השחורים בסוכר ותשכחו מהם.  תבשלו אותם לאט לאטואחרי זה הם יצאו כל כך יפים, כל כך מוצלחיםשאני, באופן אישי, לא יכולתי להפסיק לצלם אותם. מתכונים לריבות קונפיטורות ורטביםמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!  

קונפיטורת ענבים שחורים

קונפיטורת גזר או ריבת גזר טעימה ומיוחדת עם שלוות נפש

קונפיטורת גזר עם שלוות נפש

מתכון לריבת גזר או קונפיטורת גזר מכוסה בסירופ קרמלי משגע

קונפיטורת גזר או ריבת גזר עם שלוות נפש
היום אחותי חוגגת יומולדת.
לפני שנה פירסמתי את הפוסט הזה בסלונה עם תמונות של צלמת מתחילה בלשון המעטה!
עברה שנה וידעתי שהפוסט הזה חייב להיות אצלי בבית ולכן צילמתי את התמונות מחדש. לפני יותר מעשר שנים החליטה אחותי שהיא “עושה מהפך” לעצמה והשילה ארבעים (כן. ארבעים!!!!!! ק”ג).
בניגוד לאחותה עלובת הנפש (אני) שיורדת עשרים קילו ואחרי חודשיים מעלה חמש-עשרה לפחות (במקרה הטוב),
שומרת אחותי על ההישג העצום הזה –שרק בשביל זה צריך להשתחוות לה בנוסח אללההואאכבר מידי יום – כבר למעלה מעשר שנים. עניין לא פשוט לשמור על ההישג הזה והיא מקפידה עליו בקנאות.
אמה-מה יש דבר אחד ששובר לה את כח הרצון. ריבה.
כן-כן תהרגו אותי, הדבר הזה שמורחים על הלחם, או במקרה שלה אוכלים עם כפית.
לא מבינה את העניין הזה בכלל!
היא לא נוגעת בשוקולד, לא מבינה למה אנשים מתעלפים על מוסים, תנו לה ריבה והיא שלכם.שבוע שעבר, מצאתי עגבניות שרי שנשכחו במקרר, העגבניות היו כבר מצ’וקמקות לגמרי.
שטפתי אותן, שמתי בסיר, הוספתי סוכר, מיץ לימון, בישלתי, אפילו לא טעמתי ושלחתי לה.
התקשרה בזעקות: "מה שלחת לי את זה? השתגעת?? אני לא מפסיקה לאכול את זה! זה חלום!!!"
"ריבת עגבניות חלום?" לא הבנתי על מה היא מדברת
"את לא יודעת כמה זה טעים. אוי. זה הורס. תשמעי, אני משתגעת לאכול קונפיטורת גזר גמדי. אולי תעשי לי ?"
"מאיפה אני יודעת לעשות קונפיטורת גזר גמדי?" התפלאתי
"מאיפה ידעת לעשות ריבת עגבניות?"
וואלה צודקת.
אז הכנתי לה ריבת גזר או קונפיורת גזר תקראו לזה איך שאתם רוצים זה חלום! הכנתי לכם מדריך מדוייק –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות השנה, הכנתי אותן מחדש והן מחכות לה.
השנה, הכנתי אותן מחדש והן מחכות לה.
לחצו כאן ל ריבת תות שדה מלאה באושר ושמחה 
לחצו כאן ל – ריבת דובדבנים מלאה בבריאות 
לחצו כאן ל קונפיטורת גזר עם שלוות נפש
לחצו כאן ל ריבת דלעת בהמון אהבה  לעוד מתכונים לריבות חלומיות וקונפיטורות לחצו כאן
מתכונים לריבות קונפיטורות ורטבים מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

קונפיטורת גזר עם שלוות נפש

ריבת דובדבנים

ריבת דובדבנים מלאה בבריאות

מתכון לריבת דובדבנים חלומית מלאה בבריאות

את פוסט ריבת הדובדבנים פרסמתי כבר לפני שנה עם תמונות אממ לא משהו.
עברה שנה, יש שוב דובדבנים בשוק וזו הזדמנות מצויינת להחליף את התמונות. בהתחלה צילמתי את הדובדבנים ככהוגם ככהכשהתקשרתי לכלת השמחה להראות לה איזה יופי של תמונות צילמתי
לא ממש התלהבה ואמרה לי שהיא רוצה משהו אחר
אז צילמתי בסגנון אחרועכשיו תחליטו אתם איזה סגנון אתם יותר אוהבים.
הסגנון הרומנטי משהו או הנקי יותר, הגרפי. הכנתי לכם מדריך מדוייק –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות
הסיפור איתו פורסם הפוסט לראשונה.
היום אחותי חוגגת יומולדת.
לפני שנה פירסמתי את הפוסט הזה בסלונה, אבל היום כשיש לי בלוג עם השם סוויט דוּלי, הפוסט חייב להיות פה. לפני יותר מעשר שנים החליטה אחותי שהיא “עושה מהפך” לעצמה והשילה ארבעים (כן. ארבעים!!!!!! ק”ג).
בניגוד לאחותה עלובת הנפש (אני) שיורדת עשרים קילו ואחרי חודשיים מעלה חמש-עשרה לפחות (במקרה הטוב),
שומרת אחותי על ההישג העצום הזה –שרק בשביל זה צריך להשתחוות לה בנוסח אללההואאכבר מידי יום – כבר למעלה מעשר שנים. עניין לא פשוט לשמור על ההישג הזה והיא מקפידה עליו בקנאות.
אמה-מה יש דבר אחד ששובר לה את כח הרצון. ריבה.
כן-כן תהרגו אותי, הדבר הזה שמורחים על הלחם, או במקרה שלה אוכלים עם כפית.
לא מבינה את העניין הזה בכלל!
היא לא נוגעת בשוקולד, לא מבינה למה אנשים מתעלפים על מוסים, תנו לה ריבה והיא שלכם. שבוע שעבר, מצאתי עגבניות שרי שנשכחו במקרר, העגבניות היו כבר מצ’וקמקות לגמרי.
שטפתי אותן, שמתי בסיר, הוספתי סוכר, מיץ לימון, בישלתי, אפילו לא טעמתי ושלחתי לה.
התקשרה בזעקות: "מה שלחת לי את זה? השתגעת?? אני לא מפסיקה לאכול את זה! זה חלום!!!"
"ריבת עגבניות חלום?" לא הבנתי על מה היא מדברת
"את לא יודעת כמה זה טעים. אוי. זה הורס. תשמעי, אני משתגעת לאכול קונפיטורת גזר גמדי. אולי תעשי לי ?"
"מאיפה אני יודעת לעשות קונפיטורת גזר גמדי?" התפלאתי
"מאיפה ידעת לעשות ריבת עגבניות?"
וואלה צודקת. אז הכנתי לה אז ארבע ריבות/קונפיטורות ומלאתי אותן בברכות. השנה, הכנתי אותן מחדש והן מחכות לה.
לחצו כאן ל ריבת תות שדה מלאה באושר ושמחה 
לחצו כאן ל – ריבת דובדבנים מלאה בבריאות 
לחצו כאן ל קונפיטורת גזר עם שלוות נפש
לחצו כאן ל ריבת דלעת בהמון אהבה  ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לריבות בבקשה – רק ללחוץ כאן
ריבות וקונפיטורות
לעוד מתכונים עם דובדבנים רק לחצו כאן
מתכונים עם דובדבנים
  מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

ריבת דובדבנים מלאה בבריאות

מתכונים לריבות קונפיטורות ורטבים

מתכונים לריבות קונפיטורות וריבות. לכבוד החגים הכנתי ריכוז של מתכונים לריבות וקונפיטורות שמתאימות לשולחן החג. מבחר מתכונים לריבות טעימות.
לכבוד עונת החתונות, מבחר מתכונים לריבות קונפיטורות ורטבים תמצאו אצל סוויט דולי.

באתר סוויט דולי תוכלו למצוא מבחר רב של מתכונים לריבות בכל הטעמים. ריבת ענבים שחורים, ריבת ענבים ירוקים, ריבת עגבניות שרי, ריבת חצילים.

השבוע פירסמתי מתכון לריבת מישמשים וראיתי שיש לי המון ריבות וקונפיטורות באתר
ריבות שמכינים בבית, ריבות טעימות מאד!
יש מתכון לריבת מישמשים, מתכון לריבת תותים, מתכון לריבת ענבים, מתכון לקונפיטורת חצילים,
מתכונים לריבות מעשי בית פשוט חלומיות, ולכן הגיע הזמן שיהיה גם מדריך מסודר אין מכינים ריבה,
או קונפיטורה כל העיצות והטיפים.
זה ממש קל להכין ריבות והכי כיף ריבת מישמשים שמכינים בעונה,
יכולה להישאר כל השנה בצנצנת קטנה וסגורה עם טעמים נהדרים.
גם ריבת תותים היא ריבה נפלאה שמכינים בסוף העונה ויש לכם כל השנה תזכורת נפלאה לתותים.

מתכונים לריבות קונפיטורות ורטבים