תפוחי אדמה ברוטב בשמל

תפוחי אדמה ברוטב בשמל

תפוחי אדמה ברוטב בשמל המנה המושלמת שלכם לחג

תפוחי אדמה ברוטב בשמל זו מנה פנטסטית לחג.
הכנתי לכם סרטון של שתי דקות, איך בדיוק מכינים  תפוחי אדמה ברוטב בשמל.  שני יתרונות נפלאים להכנת המנה הזו
קודם כל רוטב בשמל קלאסי  מגיע ארוז ומוכן.
אין צורך יותר לעמוד לבחוש, לערבב ולהשגיח על רוטב בשמל עד שיסמיך,
קופסה אחת ואתם מסודרים.
ככה הכי קל להכין תפוחי אדמה ברוטב בשמל,
מבטיחה לכם שאם תנסו תראו כמה קל
והכי חשוב – תצליחו!
היתרון הנוסף והאדיר של המנה הזו,
אתם מכינים את תפוחי האדמה, כמה ימים לפני החג, בלי לחץ ואופים!
כן-כן אופים את תפוחי האדמה.
אחרי האפייה מקררים ומכניסים למקרר.
חצי שעה לפני הארוחה, מחממים את המנה בתנור,
תפוחי האדמה משחימים, הגבינות מתרככות ואחרי הביס הראשון של האורחים,
התבנית תחוסל!
בוודאות. זה מה שקרה אצלנו ובחיי לא תיכננתי.
תפוחי אדמה ברוטב בשמל, פשוט שוס!
כדי שיהיה לכם קל הכנתי לכם תמונה
עם כל המוצרים שהשתמשתי להכנת תפוחי האדמה ברוטב בשמל.
הטריק העיקרי בהכנת תפוחי האדמה,
זה לחתוך אותם ממש ממש דק.
אני השתמשתי במנדולינה.
הטריק הנוסף שלא משכיבים את תפוחי האדמה בתבנית,
אלא מעמידים אותם אחד אחרי השני.
תוכלו לראות בסרטון במדוייק איך הכנתי את המנה.
אתם יכולים להגיש גם בתבנית,
אני פירקתי קבוצות קבוצות של תפוחי אדמה,
והגשתי אותם כמו שאתם רואים בתמונה, חוסלו!
תפוחי אדמה ברוטב בשמל
המנה המושלמת שלכם לחג!ואי אפשר להכין תפוחי אדמה
בלי להזכיר את המתכון ההורס שלי לתפוחי אדמה שאתם משתגעים עליו
תפוחי אדמה מעוכים יש גם כמובן מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים
ומהירים מכל הסוגים כל המבחר במקום אחד אתם מוזמנים לקהילת האוכל
בה תוכלו לשתף מתכונים שלכם
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי

תפוחי אדמה ברוטב בשמל


הפרוייקט בשיתוף תנובה. סוויט טיפ:
מכינים את המנה כמה ימים לפני החג, אופים ומקררים.
חצי שעה לפני ההגשה, מחממים את התבנית.
אפשר גם לפרק את תפוחי האדמה לקבוצות, כמו שאתם רואים בתמונה,
לחמם בתבנית ולהגיש. שוס אמיתי.

מה צריך בשביל תפוחי אדמה ברוטב בשמל?

5-6 תפוחי אדמה קלופים
2 כפות שמן זית
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה 38% – השף הלבן
2 כפות קרם פרש  30% – השף הלבן
100 גרם פתיתי מוצרלה – השף הלבן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 שיני שום כתושות
1 רוטב בשמל קלאסי – השף הלבן

איך מכינים תפוחי אדמה ברוטב בשמל?

מקלפים את תפוחי האדמה ועל מנדולינה חותכים אותם לפרוסות דקות.
דקות אמרתי, הכי דקות שאפשר.
שמים בקערה את תפוחי האדמה, ומוסיפים את החומרים:
חלב, שמנת מתוקה, תבלינים, שיני שום, פתיתי מוצרלה, מערבבים הכל ביחד.
לוקחים תבנית  ומשמנים אותה קלות.
ומניחים את תפוחי האדמה בעמידה, אחד אחרי השני.
יוצקים את הרוטב מעל ואת רוטב הבשמל מפזרים מעל תפוחי האדמה.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית לשעה עד שעה וחצי,
עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מוציאים ומגישים לאנשים.
אם אתם רוצים ליצור את אפקט הוואו כמו בתמונה, אחרי שמוציאים את התבנית,
עם כף מוציאים "קבוצת" תפוחי אדמה ושמים בתבנית בתנור,
מכניסים לעוד חצי שעה לתנור.
מוציאים, מגישים ושומעים כמה הצליח לכם המתכון החדש של תפוחי האדמה.
חג טעים ושמח!
תפוחי אדמה בתנור קריספיים ומצופים

תפוחי אדמה בתנור קריספיים ומצופים

תפוחי אדמה מצופים בפרורי לחם, אפויים בתנור, קרטופלח אמיתיים!

תפוחי אדמה בתנור קריספיים ומצופים, הם תוספת נהדרת לארוחה.
כמו שאתם כבר יודעים לעיתים האיש שלצידי נכנס למטבח ומכין דברים טעימים.
המתכון ההיסטרי לתפוחי אדמה בתנור זה שלו לגמרי!
הוא זה שהמציא את הטריק, הוא הכין – שלו לגמרי. הוא גם זה שהכין  רוסטביף סינטה בתנור שתמיד מצליח עסיסי וחגיגי
או מתכון לאוסובוקו טלה בתנור עם ירקות ודוגמה אחרונה מתכון לעוף בסיר – העוף של בָּבָּא . מה שכן יש בינינו חלוקת עבודה, כשהוא במטבח אני נעלמת,
כשאני במטבח הוא בסלון. ככה מסתבר אנחנו שורדים כבר מעל לשלושים וחמש שנה ביחד.
בקיצור, השבוע בעודו במטבח מכין משהו, בחיי שכבר לא זוכרת,
אמרתי לו:"תשמע, נשארו איזה עשר תפוחי אדמה, אולי תכין פירה קטן לילדים שיבואו?"
לא זוכרת אם ענה או לא, אבל ראיתי אחרי כמה זמן שמכין משהו.
באלוהים לא שאלתי מהזה אבל כן נכנסתי למטבח וישר שלפתי מצלמה.
ראיתי אותו מתבל את תפוחי האדמה כמו שניצלים.
טובל אותם בביצה ופירורי לחם.שם בתבנית אפייה ולתנור
טוב תשמעו, יצא שוס!
"ממש טעם של קרטופלח" אמר מישהו בשולחן
והם חוסלו אחד אחרי השני, כי יש להם כמו טעם של מדורה,
קריסיפיים מבחוץ, רכים מבפנים, תפוחי אדמה אש! האמת, גם לא נתנו לי לצלם כמו שצריך
ישר התנפלו והתחילו "את, לא נותנת לנו לאכול, די כבר"
אז התמונות לא משהו אבל תפוחי האדמה כן! ואי אפשר להכין תפוחי אדמה
בלי להזכיר את המתכון ההורס שלי לתפוחי אדמה שאתם משתגעים עליו
תפוחי אדמה מעוכים יש גם כמובן מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים
ומהירים מכל הסוגים כל המבחר במקום אחד אתם מוזמנים לקהילת האוכל
בה תוכלו לשתף מתכונים שלכם
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי

תפוחי אדמה בתנור קריספיים ומצופים


מה צריך בשביל תפוחי אדמה בתנור קריספיים ומצופים?

כ-10-15 תפוחי אדמה קטנים עגולים
1 ביצה
1 כוס פרורי לחם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 שיני שום כתושות איך מכינים

מה צריך בשביל תפוחי אדמה בתנור קריספיים ומצופים?

מקלפים את תפוחי האדמה.
ממלאים סיר במים מוספים כפית מלח שמים בתוך הסיר את תפוחי האדמה
ומבשלים כעשרים דקות. לא להפוך אותם לרכים.
מוציאים את תפוחי האדמה ומקררים אותם תחת מי ברז.
טורפים ביצה, מכינים צלחת עמוקה עם פרורי לחם
טובלים את תפוח האדמה בביצה ואחרכך טובלים בפרורי הלחם
בדיוק כמו שטובלים שניצל
משמנים תבנית עם שמן זית, שמים את תפוחי האדמה אחד אחרי השני
מזרזיפים מעט שמן זית מעל תפוחי האדמה.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את תפוחי האדמה
ואופים כשעה.
מגישים חם לשולחן ורואים איך כולם נהנים.
בתיאבון!
עוף ממולא בתפוחי אדמה בתנור

עוף ממולא בתפוחי אדמה בתנור הכל בתבנית אחת

עוף ממולא בתפוחי אדמה בתנור הכל בתבנית אחת, תבשיל מושלם לארוחה חגיגית ולחג

עוף ממולא בתפוחי אדמה בתנור הכל בתבנית אחת,
זהו יופי של תבשיל לשולחן החג בראש השנה.
עוף ממולא בתפוחי אדמה בתנור הכל בתבנית אחת,
זהו מתכון קל ומנצח שהאורחים שלכם ממש יאהבו.
תבנית שמגיעה למרכז השולחן, עם עוף צלוי ועסיסי,
שתפוחי האדמה בתוכו עסיסים ורכים.
בגלל מיצי העוף גם תפוחי האדמה שמסביב לעוף,
סופגים את טעמי העוף ויש לכם יופי של תבשיל לחג.  

עוף ממולא בתפוחי אדמה בתנור הכל בתבנית אחת

העוף עם תפוחי האדמה בתוכו יוצא פשוט מושלם!
עסיסיות העוף נכנסת לתפוחי האדמה והטעם נהדר.
תפזרו תפוחי אדמה מסביב לתבנית
ויהיו לכם תפוחי אדמה עסיסים וטעימים.
לעוד מתכונים של עוף רק לחצו כאן
מתכונים לעוף העוף יוצא רך ועסיסי תוכלו למצוא את המתכון כאן – העוף של בבא מתכון לאושפלאו עם עוף
הוא גם תבשיל עוף עם ירקות שמכינים בסיר אחד
למתכון לחצו כאן – מתכון לאושפלאו עוף עם ירקות לעוד מתכונים לערב החג תוכלו ללחוץ כאן
מתכונים לסוכות תפריט מושלם לאירוח בסוכהמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

עוף ממולא בתפוחי אדמה בתנור

סוויט טיפ:
את כמות תפוחי האדמה נחלק לשניים,
בהתחלה, נכניס לתוך העוף את תפוחי האדמה, לפי מה שנכנס.
יתר תפוחי האדמה מחכים בזמן שהעוף עם תפוחי האדמה בתוכו נאפה בתנור.
כעבור חצי שעה, נוציא את התבנית, נוסיף עוד תפוחי אדמה ובצל מסביב
ונחזיר התבנית לאפייה נוספת, עד שתפוחי האדמה יהיו רכים.
בזמן שמוסיפים את יתרת תפוחי האדמה, מערבבים עם מיצי העוף את תפוחי האדמה.

מה צריך בשביל עוף ממולא בתפוחי אדמה בתנור?

1 עוף שלם נקי
כ-10 תפוחי אדמה חתוכים לריבועים
2 בצלים חתוכים לרבעים
כשתי כפות תבלין עוף
כף פפריקה אדומה
כפית פפריקה חריפה – לא חייבים
4 שיני שום כתושות
6 כפות שמן זית

איך מכינים עוף ממולא בתפוחי אדמה בתנור?

מניחים את העוף בתבנית שתיכנס לתנור.
מערבבים את שמן הזית עם כל התבלינים לעיסה אחידה.
מצפים את העוף במרינדה, מורחים את העוף מכל הצדדים.
מצפים גם את תפוחי האדמה והבצל במרינדה.
ממלאים את העוף עם חלק מכמות תפוחי האדמה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את תבנית העוף עם תפוחי האדמה.
יתר תפוחי האדמה מחכים בזמן שהעוף עם תפוחי האדמה בתוכו נאפה בתנור.
כעבור חצי שעה, נוציא את התבנית, נוסיף עוד תפוחי אדמה ובצל מסביב
ונחזיר התבנית לאפייה נוספת, עד שתפוחי האדמה יהיו רכים.
בזמן שמוסיפים את יתרת תפוחי האדמה, מערבבים עם מיצי העוף את תפוחי האדמה.
מכניסים לחצי שעה עד ארבעים דקות נוספים עד שתפוחי האדמה מוכנים.
עוף ממולא עם תפוחי אדמה הכל בתבנית אחת.
שנה טובה אהובות ואהובים! את
מתכונים לארוחה מפסקת ליום כיפור ולצאת הצום

מתכונים לארוחה מפסקת ליום כיפור ולצאת הצום

מבחר מתכונים לארוחה מפסקת ליום כיפור ולארוחה בצאת הצום

מתכונים לארוחה מפסקת ליום כיפור ולצאת הצום.
הכנתי תפריט מתכונים לארוחה מפסקת ליום כיפור ולצאת הצום,
עם מדריך המלא מה לאכול בארוחה מפסקת ליום כיפור ומה אוכלים בצאת הצום.
הארוחה המפסקת שלפני יום כיפור היא ארוחה חגיגית ומאד חשובה ולכן הכנתי לכם טיפים חשובים
איך לעבור בשלום את הארוחה מפסקת ליום כיפור. אגב, אם אתם מחפשים מה נותנים לילדים לאכול ביום כיפור
תמצאו הכל כאן – מתכונים לילדים אז לפני שנתחיל עם המתכונים לארוחה מפסקת ליום כיפור, הנה כמה טיפים חשובים לפני הארוחה המפסקת. טיפים חשובים לארוחה מפסקת
כדאי לאכול בערב יום כיפור במהלך כל היום ארוחות קטנות ומגוונות.
חשוב להתחיל את הארוחה המפסקת כשעה לפני הצום, שהארוחה תהייה קרובה לצום,
אבל עדיין נוכל לשתות 2-3 כוסות מים כדי לא להרגיש מלאים יתר על המידה.
חשוב לשלב בארוחה פחמימות וחלבונים.
רצוי להימנע ממאכלים שיגרמו לנו צורך להגביר את השתייה כמו מאכלים מתובלים או חריפים או מלוחים.
גם שתיה ממותקת לא מומלצת,
ואחרי כל הכללים הנה המלצה למתכונים לארוחה מפסקת ליום כיפור ולצאת הצום. כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת

מרק ירקות טעים עם אטריות דקות
מרק ירקות טעים ומחמם עם אטריות דקות שמתאים בדיוק להתחלת הצום
אפשר לאכול אותו גם כשעה לפני הארוחה, הוא נהדר!

תוכלו לבחור מתכונים אחרים למרקים כאן – מתכונים למרקים

למנה עיקרית נאכל עוף או בשר

עוף ממולא באורז בתנור
עוף במילוי אורז מתובל בתבלינים. קריספי מבחוץ רך מבפנים. מעולה!

מתכון להכנת צלי בשר בקר קלאסי חגיגי
מדריך להכנת צלי בשר בקר קלאסי חגיגי, כל ההסברים והטיפים במקום אחד

ליד הבשר יהיו לנו תוספות של אורז או תפוחי אדמה

מבחר מתכונים לאורז קלים טעימים ומהירים
מבחר מתכונים לאורז קלים טעימים ומהירים מכל הסוגים

מבחר מתכונים לתפוחי אדמה
מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים ומהירים מכל הסוגים כל המבחר במקום אחד

ליד המנה העיקרית נאכל סלטים כמובן

סלט חסה עם רוטב מנצח מושלם!
סלט חסה עם רוטב מנצח מושלם! סלט חסה עם ירקות ורוטב מושלם מתכון מנצח לסלט חסה

מתכוני סלטים לטבעוניים קלים להכנה וטעימים
מבחר מתכוני סלטים לטבעוניים קלי הכנה וטעימים אש!

ולצמחוניים שביננו הנה שלוש מנות נהדרות

שעועית צהובה צלויה בתנור
אחרי האפיה יש לה טעם של צ'יפס, שלושה מצרכים למנה דיאטתית, טבעונית וטעימה.

מתכון לשעועית שלג עם פטריות
תוספת נפלאה של שעועית ופטריות שמתאימה לכל ארוחה, תבשיל צמחוני/טבעוני

מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות
מתכון וסרטון להכנת לביבות בטטה טבעוניות אפויות נפלאות

עוד מתכונים נהדרים תמצאו כאן – מתכונים לצמחוניים

עוגה בחושה קלה תהייה נפלאה לסוף הארוחה.
עוגת תפוזים, עוגת פירות או העוגה הכי טעימה שיש, עוגת ביסקויטים.

שלושה מתכונים קלים ומהירים לעוגות
שלושה מתכונים לעוגות לשבת, עוגות טעימות וחלומיות שמכינים במהירות

מתכונים לארוחה מפסקת ליום כיפור ולצאת הצום
ושיהיה לכולנו צום קל!

את הארוחה הראשונה אחרי הצום
נפתח עם העוגיות החלומיות וההורסות,
עוגיות ממולאות בשקדים, העוגיות של נונה,
או – עוגיות שבדיות העשויות משני מצרכים וסוכר,
או עוגיות מגולגלות מכל הסוגים.

עוגיות ממולאות בשקדים עוגיות של נונה לראש השנה
עוגיות ממולאות בשקדים חלומיות של נונה טבולות בסירופ היתה המנה המתוקה אחרי הצום

עוגיות שבדיות משני מצרכים וסוכר
עוגיות שבדיות שנמסות בפה משני מצרכים וסוכר ויש גם גירסה טבעונית

מתכונים לעוגיות מגולגלות עם פרג, ריבה, שוקולד ותמרים
ארבעה מתכונים לעוגיות מגולגלות עם פרג, ריבה, שוקולד ותמרים, עוגיות נמסות בפה

וחייבים גם עוגיות מלוחות שיהיו על השולחן בבקשה

כעכים מלוחים עם שומשום
עוגיות מזרחיות מלוחות, קראנצ'יות, שאי אפשר להפסיק לאכול.

למתכונים נוספים לעוגיות לחצו כאן – מתכונים לעוגיות

עוגת דבש עם תפוחים ותמרים נחלה הצלחה הסטרית
אם תרצו להכין גם בבקשה
עוגת דבש עם תפוחים ותמרים

אם אתם מעדיפים עוגות בחושות בבקשה
מתכונים לעוגות בחושות

ליד התה תכינו ריבה טעימה של חבושים או של תפוחים, או אפילו של ענבים

מתכונים לריבות וקונפיטורות לחגים
מבחר ריבות וקונפיטורות חלומיות שמתאימות לחגים

אחרי הצום, תאכלו עוגיה ועוד עוגיה, תשתו תה
כפית מריבה או קונפיטורה משובחת, תנוחו קצת
ואפשר להתחיל לאכול.
אהובות ואהובים, גמר חתימה טובה!

מתכונים לארוחה מפסקת ליום כיפור ולצאת הצום

מתכון לחמין עוף מושלם!

מתכון לחמין עוף מושלם!

מתכון לחמין עוף מושלם! מתכון לחמין עוף שמכינים במהירות והוא קל יותר ומתאים לימות הקיץ

יש לי בשבילכם מתכון לחמין עוף מושלם!
למרות שרישמית הקיץ הגיע, הפכנו לאירופה ובאמצע החמסינים של הקיץ יש לנו ימי גשם.
ככה קרה בשבוע שעבר מה שהביא לי את החשק לחמין, אבל החלטתי להכין חמין עוף
שהוא יותר קל מאשר חמין עם בשר.
הפעם בחמין גם לא השתמשתי בשקיות, את כל המרכיבים שמתי בסיר אחד גדול, הכל ביחד.לחמין העוף השתמשתי כמובן בעוף ובשעועית לבנה ושעועית אדומה
תפוחי אדמה, חיטה, גריסי פנינה
ובזמן הבישול הכל התערבב ביחד
מה שיצר חמין עוף מושלם!
העוף לאחר הבישול רך רך והוא נמס בפה. ממש חלום! אבל בוא נגיד שאין לכם חשק להכין חמין לשבת אבל מאד רוצים תבשיל אחר
אז בבקשה – אפשר – עוף ממולא באורז בתנור או אם תעדיפו – גולש של גברים

מתכון לחמין עוף מושלם!


מה צריך בשביל מתכון לחמין עוף מושלם?

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
רבע כוס שמן
4-6 כרעיים של עוף (תלוי במספר הסועדים)
10 תפוחי אדמה
2 כוסות שעועית שהושרו מראש -אני שמתי 1 כוס שעועית לבנה,1 כוס שעועית אדומה
1 כוס חיטה
1 כוס גריסי פנינה
5-6 ביצים אם רוצים יותר סבבה!
כ-2 ליטר מים
מלח פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם
1 ראש שום לא קלוף

איך מכינים מתכון לחמין עוף מושלם?

שמים בסיר גדול רבע כוס שמן עם קוביות הבצל ומטגנים על אש נמוכה את הבצל.
מטגנים לאט לאט כעשר דקות בערך על אש מאד נמוכה את הבצל, עד קבלת גוון ממש חום ולכן יש להיזהר שהבצל לא ישרף.
אני מורידה את העור מהעוף וכשהבצל שחום, מטגנים את העוף בבצל.
מטגנים את העוף מכל הצדדים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים פפריקה אדומה, מלח ופלפל שחור ומרתיחים עוד כחמש דקות.
בשלב הזה מוסיפה את השעועית, בפינה אחת גריסי פנינה, בפינה אחרת את החיטה,
מעל הכל מניחים את תפוחי האדמה.
מניחים את הביצים, מניחים ראש שום שלם, מכסים ומביאים לרתיחה.
לאחר שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.
אחרי כשעתיים, או שמעבירים לפלטה חשמלית לכל הלילה או לתנור ל – 100 מעלות למשך הלילה.
בבוקר קמים לריחות שממלאים את כל הבית בריח חמין של חורף. תענוג!
מתכון לעוף בקולה עם תפוחי אדמה

מתכון לעוף בקולה עם תפוחי אדמה

מתכון לעוף בקולה עם תפוחי אדמה, העוף הכי שחום והמתכון הכי קל שתכינו

מתכון לעוף בקולה עם תפוחי אדמה קיבלתי מריקי חברתי האהובה.
הבת שלה, גל, נסיכה בפני עצמה, ילדה בת לפני כמה חודשים וכשנפגשנו סיפרה לי,
"כשגל חוזרת מבית החולים היא מבקשת תמיד, אמא תכיני לי עוף בקולה"
בהתחלה לא הייתי בטוחה שאני שומעת נכון
"עוף בקולה?" ריקי התפוצצה מצחוק, ריקי בכלל צחקנית כזו מדהימה עם אנרגיות אש.
"כן כן אני יודעת שזה נשמע מוזר, תשמעי, העוף יוצא שחום, התפוחי אדמה רכים-רכים, את חייבת לנסות"
פעם שמעתי על המתכון, מעולם לא ניסיתי, נו, גם ככה אנחנו שומעים בלי סוף על הלא בריא,
אז עוד עוף עם קולה?!
ריקי הסבירה לי בפירוט איך להכין את העוף עם הקולה,
וככל שהיא הסבירה יותר היה לי ברור שאני הולכת להכין את העוף הזה.
נכון, קולה לא בריא אבל אתם מכירים משהו שהוא בריא? הייתי חייבת לנסות.
הכנתי לכם כמובן סרטון כדי שהכל יהיה מובן,
למשל תוכלו לראות בדיוק מה קורה כשהקולה נפגשת עם העוף, ואיך הסיר מתנהג בזמן הבישול.
הנה – הכל כאן.למי שלא ראה את הסרטון אוכל להגיד שזה באמת המתכון לעוף הכי קל שיש,
מפזרים על סיר נתחי כרעיים. שום שמן, שום כלום, רק מפזרים את הכרעיים על תחתית הסיר,
על זה מפזרים עיגול בצל, מוסיפים תפוחי אדמה, אבקות מרק ושופכים קולה על הכל.
האמת, ממש דאגתי מהשלב הזה אבל כמו שתראו בסרט, הקולה באמת תססה,
אבל עם כף ערבבתי הכל, בישלתי, הבאתי לרתיחה והעוף התבשל חלום.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה-שעה וחצי עד שהעוף ממש רך.
הטעם שלו טיפה מתקתק והוא רך ונמס בפה, העוף קצר הצלחה מרובה
שלא לדבר על זה שהחברה שלי היו בשוק שמדובר על עוף בקולה כמה שחום שהוא היה. גם במתכון העוף של בבה
העוף יוצא רך ועסיסי תוכלו למצוא את המתכון כאן – העוף של בבא לעוד מתכונים של עוף רק לחצו כאן – מתכונים לעוף

מתכון לעוף בקולה עם תפוחי אדמה

מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים ומהירים

מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים ומהירים

מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים ומהירים מכל הסוגים כל המבחר במקום אחד

מבחר מתכונים לתפוחי אדמה, מתכונים קלים טעימים ומהירים.
בגלל שאני יודעת שאתם מאד אוהבים את תפוחי האדמה
ריכזתי לכם במקום אחד את כל המתכונים.
יש תפוחי אדמה בתנור,תפוחי אדמה מעוכים, תפוחי אדמה חומים, לביבות תפוחי אדמה ועוד.
אתם צריכים רק לבחור. כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור הולכים להיות ההתמכרות החדשה שלכם.
הם קריספים מבחוץ רכים מבפנים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם!

מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום המתכון הכי טעים

מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום סמיך המתכון הכי טעים והכי קל שתכינו

לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבות

מתכון קלאסי ללביבות תפוחי אדמה
עם סרטון הדגמה מדוייק איך מכינים את לביבות תפוחי אדמה

פשטידת תפוחי אדמה חלבית

פשטידה תפוחי אדמה חלבית שמכינים בצ'יק צ'ק, תמיד מצליחה ומתאימה לכל ארוחה

תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים. חלום! לגזור ולשמור.

איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור

צ'יפסים אפויים בתנור, תפוחי אדמה בצורת צ'יפסים, לא משנה כמה תכינו, תמיד יעלמו במהירות

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה בנוסח צמחוני-פרווה, יש גם גירסה אפויה

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

בשר צלי מבושל עם תפוחי אדמה וגזר, מנה מושלמת לערב החג

מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

קציצות בשר חלומיות על מצע של תפוחי אדמה ברוטב עגבניות נהדר!

מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה

מרק שהוא ממש תבשיל עם פטריות תפוחי אדמה וגריסים, מרק חלומי לחורף

סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים!

סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים שמתאים לכל ארוחה ויש גם גירסה טבעונית

ואם אתם בעניין של אורז בבקשה – מתכונים לאורז

מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים ומהירים

מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום המתכון הכי טעים

מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום המתכון הכי טעים

מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום סמיך המתכון הכי טעים והכי קל שתכינו

מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום המתכון הכי טעים,
הכנתי לכם כי לפני כשבוע שוחחתי עם רונה, חברת ילדות של הבת שלי.
רונה תמיד מלאת זכרונות על המאכלים שהיו אצלנו בבית כשהיתה באה לבקר את גלי.
אם תשאלו את הילדים שלי הם לא זוכרים מטעמים מיוחדים, מזל שרונה מזכירה לי אותם גם.
בפעם הראשונה שסיפרתי לכם על רונה היה כשהכנתי פידאו.
רונה התקשרה לבקש מתכון לחמין אבל על הדרך אמרה לי:
"את זוכרת שהיית מכינה תפוחי אדמה חומים כאלה? הם היו נורא טעימים".
נכון, שכחתי מהם לגמרי.
תפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום, היו מתכון להיט אצל הילדים.
הם רכים רכים לאחר הבישול, הם גם נראים מצויין והטעם שלהם חלומי!
מאד קל להכין את תפוחי האדמה האלה.
מצחיק ששכחתי לספר לכם על תפוחי האדמה המופלאים האלה.
הטריק בהכנת תפוחי האדמה, מתחילים עם טיגון בצל.
מטגנים בצל עד לקבלת גוון שחוםזמן ממושך ואז כשמוסיפים את המים ותפוחי האדמה מתבשלים,
הרוטב הופך לחום וסמיך והוא טעים אש! הכנתי לכם סרטון הכנה איך מכינים בדיוק את תפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום המתכון הכי טעיםואי אפשר להכין תפוחי אדמה בלי להזכיר את המתכון ההורס שלי לתפוחי אדמה שאתם משתגעים עליו
תפוחי אדמה מעוכים ויש גם כמובן – תפוחי אדמה בתנור

מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום המתכון הכי טעים


מה צריך בשביל מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום המתכון הכי טעים?

5 כפות שמן
1 בצל קצוץ לריבועים
5 תפוחי אדמה חתוכים לריבועים
2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

איך מכינים מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום המתכון הכי טעים?

יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את הבצל.
מטגנים את הבצל על אש קטנה עד לקבלת גוון חום.
להוסיף את תפוחי האדמה, לערבב ולהשחים מכל הצדדים.
להוסיף מלח ופלפל שחור
להוסיף את המים, לכסות את תפוחי האדמה במים
להביא לרתיחה ולאחר הרתיחה להנמיך את האש
מבשלים על אש נמוכה כשעה עד שתפוחי האדמה מתרככים.
תפוחי האדמה נהפכים לרכים רכים וטעימים טעימים!
סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים!

סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים!

סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים שמתאים לכל ארוחה ויש גם גירסה טבעונית

סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים מגיע עם זכרון מאד מיוחד.
בתור ילדה אני זוכרת את אבא שלי מכין סלט תפוחי אדמה.
ולכן הכנתי לכם מתכון לסלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים!
ראשית היה מבשל את תפוחי האדמה והגזר עם הקליפות בשלמותם.
אחרי שהירקות התרככו, קלף אותם בזהירות רבה עם סכין.
אני ממש רואה את התמונה מול עיני.
האיש ישב עם הגזר השלם ביד ועם סכין קילף את הקליפה, כל פעם רבע גזר וככה הגזר היה נשאר שלם ללא הקליפה.
זה היה בעיני קסם.
לאחר מכן חתך את הגזרים ותפוחי האדמה לריבועים קטנים.
פעם ביקשתי ממנו לעזור לו לקלף את הירקות.
הסכים לי, התיישבתי לידו לקחתי גזר וחתכתי אותו לשניים.
"מה את עושה?"הזדעק
נורא נבהלתי ומהר אמרתי "חתכתי את הגזר לשניים כדי שיהיה לי יותר קל לקלף אני לא יודעת לקלף כמוך כשהוא ארוך"
"אבל לא עושים ככה"
"מה זה משנה בעצם?" שאלתי בתמימות
אני זוכרת שאמא שלי התערבה ואמרה לו "אברמיקו היא צודקת מה זה משנה הרי בסוף הגזרים נחתכים לריבועים"
וככה המשכתי לקלף את הגזר כשהוא חתוך לשניים.
חייבת להודות שהיום כשאני מכינה סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים
תמיד הגזרים שלמים כשאני קולפת מהם את הקליפה. אצלנו סלט תפוחי אדמה תמיד על השולחן בערבי חג, זה סלט נהדר שתמיד מסתיים ראשון.
הוא מתאים למנות ראשונות נהדר. ליד הקציצות פרסה זה להיט.
הצד האשכנזי אצלנו מוסיף לסלט כפית חרדל יחד עם המיונז, זה מוסיף טעם,
אבל יש אנשים אצלנו שלא יכולים לסבול חרדל ולכן אני לא מוסיפה את החרדל למיונז.
אתם תבחרו אם לשים חרדל או לא. אצלנו בשולחן יהיו גם טבעוניים ולכן אתם יכולים להכין להם את אותו הסלט בגירסה טבעונית:
להכין עם תפוחי אדמה, גזר, מלפפון חמוץ ולהשתמש במיונז צמחי. לסלטים נהדרים נוספים רק לחצו כאן – מתכונים לסלטים

סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים!

 
לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה בנוסח צמחוני-פרווה, יש גם גירסה אפויה, לביבות נהדרות לחנוכה

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה,
אני מקדישה ליעלי, "המורה להתעמלות" שלי.
כבר בתיכון אני ושיעורי ההתעמלות לא היינו חברים.
אני לא מגיעה לשיעור, המורה לא אומרת מילה
וככה חלפו להם ימי התיכון. כן אני מוכנה לצעוד בים, לגמרי אוהבת לשחות,
אבל כבר כמה חודשים טובים שאחותי לא מפסיקה להתקרצץ עלי שנלך לחדר כושר.
איך שאני שומעת חדר כושר, אני נעשית חולה.
חדר כושר?? מה לי ולכל מכשירי העינויים האלה?
איך שהיא אומרת לי חדר כושר, אני משנה נושא. כל שבוע באה לי עם מבצע חדש.
"תשמעי, מצאתי מבצע בהולמס ככה וככה עולה"
פעם מכרתי לה שהחגים בפתח, פעם מכרתי לה שלא מתאים לי החוג,
כל פעם שולחת אותה בלך ושוב והיא לא מפסיקה,
"דוּלי, אנחנו חייבות להזיז את עצמנו. חייבות התעמלות" כנראה שאלוהים שמע את תפילתה ויום אחד במקרה נפגשתי עם יעל מלצר.
את יעל מלצר אני מכירה כשלפני שלושים שנה,
הגיעו היא ובעלה עם ילדה קטנה לגור בבנין שגרתי עם הורי ואני בת נעורים.
השנים עברו, נפגשנו עוד כמה פעמים ואז הגיעה אלי ההודעה
שיעל פותחת חוג לנשים. נפל הפור.
התקשרתי לאחותי ואמרתי לה "מצאתי לנו חוג התעמלות"
ואחותי לא שאלה מה-מי-מו שמחה והצטרפה. מאז, פעמיים בשבוע, אנחנו הולכות,  לשיעורים עם יעל. יש לה סבלנות אלי, כן לא מוותרת אבל יחד עם זאת קשובה אלי,
ואני משתדלת לעשות את הדברים שאפילו קשה לי איתם.
יעלי אהובה, התמזל מזלי וזו הדרך שלי להודות לך.
בגלל שאני יודעת שיעל צמחונית,
לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה – הן בדיוק מה שיתאים לה.
יעלי, אם את מחפשת עוד סוגים של לביבות הכל כאן – לביבות בכל הטעמיםעלי מנגולד טוחנים במעבד מזון, מוסיפים תפוח אדמה,
טוחנים הכל ביחד ויש לכם יופי של לביבות.
כמובן שיש גם גירסה אפויה
ולעוד מתכונים צמחונים/טבעוניים רק ללחוץ כאן
מתכונים צמחונים/טבעוניים

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה

 
צלי בשר בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

צלי בשר בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

צלי בשר בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל, מנה מושלמת לערב החג

צלי בשר בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל, מנה נפלאה שמבשלים אותה הכל ביחד.
הכל התחיל אצלנו בשיעור שהעברתי לתלמידים הנהדרים שלי ב"דן גורמה".
אני תכננתי ללמד אותם איך מכינים גולש של גברים וגם סיפרתי להם למה דווקא של גברים,
כי הפוסט מוקדש לנסיך שלי. צלי בשר בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל החלטתי להכין
אחרי שגיליתי שבישלו לי את בשר הבקר של הצלי,
פרוסות הבשר היו כל כך רכות שאי אפשר היה להכין את המתכון של הגולש ולכן שיניתי מתכון. הנה הקבוצה המופלאה שלי לפני שהתחלנו לעבוד
אתם יכולים לראות את נתחי הבשר מחכים לנו
להכנת צלי בשר בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושלמכיוון שהייתי צריכה  לאלתר, ככה נולד לו המתכון שזכה להצלחה,
צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר.
פה אני מדגימה לנהדרים שלי איך מכיניםבסיר טיגנתי בצל, הוספתי גזר ותפוחי אדמה, פפריקה אדומה וטיגנתי מעט את הירקות,
הוספתי מים ונתתי לזה להתבשל.אחרי שזה התבשל, הוספתי פנימה את פרוסות הבשר ובישלנו הכל ביחד. יצא חלום!
הנה מעיין ואני מגישים לאנשים צלי בשר בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושלאתי וליאור החליטו להוסיף לבשר עוד תבלינים,
הן הוסיפו פטרוזיליה, כוסברה ופלפל חריף
ותראו איזה קסם השתיים יצרו
צלי בשר בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושלעכשיו תחליטו גם אתם,
אם אתם מעדיפים את הגירסה הפחות חריפה
או הגירסה המתובלת והפיקנטית בשביל עוד מתכונים לבשר ועוף לחצו כאן
מתכונים לבשרמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

צלי בשר בקר שעם תפוחי אדמה וגזר מבושל

מה צריך בשביל צלי בשר בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל?

קילו בשר כתף מס’ 5
5 כפות שמן
1 בצל חתוך לקוביות
5 גזרים חתוכים לפרוסות
10 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
6 שיני שום מקולפים
3 עלי דפנה מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה  – לא חייבים
מים לגירסה הפיקנטית –
יש להוסיף חופן פטרוזיליה קצוצה דק
חופן כוסברה קצוץ דק
פלפל אדום חריף חתוך לפרוסות דקות

איך מכינים צלי בשר בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל?

משאירים את הבשר כגוש ובסיר מטגנים אותו מכל הצדדים.
אחרי הטיגון מוסיפים כליטר מים ומבשלים במשך שלוש שעות עד שהבשר נעשה רך.
לאחר בישול הבשר, מקררים אותו, פורסים לפרוסות ומניחים בצד.
מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את הגזר ומטגנים כחמש דקות.
מוסיפים את תפוחי האדמה והפפריקה האדומה ומטגנים הכל ביחד עוד מספר דקות.
מוסיפים את המלח והפלפל, עלי דפנה,יוצקים מים על הירקות,
מערבבים הכל ביחד ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה עד שהירקות רכים.
כשהרוטב נעשה סמיך והירקות רכים, מוסיפים את פרוסות הבשר ומבשלים הכל ביחד עוד כחצי שעה עד שעה.
הבשר יספוג את הטעמים ויהיה רך ונפלא.
מגישים את הבשר עם הירקות. צילומים: אור הגר המוכשר
תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור הולכים להיות ההתמכרות החדשה שלכם. הם קריספים מבחוץ רכים מבפנים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם!

קודם כל נתחיל עם סרטון הכנה לתפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור, שהכל יהיה ברור –חודש לאחר שפתחתי את הבלוג שלי בסלונה פרסמתי  מתכון לתפוחי אדמה, תפוחי אדמה בתנור.
המתכון פשוט, לא מקלפים את תפוחי האדמה, פשוט חוצים אותם, מניחים כשהם חצויים על תבנית משומנת, מתבלים כמובן ואופים.
היסטריה רבתית נרשמה באותו יום בכניסה לבלוג ותוך זמן קצר המתכון הפך לויראלי.
המתכון הראשון שלי שסחף את הרשת ובסלונה אוכל אפילו הגיעה ההמלצה לגזור ולשמור את המתכון.עד היום תפוחי האדמה בתנור הוא מתכון שמזוהה איתי.
אני חייבת להודות שהתמונה שלו כבר לא עומדת בסטנדרטים שלי, אבל בגלל שהתמונה כל כך מזוהה עם המתכון,
אין לי אומץ להחליף את התמונה.נושא השיעור השלישי של "פשוט לבשל" הוא ירקות והפעם החלטתי לשדרג את תפוחי האדמה עם מתכון חדש.
את המתכון של תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור, לשם ההגינות, ראיתי בפעם הראשונה ברשת אצל בלוגרית אמריקאית.
המתכון הבסיסי שלה לתבל את תפוחי האדמה הוא שמן מלח ופלפל.
החלטתי שלכבוד השיעור, אשדרג את תפוחי האדמה עם בצל מטוגן. הטריק בהכנת תפוחי האדמה, מבשלים אותם עד שהם מתרככים. אין צורך לקלף, כלום. לשטוף ולבשל.
לבשל, לא להפוך אותם לפירה. רכים אך לא עיסה.
איך יודעים שהם רכים? תוקעים מזלג ואם המזלג נכנס בקלות, לכבות את האש.
ואז, מניחים אותם על תבנית אפיה ומועכים אותם. את כל העצבים מוציאים עליהם.
מועכים אותם עם תחתית של כוס, עם מערוך מה שתרצו.
אחרי שהם מעוכים מורחים עליהם בצל מטוגן מעורבב עם שמן זית.אלוהים כמה זה טעים!
מתכונים נוספים לתפוחי אדמה
תמצאו כאן – מתכונים לתפוחי אדמהרק שתדעו לכם שמזמן! ואני אומרת מזמן!
לא נרשמה התמכרות קשה כזו של טעימות מהרגע שתפוחי האדמה יצאו מהתנור!
אלוהים איזו טעות זו היתה להכין אותם!
הם קריספים מבחוץ, רכים מבפנים
והבצל המטוגן רק מוסיף להם טעם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם.
טעות טעות טעות!
איך שאני יישרתי את הפינות בצילומים, שאלוהים יעזור לי(: סלונה פירסמה את המתכון ב"סלונה אוכל"
ותראו איזו המלצה נהדרת מצאתי שםאם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

צ'יפסים אפויים בתנור

איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור

צ'יפסים אפויים בתנור, תפוחי אדמה בצורת צ'יפסים שלא משנה כמה תכינו תמיד יעלמו במהירות

כדי שתבינו את קלות ההכנה של איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור הכנתי לכם סרטון:לא משנה כמה תבניות צ'יפסים אפויים בתנור אחותי תכין בארוחות החגיגות,
תמיד הם נעלמים ראשונים.
בהתחלה הכינה שתי תבניות,
בארוחה הבאה כבר הכינה חמש תבניות
ותמיד אותו סיפור –
"מה נגמרו תפוחי האדמה?"
הקטעים המצחיקים זה כשהיא מגישה ואז נשמעים המשפטים כגון:
"תשאירי את הקערה פה"
"אל תעבירי לצד השני שישאר לנו יותר"
"אממ XXX (לא נוקבת בשמות בשביל שלום המשפחה חחח) תפסיק לשמור את תפוחי האדמה ותעביר לפה" הם נהדרים וכל כך קל להכין אותם!
מי שמכור לתפוחי אדמה יתמכר גם למתכון הזה
כי קלות ההכנה שלהם, נו טוב את זה תראו בעצמכם. הם נהדרים, מלאים בטעמים, נעלמים בפה בשניות.
כן-כן מסוג המתכונים שאתם תודו לי שוב ושוב.
אז איך מכינים? בצ'יק צ'ק! פורסים תפוחי אדמה לפרוסות דקות
מורחים תבנית בשמן זית
מפזרים את תפוחי האדמה
מזליפים מעל שמן זית, מלח פלפל ועלי רוזמין
ולתנורמסוג המתכונים שכן, אתם שוב תודו לי
כי כן, להיט היסטרי אחד כבר אתם מכירים של התפוחי אדמה
ובשביל להגיע למתכון תלחצו על השורה של
תפוחי אדמה בתנורעוד מתכונים לתפוחי אדמה כאן
מתכונים לתפוחי אדמהמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

מתכון לצ'יפסים אפויים בתנור

 
לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבות

מתכון קלאסי ללביבות תפוחי אדמה עם סרטון הדגמה מדוייק איך מכינים את לביבות תפוחי אדמה

סרטון הדגמה מדוייק איך מכינים לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבותבבית אמי, מעולם לא היו לביבות תפוחי אדמה בחנוכה.
לא יודעת איך זה אצלכם, אצלנו מעולם ואני חוזרת מעולם לא הכינה אמי לביבות.
בחג עצמו, התכנסנו ביחד, אבא שלי הדליק את הנרות, שיחקנו בסביבונים/פורפרה ,
אכלנו סופגניות, אבל לביבות – לא בבית אמא.
אני לא יודעת אם זה קשור לעדה או לתפוצה,
לביבות תפוחי אדמה – לא זוכרת את אמא שלי מכינה. אחותי סיפרה לי שהיא בכלל לא ידעה שלביבות תפוחי אדמה קשורות למאכלי החג.
היא בכלל לא ידעה שיש מאכל כזה עד שבגרה.
כשבגרה וביקרה אצל חברות שלה גילתה את הלביבות.
כשבאה הביתה וביקשה שיכינו לה, הסתכלו עליה במבט מוזר ואפילו לא התייחסו.
כשבגרה וחשקה נפשה בלביבה,
ברחוב הרצל בחיפה היתה צמחוניה/חלביה.
היא מספרת כי אחרי הצבא, היתה עוצרת בחלביה, אוכלת לביבה וממשיכה הביתה.
כל אחד והאהבות שלו.
אם כך, אין ברירה, צריך להכין לחג לאחותי – לביבות תפוחי אדמה.
אני הכנתי את המתכון הקלאסי עם תפוחי אדמה ובצל.
ניתן להוסיף לתערובת גם פטרוזיליה קצוצה מי שאוהב.
מגישים את הלביבה עם שמנת חמוצה אבל היא בהחלט נעלמת מהמגש גם בלי שום דבר ליד. אם אתם מחפשים עוד מתכונים ללביבות לחג – בבקשה
מתכוני לביבות לחנוכה ואם מדברים על תפוחי אדמה
אי אפשר שלא להזכיר את המתכון ההורס שלי לתפוחי אדמה – תפוחי אדמה בתנור מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבות

 
מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה

מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה

מרק שהוא ממש תבשיל עם פטריות תפוחי אדמה וגריסים, מרק חלומי לחורף

מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה.
מהיום שאחותי נישאה נכנס נוהל הכרחי מדי יום לחייה.
בעלה, ממוצא יקה, נהג לאכול מדי יום מרק וביקש שתכין לו גם.
וככה מצאה אחותי את עצמה מכינה מדי יום מרק.
באותה תקופה גרתי אצלם ומדי יום בשעה ארבע וחצי היה מתייצב האיש לארוחה,
כשמרק מהביל מחכה לו לאחר שמונה דקות חימום במיקרו.
שמונה דקות שלמות. לא חמש ולא ארבע, שמונה דקות קבוע.
כשאני אומרת מהביל זה עוד קר לעומת חום המרק שהבן אדם אכל.
לכם ישרף הפה הוא משתגע על מרק לוהט.
עברו חודש, עברו חודשיים, עברה שנה, עברו שנתיים
יום אחד אחותי אחרה להגיע ובקשה שאחמם לבעלה את האוכל.
"יש מרק?" התלוצצתי
"בכלל לא מצחיק, תוציאי קופסת מרק עוף מהארון, תרתיחי מים, תערבבי עם כפית אבקה ותגישי לו עם שקדי מרק"
"השתגעת??"
"הוא ינשק עפר רגליך תאמיני לי! תכיני מה שאמרתי"
וכך היה.
"דולי, איזה מרק הכנת! יה-אללה כמה טעים, נהדר!" לא הפסיק האיש לשבח את המרק אבקה שהכנתי לו. להבדיל, לכם הכנתי מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה, מרק שעשוי מפטריות טריות,
תפוחי אדמה וגריסים מבושלים, מרק שהוא קצת תבשיל – מרק חלום! הכנתי לכם סרטון איך מכינים את המרק:להכנת המרק בבקשה תשתמשו בפטריות טריות.
אני השתמשתי בפטריות חורש,את הגריסים יש לבשל כעשרים דקות
לאחר מכן יש לסנן ולשטוףאת כל היתר תראו בסרטון והמתכון המדוייק למטה.
אם אתם מעוניינים במתכונים אחרים למרקים בבקשה
מתכונים למרקים

מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה


מה צריך בשביל מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה?

6 פטריות חורש
1 בצל
2 תפוחי אדמה
1 כוס גריסים (חד פעמית חמה)
4-5 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
עלי סלרי
3 כפות שמן

איך מכינים מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה?

ראשית, מבשלים את הגריסים לחוד.
שמים הגריסים ממלאים הסיר במים ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו מבשלים כעשרים דקות את הגריסים.
לאחר הבישול מעבירים הגריסים למסננת, שוטפים את הגריסים ומניחים בצד.
יוצקים לסיר שמן ומוסיפים קוביות מהבצל ומטגנים עד שהבצל חום בהיר.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים מספר דקות.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים הכל ביחד כעשר דקות.
מוסיפים מים לסיר, מוסיפים את הגריסים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים מלח פלפל שחור לפי הטעם ועלי סלרי.
מביאים לרתיחה ונוצר קצף מסביב לסיר.
עם כף אוספים את הקצף שיש מסביב וזורקים לפח.
מביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה על אש נמוכה.
מרק חלומי לימי החורף.
תהנו חברימים!

פשטידת תפוחי אדמה חלבית

פשטידה חלבית שמכינים בצ'יק צ'ק מתאימה לכל ארוחה

"אמא איפה המשקפיים שלי?"
"על המדף"
"אין פה"
הולכת למדף שולפת המשקפיים מסתכלת עליו
"ומהזה?"
"עיניים להם ולא ירָאוּ"
זה המשפט שמתמצת את הכל.
שנים אומרת אותו משפט ומסתבר שהילד הפנים אותו. השבוע עף הפיוז כי זה עבר לשלב המבוגרים.
"איפה המכנסיים השחורות שלי?"
"בתיק השחור"
"איזה תיק שחור?"
"בתיק שלקחנו כשנסענו לילדה"
"השבוע?"
"נו באמת! כשהבאנו לה את הפשטידה"
מבט בוהה בי אילו נחתתי מהירח
"הלו! פשטידת תפוחי אדמה חלבית שהיתה צריכה להביא ליומולדת של החברה שלה"
"לא יודע. אין מכנסיים בתיק"
"המכנסיים בתיק"
"הם לא שם"
"אני שמתי אותם שם!"
"ולא הוצאת אותם מאז?"
"כולה עבר שבוע מה קרה?!"
"אין"
"בדקת?"
"אין אני אומר לך. אין!"
הכנסתי את היד לתיק אפילו לא הסתכלתי והוצאתי את המכנסיים.
איי רסט מיי קייס.
מילה. מילה לא אומרת יותר.  המתכון לפשטידת תפוחי אדמה חלבית הוא מתכון קל ונהדר שרץ אצלנו במשפחה כבר המון שנים.
הפעם הכנתי אותו לילדה שהיתה צריכה להביא פשטידה לאירוח.
מכינים את הפשטידה צ'יק צ'ק. פרוסות תפוחי אדמה עם גבינה, שמנת, לתבנית ולתנור.
אני אמנם סוויט דוּלי אבל זו יופי של פשטידה.
אגב, פשטידת תפוחי אדמה חלבית מעולה לפסח בגלל שאין בה קמח. ליד הפשטידה אפשר לצרף סלט עגבניות או סלט מלפפונים ויש לכם ארוחה לתפארת.  אבל אם אתם רק בענייני פשטידה זה גם בסדר.

 פשטידת תפוחי אדמה חלבית

 
תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים. חלום! לגזור ולשמור.

תפוחי אדמה בתנור, הגיע הזמן שתראו איך מכינים את זה בדיוק והכנתי לכם סרטון.
הבהרה – אני בדרך כלל לא משתמשת בתבנית חד פעמית אבל פה היא פשוט עושה את העבודה!
המגע של תפוחי האדמה עם התבנית חורך את התחתית וזה יוצר את הקריספיות שלמטה.
היידה חסל דיבורים הנה הסרטוןאם יש מתכון שהפתיע אותי, זה המתכון – תפוחי אדמה בתנור. אני שסוויט הוא שמי הראשי וחולמת איזה עוגה אני הולכת לרקוח עוד שניה, באו תפוחי אדמה בתנור ועשו לי ביצ'פר.
המתכון הכי נקרא שלי עם מאות שיתופים בכל הרשתות החברתיות.
המתכון הזה הוא שוס!
לא יודעת מה אתכם, אני מרגישה כבוד!! מאז שפורסם המתכון כמעט כל מי שאני פוגשת, מספר לי שהוא הכין את תפוחי אדמה בתנור.
זה ברור כי במתכון הזה אין פספוסים.
את דרך הכנת תפוחי אדמה בתנור תוכלו לראות במתכון.
חייבת להודות שלעיתים אני שוקלת להחליף את התמונה הראשית אבל בגלל שהיא כל כך מזוהה עם המתכון אין לי אומץ. בבקשה, הפוסט המדובר. .זה התחיל ביום שישי כששלחתי הודעה תמימה לבתי.
“אתם באים לארוחת ערב?”
קבלו את התשובהאתם מבינים. לא משנה שאני סוויט, לא משנה שבטוח יחכה להם איזה קינוח מדהים (תמיד צניעות היה הצד החזק שלי ) זה מה שמעניין! אז כן. אבא הכין  תפוחי אדמה בתנור.
תפוחי אדמה ההורסים שלו ועכשיו מגלה לכם שחור על גבי הבלוג את המתכון המופלא. המתכון פורסם לראשונה בסלונה ותוכלו להתרשם מהתגובות של האנשים כמה אהבו. מאז פורסם  המתכון בעוד מדיות חברתיות,עוד פעם בסלונה ויש אפילו תמונות מאנשים שהכינו. תהנו(:   עוד מתכון הורס שלי לתפוחי אדמה הם תפוחי האדמה המעוכים שגם הם זכו להצלחה אדירה,
ורק ללחוץ כאן – תפוחי אדמה מעוכים אם אתם מחפשים מתכונים נוספים לתפוחי אדמה הכל כאן
מתכונים לתפוחי אדמה ובמסגרת פינתנו תראו איך אני שמחה כשאתם נהנים – ווקשה:  

תפוחי אדמה בתנור

מתכונים לתפוחי אדמה

מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים ומהירים
מכל הסוגים כל המבחר במקום אחד.
תפוחי אדמה הם בין התוספות הפופולריות ביותר בישראל ומבחר מתכונים קלים להכנה וטעימים תמצאו באתר של סוויט דולי.

מחפשים מתכונים לתפוחי אדמה? היכנסו לאתר של סוויט דולי ותמצאו מבחר מתכונים קלי הכנה, טעימים, עם מתכון מדוייק ולעיתים אף סרטוני הדגמה.

תפוח אדמה מהווה מרכיב עיקרי ברוב מטבחי העולם ובעיקר במטבח הישראלי. הוא מהווה תוספת נפוצה למנת בשר, אורז וכו`. אך גם אפשר לאכול אותו כמנה עיקרית. תפוחי אדמה בתנור מופיעים כמעט בכל ארוחה משפחתית בכל בית בישראל, תפוחי אדמה מעוכים של סוויט דולי כבר הפכו לשם דבר.
תפוחי אדמה בתנור מככבים בדף הראשון בגוגל.

מבחר מתכונים קלים להכנה וטעימים לתפוחי אדמה תמצאו באתר של סוויט דולי.

מתכונים לתפוחי אדמה