פילה מוסר עם עשבי תיבול

פילה מוסר עם עשבי תיבול

מתכון לפילה מוסר עם עשבי תיבול שמכינים במהירות, מתכון לזכרה של נונה פקימה

פילה מוסר עם עשבי תיבול הכנתי במסגרת שיתוף פעולה בין "סלונה" ודגי "תנובה"
ותוכלו לראות בסרטון איך מכינים בדיוק פילה מוסר עם עשבי תיבול.
היתרון הנהדר שמכינים את הדג במהירות והוא טעים אש.בסרטון סיפרתי שכשהייתי ממש קטנה, אבא שלי היה מגיע מהשוק התורכי בימי שישי, עם שקית מלאה דגים.
נונה פקימה, אמא שלו, דיברה איתנו רק בלדינו.
מעל חמישים שנה גרה בישראל אבל נונה פקימה דיברה רק לדינו-ספניולית.
“איזה דגים הבאת?” שאלה אותו כששב מהשוק,
“הבאתי דגי מוסר" ענה לה.
ככה גדלתי ואני בטוחה כל השנים ש”דג מוסר” זה השם של הדג בלדינו,
זה גם התנגן לי נפלא באוזן, כי נונה היתה מבטאת את זה “דג מוסה”.
דמיינו לכם את ההלם שלי היה כשבגרתי שגיליתי שזה לא כך. לזכרה ולחייה של נונה פקימה, אני מכינה היום פילה מוסר עם עשבי תיבול.
הטריק הוא להשתמש בנייר כסף שמקצר את זמן הבישול וגורם לדג להיות עסיסי וטעים.
פילה מוסר בתנור היא מנה עם טעמים של מסעדת גורמה בהכנה ביתית מהירה. ואם בא לכם, תוסיפו פירה נחמד בצד.
וקטנה לסיום, תעשו טובה, ביום שישי תרימו טלפון לסבתא שלכם, אתם והיא תהיו מאושרים לנצח.אם אתם מחפשים מתכון אחר לדגים בבקשה
דג סלמון בתנור, חמישה מצרכים כולל הדג ואם אתם לא יודעים מה לבחור בבקשה תפריט מתכונים מחכה לכם
תפריט מתכונים בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי

פילה מוסר עם עשבי תיבול


מה צריך בשביל להכין פילה מוסר עם עשבי תיבול?

6 פילטים של מוסר
רבע כוס שמן
8 שיני שום כתושות
כוס בזיליקום קצוץ
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

איך מכינים פילה מוסר עם עשבי תיבול?

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
בקערית שמים את השמן, השום, הפטרוזיליה והבזיליקום ומערבבים הכל ביחד.
פורסים נייר אלומיניום על תבנית אפיה.
מניחים את הדגים על הנייר כשהעור כלפי מטה.
מפזרים מעל מלח ופלפל.
מורחים את הדגים עם העיסה של השמן והעלים הירוקים.
סוגרים את נייר האלומיניום.
אופים עשר דקות בתנור בחום של 200 מעלות.
אחרי עשר דקות פותחים את נייר האלומיניום ואופים עוד חמש דקות.
מגישים לצד פירה – מנה חלומית!
ואל תשכחו להתקשר לנונה או לסבתא!
דג בורי בלימון ושום

דג בורי בלימון ושום

מתכון לדג בורי עם לימון שום ותבלינים מהיר הכנה וטעים אש!

דג בורי בלימון ושום מכינים במהירות במחבת בעשר דקות
ויש לכם מנה פנטסטית.
המתכון לדג בורי בלימון ושום אני מכירה מהבית,
אמא שלי היתה מכינה המון את המתכון הזה ובעיניים עצומות.
המתכון הכי קל, הכי פשוט וטעים אש. כי מה יותר פשוט מלשים במחבת שום פטרוזיליה תבלינים להניח את הדג
בפנים לבשל עשר דקות והדג מוכן? קל קל וטעים טעים.
היה עוד רוטב אחד שאני ממש לא אהבתי אבל אבא שלי היה משוגע עליו,
זה גם היה דג ברוטב עם לימון אבל היו מכינים את הרוטב בצבע לבן.
קוראים לזה בספניולית – אגרסטז'ה משהו כזה,
אני יודעת שיש כאלה שמשוגעים על הרוטב הזה, אני פחות. אני אוהבת את הדגים שלי בלי הרבה עבודה ודג בורי בלימון ושום
מתאים מצויין לקטגוריה הזו.
הפעם הכנתי את הכמות לזוג, כי מישהי פנתה אלי ואמרה לי שתמיד
אני נותנת בכמויות למשפחה, ומה יעשו אלה שהם זוג צעיר וגם רוצים להכין? אז קרין אהובה בבקשה, הנה מתכון לדג בורי בלימון ושום שיתאים לך בדיוק
להכין לך ולבן זוגך. אם אתם מחפשים מתכון אחר לדגים בבקשה
דג סלמון בתנור, חמישה מצרכים כולל הדגאתם מוזמנים לקהילת האוכל – מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי ואם אתם לא יודעים מה לבחור בבקשה תפריט מתכונים מחכה לכם
תפריט מתכונים  

דג בורי בלימון ושום


מה צריך בשביל דג בורי בלימון ושום?

 2 פילטים של בורי
3כפות שמן זית
כ-5 שיני שום פרוסות
חצי פלפל ירוק או אדום חריף (מי שאוהב חריף אפשר יותר, מי שלא אוהב חריף – לוותר
חצי כוס מים
2-3 כפות לימון סחוט
כוס כוסברה קצוצה
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

איך מכינים דג בורי בלימון ושום?

יוצקים שמן למחבת ומוסיפים את פרוסות השום.
מוסיפים לסיר את המים, התבלינים: מלח, פלפל, פטרוזיליה וכוסברה ומיץ הלימון
מביאים לרתיחה  נותנים לטעמים להתערבב ולהיספג ביחד כעשר דקות
מוסיפים את פרוסות הדגים לסיר כשהעור כלפי מטה
מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ-10 דקות עם סיר מכוסה.
אפשר לפזר גם פרוסות לימון על הדג.
המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים.  
סלמון אפוי בבצק עלים

סלמון אפוי בבצק עלים

איך מכינים סלמון עטוף בבצק עלים?סרטון הכנה עם מתכון מדוייק

סלמון אפוי בבצק עלים נשמע מתכון מסובך אבל אחרי שתראו בסרטון
את קלות ההכנה גם אתם תשתכנעו להכין. בבקשה(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/he_IL/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));סלמון במעטפת בצק עלים של סוויט דולי סלמון בתנור במעטפת בצק עלים. גם טעים וגם יפה. מתכון מצולם של Sweet Dooly. המתכון המלא ומתכוני דגים נוספים בקישור >> https://goo.gl/6ZxspS פורסם על ידי ‏‎Saloona‎‏ ב- יום חמישי, 18 בינואר 2018סלמון אפוי בבצק עלים כמו שאמרתי מתכון קל להכנה.
בחגים, סלמון במעטפת בצק עלים הוא הדג המועדף שלנו, שנראה מיליון דולר בעת ההגשה.
ביס של דג סלמון עטוף בבצק רך עם הרוטב ליד – ויש בפה שלכם חגיגה. אל תחכו לחגים, תכינו את הדג ביום שישי ולא תפסיקו להודות לי. מניחים את הדג על המלבן הבצק ופורסים רצועות בצק מסביב לדגמפזרים תבלינים על הדג
מכסים את הדג עם רצועות הבצק מצד לצד
עוטפים בבצק, מורחים ביצה טרופה, מפזרים תבלינים ולתנור
אם אתם מחפשים מתכון רק לדג סלמון בתנור בבקשה דג סלמון בתנור, חמישה מצרכים כולל הדג
5 מצרכים כולל הסלמון, חצי שעה בתנור והדג הזה שלכם.
אתם תודו לי כל פעם מחדש על המתכון.אם אתם מעוניינים בסלמון כבוש בבקשה רק ללחוץ על השורה למטה
סלמון כבוש בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי

סלמון אפוי בבצק עלים


מה צריך בשביל סלמון בתנור במעטפת בצק עלים?

1 פילה סלמון קפוא, 100% דג, של דגי תנובה, מופשר לפי ההוראות
4 כפות שמן זית
כף בזיליקום יבש
כף אורגנו יבש
חצי כפית מלח – לפי הטעם
קורט פלפל שחור גרוס
1 ביצה טרופה חצי חבילה בצק פילאס תורכי של מעדנות, מרודד למלבן, מופשר לפי ההוראות 2 כפות קמח רגיל
רבע כוס שומשום או קצח

איך מכינים דג סלמון בתנור במעטפת  בצק עלים?

מוציאים הדג מהמקפיא ומחכים כחצי שעה עד שעה שיפשיר
מחממים תנור ל – 180 מעלות
מרדדים את בצק הפילס למלבן ומפזרים מעט קמח
מניחים את הדג על המלבן הבצק ופורסים רצועות בצק מסביב לדג
בקערית קטנה מערבבים את השמן עם התבלינים ומורחים על הדג
מכסים את הדג עם רצועות הבצק מצד אחד ועוטפים גם עם הצד השני
לתבנית עם נייר אפיה מעבירים את הדג עם הקיפולים למטה, כך שהקיפולים יהיו מתחת לדג
מורחים את הבצק מעל בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל.
כשהתנור חם מכניסים הדג לחום של 180 מעלות
אופים כעשרים עד עשרים וחמש דקות עד שהבצק משחים, הדג נאפה והוא מושלם.
בעת ההגשה מגישים שלם לשולחן ופורסים עם סכין ומגישים פרוסות.
מתכון לדג בורי ברוטב עגבניות

מתכון לדג בורי ברוטב עגבניות

בורי הוא הדג שמתאים ביותר למנת דגים ברוטב עגבניות

מתכון לדג בורי ברוטב עגבניות, הוא מתכון נהדר שמתאים לארוחת שישי.
אצלנו בדרך כלל בארוחת שישי מתחילים עם דג ברוטב עגבניות.
דג ברוטב עגבניות הוא מאכל די לאומי אבל קוראים לו בכל מיני שמות.
תקראו לזה חריימה, תקראו לזה פשה קון טומטוס – כל עדה והשם שלה
אבל תכל'ס כולנו אוכלים דגים עם רוטב עגבניות. יש כאלה שמעדיפים את הדג עם הרבה חריף,
יש כאלה שמתבלים בעדינות, כמוני למשל,
אבל כמובן שליד הדג חלה חייבת להיות כי הרוטב פשוט נהדר. את דג הבורי מכינים בקלות ותוכלו לראות בסרטון איך מכינים אותו במדוייק

אם אתם מחפשים מתכון אחר לדגים בבקשה
דג סלמון בתנור, חמישה מצרכים כולל הדג

אתם מוזמנים לקהילת האוכל – מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי ואם אתם לא יודעים מה לבחור בבקשה תפריט מתכונים מחכה לכם
תפריט מתכונים

מתכון לדג בורי ברוטב עגבניות


מה צריך בשביל פילה בורי ברוטב עגבניות?

 6 פילטים של בורי–שתי אריזות של פילה בורי קפוא
6 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ לעיגולים
1 גמבה
כ-7-8 שיני שום פרוסות
חצי פלפל ירוק או אדום חריף (מי שאוהב חריף אפשר יותר, מי שלא אוהב חריף – לוותר
1 קופסה 400 גרם קוביות עגבניה או 4 עגבניות חתוכות לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס מים
כוס כוסברה קצוצה
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

איך מכינים פילה בורי ברוטב עגבניות?

בסיר רחב או סוטאג’ יוצקים שמן ומטגנים את עיגולי הבצל
חותכים את הגמבה לפרוסות ואת הפלפל החריף לעיגולים
מוסיפים לסיר את הגמבה, פלפל חריף השום ומאדים הכל ביחד
נותנים לטעמים להתערבב ולהיספג ביחד כעשר דקות
מוסיפים את קוביות העגבניה, המים והרסק, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים הכל ביחד
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש
על פילה הבורי בוזקים פלפל שחור ומעט מלח
מוסיפים את פרוסות הדגים לסיר כשהעור כלפי מטה ולכסות את הדגים עם הרוטב.
מפזרים מעל את הפטרוזיליה והכוסברה
מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ-15 דקות עם סיר מכוסה.
מגישים את הדג עם רוטב וחלה ליד. בתיאבון אהובות ואהובים!
מתכונים יוונים, תפריט מתכונים לארוחה יוונית מושלמת

מתכונים יוונים, תפריט מתכונים לארוחה יוונית מושלמת

מבחר מתכונים יוונים, תפריט מתכונים לארוחה יוונית מושלמת

מתכונים יוונים, תפריט מתכונים לארוחה יוונית מושלמת.
כמו שאתם יודעים אני ממשפחה יוונית סלוניקאית.
ההורים שלי ילידי סלוניקי שעלו עם הוריהם בעודם ילדים לארץ,
בשנות העשרים לבנות את נמל חיפה.
לפיכך, מתכונים יוונים, תפריט מתכונים לארוחה יוונית מושלמת זה בילד אין אצלי. היוונים עם שמח, אצלנו השריטה המשפחתית, שוברים חופשי צלחות בחתונות.
בפעם הראשונה צרחנו בהתרגשות בחתונה השנייה זה הפך לנוהל.
לפעמים בעל האולם ממש כועס ואפילו שולח איש בטחון עם אזהרה "עוד צלחת נשברת ואני מפסיק את האירוע",
ולפעמים בעל האולם עוצר את המלצרים ואומר להם:"תנו להם, שישברו כמה שרוצים, כזאת שמחה מזמן לא ראיתי".
שני המקרים קרו אחד לאחד.
בתמונה אתם יכולים לראות את הצלם שחרף נפשו וצילם ואת הכלה מסובבת את הגב לאירוע המדובר. הנה תמונות מהחתונה בזמן אמת
קרדיט לצלמים המופלאים שחרפו נפשם והצליחו לצלם את הרגעים הנדירים
מאמא צלמים
אם התגעגעתם לאוכל היווני הנהדר,
סידרתי לכם מתכונים יוונים, תפריט מתכונים לארוחה יוונית מושלמת! בשביל להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת ולפני שנתחיל מזל טוב לסבינה ודניאל להולדת הנסיכה!
לכבודם הכנתי קינוח של מוס שוקולד וקצפת – מזל טוב! מוס שוקולד וקצפת עם עוגיות אוראו
שכבות של עונג שמתחילות עם עוגיות אוראו, מוס קצפת שוקולד לבן וגאנש
לחמניות ממולאות בשר ביתיות
לחמניות ממולאות בשר שמכינים בבית
והן קראנציות ונהדרות

מתכוני דגים טעימים וקלים להכנה
שלושה מתכוני דגים טעימים וקלים להכנה, סלמון בורי ומוסר,
שלושה מתכונים מעולים טעימים ומכינים במהירות
המתכון לדג מוסר הוא בהשראת נונה שלי
קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי
קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי
עם סרטון הסבר מדוייק בגירסה צמחונית, טבעונית וללא גלוטן. חג שמח!
הכנתי לכם סלטים יוונים נהדרים
סלט חדש של סלט שעועית לבנה,
סלט סלק ועוד מבחר עצום של סלטים – כל הסלטים במקום אחד
מתכונים לסלטים
לחמניות תרד, לחמניות שמרים ממולאות בתרד פרווה
לחמניות שמרים ממולאות תרד, רכות עסיסיות חלומיות!
מתכון מדויק עם סרטון הכנה
בלי שום קשר אי אפשר לעבור את השבת בלי חלות
מתכון לחלות שבת מבצק שמרים
איך מכינים חלה לשבת מבצק שמרים, שלב אחרי שלב עם סרטון הסבר
איזה מרק תאכלו היום?
שני מרקים משגעים שמזכירים את בית אמא.
פידאו, מרק עגבניות עם פתיתים או מרק עדשים – לינְטֶזָ’ה
במחלקת הבשר סידרתי לכם מתכונים לממולאים קלים וטעימים ממולאים נפלאים להכנה
המוסקה של נונה, שכבות חצילים עם בשר אלה פשוט ביסים של חלום.
תוכלו למצוא מבחר מתכונים לממולאים עם בשר נוספים כמו עלי מנגולד ממולאים בבשר
ויש גם ממולאים צמחונים וטבעונים
מתכון לאורז עם אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא
אורז לבן קציצות בשר ואפונה ירוקה.
הטעמים של ילדותי מלווים אותי עד היום, ואמא שלי היא ההשראה. ה
מתכון הזה תמיד מזכיר לי אותה
אצלנו קראו לזה פיג'ונס ואכלנו את זה בשישי בצהריים
חמין. המאכל הכי חורפי שיש מתכון מעולה לחמין עם בשר ותוספות
מתכון מעולה לחמין עם בשר שעועית בשני צבעים
תפוחי אדמה וחיטה במיוחד לחורף
מתכונים לאורז מכל הסוגים
אורז הוא מאכל שגדלתי עליו ואני משתגעת עליו.
איזה אורז תרצו להכין ליד המנה העיקרית?
יש אורז עם חצילים ויש אורז עם ביצים
מבחר מתכונים לאורז.
איזה תפוחי אדמה תכינו לאורחים?
תפוחי אדמה בתנור? תפוחי אדמה מעוכים?
כל המתכונים תמצאו כאן – מתכונים לתפוחי אדמה

במיה ברוטב עגבניות
תבשיל במיה ברוטב עגבניות סמיך שמזכיר בטעמיו את בית אמא
שבת בבוקר יום יפה ואצלנו בבית שבת בבוקר זה בורקס עם ביצים קשות
אני פתחתי לכם מבחר מתכונים נוספים מתכונים לבורקס טעימים ומשגעים
שמונה מתכונים לבורקס מכל הטעמים ומכל הסוגים
איך מכינים ביצים קשות חומות, חמינדוס
איך מכינים ביצים קשות חומות, חמינדוס,
כל הטיפים והעצות איך מכינים ביצים חומות חמינדוס על הגז
מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים
צזיקי, קערת יוגורט עם מלפפונים קצוצים ושום שמלווה כל ארוחת שבת וחג אצלנו
אם אתם לא רוצים בורקס תמיד תוכלו לבחור שקשוקה עם חצילים
שקשוקה עם חצילים, ארוחה שלמה במחבת אחד.חצילים עם גבינות וביצים. תענוג!

שקשוקה תרד עם פטה מעדן לארוחת ערב
שקשוקה תרד עם פטה היא שקשוקה חלומית מעדן אמיתי לארוחת ערב

מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו
מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו, מאפה פריך וחלומי של גבינות וחצילים
קיש חצילים או בספרדית ספונגטו
קיש חצילים או בספרדית ספונגטו – מעדן שנונה היתה מגישה על פרוסת לחם שחור

במחלקת המתוקים יש

מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו
מתכון וסרטון הכנה איך מכינים בקלוואה חלומי פרווה מבצק פילו
שכבות דקות של עלים מלאים בהמון המון אגוזים ומצופים בסירופ מתוק אלוהים כמה זה טעים!

סוטלץ' קינוח אורז עם חלב
סוטלץ' קינוח אורז עם חלב, תבשיל אורז עם חלב המאכל הכי יווני שיש
פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית עם סירופ סוכר
פילו עם מלבי, עוגה יוונית חלומית, מאפה יווני עם סירופ סוכר
מתכון לעוואמה, העָוָומֶה של שפרה
היוונים קוראים להם לוקומידס,
אבל אלה אותם כדורי בצק חמים טבולים בסירופ מתוק,
שגורמים לקולות של עונג בלתי צפויים כשאתם טועמים אותם.
אני גדלתי על פרנג'ולס דה דולסה
שזה עוגיות מגולגלות עם ריבה מתכונים לעוגיות מגולגלות עם פרג, ריבה, שוקולד ותמרים
ארבעה מתכונים לעוגיות מגולגלות עם פרג, ריבה, שוקולד ותמרים, עוגיות נמסות בפה
ואם חסר לכם איזה עוגה פשוטה, בבקשה
לעוד מתכונים לעוגות בחושות קלות להכנה רק ללחוץ כאן
מתכונים לעוגות בחושות
עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות
ואם אתם עוד לא סגורים מה תשלחו במשלוח מנות של פורים בבקשה
מתכונים לפורים

מתכונים לשבת, מתכוני אוכל מזרח תיכוני
תפריט מתכונים לשבת, מתכוני אוכל מהמטבח המזרח תיכוני

  בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי  

מתכונים יוונים, תפריט מתכונים לארוחה יוונית מושלמת

איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית

איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית

איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית, שלב אחרי שלב איך מכינים גפילטע פיש קל להכנה ומושלם!

איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית
בתור אחת שגדלה בבית ספרדי לא הכרתי גפילטע פיש. לא אכלו את זה אצלנו והכרתי את קציצות הגפילטעפיש רק כשבגרתי.
חמותי למרות שהיא ממוצא ספרדי, הכינה שנים גפילטע פיש ואצלה טעמתי גפילטעפיש שהוא טעים.
עד היום הילדים שלי למשל לא מוכנים לגעת בגפילטע פיש,
יש יגידו שזה מוזר, אבל אני ממש אוהבת גפילטע פיש.
אוהבת עד כדי כך שמוכנה להכין מדי חג את הגפילטעפיש.
בימנו די קל להכין גפילטעפיש, במיוחד אם הולכים לחנות הדגים הקרובה לביתכם ומבקשים שיכינו לכם את התערובת.
אני קבלתי שקית של קרפיון טחון היטב ועוד שקית של הראש עם האידרה,
שחייבים אותם בשביל הרוטב.
הדג והאידרה יוצרים את ציר הדגים וכך הרוטב נעשה סמיך בעת הבישול. הכנתי לכם סרטון איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית.
איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית
אם אתם לא בענייני סרטים אוכל להגיד שהכנת הגפילטע פיש
לא שונה בעצם מלהכין קציצות מכל סוג אחר.
מקילו קרפיון טחון יצאו לי כ – 25 קציצות.
מתכון קל להכנה ומהיר זה המתכון שלי לגפילטע פיש, הוא גם טעים מאד.
לא תמצאו בו שום מתיקות. על מנת להכין את קציצות הגפילטע פיש
נזדקק לקילו דג קרפיון טחון
2 ביצים
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל (שלא בתמונה)
וקמח מצה או פרורי לחם בראש השנה את תהליך הכנת הגפילטע פיש תוכלו לראות בסרטון
בינתיים נכין סיר עם עיגולי בצל וגזר
שם שמים את ראש הדג והאידרה ומבשלים לקבלת ציר הדג.
לאחר שהקציצות מוכנות, מוסיפים לסיר
ומבשלים הכל ביחד.
עוד מתכונים טעימים של דגים תוכלו למצוא כאן
מתכונים לדגים אלה שלא אוכלים גפילטעפיש
אוכלים דג סלמון בתנור הנה המתכון כאן
דג סלמון בתנור תוכלו למצוא כאן עוד מתכונים לפסח בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי

איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית


מה צריך בשביל גפילטע פיש מושלם?

1 קילו קרפיון טחון
ראש ואידרה של הדג
2 ביצים
1 בצל קצוץ לריבועים
1 בצל חתוך לעיגולים
2 גזרים חתוכים לעיגולים
3 כפות קמח מצה בפסח/ פרורי לחם בראש השנה
2 ליטר מים
מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים גפילטע פיש מושלם?

בסיר רחב שוליים מפזרים עיגולי בצל חתוך.
מפזרים מעל עיגולי גזר,
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים מים ושמים על האש.
מוסיפים את ראש הדג ואת האידרה לסיר
ומביאים לרתיחה. לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש וממשיכים לבשל.
בינתיים מכינים את הקציצות גפילטעפיש.
מערבבים את הדג הטחון עם ביצים, בצל קצוץ, מלח ופלפל.
מערבבים ומוסיפים את קמח המצה או פרורי הלחם.
מערבבים היטב ויוצרים קציצות מהתערובת.
לסיר שעל האש מוסיפים את קציצות הדג.
מסדרים את קציצות הדג בתוך הסיר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים במכסה
ומבשלים כשעה עד שעה ורבע על אש נמוכה.
מורידים מהאש, מקררים ושמים לילה במקרר.
בתיאבון!  
דגים מבושלים בעשבי תיבול שמכינים במהירות

דגים מבושלים בעשבי תיבול שמכינים במהירות

דגים מבושלים בעשבי תיבול שמכינים במהירות והם טעימים אש!

דגים מבושלים בעשבי תיבול שמכינים במהירות הוא מתכון נפלא.
הוזמנו לפתיחה חגיגית של מסעדה של אחד הבנים של החברים שלנו.
אמרו לנו בואו לאכול כדי שהילד יעשה הרצה למסעדה.
הלכנו בכיף.  שמחים וטובי לב, באנו לאכול.
אני מדגישה שאין שום קשר להיותי סוויט דולי כדי שאבקר את המסעדה,
סתם חברים שאמרו לנו בואו למסעדה של הבן.
נכנסנו, ישבנו, צחקנו עם החברים, אווירה נהדרת, טעמנו מהאוכל,
ואחרי שעתיים יצאנו מהמסעדה.
ברגע שנכנסנו לאוטו והיינו לבד אמרתי לבעלי,
"שלושה חודשים אני נותנת למסעדה הזו, לא יותר"
כבר חיכיתי ל"שטיפה" מבעלי שיגיד: את שלילית, למה את אומרת ככה וכו' וכו'
להפתעתי לא התווכח ואמר "כן, באמת לא היה משהו"
נו-נו ואם הוא אמר סימן ש"לא היה משהו" היה עדין לעומת מה שהיה שם.
זה כמו שישימו אותי בחוג לבלט יגידו לי תתחילי לעשות שפגטים. בול אותו דבר.   דגים מבושלים בעשבי תיבול שמכינים במהירות
זהו מתכון קל קל קל!
אולי הוא לא נראה בתמונה מי יודע מה
אבל תאמינו לי שהטעמים של הדג ממש נהדרים.
שמים בסיר מים שמן ועשבי תיבול
מביאים לרתיחה מוסיפים את הדגים
ובינגו. יש לכם מנה פנטסטית של דגים טעימים. אם אתם מחפשים מתכונים נוספים לדגים
תוכלו למצוא כאן כאן – מתכונים לדגים

דגים מבושלים בעשבי תיבול שמכינים במהירות

מה צריך בשביל דגים מבושלים בעשבי תיבול שמכינים במהירות?

2 כוסות מים
4 פילטים של דגים או מוסר או בורי
כוס פטרוזיליה קצוצה
כוס בזיליקום קצוץ
3 שיני שום כתושות
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים דגים מבושלים בעשבי תיבול שמכינים במהירות?

מדליקים את האש ושמים בסיר שטוח – סוטאז' – את שתי כוסות המים והשמן ומערבבים
מוסיפים את העלים הירוקים, שום, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
כשהמים רתחו מוסיפים את הדגים,מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות.
זהו. הדגים מוכנים וטעימים אש!  
מתכוני דגים טעימים וקלים להכנה

מתכוני דגים טעימים וקלים להכנה

שלושה מתכוני דגים טעימים וקלים להכנה, סלמון בורי ומוסר, שלושה מתכונים מעולים טעימים ומכינים במהירות

שלושה מתכוני דגים טעימים וקלים להכנה.
השתתפתי בהפקה של סלונה ודגי תנובה והכנתי שלושה מתכונים קלים להכנה וטעימים-טעימים!
כמו שאתם יודעים אני אוהבת להכין מתכונים שהם מהירי הכנה ונראים הכי טוב שיש.
כך הכנתי שלושה מתכונים לשלושה דגים נבחרים, לסלמון, בורי ומוסר.
שלושה סוגי דגים שונים, שלושה מתכונים שונים לדגים.  את ההשראה להכין את דג הסלמון קבלתי מהחתן השבדי שלנו שמכין כל פעם דג סלמון,
הפעם, את דג הסלמון עטפתי במעטפת בצק עלים
והדג נראה נפלא וטעים אש!
הרבה שאלו אותי אחרי שהמתכון פורסם, אם אני מורידה את העור,
אז לא, אני לא מורידה אבל אם אתם מתעקשים אתם יכולים להוריד.
אצלנו הדג מתחסל גם עם מעטפת הבצק.
בשביל להגיע למתכון המדויק יש ללחוץ על שורת הכותרתסלמון בתנור במעטפת בצק עלים נראה מיליון דולר בעת ההגשה,
ואף אחד לא צריך לדעת שמכינים אותו במהירות מופרזת ממש.
טעים בטירוף ומאד חגיגי למראה –
קבלו את הסלמון במעטפת עלים(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/he_IL/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));סלמון במעטפת בצק עלים של סוויט דולי סלמון בתנור במעטפת בצק עלים. גם טעים וגם יפה. מתכון מצולם של Sweet Dooly. המתכון המלא ומתכוני דגים נוספים בקישור >> https://goo.gl/6ZxspS פורסם על ידי ‏‎Saloona‎‏ ב- יום חמישי, 18 בינואר 2018שנים הייתי בטוחה שמוסר זה שם של דג בלדינו
כי נונה פקימה שלי היתה מגלגלת את השם על הלשון מידי שבוע.
נונה פקימה היתה אמא של אבא שדיברה רק לדינו.
חמישים שנה בישראל אבל דיברה לדינו, מזל ככה למדתי לדבר גם לדינו.
בשביל לקרא את כל הסיפור ולמתכון מדויק לחצו כאן

פילה מוסר בתנור שמכינים ב-15 דקות

כשרוצים משהו טעים ובריא בספונטניות: פילה מוסר בתנור,
עם פטנט נייר כסף שמקצר את זמן הבישול וגורם לדג להיות עסיסי וטעים מתכון מנצח לא מחליפים ולכן פילה בורי ברוטב עגבניות
הוא מתכון נהדר שמכינים חצי שעה לפני שהאורחים מגיעים
וחייבים חלה ליד בשביל לטבול ברוטב.
בשביל להגיע למתכון רק לחצו כאןמתכון לדג בורי ברוטב עגבניות
בורי הוא הדג שמתאים ביותר למנת דגים ברוטב עגבניותתקראו לזה באיזה שם שאתם רוצים:
בורי הוא הדג שמתאים ביותר למנת דגים ברוטב עגבניות,
ועכשיו אפשר להכין אותו ממש לפני שהאורחים מגיעים.לעוד מתכונים של דגים רק ללחוץ כאן
מתכונים לדגים

מתכוני דגים טעימים וקלים להכנה

סנדויץ טונה מדיאטת 17 הימים

טוסט טונה ללא גלוטן מדיאטת 17 הימים

שלושה מצרכים: טונה ביצה וגבינה ואתם מכינים טוסט טונה טעים! ללא פחמימות מדיאטת 17 הימים עם סרטון הכנה

טוסט טונה ללא גלוטן מדיאטת 17 הימים, נטול פחמימות משלושה מצרכים בלבד, בואו תראו איך מכינים.ישבנו בשיחת בנות כשאחת הבנות סיפרה שהתחילה את דיאטת 17 הימים.
"די אני לא יכולה לשמוע יותר על דיאטות, אלוהים החורף הזה הרג אותי" קיטרתי
"צודקת אבל אני לא יכולה יותר לסבול את עצמי ועכשיו אני מנסה אותה"
"נו??"
אני כבר ארבעה ימים בדיאטה וזה הולך יופי ותשמעי יש שם טוסט טונה את חייבת לעשות אותו"
"חשבתי שאמרת שאת בדיאטה מותק לא? איך טוסט?!"
"אז זהו! שזה לא טוסט מכינים מטונה טוסט!"
"מטונה מכינים טוסט?"
"כן וזה ממש טעים!"
"טוסט טונה ללא גלוטן!"
"אני לא מבינה למה את מתכוונת, תסבירי"
"קופסת טונה, מערבבים עם גבינה וביצה שמים בטוסטר ואופים"
טוב אתן כבר יודעות שאני חייבת פשוט חייבת לנסות דברים חדשים נכון?
אז רצתי הביתה, קראתי לדוגמנית הידיים שתעזור לי
והכנתי לכן סרטון מדוייק איך מכינים את טוסט הטונה.
בנות תשננו – שלושה מצרכים – טונה ביצה וגבינה. זהו. איך הטעם תשאלו אז ככה –
זה נקרא טוסט אבל כמובן שאין לחם בו,
אני אוהבת טונה וזה היה ממש טעים לי.
הבת שלי שאוהבת טונה אמרה שזה לא טעים לה,
כמובן ששלחתי את אחותי להכין ולאחר שהכינה ונתנה לבני המשפחה
כולם אמרו שזה טעים מאד ואפילו הכינו סיבוב נוסף כמה שנהנו. עכשיו זה במגרש שלכן תהנו! מתכונים נוספים ללא גלוטן תמצאו כאן
מתכונים ללא גלוטן בייגלה כרובית ללא גלוטן  פריך וטעים תמצאו כאן
בייגלה מכרובית ללא גלוטן ואם אתם מחפשים עוד מתכונים דלי קלוריות הכל כאן –
דיאט דולי  בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי  

טוסט טונה ללא גלוטן מדיאטת 17 הימים

מה צריך בשביל טוסט טונה ללא גלוטן מדיאטת 17 הימים?

1 קופסה טונה
1 ביצה
2 כפות גבינה סימפוניה שהיא מוצקה מגבינה נוזלית
מלח ופלפל לטעם
פרוסת גבינה צהובה

איך מכינים טוסט טונה ללא גלוטן מדיאטת 17 הימים?

מערבבים את הטונה עם הגבינה, הביצה והתבלינים הכל ביחד לעיסה אחידה.
מחממים טוסטר וכשהוא חם, שמים בתוכו נייר אפיה.
פותחים את נייר האפיה ומשטחים את בלילה הטונה על התבנית.
אפשר לרסס את הנייר בשמן אני לא ריססתי.
מכסים עם הנייר השני וסוגרים את מכסה הטוסטר.
אופים כעשר דקות עד רבע שעה, פותחים ורואים שהשכבה העליונה מוכנה,
חוצים לחצי, שמים את הגבינה הצהובה באמצע,
סוגרים את הנייר ואופים שוב עד שהגבינה נמסה.
כשהגבינה נמסה פשוט שולפים את הטוסט ומגישים עם ירקות.
ניתן למרוח על הטוסט במקום גבינה צהובה, רוטב, להוסיף ירקות, גבינה מלוחה, מה שאתן אוהבות!
בתיאבון!!
קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות

קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות

קציצות דגים ביתיות ומעולות ברוטב עגבניות חלומי. תכינו את החלה.

קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות.
אם תגידו לי קציצות דגים יש לי זכרון מאד חזק מאד לא נעים שאני לא יכולה לשכוח.
לא זוכרת בת כמה הייתי אבל זה כנראה היה בגן
הגישו לנו ארוחת צהרים ונתנו לנו קציצות דגים.
ביס אחד מהקציצה הבהיר לי שאני לא יכולה להמשיך
דחפתי את הצלחת ממני ואמרתי לגננת שאני לא אוכלת את זה.
"אין דבר כזה לא אוכלת, עד שאת לא מסיימת את לא קמה מהכסא"
זמנים של פעם.
אני זוכרת שישבתי המון זמן על הספסל הצלחת מולי,
כל הילדים כבר מזמן קמו ואני לא מסוגלת לגעת בקציצה.
לא זוכרת איך זה הסתיים אבל זה הזיכרון הנורא שיש לי מקציצות דגים.
שנים לא נוגעת בהן. השבוע התקשרה אחותי
"את חייבת לבוא הכנתי קציצות דגים את מתה"
"לא נוגעת בקציצות דגים"
"באלה את תגעי"
אם מציעים לי לבוא לצלם דברים מוכנים, אני רצה במיוחד אם זה קציצות דגים שאני לא משתגעת עליהם.
אבל!! הפתעה!! באתי עם המצלמה, צילמתי קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות.
נגעתי קצת, טעמתי קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות
ונגעתי ועוד פעם טעמתי קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות עם החלה
ועוד קצת חלה ועוד קצת קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות
וכן. מזל שאחותי עזרה לי להשתחרר מהזכרון ההוא. אם אתם רוצים מתכון אחרי לדג מופלא – דג סלמון בתנור הנה עוד מתכון נהדר
טונה אדומה ברוטב עגבניות
דג טונה אדומה ברוטב עגבניות חריף, תכינו את הלחם. והרבה! לעוד מתכונים של דגים לחצו כאן – מתכונים לדגים  מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!  

קציצות דגים ברוטב עגבניות

מה צריך בשביל קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות?

חצי קילו נסיכת הנילוס
חצי קילו פילה אמנון
1 בצל
2 ביצים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כ- 5 כפות  פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם לרוטב:
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום – קצוץ לפרוסות
1 פלפל צהוב – קצוץ לפרוסות
1 קופסה עגבניות מרוסקות – 400 ג'
3 כפות בערך רסק עגבניות
1 כוס מים
10 שיני שום
2 כפיות פפריקה אדומה.

איך מכינים בשביל קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות?

מתחילים עם הפשרת הדגים.
שופכים עליהם מיץ לימון ומלח גרוס ומשרים כעשר דקות-רבע שעה.
שוטפים את הדגים, טוחנים את הדגים עם העור.
בזמן הטחינה, מוסיפים את הפטרוזיליה בצל ושום וטוחנים לסרוגין.
קצת דגים, קצת פטרוזיליה בצל ושום ושוב הדגים.
לאחר הטחינה מוסיפים ביצים ופרורי לחם מלח ופלפל לטעם
מערבבים ושמים במקרר לחצי שעה.
בזמן שהקציצות במקרר מכינים את הרוטב,
בסיר רחב שוליים/סוטאג' יוצקים את השמן מוסיפים הבצל ומטגנים הבצל.
מוסיפים את שיני השום ומטגנים במהירות את השום שלא יחרך.
מוסיפים את הפלפלים לסיר וממשיכים לאדות ולטגן עד שהפלפלים מתרככים.
מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מצמצים את הרוטב.
הרוטב מחכה לקציצות הדגים.
מוציאים מהמקרר, יוצרים קציצות ושמים ברוטב שמבעבע ומבשלים עוד כעשרים דקות גג!
אחותי אחרי כעשר דקות הופכת את הקציצות ונותנת להן להמשיך להתבשל.
תכינו את החלה זו הולכת להיות ארוחה נפלאה! שבת שלום! 
סלמון כבוש

סלמון כבוש

מתכון נהדר וקל לדג סלמון כבוש שמכינים בבית ויש גם מתכון לרוטב. כלום עבודה ופנטסטי!

נתחיל עם סרטון ההכנה איך מכינים סלמון כבושאני משתגעת על דג מלוח, דג כבוש או כל סוג של דג כבוש ברוטב.
את האהבה לדג מלוח ירשתי מהבית.
כשאבא שלי היה חוזר מהשוק התורכי עם לקרדה עטופה בנייר לבן ונייר עיתון לא היתה מאושרת ממני.
זה היה סימן שארוחת הערב הולכת להיות הארוחה האהובה עלי.
לחם שחור, חמאה ולקרדה. יותר מזה הבן אדם לא צריך.
יש משפט בלדינו לא בטוחה בדיוק איך אומרים אותו אבל אני זוכרת משהו בנוסח-
השטן של הלקרדה זה הלחם השחור והלחם השחור זה השטן של הלקרדה.
באמצע הארוחה כשהלחם נגמר חייבים לקחת עוד לקרדה,
כשהלקרדה נגמרת מעמיסים עוד לחם ושרשרת המזון לא נפסקת.
ככה אני ודגים מלוחים כבר שנים של אהבה גדולה אבל לא ממש ממומשת.
הבעיה היא שהאיש שלצידי לא סובל דגים מלוחים אפילו לא את הריח,
גם הילדים לא נוגעים בדגים האלה וכך יצא שהפגישות הנעימות עם הדגים המלוחים הן
או בארוחות בוקר בבית מלון או במסעדות.
עד שאלוהים שמע את תפילותי ושלח לי חתן שבדי.
ולא סתם חתן שבדי, אחד כזה שמכין בבית סלמון כבוש. כשהיינו בחופשה האחרונה בשבדיה הרגשתי כמו עליזה בארץ הפלאות.
נראה היה לי כי המאכל הלאומי של השבדים בכריסמס
אלו דגים מלוחים בכל הטעמים ואלוהים איך אני חגגתי!
כאילו את שולחן החג הכינו במיוחד בשבילי. תראו בעצמכם!
בשבדיה מכינים לקראת הכריסמס את דג הסלמון הכבוש בבית
ולא תארתי לעצמי שזה כל כך קל להכין דג סלמון כבוש. צחוק מהעבודה! כמו אצלנו כל אחד מביא מהבית
(גם בשבדיה מביאים עם הקופסה של הגלידה)
את הדג סלמון שהוא הכין בבית עם הרוטב האהוב עליו
  בתמונה הימנית הרוטב הוא רוטב חרדל
בתמונה השמאלית רוטב ירוק ולרוטב יש גם מתכון למטה.
אז איך מכינים סלמון כבוש?
את דג הסלמון הטרי מחלקים לשניים ושמים בקערה עמוקה
מצפים את הדג היטב בתערובת של סוכר ומלח
כל הכמויות המדוייקות כמובן במתכון למטה.
על המלח מפזרים המון המון שמיר קצוץאת החצי השני מצפים גם במלחומניחים על הדג עם השמיר
וגם מעל מצפים בסוכר והמלח.
את שני החצאים מכסים בניילון נצמד
מכניסים למקרר ושוכחים לשמונה שעות.אחרי שהדג מוכן חותכים לפרוסות דקות דקות ומתענגים!
יש לי גם מתכון הורס וקל קל
מתכון לטורטיות עם גבינת שמנת וסלמון
הכל כאן – מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמוןהבעיה היחידה כשמצלמים
זה כמו להשאיר את החתול לשמור על השמנת
לא נשאר מה לצלם(: ואם אתם מעדיפים את הסלמון שלכם בתנור בבקשה
המתכון ששרף את הרשת – רק ללחוץ למטה
סלמון בתנור – חמישה מצרכים כולל הדג חצי שעה בתנור ואתם לא תפסיקו להודות לי  

סלמון כבוש

מתכונים למאכלים של פסח

מתכונים למאכלים של פסח

מתכונים למאכלים של פסח, פותחת לכם שולחן עם מתכונים משובחים לפסח

מתכונים למאכלים של פסח
ריכזתי את כל המאכלים של פסח במקום אחד.
כדי שלא תתברברו סידרתי לכם תפריט מהמנה הראשונה שאי אפשר בילתה קציצות פרסה כמובן,
למחרת הבומואלוס שאי אפשר בלעדיהן
ועוד מלא מנות לחג שרק צריך לבחור.
כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על התמונה. מתחילים עם המאכל הלאומי שלנו לפסח – קציצות פרסהיום אחרי ליל הסדר, מתעוררים בבוקר לבומאולוס של נונהאי אפשר כמובן בלי לחמניות של פסחמרק מחלתה – מרק תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי
המכיל את כל טוב ירקות הארץ שאין בלתו ליל סדר. מרק כשר לפסח, טבעוני, נטול גלוטן.מנת בשר חגיגית
יכולה להיות צלי בקר מבושל עם תפוחי אדמה וגזראו- אושפלו עוף עם אורז וירקותאם אתם מתלבטים לגבי מנה ראשונה , אין צורך
דג סלמון בתנור – יהיה מנת השוס שלכםואם אתם אוהבים את הדגים שלכם ברוטב אתם יכולים להכין
טונה אדומה ברוטב עגבניותלגבי התוספות יש לנו כמה אפשרויות
אורז עם חצילים מטוגניםתבשיל חצילים עם קציצות בשר
תבשיל שככב בXNET את תפוחי אדמה בתנור
לא חושבת שיש מישהו שלא מכיר
אחרי שהפך להיסטריה מהיום הראשון שפורסםויש את השוס החדש עם התפוחי אדמה
הלהיט ההיסטרי תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנורבתור תוספת תמיד תוכלו להכין
קישואים ממולאים באורז וצנוברים
במקום בשר תמיד אפשר להכין
עוף ממולא באורז בתנורויש גם חצילונים שיעיפו לאורחים שלכם את הפוני
חצילונים ממולאים בבשרהמעדן החלומי שיש גם גרסה צמחונית שלו באתר
עלי מנגולד ממולאים בשרהגירסה לעצלנים – קציצות בשר עם מנגולדאין פסח בלי פול ירוק תבשיל ספרדיואצלנו אין פסח בלי במיה
במיה ברוטב עגבניות

מתכונים למאכלים של פסח

ולעוד מתכונים תלחצו פה – פסח ויהיו לכם עוד סלטים קינוחים ועוד חג שמח חברימים נהדרים שלי!
טונה אדומה ברוטב עגבניות

טונה אדומה ברוטב עגבניות

דג טונה אדומה ברוטב עגבניות חריף, תכינו את הלחם. והרבה!

טונה אדומה ברוטב עגבניות
"אימוש תגידי מהזה הסיר המדהים הזה?""קבלתי אותו לבדיקה"
"אמא הוא יפהפה!"
"הוא גם נראה מעולה לעבודה. תראה איזה גודל"
"שווה ביותר!"
"תקני טונה אדומה אכין לך מעדן של דגים! כן-כן אמא שמעה, ואמא והביאה טונה אדומה והילד הכין את התבשיל המופלא של דג טונה אדומה ברוטב עגבניות בסיר המדובר.Home Market  הוא מותג חדש בתחום בתחום כלי הבית שהושק לאחרונה על ידי חברת 'מסלמני גרופ' – המתמחה בייבוא ושיווק מותגי פרמיום בתחום כלי הבישול.
הסדרה מעניקה חווית בישול קלה, נוחה ובריאה.  הכלים בסדרה קלים לניקוי ולתחזוק.
הסדרה כוללת: סירים וסוטוזים במבחר גדלים לבישול תבשילים ומאכלי קדרות, מחבתות בגדלים שונים, ווק לאידוי ולשימושים שונים.
הסדרה קלאסית לאירוח משפחתי ולכל הזדמנות חגיגית. קבוצת מסלמני המתמחה ביבוא ובשיווק של מותגי פרמיום בתחום כלי הבישול והמטבח, היא היבואנית הבלעדית של המותגים:, LUMINARC, PYREX, TESCOMA  TEFAL:
TEFAL   – מותג כלי הבישול מצרפת, המוביל בתחומו בעולם מזה קרוב ל-60 שנה. מבחר עשיר של סדרות מוצרים הכוללות: סירים, מחבתות, מחבתות גריל, ווגים, סוטוז'ים, סירי לחץ ועוד.
PYREX  – מותג כל בישול ומטבח מצרפת מהמובילים בתחומו בעולם. כולל כלי בישול עשויים זכוכית איכותית מחוסמת המתאימה לבישול ואפיה בתנור וכן מגוון רחב של מוצרים מזכוכית,
חרס, סדרות של סירים ומחבתות עשויות נירוסטה ויציקות אלומיניום ועוד. המחירים של הסירים נעים החל מ- 299 ש"ח ועד ל -459.90 ש"ח. ניתן להשיג ברשת המשביר לצרכן ובחנויות לכלי בית מובחרות ולרגל ההשקה הם נמכרים בהנחה של 20%-30%. ואחרי כל ההסברים הנה המתכון שהכין הנסיך בסיר הנהדר הזה. ויש עוד מתכונים נהדרים אחרים לדגים כאן
מתכונים לדגים

טונה אדומה ברוטב עגבניות

שלחתי הודעה בווטאפ לילד שישלח לי את אופן ההכנה במדוייק
ואני מלאת גאווה מניחה לפניכם את הנוסח שכתב. מילה במילה.
כמה אהבה יש במתכון הזה – תהנו!מה צריך בשביל  טונה אדומה ברוטב עגבניות?
4-5 נתחי סטייק דג טונה אדומה (קונים בסופר בשקית קפואה) בערך כ-700 גרם 1 גמבה
1פלפל חריף לפי הטעם – רצוי 1 לפחות
ראש שום שלם מקולף לשיניים
חופן כוסברה קצוץ
רבע כוס שמן
כפית וחצי פפריקה אדומה
מלח ופלפל לפי הטעם
1 קופסה קטנה של רסק עגבניותאיך מכינים טונה אדומה ברוטב עגבניות?מניחים את הדג הקפוא במסננת ויוצקים עליו לימון סחוט ומלח לפחות לשעה, שהדג יסנן את הנוזלים. מערבבים את השמן עם הפפריקה עד לגוון אדום עז, מוסיפים מלח ופלפל.
חותכים את הגמבות לרצועות, את הפלפל לרצועות, את השום לפרוסות דקות.
שופכים את הכוס עם השמן לסיר.
מוסיפים שום ואז גמבות נותנים לטעמים להפתח, נותנים חצי דקה לטעמים של השום להשתחרר ומוסיפים כוס מים.
מחכים שהכל ירתח ומוסיפים קופסה אחת של רסק קטן.
נותנים טיפה להתבשל על אש בינונית.
אחרי שהרוטב מוכן מכניסים את הדג, החלק החשוב, חשוב שכל הדג ישחה ברוטב, גם הלמעלה וכל הזמן לתת לו מנות אהבה מלמעלה עם הכף.
שבע דקות על אש בינונית לבשל את הדג.
חשוב מאד שהטונה לא תתבשל הרבה כי היא מתקשה. במידת הצורך, אם הרוטב לא מכסה את הדג אפשר להוסיף מים ולפני ההגשה לצמצם ע"י אידוי.
בהצלחה. אוהבת עד השמיים וחזרה את הבן שלי ואתם יכולים להבין למה. תהנו!
קציצות טונה מהירות נהדרות ועסיסיות שאפשר גם לאפות מעולות לילדים

קציצות טונה מהירות נהדרות ועסיסיות

קציצות טונה שמכינים ממש אבל ממש במהירות ויש גם קציצות עם רוטב עגבניות

קציצות טונה מהירות נהדרות ועסיסיות
לפעמים כמו בכל המשפחות הטובות והלא טובות יש ויכוחים עם הילדים.
אני אמרתי ככה, היא אמרה ככה, אתם יודעים – ויכוחים.
לפני כמה שנים אחרי ויכוח עם הילדה הלכתי לאחותי קיטרתי ובסוף אמרתי לה:
"את קולטת? הבת שלי אמרה לי את זה! והיא הבת שלי היא לא הכלה!!" כן-כן פותחת פה חזית על ענייני בנות-כלות
ויש לי כלה בחיי! מהסרטים אבל ברור לכם ההבדל נכון?
יש דברים שנגיד לילדה ולא נעיז להגיד לכלה.
מאז הפך המשפט לקאלט במשפחה.
מקטרת אצל אחותי והיא מנחמת אותי,
מתוקה, תרגעי, זו הבת שלך לא הכלה, אל תעלבי. קציצות טונה מהירות נולדו ביום שעמדתי מול הארון אצל הבת שלי ולא ידעתי מה להכין לארוחת ערב.
מה אעשה-מה אעשה-מה אעשה?
ראיתי את הקופסאות ואמרתי נלך על זה.
כידוע לכם החתן שלי שבדי. גם הוא וגם הקטנה מאד אוהבים דגים.
הקטנה שומעת סלמון נדלקת.
כשהם באים בשישי קבוע מכינים את הסלמון שהפך ללהיט לא רק אצלנו,
לפני הצפיות גם אצלכם,  אני מדברת על המתכון – דג סלמון בתנור.
אז אם סלמון נאכל טונה.
הכנת הקציצות זה ממש משחק ילדים.
זורקים לקערה טונה, ביצים ותבלינים יוצרים קציצות ומטגנים.
בחיי כלום עבודה.
יצאו פנטסטי!
החתן והקטנה חגגו על הקציצות וכששאלתי את בתי למה היא לא טועמת,
ענתה: "את לא יודעת שאני לא אוהבת טונה?"
"ממתי את לא אוהבת טונה?"
"שנים!" ענתה בלי למצמץ
וזו לא הכלה שלי זו הבת שלי! עוד מתכונים לארוחות לילדים רק ללחוץ על השורה למטה
מתכונים לילדים

עוד מתכונים ללביבות תמצאו כאן –

מתכונים ללביבות אפויות טבעוניות צמחוניות קלות הכנה
מתכונים ללביבות אפויות טבעוניות צמחוניות,
לביבות ירקות, לביבות טבעוניות, מבחר לביבות בכל הטעמים

את קציצות הטונה המהירות אפשר לבשל גם ברוטב עגבניות
והרוטב זועק ללחם טרי.
הקטנה לא אהבה את הרוטב
אני מאד
כל אחד והטעם שלו.

ובפינה האהובה עלי – תראו איזה יופי של קציצות והן לא שלי – ווקשה!

כמובן שניסיתי את הקציצות גם אפויות. לאחר שמכינים משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות
מניחים על נייר האפיה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה תלוי בחום התנור.
הופכים לצד השני והקציצות טונה פשוט נהדרות.

קציצות טונה מהירות נהדרות ועסיסיות

מתכונים לראש השנה

המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש

המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש ממיטב בלוגרי הרשת

מיטב בלוגרי האוכל מגישים לכם מתכונים לראש השנה.
אחרי שיתופי הפעולה בפורים בפסח ושבועות בין מיטב בלוגרי האוכל ברשת, זה נהפך   לנוהל. המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש כוללים עוגות משובחות ,טארטלטים במגוון טעמים, סלט מיוחד ועוד מתכונים הורסים. האנשים שהכינו לכם את המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש! אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי
דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות
וויני רותם – משהו מתוק
טלי שרון – פייה מסוכר – לאכול להרגע להנות
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
לאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה
ליטל מאירי – ליטל א-ב של עוגה בחושה
מיכל  – Con DeLignt
הגרגרנית – בלוג אוכל
מיכל בן משה – רגעים קטנים
עידן דלל – FOODIS
ענבל רובין – מתוקים ומאפים
ענבל – פיית העוגיות
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
קרן אגם – אופה וגם יפה
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים! אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – צ'יפס תפוחי עץ
צ'יפס תפוחי עץרות אופק – שמח במטבח – עוגת כוורת – הקינוח האולטימטיבי לראש השנה
עוגת כוורת – הקינוח האולטימטיבי לראש השנהאולגה טוכשר – המרכיב הסודי – טארטלט תפוחים, קוקוס ודבש
טארטלט תפוחים, קוקוס ודבשדורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי- מאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירות
מאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירותרותם ליברזון – טיפול בבישול – מתכון פרסי לראש השנה – מרק תבשיל רימונים
מתכון פרסי לראש השנה – מרק תבשיל רימוניםענבל – פיית העוגיות – טארטלטים של תאנים ופנה קוטה מנומשת
טארטלטים של תאנים ופנה קוטה מנומשתדפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות – טארטלט פטיסייר תפוח בדבש
טארטלט פטיסייר תפוח בדבשוויני רותם – משהו מתוק – עוגת דבש מיוחדת בשכבות עם ריבת חלב
עוגת דבש מיוחדת בשכבות עם ריבת חלבאביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – סיגרים תפוח בדבש
סיגרים תפוח בדבש הגרגרנית – טארט תפוחי עץ בציפוי בצק-מרציפן
טארט תפוחי עץ בציפוי בצק-מרציפןקרן אגם – אופה וגם יפה – שושני שמרים תפוחים
שושני שמרים תפוחיםעידן דלל – Foodies – קרפצ'יו סלק עם תפוחים בדבש
קרפצ'יו סלק עם תפוחים בדבשטלי שרון – פייה מסוכר – לאכול להרגע להנות – כיפת מוס שוקולד לבן וחלבה
כיפת מוס שוקולד לבן וחלבהמיכל בן משה – רגעים קטנים – עוגת שכבות
עוגת שכבותרויטל אמיר – המערוך המקפץ – פאי פרג ותפוחים
פאי פרג ותפוחיםדורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי- קישואים ממולאים באורז וצנוברים
קישואים ממולאים באורז וצנובריםענבל רובין – מתוקים ומאפים – מאפינס מייפל ופקאן
מאפינס מייפל ופקאןיהודית אביב – הלוחשת לאוכל – פסטייה מרוקאית אישית
פסטייה מרוקאית אישיתמיכל  – Con DeLignt – עוגת תפוחים
עוגת תפוחיםסיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – מלפוף עירקי
מלפוף עירקיליטל מאירי – ליטל א-ב של עוגה בחושה – עוגת דבש, תפוחים ופרג דלת קלוריות
עוגת דבש, תפוחים ופרג דלת קלוריות- לא רק לראש השנהלאה זוהר – הבית הזוהר של לאה'לה – מלאבי מחלב מלא בסירופ מיץ ענבים מרוכז
מלאבי מחלב מלא בסירופ דיבאס – מיץ ענבים מרוכזדורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי- פאי תפוחים מושלם לראש השנה
פאי תפוחים מושלם לראש השנהואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש

חג שמח!

דג סלמון בתנור, חמישה מצרכים כולל הדג

דג סלמון בתנור, חמישה מצרכים כולל הדג

5 מצרכים כולל הסלמון, חצי שעה בתנור והדג הזה שלכם. אתם תודו לי כל פעם מחדש על המתכון.

דג סלמון בתנור, חמישה מצרכים כולל הדג
בסיכום שנת 2015 בסלונה במצעד השנתי
של הפוסטים שהכי אהבתם הגיע דג הסלמון למקום השני!

ככה בדיוק שיבחו את המתכון בסלונה:
אין ספק שמה שכולנו אוהבות ותמיד מחפשות הם מתכונים פשוטים שרק נראים מושקעים.
הסלמון הזה של דורית מנו – טל אור (הידועה גם בכינויה המתוק סוויט דולי), עשוי מחמישה מרכיבים בלבד כולל הדג עונה על ההגדרה הזאת.
המתכון פורסם בסלונה לראשונה כאן – דג סלמון בתנור וכך הוא פורסם לראשונה.
בארוחת שישי בערב – דג סלמון בתנור הוא להיט.
בניגוד לדעה הרווחת, אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב.
בפסח האחרון, לאחר התלבטות החלטנו להגיש במקום הדגים המטוגנים הקלאסים את הסלמון. דג סלמון בתנור.
זו היתה הצלחה היסטרית.
דג הסלמון בתנור הוא הדג הנבחר הוכן עם התיבול המיוחד של השף
שהמציא את התבלון הסודי של המתכון ההיסטרי  תפוחי האדמה בתנור. [ הסידור אגב  עובד מצויין. הוא מכין ואני מקבלת את הקרדיט(: בדיוק! כמו! שצריך! ] דג סלמון בתנור מכינים צ'יק צ'אק.
5 מצרכים כולל הסלמון, חצי שעה בתנור והדג הזה שלכם. אתם תודו לי כל פעם מחדש על המתכון.
כשהדג יוצא מהתנור הוא טיפה קריספי בחוץ, עסיסי ומתובלן והוא פשוט מעולה. בסדנת בישול שהעברתי בדן גורמה
לימדתי את הקבוצה הנפלאה שלי להכין את הדג
הדג נטרף תוך דקות!
הוא היה פשוט להיט
תוכלו להתרשם מהתמונות ויש לי בשבילכם עוד מתכון הורס – דג סלמון במעטפת בצק
המתכון כאן – מתכון לסלמון עטוף בבצק(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/he_IL/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));סלמון במעטפת בצק עלים של סוויט דולי סלמון בתנור במעטפת בצק עלים. גם טעים וגם יפה. מתכון מצולם של Sweet Dooly. המתכון המלא ומתכוני דגים נוספים בקישור >> https://goo.gl/6ZxspS ‎Posted by Saloona on‎ חמישי, 18 בינואר 2018בפינתנו ואתם מספרים לי אם אהבתם – ווקשה:ליד הדג ניתן להגיש סלט פלפלים חריף טעים אש!ואם אתם מעוניינים בסלמון כבוש בבקשה רק ללחוץ על השורה למטה
סלמון כבוש   מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

דג סלמון בתנור, חמישה מצרכים כולל הדג ואתם לא תפסיקו להודות לי

מתכונים לדגים

מתכוני דגים פשוטים שכל אחד יכול להכין בצ'יק צאק טעימים וקלים. מי אמר שחייבים להיות מומחים כדי לבשל דגים בבית? מתכוני דגים של סוויט דולי.

דגים הם מנה פופולרית במיוחד בישראל, אנחנו אוהבים מנות דגים ברוטב, מטוגנים, בתנור וגם כקציצות. אצל סוויט דולי תמצאו מגוון מתכונים לדגים לשבת או לכל ארוחה: מרוקאים, שלמים, בתנור,  קציצות דגים ברוטב ועוד..

מתכונים נהדרים שמכינים במהירות. מתכונים שמכינים בתנור, מתכונים שמכינים דגים במחבת, מכונים טעימים שמכינים בצ'יק צ'אק.

מגוון מתכוני דגים שכל אחד יכול להכין בקלות ולהצליח: מתכוני דגים בתנור, דגים ברוטב, קציצות דגים ועוד. תמצאו גם מתכונים לדגים שילדים אוהבים.
מי אמר שחייבים להיות מומחים כדי לבשל דגים בבית? מתכונים לאירוח, מתכונים לארוחות ומתכונים לחגי ישראל,מתכונים שילדים אוהבים,מבחר מתכונים של דגים שמכינים במהירות. .

מתכונים  לדגים