קציצות דגים ברוטב אסייתי, מנה שונה ונהדרת לראש השנה. בראש השנה נהוג לאכול דגים, ואני הכנתי לכם הפעם מנה שתהייה הפתעת השולחן לקראת החג.
הצלחת הקציצות המטוגנות שהכנתי בפעם הקודמת, גרמה לי להכין שוב את המנה אבל בצורה אחרת.
קודם כל, בואו תראו כמה קל להכין קציצות דגים מטוגנות
עוקבים אחרי באינסטוש?
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
יש לי באתר מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות קלאסי ושאלו אותי אולי יש לי רעיון להכין את הקציצות דגים ברוטב אחר. מיד עלה בדעתי רוטב אסייתי שתמיד אהוב וכל כך קל להכין.
לא קל להפתיע אותי, אבל ההתלהבות מהקציצות דגים הפתיע אותי מאד. לא תארתי לעצמי שהילדים ככה יאהבו את הקציצות. למשל קציצות גפילטע פיש הס מלהזכיר אצל הילדים, אני משגעת על גפילטע, אולי אחת נוגעת, היתר לא מסתכלים על הדגים.
אבל אין ספק שהקציצות האלה היו הפתעה טובה וטעימה.
קניתי שוב הפעם דגים טחונים, והבחור של הדגים המליץ על תערובת דגי ים שהסתבר שהיא ממש טעימה. קבלתי מגש טחון ואיתו הכנתי קציצות מטוגנות ואחרי זה הכנתי את הרוטב.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו88 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הוספתי למנה בצל ירוק ושומשום מה שהקפיץ את הטעם של המנה
ואין ספק, המנה הזו תהייה הפתעה בשולחן החג.
קציצות דגים ברוטב אסייתי
קציצות דגים ברוטב אסייתי
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם דגי ים טחונים
- 1 ביצה
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1 בצל
- 3 שיני שום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן
לרוטב
- 1 כף שמן שומשום
- 3 שיני שום כתושות
- רבע כוס סויה
- 2 כפות צ'ילי חריף
- 2 כפות צ'ילי מתוק
- חצי כוס בצל ירוק קצוץ
- 1 כף שומשום
Instructions
- מכינים את הדגים
- במעבד מזון שמים ביחד פטרוזיליה, כוסברה, בצל ושום וטוחנים הכל ביחד למחית אחידה
- מעבירים לקערה את תערובת הירק ואת הדגים הטחונים
- מוסיפים ביצה, מלח, פלפל שחור ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים את השמן ומערבבים הכל ביחד לעיסה אחידה
- המלצה תשמנו את הידיים לפני שתכינו את הקציצות ככה יהיה יותר קל לטגן אותן
- מחממים סיר עם שמן, מכינים קציצות ומטגנים
- מניחים בצד ומכינים את הרוטב
- יוצקים את שמן השומשום לסיר מוסיפים שיני שום כתושות ומטגנים את השינים כשתי דקות
- מוסיפים את רוטב הסויה, הצ'ילי והצ'ילי המתוק ומערבבים הכל ביחד
- קוצצים בצל ירוק ומוסיפים לרוטב ומוסיפים גם את השומשום ומבשלים מספר דקות
- מוסיפים לרוטב את הקציצות אחת אחרי השניה, ונותנים לרוטב לכסות את הדגים
- מבשלים כעשר - 15 דקות, נותנים לרוטב להיספג בדגים
- לפני ההגשה אפשר לפזר שומשום על הדגים. בתיאבון!