Go Back Email Link
קציצות דגים ברוטב אסייתי

קציצות דגים ברוטב אסייתי

סוויט דולי
קציצות דגים ברוטב אסייתי קלות הכנה וטעימות
Prep Time 40 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לדגים
Cuisine מטבח אסייתי

Ingredients
  

  • 500 גרם דגי ים טחונים
  • 1 ביצה
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן

לרוטב

  • 1 כף שמן שומשום
  • 3 שיני שום כתושות
  • רבע כוס סויה
  • 2 כפות צ'ילי חריף
  • 2 כפות צ'ילי מתוק
  • חצי כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף שומשום

Instructions
 

  • מכינים את הדגים
  • במעבד מזון שמים ביחד פטרוזיליה, כוסברה, בצל ושום וטוחנים הכל ביחד למחית אחידה
  • מעבירים לקערה את תערובת הירק ואת הדגים הטחונים
  • מוסיפים ביצה, מלח, פלפל שחור ומערבבים הכל ביחד
  • מוסיפים את השמן ומערבבים הכל ביחד לעיסה אחידה
  • המלצה תשמנו את הידיים לפני שתכינו את הקציצות ככה יהיה יותר קל לטגן אותן
  • מחממים סיר עם שמן, מכינים קציצות ומטגנים
  • מניחים בצד ומכינים את הרוטב
  • יוצקים את שמן השומשום לסיר מוסיפים שיני שום כתושות ומטגנים את השינים כשתי דקות
  • מוסיפים את רוטב הסויה, הצ'ילי והצ'ילי המתוק ומערבבים הכל ביחד
  • קוצצים בצל ירוק ומוסיפים לרוטב ומוסיפים גם את השומשום ומבשלים מספר דקות
  • מוסיפים לרוטב את הקציצות אחת אחרי השניה, ונותנים לרוטב לכסות את הדגים
  • מבשלים כעשר - 15 דקות, נותנים לרוטב להיספג בדגים
  • לפני ההגשה אפשר לפזר שומשום על הדגים. בתיאבון!
Keyword קציצות דגים ברוטב אסייתי