פילה מוסר עם עשבי תיבול

פילה מוסר עם עשבי תיבול

מתכון לפילה מוסר עם עשבי תיבול שמכינים במהירות, מתכון לזכרה של נונה פקימה

פילה מוסר עם עשבי תיבול הכנתי במסגרת שיתוף פעולה בין "סלונה" ודגי "תנובה"
ותוכלו לראות בסרטון איך מכינים בדיוק פילה מוסר עם עשבי תיבול.
היתרון הנהדר שמכינים את הדג במהירות והוא טעים אש.בסרטון סיפרתי שכשהייתי ממש קטנה, אבא שלי היה מגיע מהשוק התורכי בימי שישי, עם שקית מלאה דגים.
נונה פקימה, אמא שלו, דיברה איתנו רק בלדינו.
מעל חמישים שנה גרה בישראל אבל נונה פקימה דיברה רק לדינו-ספניולית.
“איזה דגים הבאת?” שאלה אותו כששב מהשוק,
“הבאתי דגי מוסר" ענה לה.
ככה גדלתי ואני בטוחה כל השנים ש”דג מוסר” זה השם של הדג בלדינו,
זה גם התנגן לי נפלא באוזן, כי נונה היתה מבטאת את זה “דג מוסה”.
דמיינו לכם את ההלם שלי היה כשבגרתי שגיליתי שזה לא כך. לזכרה ולחייה של נונה פקימה, אני מכינה היום פילה מוסר עם עשבי תיבול.
הטריק הוא להשתמש בנייר כסף שמקצר את זמן הבישול וגורם לדג להיות עסיסי וטעים.
פילה מוסר בתנור היא מנה עם טעמים של מסעדת גורמה בהכנה ביתית מהירה. ואם בא לכם, תוסיפו פירה נחמד בצד.
וקטנה לסיום, תעשו טובה, ביום שישי תרימו טלפון לסבתא שלכם, אתם והיא תהיו מאושרים לנצח.אם אתם מחפשים מתכון אחר לדגים בבקשה
דג סלמון בתנור, חמישה מצרכים כולל הדג ואם אתם לא יודעים מה לבחור בבקשה תפריט מתכונים מחכה לכם
תפריט מתכונים בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי

פילה מוסר עם עשבי תיבול


מה צריך בשביל להכין פילה מוסר עם עשבי תיבול?

6 פילטים של מוסר
רבע כוס שמן
8 שיני שום כתושות
כוס בזיליקום קצוץ
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

איך מכינים פילה מוסר עם עשבי תיבול?

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
בקערית שמים את השמן, השום, הפטרוזיליה והבזיליקום ומערבבים הכל ביחד.
פורסים נייר אלומיניום על תבנית אפיה.
מניחים את הדגים על הנייר כשהעור כלפי מטה.
מפזרים מעל מלח ופלפל.
מורחים את הדגים עם העיסה של השמן והעלים הירוקים.
סוגרים את נייר האלומיניום.
אופים עשר דקות בתנור בחום של 200 מעלות.
אחרי עשר דקות פותחים את נייר האלומיניום ואופים עוד חמש דקות.
מגישים לצד פירה – מנה חלומית!
ואל תשכחו להתקשר לנונה או לסבתא!
כרובית אפויה בתנור עם בצל

כרובית אפויה בתנור עם בצל

פרחי כרובית אפויים בתנור מצופים בבצל מטוגן הם קריספים הם טעימים הם נהדרים

כרובית אפויה בתנור עם בצל
זהו מתכון נהדר שמכינים במהירות והוא מתאים מאד כתוספת לארוחה. הכרובית היא אחד הירקות הבריאים והמועילים ביותר עבורנו.
אנו אוכלים את בשר הירק שהוא למעשה התפרחת שלו. מנה אחת של כרובית מכילה 77% מכמות ויטמין C המומלצת ליום.
היא מחזקת את המערכת החיסונית שלנו והיא מזון מושלם לדיאטה.
היא טובה להורדת רמת הכולסטרול, היא מעולה לניקוי רעלים
וכוס אחת של פרחי כרובית מכילה 30 קלוריות בלבד!
כך שאפשר לאכול ממנה ללא רגשות אשם, ובגלל שיש בה המון ויטמין C
היא תורמת לשריפת השומן. הבנתם שכרובית טובה עבורכם? אז בואו נכין כרובית אפויה בתנור עם בצל. את הכרובית מכינים כשחותכים את הכרובית לפרוסות רוחביות.
הכוונה, לא פרחים, אלא לחתוך את הכרובית לאורכה כמו שפורסים לחם.
מניחים את הכרובית בתבנית אפייה על הכרובית מורחים בצל מטוגן ומכניסים לתנור

מורחים על הכרובית בצל מטוגן עם שמן זית ואופים בתנור
התוצאה משובחת.

יש לי עוד המון מתכונים טעימים עם כרובית
תוכלו להתרשם כאן פשוט ללחוץ על השורה המודגשת
לביבות כרובית מטוגנות או אפויות

כרובית שלמה בתנור כרובית אפויה

לביבות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול

פשטידת קישואים כרובית ומנגולד

מתכון לכרובית בתנור וכרובית עם טחינה

פשטידת כרובית טעימה שמכינים במהירות

אתם מוזמנים לקהילת האוכל – מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי

כרובית אפויה בתנור עם בצל


מה צריך בשביל כרובית אפויה בתנור עם בצל?

1 כרובית
4 כפות שמן זית שמן זית
2 בצל חתוך לריבועים
מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים כרובית אפויה בתנור עם בצל?

פורסים את הכרובית לפרוסות רוחביות,
הכוונה לא פרחים – אלא פרוסות לרוחב הכרובית.
מניחים את הכרובית על נייר אפייה בתבנית.
פורסים את הבצל לקוביות,
יוצקים למחבת השמן מוסיפים הבצל ומאדים עד לקבלת גוון שחום.
מורידים מהאש, מורחים את תערובת הבצל על הכרובית,
מפזרים מלח ופלפל שחור.
לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מכניסים את הכרובית ואופים כחמישים דקות,
עד שהכרובית מתרככת או משחימה, רק תיזהרו לא לשרוף אותה.
בתיאבון אהובות ואהובים!  
סלט עגבניות חריף עם שום ולימון

סלט עגבניות חריף עם שום ולימון

סלט עגבניות חריף עם שום ולימון תוספת פיקנטית לכל ארוחה

סלט עגבניות חריף עם שום ולימון הוא סלט טעים אש
שמכינים על הדרך.
כבר למדתם שאני לא מחסידות החריף אבל מה לעשות ואצלנו במשפחה אני במיעוט?
אז לפעמים מבליחים לי רעיונות שזה תכלס כלום עבודה
וכולם עפים על הסלט. הטריק בהכנת הסלט הזה, תכינו חצי שעה-שעה לפני.
שכל הטעמים החריפים יספגו בסלט ויתנו לו את החריפות הרצויה. סיפרתי בעבר אבל שתדעו לכם  שעגבנייה היא אחת מהמזונות המוכרים ביותר,
מבחינה בוטנית היא למעשה פרי, אולם משייכים אותה למחלקת הירקות.
העגבנייה מכילה נוגדי חימצון חשובים ובראשם ליקופן המקנה לה את צבעה האדום.
עגבנייה טובה להרזיה, שיפור עיכול ומסייעת לניקוי רעלים ועוד. העגבנייה שומרת על הלב וכלי הדם, תורמת לחיזוק חיסוני, מסייעת בהפחתת כולסטרול
מאיטה תהליכי הזדקנות, מסייעת להפחית לחץ דם גבוה וטובה להרזיה בריאה.
אני מכירה מישהי שלא נוגעת בעגבניות ואצלי דוקא בתקופות שאני חולה,
אני מרגישה צורך לאכול עגבניה, כאילו העגבניה מנקה לי את הגוף או מכניסה לי אנרגיה לגוף,
זה ישמע אולי טיפשי אבל זה מה שאני מרגישה.לעוד מתכונים של סלטים עברו לכאן – מתכונים לסלטים למתכונים לסלטי עגבניות לחצו כאן – מתכונים לסלטים עם עגבניות מוזמנים לקהילת האוכל עם המון מתכונים טעימים
"מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
אם לא הצטרפתם אתם מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי

סלט עגבניות חריף עם שום ולימון


מה צריך בשביל סלט עגבניות חריף עם שום ולימון?

10 עגבניות שרי אדומות
10 עגבניות שרי צהובות
10 עגבניות שרי אדומות/ירוקות – ליקופן
3-4 שיני שום כתושות/מרוסקות
רבע לימון פרוס לפרוסות דקות
חצי פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות דקות
3 כפות שמן זית
חצי כוס מיץ לימון סחוט
מלח לפי הטעם

איך מכינים סלט עגבניות חריף עם שום ולימון?

שוטפים את העגבניות ופורסים לפרוסות שטוחות.
אפשר לחתוך לרבעים.
מוסיפים את פלחי הלימון, פלפל חריף, שיני השום.
מוסיפים שמן זית מלח לימון מערבבים הכל ביחד.
נותנים לסלט העגבניות לעמוד כחצי שעה לפני ההגשה כדי שהטעמים יספגו. אתם ממש תהנו!
מתכון למרק כתום קל הכנה וטעים

מתכון למרק כתום קל הכנה וטעים

מתכון למרק דלעת,בטטה וגזר דל קלוריות עם גבינה צהובה, מרק חלום!

מתכון למרק כתום קל הכנה וטעים.
ואחרי כל המאכלים הנהדרים אך מלאי הקלוריות שאכלנו בחנוכה, חוזרים לשגרה עם מרק כתום.
מרק כתום  של דלעת, גזר ובטטה שמתאים גם לחורף, מרק דל בקלוריות.
מרק כתום קל-קל להכנה והכנתי לכם גם סרטון של דקותיים איך מכינים מרק כתום.
אם התעצלתם ולא הסתכלתם על הסרטון
סידרתי לכם את כל המוצרים על המגש
ותוכלו לראות בדיוק איך מכינים מרק כתום
המצרכים הם דלעת, גזר ובטטה.
רק שתדעו שבטא קארוטן, שמצוי בשפע רב בירקות כתומים, חיוני למערכת החיסון
ולכן המרק הכתום קלאסי לחורף.
שמים את כל המצרכים בסיר
מוסיפים מים ותבלינים ולאש.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש והמרק מתבשל להנאתו.
מאחר והמרק אינו מכיל בכלל שומן החלטתי להשביח את טעמו עם גבינה צהובה מגורדת מעל.
המתכון הוכן בשיתוף פעולה עם תנובה.
מה שטעים במרק הזה, אחרי שמפזרים את הגבינה הצהובה,
תוך כמה דקות הגבינה נמסה בתוך המרק ואז תענוג לאכול את המרק עם הגבינה.עוד מתכונים למרקים תמצאו פה – מתכונים למרקים עוד מתכונים לילדים תמצאו פה – מתכונים לילדים למתכונים עם ירקות לחצו כאן
מתכונים עם ירקות מוזמנים לקהילת האוכל עם המון מתכונים טעימים
"מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם אתם מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי

מתכון למרק כתום קל הכנה וטעים

  מה צריך בשביל מרק כתום קל הכנה וטעים? 1 ריבוע של דלעת -הקוביות שמוכרים בקופסאות בסופר- בערך כ-500 גרם דלעת
3 גזרים
3 בטטות מאורכות או אחת בינונית
2 שיני שום
כפית וחצי מלח
כפית פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום – אפשר חצי כפית מי שמעדיף
כ-5-6 כוסות מים, תלוי בגודל הסיר
2 פרוסות גבינת עמק תנובה 9% שומן איך מכינים מרק כתום קל הכנה וטעים?? מקלפים את הירקות וחותכים את הדלעת, הגזר והבטטה לקוביות.
שמים הכל בסיר, מוסיפים את שיני השום
יוצקים מים עד גובה הירקות ומוסיפים את התבלינים.
הכורכום נותן למרק טעם נהדר אבל אם אתם לא משתגעים על כורכום,
אני ממליצה על חצי כפית בלבד.
כאמור כל המצרכים בסיר מדליקים את האש ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה ארבעים דקות עד שכל הירקות רכים.
הכי קל להכניס מיקסר מוט לסיר ולטחון הכל ביחד עם המים.
אם אין לכם מיקסר מוט, אפשר להעביר למעבד מזון או פשוט ידנית עם מועך לפירה.
מגישים את המרק חם, מפזרים מעל קוביות גבינה נותנים להם להינמס מעט ואתם פשוט נהנים.
חורף נעים אהובות ואהובים!
לביבות אורז עם תירס אפויות

לביבות אורז עם תירס אפויות

לביבות אורז עם תירס אפויות וטעימות, קציצות אורז שנחטפות מהמגש

לביבות אורז עם תירס אפויות
נשאר לכם אורז משבת? יש לי בשבילכם רעיון אש!
לביבות אורז עם תירס אפויות.
יש לי נכד שיכול לחיות על תירס וזיתים ירוקים.
תנו לו גרעיני תירס במרק ישר מהקופסה, הילד מחסל,
כך נולד לו הרעיון להכין לביבות אורז עם תירס.
חלק מהקציצות טיגנתי וחלק אפיתי,
לביבות האורז והתירס האפויות היו אפילו מוצלחות מהמטוגנות. בתמונה תוכלו לראות לביבות אורז עם תירס אפויות

עוד מתכונים ללביבות תמצאו כאן
מתכונים ללביבות

מתכון לקציצות אורז עם ירקות גם בגירסת אפייה
נשאר אורז משבת? יופי! בוא נכין איתו קציצות עם ירקות שנחטפות ישר מהמחבת

אם אתם מחפשים עוד מתכונים עם ירקות בבקשה
מתכונים עם ירקות מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

לביבות אורז עם תירס אפויות


מה צריך בשביל לביבות אורז עם תירס אפויות?

1 כוס אורז מבושל
1 כוס גרעיני תירס
חצי כוס פטרוזיליה קצצה
מלח ופלפל לטעם
1 ביצה
חצי כוס פרורי לחם או קצת יותר אם העיסה לא מתגבשת ללביבה אחידה

איך מכינים לביבות אורז עם תירס אפויות?

מערבבים את האורז, התירס, הפטרוזיליה הכל ביחד.
מתבלים מוסיפים ביצה ופירורי לחם. 
מרק מנגולד עם ירקות ועדשים כתומות

מרק מנגולד עם ירקות ועדשים כתומות

מרק מנגולד עם ירקות ועדשים כתומות שמכינים במהירות והוא טעים אש!

מרק מנגולד עם ירקות ועדשים כתומות.
מרק מנגולד עם ירקות ועדשים כתומות הכנתי כי נורא התחשק לי מרק,
פתחתי את המקרר והמון עלים של מנגולד שכבו שם, ככה החלטתי להכין מרק מנגולד.
בגלל שאני אוהבת לעשות סטורי לאינסטגרם שלי, צילמתי את שלבי ההכנה.
וככה יש לכם גם סרטון איך מכינים מרק מנגולד עם ירקות ועדשים כתומות.בכלל, אני מאד אוהבת מנגולד. מאד!
ובאמת הלכתי לחפש כמה מתכונים עם מנגולד יש לי באתר ומסתבר שהמון
רוצים גם? הנה – תלחצו כאן – מתכונים עם מנגולד
יש קציצות בשר עם מנגולד, פשטידות, בורקס, מתכונים טעימים עם מנגולד. בקיצור, הכנתי סרטון איך מכינים מרק מנגולד עם ירקות לסטורי וככה יש גם לכם סרטון.
באינסטגרם יש אופציה לסטורי. יודעים מה זה סטורי?
סטורי באינגסטגרם זהו סרטון של 15 שניות שנשאר 24 שעות בלבד.
מיליוני אנשים מכורים לספר לעולם מה הם עושים וככה אפשר לראות מה קורה בסטורי.
באינסטגרם שלי כבר הייתם? אתם עוקבים אחרי? בואו בואו, שמח שם!
תראו שם סרטונים בסטורי, שלא תראו בפייס, מתכונים שאני מכינה ומצלמת.
אגב, לא חייבים להעלות תמונות באינסטגרם, אפשר סתם "לעקוב" אחרי אנשים.
אם לא זה הזמן בואו הצטרפו כאן – האינסטגרם של הסוויט
ואם אתם רוצים לדעת עוד על אינסטגרם אשמח ללמד אתכם.
את כל הפרטים תמצאו כאן – סדנת אינסטגרםעוד מתכונים למרקים תמצאו פה – מתכונים למרקים עוד מתכונים לילדים תמצאו פה – מתכונים לילדים למתכונים עם ירקות לחצו כאן – מתכונים צמחוניים  מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

מרק מנגולד עם ירקות ועדשים כתומות

מה צריך בשביל מרק מנגולד עם ירקות ועדשים כתומות?

1 בצל קצוץ לקוביות
3 כפות שמן
כ-12 עלי מנגולד קצוצים
2 גזרים מרוסקים
כוס עדשים כתומות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות – לא חייבים
כ-3 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים מרק מנגולד עם ירקות ועדשים כתומות?

בסיר יוצקים שמן, שמים את הבצל הקצוץ ומאדים קלות.
שוטפים את המנגולד היטב וקוצצים דק.
גם את החלק הלבן וגם את הירוקים.
מעבירים לסיר עם הבצל ומאדים הכל ביחד.
לאחר שהמנגולד איבד מנפחו, מוסיפים את הגזרים ומערבבים הכל ביחד.
מאדים עוד כמה דקות הכל ביחד.
שוטפים את העדשים היטב ומוסיפים לתבשיל.
מוסיפים גם את תפוח האדמה.
מוסיפים מים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
מרק אש!
סלט שעועית לבנה עם בצל סגול ועגבניות בניחוח יווני

סלט שעועית לבנה עם בצל סגול ועגבניות בניחוח יווני

מתכון לסלט שעועית לבנה עם פטרוזיליה בצל סגול ועגבניות בניחוח יווני

סלט שעועית לבנה עם בצל סגול ועגבניות בניחוח יווני.
אכלתם פעם סלט שעועית לבנה, אבל שעועית לבנה ענקית כזאת, בובעס?
אז אני טעמתי את זה ביוון והתאהבתי.
הכנתי בבית לארוחת שבת והחבר'ה שלי עפו על הסלט. חוסל!
בהתחלה היתה הסתייגות בגלל השעועית,
אבל הפטרוזיליה, הבצל והתיבול עושים את הסלט. טיפים להצלחת סלט שעועית לבנה עם בצל סגול ועגבניות בניחוח יווני.
משרים את השעועית הלבנה לילה לפני בסיר.
השעועית תופחת, שופכים את המים, שוטפים ואז שמים על האש להרתחה.
בזמן ההרתחה נוצר קצף מסביב, תוציאו עם כף ותמשיכו לבשל.
כשעה עד שעה וחצי והשעועית שלכם תהיה מוכנה. מציעה לכם להכין את הסלט כשעה לפני ההגשה לפחות,
ככה הטעמים נספגים בסלט והוא הרבה יותר טעים.
מבטיחה לכם שתהנו מאד. אגב, הקערית בה צולם הסלט,
זו קערית של סבתא שלי שקבלתי מאמא שלי,
שבמשך הזמן בגלל שעברה שטיפות במדיח,
הציורים דהו. היום כבר למדתי שצריך לשטוף ביד.

 לעוד מתכונים יוונים, מבחר מתכונים יוונים,
אוכל יווני סלוניקאי  לחצו כאן
מתכונים יוונים

מתכונים לעוד סלטים במקום אחד
מתכונים לסלטים

ואם אתם מחפשים מה לאכול ליד הסלטים בבקשה
מתכונים לבורקס בכל הטעמים

מוזמנים לקהילת האוכל “מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!”
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

סלט שעועית לבנה עם בצל סגול ועגבניות בניחוח יווני

מה צריך בשביל סלט שעועית לבנה עם בצל סגול ועגבניות בניחוח יווני?

1 כוס שעועית בובעס
1 חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל סגול פרוס לפרוסות
כוס עגבניות מקולפות חתוכות (מקופסה)
2 שיני שום
מלח ופלפל
רבע כוס מיץ לימון סחוט
5 כפות שמן זית

איך מכינים סלט שעועית לבנה עם בצל סגול ועגבניות בניחוח יווני?

משרים לילה את השעועית בסיר.
שופכים את המים מוסיפים מים נקיים ומביאים לרתיחה.
מבשלים כשעה-שעה וחצי על אש נמוכה עד שהשעועית רכה, שוטפים מסננים ושמים בצד.
קוצצים את הפטרוזיליהץ
פורסים את הבצל לחצי ופורסים לפרוסות דקות.
חותכים את העגבניה לחתיכות קטנות
מערבבים הכל ביחד, מוסיפים שמן זית לימון שום ומלח מערבבים ומגישים לשולחן.
נרשמה הצלחה לסלט!  
מתכונים עם קישואים דלי קלוריות וטעימים

מתכונים עם קישואים דלי קלוריות וטעימים

מבחר מתכונים עם קישואים דלי קלוריות מהירי הכנה וטעימים

מתכונים עם קישואים דלי קלוריות וטעימים.
הקישוא נחשב לאחד הירקות בעלי הערך הקלורי הנמוך ביותר.
17 קלוריות בלבד ל-100 גרם קישוא.
הוא אינו מכיל שומנים רוויים או כולסטרול. הקליפה שלו היא מקור מצוין לסיבים תזונתיים.
הקישוא עשיר בויטמין A, קישוא טרי נחשב למקור טוב לויטמין C. קישואים זמינים לכל אורך השנה, אך הם בשיאם לקראת סוף האביב ולאורך כל תקופת הקיץ.
כשאתם רוכשים קישואים, תמיד תעדיפו לבחור קישואים בגודל קטן עד בינוני, בעלי קליפה אחידה ומבריקה.
שטפו את הקישואים במים קרים בסמוך למועד הבישול.
לעיתים חלק מהקישואים ידרשו שפשוף קל במקומות אליהם נדבק עפר או לכלוך.
אני זוכרת את אמא שלי, מגרדת את קליפת הקישואים אך לא מקלפת את הקישוא,
מסתבר כי ובקליפה יש סיבית תזונתיים וויטמינים חשובים.
חיתכו את קצוות הקישוא. ועכשיו אחרי שאתם כמה הקישואים נהדרים,
הכנתי לכם מתכונים עם קישואים דלי קלוריות וטעימים.

כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת.

מתכון לקישואים מבושלים ברוטב תבשיל קישואים נהדר
מתכון לקישואים מבושלים ברוטב, "קישואים בלי כלום"
תבשיל קישואים נהדר ובריא ללא גלוטן

פשטידת תרד וקישואים לאחרי החגים
פשטידת תרד וקישואים שמכינים בחמש דקות
ומתאימה בול לאחרי החגים לקיזוז קלוריות

מדיאס – מתכון לסירות קישואים ממולאות בשר
מדיאס – מתכון לסירות קישואים ממולאות בשר,
מתכון נפלא לארוחת שישי או ארוחה חגיגית

סלט ספגטי קישואים וזוקיני סלט של קישואים בצורת ספגטי
סלט ספגטי קישואים וזוקיני סלט טבעוני של קישואים
בצורת ספגטי סלט מרענן נפלא עם חמוציות

לביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות
לביבות קישואים וריקוטה רכות וטעימות שמתאימות לילדים וגם למבוגרים

פשטידת קישואים כרובית ומנגולד
חוזרים לשגרה עם פשטידת קישואים, זוקיני, כרובית ומנגולד נהדרת!

מתכון לסלט קישואים מבושל פיקנטי
סלט קישואים פיקנטי ונהדר, כלום קלוריות ואפשר להגיש קר או חם.

קישואים ממולאים באורז וצנוברים
קישואים קטנים, ממולאים עם אורז וצנוברים מבושלים ברוטב לימוני, שום ונענע הורס!
עוד מנה נוסטלגית של סבתא גלילה.

לביבות קישואים מכל הסוגים
לביבות קישואים טעימות ונהדרות גם מטוגנות וגם אפויות

פשטידת קישואים ודלעת לתחילת השבוע
פשטידת קישואים ודלעת לתחילת השבוע
פשטידה נהדרת שעם כל ביס ממנה מרגישים איך נעשים יותר דקים

צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן
צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן,
פרוסות דקות קריספיות של קישואים עם פרמזן ותבלינים. נהדרות!

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב לימוני
מדריך מדוייק איך מכינים תחתיות ארטישוק ממולאות בשר
ברוטב לימוני עם ריבועי קישואים שלב אחרי שלב

אנטיפטסי בתנור מתכון מנצח לירקות פריכים ואפויים
איך מכינים אנטיפטסי מתכון מנצח לירקות פריכים בתנור

מרק מחלתה מרק תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי
מרק מחלתה, מרק תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי
המכיל את כל טוב ירקות הארץ, מרק כשר לפסח, טבעוני, נטול גלוטן.

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז
דפי אורז ממולאים בירקות או ספרינגרולס
או אגרול ויטנאמי תבחרו את השם ורוצו להכין

מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטה
איך מכינים מרק מיניסוטה או מינסטרונה מירקות גריסים ופסטה שלב אחרי שלב

איך מכינים ירקות בתנור בצורת מניפה?
קישואים זוקיני בטטה וסלק צלויים בתנור, אנטיפסטי מושלם לארוחה

גיבץ' – תבשיל ירקות
תבשיל ירקות טבעוני שמתבשל לאט לאט

לעוד מתכונים דיאטטים לחצו כאן
דיאט דולי למתכונים עם ירקות לחצו כאן
מתכונים עם ירקות למתכונים עם סלטים לחצו כאן
מתכונים עם סלטים מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

מתכונים עם קישואים דלי קלוריות וטעימים

מתכון לקישואים מבושלים ברוטב תבשיל קישואים נהדר

מתכון לקישואים מבושלים ברוטב תבשיל קישואים נהדר

מתכון לקישואים מבושלים ברוטב, תבשיל קישואים נהדר ובריא ללא גלוטן

מתכון לקישואים מבושלים ברוטב תבשיל קישואים נהדר.
הכנתי לכם מתכון לקישואים מבושלים ברוטב, תבשיל קישואים נהדר ובריא ללא גלוטן,
מצויין לחזור לשיגרה ולימי הקיזוז אחרי החגים.
הקישואים כמו שאתם יודעים, דלי קלוריות, מלאי ויטמינים ולכן הם מצויינים לירידה במשקל. השבוע במסגרת בוא נחזור לשיגרה ונתחיל לאכול מאכלים דיאטטים,
הכנתי קישואים מבושלים ברוטב, תבשיל קישואים נהדר.
כלום עבודה בחיי.
אחרי שהתבשיל היה מוכן, במקרה הגיעה הבת עם הנכד
"מה הכנת?"
"סתם קישואים"
"מה פירוש?"
"אלה קישואים בלי כלום, רק קישואים"
טעמה, "אימוש ממש טעיםםם!"
נתנה לקטן לטעום להפתעתנו הרבה, הקטן חיסל את הצלחת.
למחרת התקשרה :"אמא, איך מכינים את הקישואים בלי כלום?"
אז אם גם אתם רוצים להכין קישואים בלי כלום שהם טעימים אש בבקשה. הכנתי לכם סרטון קצר, של שתי דקות, איך מכינים קישואים מבושלים ברוטב, תבשיל קישואים נהדר.אז איך מכינים מתכון לקישואים מבושלים ברוטב תבשיל קישואים נהדר.
ראשית, חותכים קישואים.הטריק המרכזי הוא שמטגנים בצל לקבלת גוון שחום יפה.
זה הטריק,
לשזף את הבצל לגוון חום, שנייה לפני שהוא נשרף.
מוסיפים את הקישואים לסיר, מוסיפים מים ותבלינים
ומבשלים ושוכחים מהסיר.
אתם יכולים לראות שהבצל צובע את המים
ומתקבל רוטב חום נהדר לקישואים. מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!לעוד מתכונים עם קישואים לחצו כאן
מתכונים עם קישואים לעוד מתכונים דיאטטים לחצו כאן
דיאט דולי למתכונים עם ירקות לחצו כאן
מתכונים עם ירקות

מתכון לקישואים מבושלים ברוטב תבשיל קישואים נהדר

מה צריך בשביל מתכון לקישואים מבושלים ברוטב תבשיל קישואים נהדר?

1 בצל חתוך לקוביות
3 קישואים חתוכים לריבועים
3 כפות זמן זית
כוס וחצי מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

איך מכינים מתכון לקישואים מבושלים ברוטב תבשיל קישואים נהדר

שמים בצל בסיר ומטגנים עד לקבלת גוון שחום.
זה הטריק המרכזי, לגרום לבצל להיות שחום לפני שהוא נשרף.
להוסיף את קוביות הקישואים ולערבב הכל ביחד.
להוסיף המים, מלח ופלפל ולהביא לרתיחה.
לכסות הסיר ולבשל על אש קטנה כחצי שעה עד ארבעים דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
אפשר להגיש עם אורז ואז בכלל יזללו את זה בבום.
שבוע נהדר!
סלטי בריאות קלים וטעימים של אחרי החגים

סלטי בריאות קלים וטעימים של אחרי החגים

מבחר סלטי בריאות קלים וטעימים של אחרי החגים שיעזרו לנו לחזור לשיגרה

סלטי בריאות קלים וטעימים של אחרי החגים. "ממחר מים בשבילך יהיה גם יותר מדי" ככה נהג לומר לי אחי, שיהיה בגן עדן,
אחרי שהייתי מתלוננת על כמויות האוכל אחרי החגים.
זה קרה גם היום, כשישבנו מדושנים והרוסים אחרי הארוחה,
וכולנו נשבענו שממחר שותים רק מים כי ארוחות החגים היו מעל ומעבר.
לכן החלטתי להכין – סלטי בריאות קלים וטעימים של אחרי החגים.אז היום "אחרי החגים" ונגמרו החגיגות.
מים זו אופציה נהדרת אבל אני קצת יותר הגיונית.
החלטתי על מבחר סלטי בריאות קלים וטעימים של אחרי החגים.
ממליצה על סלט סלק חי שהוא מתכון נהדר לניקוי הגוף והוא גם טעים ובריא,
יש סלט עם קינואה, סלט מלפפונים פנטסטי, שני מתכונים לאטריות שעועית,
ועם כל זה לא מספיק, יש גם פשטידות של "אחרי החגים".כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת.

סלטי בריאות קלים וטעימים של אחרי החגים

סלט סלק חי מתכון לניקוי הגוף טעים ובריא
סלט סלק חי עם גזר
מתכון לניקוי הגוף טעים ובריא מתכון לסלט בריא

סלט מלפפונים מלא בנחישות
סלט מלפפונים מלא בנחישות, סלט מלפפונים פריך ונהדר

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן
סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן
שמכינים צ'יק צ'ק והוא טעים טעים!

אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות
שני מתכונים לאטריות שעועית,
אטריות שעועית מוקפצות ואטריות שעועית עם ירקות כסלט

סלט טבולה עם עדשים שחורות
סלט טבולה עם עדשים שחורות עם קמצוץ ג'ינג'ר שמוסיף לו טעם נהדר

סלטים עם קייל
שני סלטים עם קייל הירק הירוק מפוצץ בויטמינים בטעמים שונים

סלט ספגטי קישואים וזוקיני סלט של קישואים בצורת ספגטי
סלט ספגטי קישואים וזוקיני סלט טבעוני של קישואים
בצורת ספגטי סלט מרענן נפלא עם חמוציות

סלט בריאות קינואה בטטה אגוזים וחמוציות
סלט בריאות קינואה בטטה אגוזים וחמוציות
שמכינים במהירות והוא טעים ובריא!
ועם כל הסלטים לא מספיקים לכם בבקשה

מבחר פשטידות לאחרי החגים
"אחרי החגים" זה כאן ועכשיו.
נגמרו התירוצים, נגמרו הסיפורים.
מבחר פשטידות טעימות וקלות הכנה מלאות בבריאות.

מתכונים נוספים לסלטים תוכלו למצוא כאן –
מתכונים לסלטים

מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

סלטי בריאות קלים וטעימים של אחרי החגים

שעועית ירוקה עם סויה ושומשום מתכון מהיר וטעים

שעועית ירוקה עם סויה ושומשום מתכון מהיר וטעים

מתכון לשעועית ירוקה מבושלת עם סויה מתכון טעים ומהיר עם נוסטלגיה מבית אמא

שעועית ירוקה עם סויה ושומשום מתכון מהיר וטעים זהו מתכון קל הכנה וממש מהיר.
אני גדלתי בבית שבישלו בו שעועית ירוקה או צהובה כמעט כל הזמן.
FIGOLETA – ככה קוראים לזה בספרדית – פיז'ולטה.
ככה אמא שלי קראה לשעועית.
"מי רוצה פיז'ולטה שנונה הכינה?" ככה גדלו הילדים עם השעועית.
אצלנו היו מבשלים בדרך כלל את השעועית הירוקה עם רסק עגבניות. קבוע. השבוע היינו בחופשה משפחתית ביוון עם הילדים.
בדרך לבופה, שאלה אותי הבת שלי
"טעמת מהפיז'ולטה שלהם? ממש טעימה!"
כבר הרבה זמן לא שמעתי את השם פיז'ולטה והלכתי לראות מה הם הכינו.
הם הכינו שעועית ירוקה מוקפצת עם סויה.
פעם הכנתי כבר שעועית ירוקה מבושלת "בלי כלום", תוכלו לראות כאן – מתכונים לסלטים עם שעועית.
אתם יכולים להכין את אותו שעועית ירוקה מוקפצת עם סויה,  אני הכנתי שעועית ירוקה מבושלת עם סויה,
כי השעועית יוצאת יותר רכה והילדים זללו אותה.לעוד מתכוני ירקות לחצו כאן – מתכונים לירקות עוד מתכונים לסלטים לחצו כאן – מתכונים לסלטים עוד מתכונים לטבעוניים לחצו כאן – מתכונים לטבעוניים מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

שעועית ירוקה עם סויה ושומשום מתכון מהיר וטעים

מה צריך בשביל שעועית ירוקה עם סויה ושומשום מתכון מהיר וטעים?

1 שקית שעועית ירוקה שלמה קפואה או טריה. טריה הכי שווה.
1 בצל
5 כפות שמן זית
2 כוסות מים
רבע כוס סויה
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שומשום

איך מכינים שעועית ירוקה עם סויה ושומשום מתכון מהיר וטעים?

קוצצים את הבצל דק דק ומטגנים אותו בשמן עד שהבצל משנה צבעו לחום בהיר.
תשמרו עליו שלא ישרף, תערבבו מדי פעם עד שהבצל משחים.
להוסיף השעועית, להוסיף 2 כוסות מים, להוסיף התבלינים ולהביא לרתיחה.
לאחר הרתיחה לבשל על אש קטנה כחצי שעה עד שהשעועית מתרככת.
בעת ההגשה מפזרים מעל מעט שומשום. יופי של תבשיל!  
לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות

לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות

איך מכינים לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות ללא גלוטן במהירות והן טעימות אש!

לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות,
הכנתי אחרי שלמדתי שקינואה היא אחת מהמאכלים הבריאים ביותר שאדם יכול לאכול.
קיימים 3 סוגים של קינואה – אדומה, שחורה ולבנה וכולם טובים.
הפעם השתמשתי בקינואה לבנה. שתדעו שקינואה אינה מכילה גלוטן!
הקינואה מכילה הרבה יותר סיבים מדגנים והיא נחשבת כ"מזון על".

איך מבשלים קינואה?

לפני שמשתמשים בקינואה, יש לשטוף אותה היטב במים, כדי להיפטר מהחומרים המקציפים שנמצאים בשכבה החיצונית שלה.
מבשלים קינואה כמו אורז.
שמים בסיר כוס קינואה עם שתי כוסות מים, כף שמן (לא חייבים) ומבשלים כעשרים דקות
עד שהקינואה הופכת לגרגרים שקופים.   אז איך מכינים לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות?
שמים בקערה את כל החומרים ביחד.מרפדים תבנית בנייר אפייה
מרססים ספריי שמן ומפזרים את לביבות הקינואה
ככה נראות קציצות הקינואה שיצאו מהתנור
חלק מלביבות הקינואה טיגנתי במחבת עם ספריי שמן
שתוכלו לראות שממש אין שמן
לביבות הקינואה פשוט מושלמות!
בצד ימין לביבות קינואה מטוגנות
בצד שמאל, לביבות קינואה אפויותיש לי גם סלטים עם קינואה
הכל כאן – סלטים עם קינואה לעוד מתכונים עם ירקות רק לחצו כאן
מתכונים לירקות
לעוד מתכונים של לביבות רק לחצו כאן
מתכונים ללביבות
מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות

מה צריך בשביל לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות? 2 כוסות קינואה מבושלת מראש
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס תרד קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
2 ביצים
כחצי כוס פרורי לחם איך מכינים לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות? מבשלים קינואה כמו אורז.
על כל כוס קינואה יוצקים שתי כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהקינואה נעשית רכה ושקופה.
מקררים את הקינואה.
לאחר שהקינואה התקררה, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ותרד קצוץ,
מוסיפים מלח וטיפה יותר פלפל מתמיד, את הביצים ופרורי הלחם.
מערבבים לעיסה אחידה. גירסת ללא גלוטן
מחליפים את פרורי הלחם בקמח ללא גלוטן או קמח חומוס גירסת אפייה
משמנים תבנית של תנור, מרססים ספריי שמן ויוצרים קציצות.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים את לביבות הקינואה.
גירסת טיגון
מחממים מחבת וכשהוא חם מרססים ספריי שמן
שמים את הלביבות ומטגנים עד שהן משחימות.
הופכים לצד השני ומטגנים עוד כמה דקות.
בתיאבון!
סלט קינואה בטטה אגוזים וחמוציות

סלט בריאות קינואה בטטה אגוזים וחמוציות

סלט בריאות קינואה בטטה אגוזים וחמוציות שמכינים במהירות והוא טעים ובריא!

סלט בריאות קינואה בטטה אגוזים וחמוציות הכנתי השבוע והוא קצר הצלחה אדירה! לאמא שלי יש פתגמים בספרדית שבתור ילדה למדתי אותם ואחד מהם מלווה אותי שנים בקניות.
 "טוֹמָה מֶה קְווָאנְדו מֶה וֶס אִי נו מֶה קְווָאנְדו מֶה קֶס"
התרגום המילולי, תקחי אותי כשאת רואה אותי לא כשאת רוצה אותי
לדוגמא, טיול בחו"ל עשר בבוקר ואת נופלת על חלון ראווה עם תיק שאת רוצה אני נעמדתי מול החלון וחברה שלי לידי
"נו מה את אומרת?"
"באמת יפה אבל דוריקה רק בוקר"
"מה פירוש בוקר?"
"מה ניקח אותו מעכשיו? נסתובב איתו כל היום?"
"אבל את יודעת מה אמא שלי אומרת נכון?"
"תקחי אותי כשאת רואה אותי לא כשאת רוצה אותי?"
"שניכנס?"
וברור לכם איפה התיק היום. בסלט בריאות קינואה בטטה אגוזים וחמוציות, אין הפתעות.
סלט בריאות טעים ונהדר! ריקי שהכינה את הסלט יש הצעת שידרוג נהדרת!מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!לעוד מתכונים עם ירקות רק לחצו כאן
מתכונים לירקות מתכונים לסלטים מצויינים לחצו כאן
מתכונים לסלטים

סלט בריאות קינואה בטטה אגוזים וחמוציות

מה צריך בשביל סלט בריאות קינואה בטטה אגוזים וחמוציות? 1 כוס קינואה מבושלת
400 גרם תרד
1 כוס עלי בייבי
1 בטטה מבושלת
כוס חמוציות
חצי כוס אגוזי מלך מפוררים
4 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
רבע כוס מיץ לימון סחוט איך מכינים סלט בריאות קינואה בטטה אגוזים וחמוציות? ראשית מבשלים את הקינואה.
כוס קינואה עם שתי כוסות מים מבשלים עד שהקינואה רכה.
לאחר הבישול מקררים את הקינואה.
אופים בטטה בתנור – 180 מעלות כשעה.
מוציאים, מקררים, חותכים לקוביות.
בקערה שמים את עלי התרד, עלי הבייבי, קינואה, בטטה, חמוציות
ומוסיפים את התבלינים ומערבבים הכל ביחד.
מפזרים מעל את אגוזי המלך ומגישים.
סלט בריאות קינואה בטטה אגוזים וחמוציות נהדר!  
אנטיפטסי בתנור מתכון מנצח לירקות פריכים ואפויים

אנטיפטסי בתנור מתכון מנצח לירקות פריכים ואפויים

איך מכינים אנטיפטסי מתכון מנצח לירקות פריכים בתנור

אנטיפטסי בתנור מתכון מנצח לירקות פריכים ואפויים
מכינים ממש במהירות וזה מסוג המנות שכולם אוהבים לאכול.
תבחרו איזה ירק שאתם רוצים,
בטטה, כרובית, קישואים, גזר
פה הכנתי פרוסות, שמן זית, מלח ופלפל – ולתנור.
אפשר גם להכין אנטיפסטי בצורה שונה.
מה דעתכם לעטוף חלק מהירקות בפירורי לחם "פנקו"
שיוצרים שכבה קריספית על האנטיפסטי
תוכלו לראות כאן, עטפתי את הקישואים בפרורי "פנקו"
שהם עבים יותר.

בגלל שאצלנו אוהבים מאד אנטיפסטי
אני נוהגת להכין תבניות של כל ירק לחוד
כי תמיד זה מתחסל במהירות, הנה כאן דוגמא לקישואים בתבנית.
עוד מתכון למניפת ירקות אנטיפסטי תמצאו כאן –
איך מכינים ירקות בתנור
למתכונים נוספים לירקות רק לחצו כאן
מתכונים לירקות מזמינה אתכם לקהילת האוכל החדשה "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!", בה תוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

אנטיפסטי בתנור ירקות בתנור פריכים ואפויים


מה צריך בשביל אנטיפסטי בתנור ירקות בתנור פריכים ואפויים?
אתם יכולים לבחור איזה ירק שאתם אוהבים 2 קישואים – חתוכים לפרוסות
2 זוקיני – חתוכים לפסים
3 גזרים – חתוכים לפסים
כרובית – חתוכה לפרחים
בטטה – חתוכה לפרוסות דקות
כרבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
4-5 שיני שום שלמות
1 ביצה טרופה
כוס פירורי לחם פנקו איך מכינים אנטיפסטי בתנור ירקות בתנור פריכים ואפויים?? מערבבים בקערה את הירקות עם השמן המלח והפלפל.
מעבירים את הירקות מסג' עדין שיספגו כולם את הטעם.
מסדרים את הירקות בטורים ישרים בתבנית אפייה.
רצוי לסדר ירקות "קשים" בתבנית אחת וירקות "רכים" בתבנית שניה,
זמן האפייה של הבטטה והקישואים קצר יותר מאפיית הגזרים.
את הקישואים טובלים בביצה ואחרי זה בפרורי הלחם ומניחים בתבנית בתנור.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות ואופים עד כשעה עד שהירקות נעשים רכים.
גם אם הירקות לא ממש רכים, עדיף שלא יהיו סמרטוטיים מדי.
מוציאים, ומגישים על צלחת ורואים איך האורחים לא מפסיקים לנשנש. תהנו!  
מתכונים לארטיקים שמכינים בבית

מתכונים לארטיקים וקרטיבים בייתים

המדריך המלא למתכונים לארטיקים וקרטיבים בייתים במבחר טעמים

השבוע, נשארו על השולחן שלוש בננות שהיו כבר ממש מעוכות.
הבת שלי לקחה אותן ואמרה "אמא אני זורקת את הבננות לפח הן ממש מעוכות"
"לאאאאא" עצרתי אותה "נעשה מהבננות ארטיקים"
"אמא את לא נורמאלית!"
"נורמאלית-נורמאלית, אחרי שתטעמי תגידי אמא צודקת"
אז במקום לזרוק בננות מעוכות לפח, תחתכו לקוביות ותקפיאו. מה צריך בשביל להכין ארטיק או קרטיב בייתי?
ראשית אנו זקוקים לבלנדר חזק שיעשה את העבודה, גם מערבל מוט מתאים,
אבל צריך להיזהר עם קוביות הקרח.
אם אתם מחפשים בלנדר ידני איכותי תוכלו למצוא כאן
בלנדר שוויצרי איכותי – במיקס – במחיר מיוחד ללקוחות סוויט דולי
רק ללחוץ כאן – במיקס בלנדר מוט ידני איכותי רב תכליתי
אז איך מכינים ארטיקים וקרטיבים בייתים? להכנת ארטיקים או קרטיבים משתמשים בפירות קלופים.
פירות: בננה, מנגו, שזיפים, אבטיח, מלון וכל פרי שאתם אוהבים.
תותים או דובדבנים שהם פרי עונתי ניתן לקנות בעונה ולהקפיא בשקיות קטנות וככה יהיה לכם פרי למשך כל השנה. ניתן להשתמש בחלב רגיל, חלב שקדים, חלב עזים, חלב סויה, חלב קוקוס, חלב שיבולת שועל, חלב שקדים,
כולם יכולים להיות בסיס לקרטיבים או לארטיקים, שלא לדבר על יוגורטים טבעיים.
ניתן להוסיף מים קרים, מיץ תפוזים, או חלב.
שמים בבלנד את הפירות, הנוזלים ומפעילים.
אחרי שיש לנו תערובת מעבירים לתבניות ארטיקים ומקפיאים.
מתכון לארטיק בננה:
1 בננה
1 תמר – שמקפיץ את טעם הבננה
1 יוגורט או קרם קוקוס לטבעוניים
בבלנדר טוחנים הכל ביחד ומקפיאים בתבניות של ארטיקים. נהדר!

מתכון לקרטיב שזיפים ובננה
1 בננה
2 שזיפים
מים או חלב או קרם קוקוס ולבלנדר.אפשר להכין קרטיב רק עם שזיפים.
טוחנים שזיפים עם נוזלים שבחרתם
מים, או חלב או יוגורט.
אם זה חמצמץ מדי לכם
תוסיפו כפית אבקת סוכר.
קרטיב עם תפוח הכנתם פעם?
נהדר!
על הקרטיב הזה הילדים או הנכדים שלכם ישתגעו.
קחו קוביות אבטיח ותרסקו בבלנדר
תוסיפו דובונים
ולא צריך לבזבז שום 12 שקל על קרטיב דובונים!

יש גם קרטיב עם ענבים
טוחנים היטב ענבים עם מעט מים
ומעבירים לתבניות קרטיב להקפאה.
כמו שאמרתי אפשר להקפיא גם בתבניות סיליקון בצורות שונות.
בתמונה שלפניכם הקפאתי בתבניות סיליקון
קרם קוקוס עם דובדבנים – ביסים נהדרים של גלידה! איך מכינים קרטיב מנגו?
1 יוגורט
1 מנגו קלוף חתוך לקוביות
2 כפות סוכר מכניסים הכל לבלנדר וטוחנים.
אפשר גם בלי הסוכר אבל הקרטיב יצא טיפה חמצמץ.
מעבירים עם כפית לכלי של הקרטיבים
ומקפיאים לפחות לשמונה שעות. איך מכינים קרטיב עם פירות על בסיס מים?
3 שזיפים או כל פרי אחר שתרצו חתוכים לקוביות
2 כפות תרכיז פירות
חצי כוס מים מכניסים הכל לבלנדר וטוחנים.
מעבירים עם כפית לכלי של הקרטיבים
ומקפיאים לפחות לשמונה שעות. איך מכינים ארטיק עם חלב ועוגיות?
1 כוס חד פעמית קרה עם חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
עוגיות שוקולד קצוצות מערבבים את האינסטנט עם החלב עד שהאבקה נמסה
מוסיפים את פירורי העוגות מערבבים ומעבירים לכלי של הקרטיבים.
מקפיאים לפחות ל-8 שעות. איך מכינים ארטיק שוקולד עם עוגיות?
1 שמנת מתוקה
1 שוקולד מריר
פירורי עוגיות מחממים במיקרו השמנת עם השוקולד עד שנמס
מוסיפים פירורי עוגיות ומערבבים.
מעבירים עם כפית לכלי של הקרטיבים
ומקפיאים לפחות לשמונה שעות.
נהדרים!לעוד מתכונים טעימים ומהירים של קרטיבים וארטיקים רק לחצו כאן
איך מכינים קרטיבים בבית מזמינה אתכם לקהילת האוכל החדשה "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!",
בה תוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם.
אם לא הצטרפתם הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים! אגב, הכנתי גם קרטיב סלק וגזר.
בבלנדר טחנתי סלק וגזר והקפאתי
אני אהבתי מאד! ומתכונים נוספים לגלידות אפשר למצוא כאן
מתכונים לגלידות ארטיקים וקרטיבים

מתכונים לארטיקים וקרטיבים בייתים

עוגת גזר בחושה מקמח כוסמין מלא

עוגת גזר בחושה מקמח כוסמין מלא

עוגת גזר בחושה מקמח כוסמין מלא רכה אוורירית נהדרת!

הכנתי עוגת גזר בחושה מקמח כוסמין מלא.
בחודשיים האחרונים עובר עלי גל בריאותי שאני מאד אוהבת כי הוא עושה לי טוב.
זה קרה אחרי שאחותי לא הפסיקה להגיד לי ש"קמח לבן זה פחמימות ריקות",
טוב, שלחתי את הקניין שיקנה לי קמח כוסמין והוא חזר עם שבע קילו קמח.
נו סתםם אבל הבנתם שהמזווה שלי מלא בקמחים מסוגים שונים ואני דווקא מאד נהנית.
אז הכנתי לחם מקמח כוסמין שאני מאד אוהבת אותו, כי אני מכינה, פורסת לפרוסות,
מחלקת לשקיות, מקפיאה וכל פעם מוציאה ויש לי לחם טרי.
הכנתי גם פנקייק מקמח כוסמין ואין ספק עכשיו הגיע זמן העוגה.
אז הכנתי עוגת גזר בחושה מקמח כוסמין מלא. תשמעו, יצאה פצצה!
היא רכה, אוורירית מ ע ו ל ה!
וכמו כל העוגות שלי של שיטת "קערה ומזלג"
או במיקסר צ'יק צ'ק  שמים את המצרכים, פחות מעשר דקות
ויש לכם עוגת גזר בחושה מקמח כוסמין מלא שנכנסת לתנור. שמחה לבשר לכם כי פתחתי קבוצת אוכל חדשה בשם
מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!
כאחת שאוהבת מאד מתוקים, נו טוב גם מלוחים, אבל מתחברת גם לצד הבריא שלי,
החלטתי לפתוח קבוצת אוכל חדשה בה תוכלו אתם להעלות מתכונים ותמונות.
מזמינה אתכם להצטרף לקבוצה החדשה שלי
רק ללחוץ כאן
מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!עוד מתכונים לעוגות בחושות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות בחושות ומתכונים לעוגות עם פירות כאן
מתכונים לעוגות עם פירות

עוגת גזר בחושה מקמח כוסמין מלא


הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.

מה צריך בשביל עוגת גזר בחושה מקמח כוסמין מלא?

3 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס שמן
2 כוסות גזר מרוסק
כפית קינמון
חצי כוס מיץ תפוזים
כוס ורבע קמח כוסמין מלא
כפית אבקת אפייה
אבקת סוכר לקישוט מעל

איך מכינים עוגת גזר בחושה מקמח כוסמין מלא?

שמים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים לקצף יציב.
מוסיפים את השמן ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים את מיץ התפוזים והגזר המרוסק ומערבבים.
מנפים לתוך הבלילה את קמח הכוסמין ומוסיפים את אבקת האפייה,
מערבבים הכל ביחד.
משמנים תבנית ובתנור שחומם ל-180 מעלות מעבירים את הבלילה.
אופים בערך כארבעים דקות עד שהעוגה משחימה.
בודקים עם קיסם ומוציאים לקירור
אפשר לפזר אבקת סוכר מעל היא נפלאה.
היא רכה, היא אוורירית היא נהדרת! תהנו!!
סלטים לשבועות קלים להכנה וטעימים

סלטים לשבועות קלים להכנה וטעימים

מבחר סלטים לשבועות קלים להכנה וטעימים

מבחר סלטים לשבועות קלים להכנה וטעימים.
הרי שולחן החג שלנו לא יהיה מלא בלי סלטים ירוקים, צבעוניים ומרעננים.
הסלטים מצויינים להגשה עם ארוחה חלבית
ויש מבחר עצום של סלטים שמתאימים לשולחן החג.
סלטים צמחוניים, סלטים טבעוניים, סלטים עם גבינה, סלטים בלי גבינה,
מבחר מתכונים לשבועות של סלטים שצריך רק לבחור.
עלמנת להגיע לתמונה יש ללחוץ על השורה המודגשת.
בתאבון!

סלט סלק טרי עם שזיפים מיובשים
סלט סלק טרי עם שזיפים מיובשים,
אחרי שתכינו פעם אחת לא תפסיקו להכין
המלצה – ניתן לפזר על הסלט גבינה מלוחה מגורדת

סלט חסה חגיגי עם לבבות דקל ואגוזים
סלט חסה חגיגי עם לבבות דקל ואגוזים שיפאר כל ארוחה

 

מתכונים לשבועות – סלט פסטה קר עם בולגרית
סלט פסטה קר עם בולגרית
מתכון חדש לשבועות של סלט פסטה מהיר הכנה ונהדר!

סלט סלרי או סלט כרפס עם חמוציות ואגסים
סלט סלרי או סלט כרפס עם חמוציות ואגסים
סלט מרענן ונפלא

מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן
מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן, מהיר הכנה וטעים טעים!

סלט עגבניות עם פלפל חריף וכוסברה
סלט עגבניות עם פלפל חריף וכוסברה קל להכנה וטעים אש!

סלט חסה עם רוטב מנצח מושלם!
סלט חסה עם רוטב מנצח מושלם!
סלט חסה עם ירקות ורוטב מושלם מתכון מנצח לסלט חסה

סלט ספגטי קישואים וזוקיני סלט של קישואים בצורת ספגטי
סלט ספגטי קישואים וזוקיני סלט טבעוני של קישואים
בצורת ספגטי סלט מרענן נפלא עם חמוציות
ניתן להוסיף קוביות גבינה מלוחה

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק וגבינה מלוחה
סלט חגיגה עם עגבניות בשלושה צבעים,
ארטישוק, זיתים וגבינה מלוחה

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן
סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן
שמכינים צ'יק צ'ק והוא טעים טעים!

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו
סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו עם תיבול עדין ונהדר

סלט טבולה עם עדשים שחורות
סלט טבולה עם עדשים שחורות
עם קמצוץ ג'ינג'ר שמוסיף לו טעם נהדר

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות
סלט עם לימון שום ופטרוזיליה
שמכינים בשבע דקות והוא מוסיף טעם לכל ארוחה

סלט חומוס עם בורגול מרענן
סלט מרענן עם חומוס בורגול ונענע קצוצה

איך מכינים ירקות בתנור בצורת מניפה?
קישואים זוקיני בטטה וסלק צלויים בתנור,
אנטיפסטי מושלם לארוחה

מתכון לסלט בטטה עם עדשים שחורות
סלט בטטה עם עדשים שחורות תבשיל שרוקדים בגללו בסלון,
איך מכלום עבודה ושני מרכיבים עיקריים האורחים משתגעים.

מתכון לסלט קישואים מבושל פיקנטי
סלט קישואים פיקנטי ונהדר,
כלום קלוריות ואפשר להגיש קר או חם.

מתכונים לסלטים של המדינה
עוד מבחר מתכונים לסלטים נהדרים

ויש עוד מתכונים לסלטים כאן
מתכונים לירקות

עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן
מתכונים לשבועות

סלטים לשבועות קלים להכנה וטעימים

איך מכינים לחם כוסמין מלא בבית

איך מכינים לחם כוסמין מלא בבית

לחם כוסמין מקמח כוסמין מלא, לחם טבעוני, שלב אחרי שלב איך מכינים לחם בריא בבית

רוצים לדעת איך מכינים לחם כוסמין מקמח מלא בבית, לחם כוסמין מקמח מלא טבעוני לגמרי?
בואו  תשמעו סיפור.
אחותי מצטיינת בלשמור על המשקל. בניגוד לי שלא מצליחה להגיד לא למתוקים ודברים טעימים,
הבחורה שומרת על משקלה ועובדת על כך קשה.
בזמן האחרון היא החליטה שהיא צריכה להוריד עוד מאתיים גרם ממשקלה
(סתםסתם אני צוחקת עליה כי אני ירוקה מקנאה ברור לכם נכון?)
והתחילה תוכנית חדשה והודיעה לי שלחם כוסמין זה הלחם היחיד שהיא אוכלת. למה כוסמין?
כי כוסמין בריא יותר. בשבילכם הלכתי וחפרתי קצת במאמרים.
הכוסמין הוא סוג של דגן. לגלוטן של הכוסמין יש תכונות שונות מאלו של גלוטן החיטה
ולכן כאשר מכינים לחם מקמח כוסמין, מתקבל מאפה בעל טעם שונה ומעט מתקתק.
הכוסמין עשיר ברכיבים תזונתיים חיוניים רבים כמו חלבונים, סיבים ומינרליים.
בכך הוא משפר את תהליך העיכול ותורם לתחושת שובע לאורך זמן.
תוכלו לקרא את כל היתרונות כאן . אז תגידו לי אתם לא אצטרף לאחותי לחיים בריאים יותר?
לכן החלטתי להכין לחם כוסמין מקמח כוסמין מלא. אם זה נשמע לכם מפחיד, זה ממש לא!
לעבוד עם קמח כוסמין זה בדיוק אותו דבר כמו עם קמח רגיל
רק את המים מוסיפים ממש בזהירות
כדי שהבצק לא יהיה רך מדימעבירים להתפחה כמו לחם רגיל,
אני שמתי את הלחם כוסמין כבר בתבנית להתפחה
וכך הוא נראה כשיצא מהתנור.
חתיך הורס!
השוס היה כשפרסתי לפרוסות את לחם הכוסמין אחרי שהתקרר
ואו!
אחותי הזהירה אותי שהוא צריך להיות קשה יותר
לא יודעת על מה היא מדברת
לחם כוסמין מקמח מלא – יצא רך מושלם!
פרסמתי לפרוסות והקפאתי כל ארבע פרוסות ביחד,
כדי לשמור על הטריות.
לעוד מתכונים של מאפים ולחמים רק ללחוץ כאן
מתכונים למאפים מלוחים ולחמים לעוד מתכונים בריאים ללחוץ כאן
דיאט דוליוגם שושי שימחה אותי מאד!
איך מכינים לחם כוסמין מלא בבית איך מכינים לחם כוסמין מקמח כוסמין מלא בבית.אחותי הכניסה אותי לקטע הבריאותי ובזכותה הכנתי לחם כוסמין מקמח כוסמין מלא.לחם כוסמין שהוא טבעוני ובלי טיפת סוכר.קל להכנה ויש לכם שלב אחרי שלב בדיוק איך מכינים.בואו אתם תהנו מאד, המתכון כאן – http://sweetdooly.co.il/17670יום שני בריא וטעים גם לכם! פורסם על ידי ‏‎Sweet Dooly‎‏ ב- יום שני, 9 באפריל 2018   

איך מכינים לחם כוסמין מלא בבית

מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן

מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן

מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן, מהיר הכנה וטעים טעים!

מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן מתחיל בביקור השבועי שלי אצל בתי שהודיעה לי שקנתה
"את הירק הירוק הזה, לא זוכרת איך קוראים לו"
"ולמה קנית?"
"כי עדי הכינה בפסח סלט איתו והוא היה כל כך טעים שנשאר לי הטעם"
"על איזה ירק את מדברת?"
"אולי כרישה.."
"כרישה?"
"קולורבי!"
"קולורבי??"
"נו הירוק הזה שמכינים איתו מרק"
"סלרי!"
"בדיוק!"
"או מצויין, בוא נכין סלט ויהיה לי עוד סלט לאתר שלי"
בשלב הזה הוצאתי את המצלמה וגלי הכינה סלט
בניגוד לסרטונים שבדרך כלל הסרטון הזה שונה כי גם למדנו איך מרוקנים רימון מגרגרים,
וגם ניסיתי לצלם את גלי והיא לא הסכימה ועל הדרך יש לנו סרטון מצחיק
וכולנו לומדים איך מכינים סלט סלרי עם רימונים מרענן.  ואחרי שראיתם את הסרטון וכמה קל להכין את הסלט אגיד לכם שהוא באמת טעים,
ובשבת האחרונה הגשתי אותו לשולחן והוא לא חזר לקופסה, מה שאומר שהוא חוסל!
הוא מרענן, הוא טעים, הוא מיוחד! ותראו איזה המלצות נתנו בפייסבוק מי שהכינו כבר את הסלט – אתם תהנו!
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לסלטים מיוחדים תמצאו פה – מתכונים לסלטים מהירים  ודיתי אהובתי שהיא הבלוגרית עידית ברגר כהן
מעניקה לכם מתכון משובח של סלט
מוקפץ שעועית ירוקה ופטריות – דיאטטי

מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן

שעועית צהובה צלויה בתנור בטעם של צ'יפס

שעועית צהובה צלויה בתנור בטעם של צ'יפס

שעועית צהובה צלויה בתנור שאחרי האפיה יש לה טעם של צ'יפס, שלושה מצרכים למנה דיאטתית, טבעונית וטעימה.

"אימוש, יש לנו להיט חדש שאת חייבת לנסות"
ככה קידמה אותי ביתי בביקור השבועי שלי אצלה.
"היידה, מה הלהיט?"
"שעועית צהובה שאופים אותה בתנור ויש לה בסוף טעם של צ'יפס"
"נו-באמת גלי! שעועית צהובה בטעם של צ'יפס??"
"כן כן אמא. לימור כבר הכינה ואמרה שזה טעים והבנות שלה עפו על זה!"
"אני לא מאמינה! אני חייבת לדבר עם לימור לברר את זה!"
"בדרך כלל מכינים את זה עם שעועית קפואה, אני קניתי שעועית טריה בשביל לשדרג את הטעם" נו טוב, ברור לכם שבנקודה הזו מה שנשאר לעשות זה ישר
להוציא תבנית, שמן זית על נייר האפיה, לרפד את התבנית עם השעועית,
לפזר מלח מעל ולתנור.התבנית יצאה מהתנור, טעמתי ולהלן המסקנות.
בואו נתחיל בזה שבכל זאת אנחנו מדברים פה על שעועית צהובה
שלהפתעתי הרבה התברר שבצורת האפייה הזו באמת בסוף יש הרגשה של צ'יפס.
טוב, לא ממש צ'יפס, אבל בכל זאת – טעים. ההפתעה היתה בערב כשהגיע הבעל של הבת.
מגש שעועית צהובה צלויה בתנור עמד עדיין על השיש.
הבחור נעמד, לקח שעועית, הכניס לפה ושאל:"מהזה? תפוחי אדמה? צי'פסים?"
בנקודה הזו העיניים שלי נפקחו בתדהמה
"אתה באמת חושב שיש לזה טעם של צ'יפס?" שאלתי
"די מזכיר.." אמר הבחור אז אהובות ואהובים שלי, מי אני כי אלין?
ככה נראה המגש של שעועית ירוקה צלויה בתנור בטעם של צ'יפס לפני האפיה ואחריועכשיו תלכו אתם תכינו ותגידו מה דעתכם.
כמובן שיש לי באתר עוד מתכונים עם שעועית אבל ירוקה
שני מתכונים נפלאים אותם תמצאו פה –
מתכונים עם שעועית ירוקה
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים עם ירקות
תמצאו כאן – מתכונים לירקות ואם בירקות ובבריאות אנחנו, חברתי הנפלאה איילת, בעלת הבלוג שחר של יום חדש,
הכינה קסם של סלט עם כוסמת וירקות
סלט נהדר שהמתכון שלו כאן – קסם הכוסמת הירוקה והכי אני אוהבת לקבל תגובות כאלה

שעועית צהובה צלויה בתנור בטעם של צ'יפס

דיאט דולי

דיאט דולי, כל המתכונים דלי הקלוריות במקום אחד: בדיאטה ומחפשים מה לאכול?
הגעתם למקום הנכון – שלל אפשרויות טעימות, משביעות, מקוריות ומפנקות והכל במינימום קלוריות.

מבחר מתכונים דיאטטיים דלי קלוריות בריאים וטעימים מאוד
כאשר המטרה היא שגם מי שבדיאטה או רוצה לאכול אוכל בריא יוכל להנות מאוכל טעים.
בדייט דולי תוכלו למצוא מגוון מתכונים דיאטטיים קלים להכנה כמו מתכוני ירקות או גרסאות אפויות במקום מטוגנות ומתכוני דיאטה מהירים.
הגעתם לקטגוריה הנכונה בה תמצאו מבחר מתכונים בריאים וטעימים המעניקים לנו אורך חיים בריא.
מבחר מתכונים דיאטטים מכל הסוגים. מתכונים לסלטים טעימים ובריאים, מתכונים לפשטידות וקיש דלי קלוריות, מתכונים ללביבות אפויות בהמון טעמים.

מבחר מתכונים של סוויט דולי המתאימים לדיאט דולי תוכלו למצוא אצלנו באתר.

דיאט דולי