המרות מידות משקל לאפייה ובישול ריכזתי לכם כאן
במתכונים שלי אני משתמשת בדרך כלל בכוס חד פעמית חמה כמו בתמונה.
כוס אוניברסלית שווה 1 כוס = 240 מ”ל, תוכלו להמיר כמויות לפי מה שכתוב למטה.
חומרים יבשים
קמח לבן (רגיל או תופח)
1 כוס = 140 גרם
1כף = 10 גרם
קמח מלא
1 כוס = 125 גרם
1 כף = 8 גרם
קמח תופח ושמרים
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפיה
שמרים
בנושא השמרים:
אפשר להשתמש בשמרים יבשים, אפשר שמרים רטובים, אפשר קוביה.
קוביית שמרים טריים \ שקית "שמרית" – 50 גרם
1 כף שמרים יבשים = 10 גרם
1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם
1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים
כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל את כמות השמרים היבשים כפול 3
לדוגמא: 10 גרם שמרים יבשים = 30 גרם שמרים טריים.
סוכר לבן
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12 גרם
סוכר חום דחוס
1 כוס סוכר= 240 גרם
1 כף סוכר = 15 גרם
סוכר וניל
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
1 כפית = 3 גרם
קורנפלור
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 8 גרם
קקאו
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
אבקת אפייה
1 שקית = 10 גרם
1 כף = 8 גרם
1 כפית = 3 גרם
אבקת סוכר
1 כוס = 120 גרם
1 כף = 8 גרם
אגוזים או שקדים טחונים
1 כוס אגוזים או שקדנים טחונים = 100 גרם
1 כוס קצוצים = 85 גרם
1 כף קצוצים = 6 גרם
מלח
1 כף = 20 גרם
1 כפית = 6 גרם
סודה לשתייה
1 שקית = 10 גרם
1 כף = 8 גרם
1 כפית = 3 גרם
פירורי עוגיות-ביסקוויטים
1 כוס = 110 גרם
פירורי לחם יבשים
1 כוס = 125 גרם
פירות יבשים קצוצים
1 כוס = 150 גרם
פרג טחון
1 כוס = 100 גרם
קוקוס
1 כוס = 100 גרם
שיבולת שועל
1 כוס = 100 גרם
אורז
1 כוס = 200 גרם
חומרים רטובים
דבש או סילאן
1 כוס = 360 גרם
1 כף = 22 גרם
שמן
1 כוס = 200 גרם
איך ממירים חמאה בשמן?
100 מ"ל שמן (חצי כוס) במקום 100 גרם חמאה
חמאה
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
1 כפית = 7 גרם
מים -מיץ לימון -מיץ תפוזים-חלב-שמנת מתוקה-חומץ
הנפח שווה למשקל: 1 כוס מים = 240 מ"ל = 240 גרם
1 כף = 15 מ"ל = 15 גרם
ריבה
1 כוס = 330 גרם
נוזלים:
1 כוס = 240 מ”ל = 16 כפות
3/4 כוס = 180 מ”ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ”ל = 8 כפות
1/3 כוס = 80 מ”ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ”ל = 4 כפות
1 כף = 15 מ”ל = 3 כפות
2 כפות = 30 מ”ל = 1/8 כוס
1 כפית = 5 מ”ל = 1/3 כף
מידות של מוצרים
1 מיכל שמנת מתוקה – 250 מ"ל
1 גביע לבן/ יוגורט – 200 מ"ל
1 גביע שמנת חמוצה – 200 מ"ל
1 גביע גבינה לבנה /קוטג' – 250 גרם
1 שקיק אבקת אפייה/ סוכר וניל/ סודה לשתייה – 10 גרם (כף גדושה)
קמח (מכל הסוגים) – חבילה גדולה 1 ק"ג
ג'לטין
1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ"ל מים
איך מתאימים את כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (לתבנית עגולה)
הגדלה להוסיף:
מ-22 ס”מ ל-24 ס”מ – מוסיפים 20%
מ-22 ס”מ ל-26 ס”מ – מוסיפים 40%
מ-22 ס”מ ל-28 ס”מ – מוסיפים 60%
הקטנה להפחית:
מ-26 ס”מ ל-24 ס”מ – מפחיתים 15%
מ-26 ס”מ ל-22 ס”מ – מפחיתים 30%
מ-28 ס”מ ל-22 ס”מ – מפחיתים 40%
הערה:
המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו24 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
אתם מוזמנים לקהילת האוכל
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
בבקשה תפריט מתכונים מחכה לכם
תפריט מתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
המרות מידות משקל לאפייה ובישול