המרות מידות משקל לאפייה ובישול ריכזתי לכם כאן, כי שואלים אותי באיזה כוס אני משתמשת.
במתכונים שלי אני משתמשת בדרך כלל בכוס אוניברסלית – בינלאומית, אלא אם כתוב אחרת.
כוס אוניברסלית שווה 1 כוס = 240 מ”ל.
אגב כוס חד פעמית קטנה היא בדיוק באותה מידה – תוכלו לראות בתמונה.
ולכל אלה שאין להם משקל בבית ושואלים כמה זה קילו או חצי קילו בכוסות – בבקשה
7 כוסות קמח = 1 קילו קמח
3.5 כוסות קמח = 500 גרם קמח
אם במתכונים יש קמח תופח וצריך להחליף לקמח רגיל
על כל כוס קמח רגיל – כפית אבקת אפייה.
חומרים יבשים
קמח לבן (רגיל או תופח)
כוס = 140 גרם
כף = 10 גרם
קמח מלא
1 כוס = 125 גרם
1 כף = 8 גרם
קמח תופח ושמרים
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפיה
שמרים
בנושא השמרים:
אפשר להשתמש בשמרים יבשים, אפשר שמרים רטובים, אפשר קוביה.
קוביית שמרים טריים \ שקית "שמרית" – 50 גרם
1 כף שמרים יבשים = 10 גרם
1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם
קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים
כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל את כמות השמרים היבשים כפול 3
לדוגמא: 10 גרם שמרים יבשים = 30 גרם שמרים טריים.
סוכר לבן
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12 גרם
סוכר חום דחוס
1 כוס סוכר= 240 גרם
1 כף סוכר = 15 גרם
סוכר וניל
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
1 כפית = 3 גרם
קורנפלור
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 8 גרם
קקאו
1 כוס = 140 גרם
כף = 10 גרם
אבקת אפייה
שקית = 10 גרם
כף = 8 גרם
כפית = 3 גרם
אבקת סוכר
כוס = 120 גרם
כף = 8 גרם
אגוזים או שקדים טחונים
1 כוס אגוזים או שקדנים טחונים = 100 גרם
1 כוס קצוצים = 85 גרם
1 כף קצוצים = 6 גרם
מלח
1 כף = 20 גרם
1 כפית = 6 גרם
סודה לשתייה
1 שקית = 10 גרם
1 כף = 8 גרם
1 כפית = 3 גרם
פירורי עוגיות-ביסקוויטים
1 כוס = 110 גרם
פירורי לחם יבשים
1 כוס = 125 גרם
פירות יבשים קצוצים
1 כוס = 150 גרם
פרג טחון
1 כוס = 100 גרם
קוקוס
1 כוס = 100 גרם
שיבולת שועל
1 כוס = 100 גרם
אורז
1 כוס = 200 גרם
חומרים רטובים
דבש או סילאן
1 כוס = 360 גרם
1 כף = 22 גרם
שמן
1 כוס שמן = 200 גרם חמאה/מרגרינה
איך ממירים חמאה בשמן?
100 מ"ל שמן (חצי כוס) במקום 100 גרם חמאה
מים -מיץ לימון -מיץ תפוזים-חלב-שמנת מתוקה-חומץ
הנפח שווה למשקל: 1 כוס מים = 240 מ"ל = 240 גרם
1 כף = 15 מ"ל = 15 גרם
ריבה
1 כוס = 330 גרם
נוזלים:
1 כוס = 240 מ”ל = 16 כפות
3/4 כוס = 180 מ”ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ”ל = 8 כפות
1/3 כוס = 80 מ”ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ”ל = 4 כפות
1 כף = 15 מ”ל = 3 כפיות
2 כפות = 30 מ”ל = 1/8 כוס
1 כפית = 5 מ”ל = 1/3 כף
מידות של מוצרים
מיכל שמנת מתוקה – 250 מ"ל
גביע לבן/ יוגורט – 200 מ"ל
שמנת חמוצה – 200 מ"ל
גביע גבינה לבנה /קוטג' – 250 גרם
שקיק אבקת אפייה/ סוכר וניל/ סודה לשתייה – 10 גרם (כף גדושה)
קמח (מכל הסוגים) – חבילה גדולה 1 ק"ג
ג'לטין
שקית ג'לטין = 14 גרם
כף ג'לטין = כ-10 גרם
עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ"ל מים
הערה:
המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו כאן – מתכונים לווטצ'אפ
אתם מוזמנים לקהילת האוכל
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
בבקשה תפריט מתכונים מחכה לכם
תפריט מתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
המרות מידות משקל לאפייה ובישול
אז השימוש ספיציפית במתכון הוא בכוס של 240 מ"ל גם לסוכר שמן והקמח או שכול רכיב הוא במשקל אחר ?!
כן. הגודל של הכוס אותו דבר אבל המשקל של הרכיב אחר. אבל אם אני אומרת כוס סוכר, כן תשתמשי בכוס הזו, אבל מבחינת משקל של סוכר זה יהיה פחות. כשאני אומרת 500 גרם קמח, תשקלי 500 גרם קמח זה יוצא 3.5 כוסות קמח כי המשקל של הקמח יותר קל.