מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
המרות מידות משקל לאפייה ובישול

לוח המרות מידות משקל לאפייה ובישול כדי להצליח באפייה ובבישול

שתף
הדפסה
המרות מידות משקל לאפייה ובישול
המרות מידות משקל לאפייה ובישול

המרות מידות משקל לאפייה ובישול ריכזתי לכם כאן
במתכונים שלי אני משתמשת בדרך כלל בכוס חד פעמית חמה כמו בתמונה.
כוס אוניברסלית שווה 1 כוס = 240 מ”ל, תוכלו להמיר כמויות לפי מה שכתוב למטה.

חומרים יבשים

קמח לבן (רגיל או תופח)
1 כוס = 140 גרם
1כף = 10 גרם

קמח מלא
1 כוס = 125 גרם
1 כף  =  8 גרם

קמח תופח ושמרים
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפיה

שמרים
בנושא השמרים:
אפשר להשתמש בשמרים יבשים, אפשר שמרים רטובים, אפשר קוביה.
קוביית שמרים טריים \ שקית "שמרית" – 50 גרם
1 כף שמרים יבשים = 10 גרם
1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם
1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים

כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל את כמות השמרים היבשים כפול 3
לדוגמא: 10 גרם שמרים יבשים = 30 גרם שמרים טריים.

סוכר לבן
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12 גרם

סוכר חום דחוס
1 כוס סוכר= 240 גרם
1 כף סוכר = 15 גרם

סוכר וניל
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
1 כפית = 3 גרם

קורנפלור
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 8 גרם

קקאו
1 כוס  = 140 גרם
1 כף = 10 גרם

אבקת אפייה
1 שקית = 10 גרם
1 כף = 8 גרם
1 כפית = 3 גרם

אבקת סוכר
1 כוס = 120 גרם
1 כף = 8 גרם

אגוזים או שקדים טחונים
1 כוס אגוזים או שקדנים טחונים = 100 גרם
1 כוס קצוצים = 85 גרם
1 כף קצוצים = 6 גרם

מלח
1 כף = 20 גרם
1 כפית = 6 גרם

סודה לשתייה
1 שקית = 10 גרם
1 כף  = 8 גרם
1 כפית = 3 גרם

פירורי עוגיות-ביסקוויטים
1 כוס  = 110 גרם

פירורי לחם יבשים 
1 כוס = 125 גרם

פירות יבשים קצוצים
1 כוס = 150 גרם

פרג טחון
1 כוס = 100 גרם

קוקוס
1 כוס = 100 גרם

שיבולת שועל
1 כוס = 100 גרם

אורז
1 כוס = 200 גרם

חומרים רטובים

דבש או סילאן
1 כוס = 360 גרם
1 כף  = 22 גרם

שמן
1 כוס = 200 גרם
איך ממירים חמאה בשמן?
100 מ"ל שמן (חצי כוס) במקום 100 גרם חמאה

חמאה
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
1 כפית = 7 גרם

מים -מיץ לימון -מיץ תפוזים-חלב-שמנת מתוקה-חומץ

הנפח שווה למשקל: 1 כוס מים = 240 מ"ל = 240 גרם
1 כף = 15 מ"ל = 15 גרם

ריבה
1 כוס  = 330 גרם

נוזלים:
1 כוס = 240 מ”ל = 16 כפות
3/4 כוס = 180 מ”ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ”ל = 8 כפות
1/3 כוס = 80 מ”ל = 5 כפות + 1 כפית

1/4 כוס = 60 מ”ל = 4 כפות
1 כף = 15 מ”ל = 3 כפות
2 כפות = 30 מ”ל = 1/8 כוס
1 כפית = 5 מ”ל = 1/3 כף

מידות של מוצרים 

1 מיכל שמנת מתוקה – 250 מ"ל
1 גביע לבן/ יוגורט – 200 מ"ל

1 גביע שמנת חמוצה – 200 מ"ל
1 גביע גבינה לבנה /קוטג' – 250 גרם
1 שקיק אבקת אפייה/ סוכר וניל/ סודה לשתייה – 10 גרם (כף גדושה)
קמח  (מכל הסוגים) – חבילה גדולה  1 ק"ג

ג'לטין
1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים

כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ"ל מים

איך מתאימים את כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (לתבנית עגולה)

הגדלה להוסיף:
מ-22 ס”מ ל-24 ס”מ – מוסיפים 20%
מ-22 ס”מ ל-26 ס”מ – מוסיפים 40%
מ-22 ס”מ ל-28 ס”מ – מוסיפים 60%

הקטנה להפחית:
מ-26 ס”מ ל-24 ס”מ – מפחיתים 15%
מ-26 ס”מ ל-22 ס”מ – מפחיתים 30%
מ-28 ס”מ ל-22 ס”מ  – מפחיתים 40%

הערה:
המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות.

 

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו24 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

אתם מוזמנים לקהילת האוכל
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

 בבקשה תפריט מתכונים מחכה לכם
תפריט מתכונים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

המרות מידות משקל לאפייה ובישול

 

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?