מתכונים עם קישואים דלי קלוריות וטעימים

מתכונים עם קישואים דלי קלוריות וטעימים

מבחר מתכונים עם קישואים דלי קלוריות מהירי הכנה וטעימים

מתכונים עם קישואים דלי קלוריות וטעימים.
הקישוא נחשב לאחד הירקות בעלי הערך הקלורי הנמוך ביותר.
17 קלוריות בלבד ל-100 גרם קישוא.
הוא אינו מכיל שומנים רוויים או כולסטרול. הקליפה שלו היא מקור מצוין לסיבים תזונתיים.
הקישוא עשיר בויטמין A, קישוא טרי נחשב למקור טוב לויטמין C. קישואים זמינים לכל אורך השנה, אך הם בשיאם לקראת סוף האביב ולאורך כל תקופת הקיץ.
כשאתם רוכשים קישואים, תמיד תעדיפו לבחור קישואים בגודל קטן עד בינוני, בעלי קליפה אחידה ומבריקה.
שטפו את הקישואים במים קרים בסמוך למועד הבישול.
לעיתים חלק מהקישואים ידרשו שפשוף קל במקומות אליהם נדבק עפר או לכלוך.
אני זוכרת את אמא שלי, מגרדת את קליפת הקישואים אך לא מקלפת את הקישוא,
מסתבר כי ובקליפה יש סיבית תזונתיים וויטמינים חשובים.
חיתכו את קצוות הקישוא. ועכשיו אחרי שאתם כמה הקישואים נהדרים,
הכנתי לכם מתכונים עם קישואים דלי קלוריות וטעימים.

כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת.

מתכון לקישואים מבושלים ברוטב תבשיל קישואים נהדר
מתכון לקישואים מבושלים ברוטב, "קישואים בלי כלום"
תבשיל קישואים נהדר ובריא ללא גלוטן

פשטידת תרד וקישואים לאחרי החגים
פשטידת תרד וקישואים שמכינים בחמש דקות
ומתאימה בול לאחרי החגים לקיזוז קלוריות

מדיאס – מתכון לסירות קישואים ממולאות בשר
מדיאס – מתכון לסירות קישואים ממולאות בשר,
מתכון נפלא לארוחת שישי או ארוחה חגיגית

סלט ספגטי קישואים וזוקיני סלט של קישואים בצורת ספגטי
סלט ספגטי קישואים וזוקיני סלט טבעוני של קישואים
בצורת ספגטי סלט מרענן נפלא עם חמוציות

לביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות
לביבות קישואים וריקוטה רכות וטעימות שמתאימות לילדים וגם למבוגרים

פשטידת קישואים כרובית ומנגולד
חוזרים לשגרה עם פשטידת קישואים, זוקיני, כרובית ומנגולד נהדרת!

מתכון לסלט קישואים מבושל פיקנטי
סלט קישואים פיקנטי ונהדר, כלום קלוריות ואפשר להגיש קר או חם.

קישואים ממולאים באורז וצנוברים
קישואים קטנים, ממולאים עם אורז וצנוברים מבושלים ברוטב לימוני, שום ונענע הורס!
עוד מנה נוסטלגית של סבתא גלילה.

לביבות קישואים מכל הסוגים
לביבות קישואים טעימות ונהדרות גם מטוגנות וגם אפויות

פשטידת קישואים ודלעת לתחילת השבוע
פשטידת קישואים ודלעת לתחילת השבוע
פשטידה נהדרת שעם כל ביס ממנה מרגישים איך נעשים יותר דקים

צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן
צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן,
פרוסות דקות קריספיות של קישואים עם פרמזן ותבלינים. נהדרות!

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב לימוני
מדריך מדוייק איך מכינים תחתיות ארטישוק ממולאות בשר
ברוטב לימוני עם ריבועי קישואים שלב אחרי שלב

אנטיפטסי בתנור מתכון מנצח לירקות פריכים ואפויים
איך מכינים אנטיפטסי מתכון מנצח לירקות פריכים בתנור

מרק מחלתה מרק תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי
מרק מחלתה, מרק תוניסאי/טריפוליטאי מסורתי
המכיל את כל טוב ירקות הארץ, מרק כשר לפסח, טבעוני, נטול גלוטן.

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז
דפי אורז ממולאים בירקות או ספרינגרולס
או אגרול ויטנאמי תבחרו את השם ורוצו להכין

מרק מינסטרונה עם ירקות גריסים ופסטה
איך מכינים מרק מיניסוטה או מינסטרונה מירקות גריסים ופסטה שלב אחרי שלב

איך מכינים ירקות בתנור בצורת מניפה?
קישואים זוקיני בטטה וסלק צלויים בתנור, אנטיפסטי מושלם לארוחה

גיבץ' – תבשיל ירקות
תבשיל ירקות טבעוני שמתבשל לאט לאט

לעוד מתכונים דיאטטים לחצו כאן
דיאט דולי למתכונים עם ירקות לחצו כאן
מתכונים עם ירקות למתכונים עם סלטים לחצו כאן
מתכונים עם סלטים מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

מתכונים עם קישואים דלי קלוריות וטעימים

לביבות ברוקולי אפויות ללא גלוטן שילדים אוהבים

לביבות ברוקולי אפויות ללא גלוטן שילדים אוהבים

לביבות ברוקולי אפויות ללא גלוטן עם גבינות שילדים אוהבים

לביבות ברוקולי אפויות ללא גלוטן שילדים אוהבים, הכנתי במיוחד לחברת "סנפרוסט"
שיצאה עם ליין חדש של פתיתי ברוקולי והתבקשתי לפתח מתכון. אחד משלושת נכדי משתגע על לביבות תרד.
כשראיתי את שקית הברוקולי ישר חשבתי עליו, כי להכין לו לביבות ברוקולי אפויות ללא גלוטן,
זה ממש מתבקש. גם בריא גם טעים!
את פתיתי הברוקולי ערבבתי עם גבינות, כך שהילדים בטוחים שהם אוכלים מעין פיצות קטנות. הבעיה היחידה שבימים אלה הנסיך מבלה עם הוריו בחו"ל.
אז גייסתי את הנכדה המהממת של אחותי (חמסהחמסה-שוםבצלושמן זית) לצורך הצילומים,
והיידה, הנה לביבות ברוקולי אפויות ללא גלוטן שילדים אוהבים,
וגם מיני מאוסית אחת. חייבת להודות שהופתעתי מהמירקם הנהדר של פתיתי הברוקולי.
קל לעבוד איתם, אין צורך בהפשרה, הם ללא גלוטן,
מעולים לפשטידות וקישים. תגידו לי אתם, אפשר היה להפסיק לצלם את המהממת הזו? כדי להכין לביבות ברוקולי ללא גלוטן אפויות,
משמנים נייר אפיה, יוצרים לביבות וישר לתנור
חלק מלביבות הברוקולי טיגנתי על מחבת
עם ספריי שמן והן יצאו פשוט מעולות!
לעוד מתכונים ללא גלוטן רק לחצו כאן
מתכונים ללא גלוטן
לעוד מתכונים של לביבות רק לחצו כאן
מתכונים ללביבות
לעוד מתכונים לילדים רק לחצו כאן
מתכונים לילדיםמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!
השוס תמיד מגיע אחרי הצילומים,
כשחזרתי הביתה עם לביבות הברוקולי,
המבוגרים חיסלו אותם! ואי כמה טעימות היו!!
והקטע שהן ללא גלוטן כל "השומרות" במשפחתי עפו עליהן.
נרשמה התלהבות רבתית! ממליצה בחום!!
אם אתם מחפשים לביבות ברוקולי ללא גבינות תמצאו כאן
לביבות ברוקולי אפויות שמכינים במהירות חלק מהלביבות הקפאתי
והכנתי לנסיך תמונה במיוחד עם מכוניות שידע שחשבתי עליו
כשהכנתי את לביבות הברוקולי.
מחכה לו כבר שיגיע!

לביבות ברוקולי אפויות ללא גלוטן שילדים אוהבים

מה צריך בשביל לביבות ברוקולי אפויות ללא גלוטן שילדים אוהבים?

1 חבילה פתיתי ברוקולי של סנפרוסט – 800 גרם
2 ביצים
150 גרם גבינה מלוחה
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
חצי כוס קמח ללא גלוטן או חצי כוס קמח חומוס
או – חצי כוס פרורי לחם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

איך מכינים לביבות ברוקולי אפויות ללא גלוטן שילדים אוהבים?

שמים את פתיתי הברוקולי במסננת ושופכים עליהם מים רותחים.
מסננים ומעבירים לקערה.
מוסיפים ביצים, גבינות, מלח ופלפל ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים הכל ביחד.
משמנים נייר אפיה על תבנית אפייה
יוצרים לביבות ומניחים על נייר האפייה
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים את לביבות הברוקולי כחצי שעה,
לאחר חצי שעה הופכים לצד השני,
מוציאים לקירור ומנשנשים בתיאבון!
לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות

לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות

איך מכינים לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות ללא גלוטן במהירות והן טעימות אש!

לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות,
הכנתי אחרי שלמדתי שקינואה היא אחת מהמאכלים הבריאים ביותר שאדם יכול לאכול.
קיימים 3 סוגים של קינואה – אדומה, שחורה ולבנה וכולם טובים.
הפעם השתמשתי בקינואה לבנה. שתדעו שקינואה אינה מכילה גלוטן!
הקינואה מכילה הרבה יותר סיבים מדגנים והיא נחשבת כ"מזון על".

איך מבשלים קינואה?

לפני שמשתמשים בקינואה, יש לשטוף אותה היטב במים, כדי להיפטר מהחומרים המקציפים שנמצאים בשכבה החיצונית שלה.
מבשלים קינואה כמו אורז.
שמים בסיר כוס קינואה עם שתי כוסות מים, כף שמן (לא חייבים) ומבשלים כעשרים דקות
עד שהקינואה הופכת לגרגרים שקופים.   אז איך מכינים לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות?
שמים בקערה את כל החומרים ביחד.מרפדים תבנית בנייר אפייה
מרססים ספריי שמן ומפזרים את לביבות הקינואה
ככה נראות קציצות הקינואה שיצאו מהתנור
חלק מלביבות הקינואה טיגנתי במחבת עם ספריי שמן
שתוכלו לראות שממש אין שמן
לביבות הקינואה פשוט מושלמות!
בצד ימין לביבות קינואה מטוגנות
בצד שמאל, לביבות קינואה אפויותיש לי גם סלטים עם קינואה
הכל כאן – סלטים עם קינואה לעוד מתכונים עם ירקות רק לחצו כאן
מתכונים לירקות
לעוד מתכונים של לביבות רק לחצו כאן
מתכונים ללביבות
מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות

מה צריך בשביל לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות? 2 כוסות קינואה מבושלת מראש
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס תרד קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
2 ביצים
כחצי כוס פרורי לחם איך מכינים לביבות קינואה ותרד אפויות או מטוגנות? מבשלים קינואה כמו אורז.
על כל כוס קינואה יוצקים שתי כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהקינואה נעשית רכה ושקופה.
מקררים את הקינואה.
לאחר שהקינואה התקררה, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ותרד קצוץ,
מוסיפים מלח וטיפה יותר פלפל מתמיד, את הביצים ופרורי הלחם.
מערבבים לעיסה אחידה. גירסת ללא גלוטן
מחליפים את פרורי הלחם בקמח ללא גלוטן או קמח חומוס גירסת אפייה
משמנים תבנית של תנור, מרססים ספריי שמן ויוצרים קציצות.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים את לביבות הקינואה.
גירסת טיגון
מחממים מחבת וכשהוא חם מרססים ספריי שמן
שמים את הלביבות ומטגנים עד שהן משחימות.
הופכים לצד השני ומטגנים עוד כמה דקות.
בתיאבון!
פשטידת פסטה וגבינות הכל בקערה אחת

פשטידת פסטה וגבינות הכל בקערה אחת

פשטידת פסטה וגבינות הכל בקערה אחת, ביסים טעימים וקריספיים

פשטידת פסטה וגבינות מכינים הכל בקערה אחת. פנטסטי!
פסטה שילדים משתגעים עליה ומבוגרים אוהבים בגלל הטוויסט שהוספתי לפשטידה.
מכינים את הפשטידה עם כל הגבינות שיש במקרר,
אין לכם גבינה לבנה ויש קוטג'? מתאים
יש לכם יוגורט ואין שמנת חמוצה? גם מתאים
כי הפסטה פשוט משמינה מהנוזלים ונעשית רכה ונפלאה. כמו שאתם רואים הכנתי את פשטידת הפסטה והגבינות בקערה
הטריק הוא שבסוף שתי כפות מהגבינה הצהובה ערבבתי עם פרורי לחם
ופיזרתי על הפשטידה. תשמעו יצא שוס!
פרורי הלחם יוצרים שכבה קריספית על הפשטידה
וזה פשוט נפלא.
כדי שלילדים יהיה יותר קל
חלק שמתי במנג'טים של קאפקקייקס
ופזרתי מעל את הגבינה הצהובה
חלק השארתי בלי כיסוי
כי לא ידעתי אם הילדים יאהבו.
אהבו!
פשטידת פסטה וגבינות הכל בקערה אחת
יצאה מהתנור
והנה החמודים
אפילו חתכתי אחד באמצע
שתראו כמה שהוא עסיסי וטעים.
את נייר הקאפקייקס גוזרים ומקלפים מהביסים הקטנים
הם יוצאים נהדר!
פשטידת פסטה וגבינות הכל בקערה אחת חלומית! כדי שיהיה לכם קל,
הנה הצעה לתפריט מושלם לשבועות מהמנה הראשונה עד המנה האחרונה
פתחתי לכם שולחן – מתכונים לשולחן שבועות ואם אתם מחפשים עוד מתכונים רק ללחוץ – שבועות לעוד מתכונים של פסטה לחצו כאן
מתכונים לפסטה
למתכונים של פשטידות וקישים

פשטידת פסטה וגבינות הכל בקערה אחת

   
תמונות של לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

תמונות של לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

תמונות שאתן שלחתן עם לחמניות זיתים מהירות

העמוד של המתכון עם לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות
התמלא בהמון תמונות עם כל הלחמניות שאתן הכנתן והיה קשה כבר למצוא שם משהו.
יש כל כך הרבה תמונות שהחלטתי שהגיע הזמן שלתמונות שלכן יהיה מקום של כבוד לחוד. כדי שלא יהיה ספק כמה קל להכין את המתכון הנה סרטון הכנה    תמונות של לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקותתמונות של לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקותתמונות של לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקותתמונות של לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות    המתכון שבזכותו הגעתי לטלויזיה
ואפשר להכין את הלחמניות האלה גם עם תירס, עם פטריות ובעוד טעמים
הכל תמצאו כאן – לחמניות מהירות במבחר טעמים  השבוע בפייס (21 פברואר 2016) עיתון "לאשה"
פרסם את היפות שלי וזה זמן מעולה להשוויץ בהן(: את הפוסט המקורי עם המתכון תוכלו למצוא כאן לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקותשנת 2015 היתה טובה אלי.
כשעה מפרסום הפוסט על לחמניות הזיתים,
התחילו להגיע תמונות והרשת התמלאה בתמונות של לחמניות הזיתים המהירות מהמתכון שלי.
הפוסט שעשה היסטריה והביא לי ביום עשרות-עשרות מאות אלפי ציפיות
ועשה לי הכי אוניברסיטה של החיים.
בנות נהדרות!! שלא הפסיקו לשלוח לי און ליין
תמונות של לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות.
עשרים וחמש אלף איש(!)
ביקרו רק באותו היום באתר ומאז המספרים התחלפו למאות אלפים.
מתכון שהביא אותי למקום ראשון בגוגל,יש גירסה לפסח,
יש גירסה לחולי צליאק שנוסה בקמח ללא גלוטן ומצליח כל פעם מחדש.
לחמניות זיתים מהירות מכינים בצ'יק צ'ק.
מערבבים מצרכים שיש בכל בית בקערה, לא מחכים ולא כלום,
שמים או בתבנית מאפין תהנו! מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

תמונות של לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה בנוסח צמחוני-פרווה, יש גם גירסה אפויה, לביבות נהדרות לחנוכה

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה,
אני מקדישה ליעלי, "המורה להתעמלות" שלי.
כבר בתיכון אני ושיעורי ההתעמלות לא היינו חברים.
אני לא מגיעה לשיעור, המורה לא אומרת מילה
וככה חלפו להם ימי התיכון. כן אני מוכנה לצעוד בים, לגמרי אוהבת לשחות,
אבל כבר כמה חודשים טובים שאחותי לא מפסיקה להתקרצץ עלי שנלך לחדר כושר.
איך שאני שומעת חדר כושר, אני נעשית חולה.
חדר כושר?? מה לי ולכל מכשירי העינויים האלה?
איך שהיא אומרת לי חדר כושר, אני משנה נושא. כל שבוע באה לי עם מבצע חדש.
"תשמעי, מצאתי מבצע בהולמס ככה וככה עולה"
פעם מכרתי לה שהחגים בפתח, פעם מכרתי לה שלא מתאים לי החוג,
כל פעם שולחת אותה בלך ושוב והיא לא מפסיקה,
"דוּלי, אנחנו חייבות להזיז את עצמנו. חייבות התעמלות" כנראה שאלוהים שמע את תפילתה ויום אחד במקרה נפגשתי עם יעל מלצר.
את יעל מלצר אני מכירה כשלפני שלושים שנה,
הגיעו היא ובעלה עם ילדה קטנה לגור בבנין שגרתי עם הורי ואני בת נעורים.
השנים עברו, נפגשנו עוד כמה פעמים ואז הגיעה אלי ההודעה
שיעל פותחת חוג לנשים. נפל הפור.
התקשרתי לאחותי ואמרתי לה "מצאתי לנו חוג התעמלות"
ואחותי לא שאלה מה-מי-מו שמחה והצטרפה. מאז, פעמיים בשבוע, אנחנו הולכות,  לשיעורים עם יעל. יש לה סבלנות אלי, כן לא מוותרת אבל יחד עם זאת קשובה אלי,
ואני משתדלת לעשות את הדברים שאפילו קשה לי איתם.
יעלי אהובה, התמזל מזלי וזו הדרך שלי להודות לך.
בגלל שאני יודעת שיעל צמחונית,
לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה – הן בדיוק מה שיתאים לה.
יעלי, אם את מחפשת עוד סוגים של לביבות הכל כאן – לביבות בכל הטעמיםעלי מנגולד טוחנים במעבד מזון, מוסיפים תפוח אדמה,
טוחנים הכל ביחד ויש לכם יופי של לביבות.
כמובן שיש גם גירסה אפויה
ולעוד מתכונים צמחונים/טבעוניים רק ללחוץ כאן
מתכונים צמחונים/טבעוניים

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה

 
מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו

מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו

מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו, מאפה פריך וחלומי של גבינות וחצילים

מאפה חצילים וגבינות הכנתי אחרי שהשתתפתי בהשקה של "קנור" לסדרת רטבי עגבניות חדשה.
רוטב נפוליטנה המתאים לשימוש כרוטב לפסטה,
רוטב לשקשוקה המכיל עגבניות ופלפלים,
וארביאטה – רוטב עגבניות חריף המתאים לפסטה.
בכל צנצנת – רוטב עשיר שיוצר מכ- 1/2 ק"ג עגבניות איטלקיות איכותיות ועשבי תיבול וירקות.
ללא חומר משמר, ללא מונוסודיום גלוטמט, ללא צבעי מאכל.
שלושת הרטבים הם פרי פיתוח ישראלי ממושך.
הרטבים מתאימים למגוון מתכונים נוספים מלבד אלו המצויינים על הצנצנת. לדוגמא רוטב לשקשוקה מתאים להכנת דגים חריפים,
הארביאטה משמש כרוטב לקציצות עוף או קציצות צמחוניות ועוד.
בהשקה הכנו ביחד חברותי הבלוגריות
חריימה דגים עם רוטב השקשוקה ורוטב הארביאטה.
דפנה חברתי האהובה מהבלוג "מתנות קטנות",
הכינה חריימה כרובית עם הרוטב
תוכלו לראות כאן – חריימה כרובית אני השתמשתי ברוטב נפוליטנה להכנת מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו.
כמו פיצה אבל עם עלי פילו שיהיה יותר בריא וגם יותר טעים.
רוטב הנפוליטנה מתאים כרוטב לפסטה,
אבל כרוטב למאפה הוא היה מצויין כי הוא חסך ממני את התיבול.הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את מאפה חצילים וגבינות
כדי שתראו כמה קל להכיןהמאפה יצא מושלם!
פריך מבחוץ עם עלי הפילו
עסיסי וטעים עם החצילים והגבינות
קצת כמו בורקס אבל הרבה יותר טעים. אז איך הכנתי את המאפה?
השתמשתי בעלי פילו.
כשעובדים עם עלי פילו אחרי הפתיחה יש לכסות במגבת את העלים כדי שלא יתייבשו.
אני השתמשתי בהכנת המאפה בשלושה עלים כדי ליצור פריכות.
על כל עלה מרחתי שמן זית ובעלה השלישי
השתמשתי ברוטב עגבניות נפוליטנה.
על הרוטב פיזרתי חצילים קלויים בתנור
שתוכלו לראות בדיוק איך הכנתי כאן
איך מכינים חצילים אפויים בתנור
על החצילים פיזרתי גבינות וגלגלתי לגליל ארוך.
מרחתי מעל ביצה טרופה לתנור ויש לכם מאפה מופלא של חצילים וגבינות. לעוד מתכונים עם חצילים לחצו כאן
מתכונים עם חצילים אם אתם מחפשים עוד מתכונים למאפים,
הנה שמונה מתכונים למאפים – מתכונים לבורקסים טעימיםמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!  

מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו

לביבות מנגולד עם גבינה מלוחה ויש גם גירסה אפויה

לביבות מנגולד עם גבינה מלוחה

מתכון לחנוכה, לביבות מנגולד עם גבינה מלוחה, יש גירסה אפויה וגם ללא גלוטן

ללביבות מנגולד עם גבינה מלוחה
אם אתן חושבות שאנחנו "המצאנו" את יחסי חמות-כלות,
תרשו לי לקחת אתכם ארבעים-חמישים שנה אחורה. מדי שנה הורי נסעו לחו"ל והשאירו אותנו, הילדים עם נונה פקימה-אמא של אבא שלי.
כבר אז, אמא שלי שמרה כל השנים על משקלה וניסתה להעביר את זה גם אלינו.
היא ידעה שבשלושת השבועות הקרובים הילדים שלה יהיו באחריות הנונה (מבוגר אחראי)
וביקשה בתחנונים מהנונה "כשאנחנו נוסעים אל תתני להם הרבה לאכול". נונה פקימה הנהנה בהסכמה ותמיד, תמיד כשהוריי חזרו מחו"ל,
אמי היתה מצמידה ידיים לפנים, נושכת שפתיים ואומרת: "אטיו! עשית מהם סופגניות! תראי איך השמינו!״.
וככה כל שנה מחדש.
כל נסיעה, "אני מבקשת שהפעם לא תתני להם הרבה לאכול"
"אני בכלל לא נותנת להם הרבה, מכינה להם בורקס לארוחת בוקר ובורקס לארוחת ערב, זה אוכל זה?"
ורק ילדה אחת קטנה, אני, ביקשה כל ארוחת ערב "מֶמִיש עם מלפלפון" (סנדויץ עם מלפפון) כי היא לא השתגעה על בורקס. לביבות מנגודל עם גבינה מלוחה הן לביבות נהדרות לחג החנוכה.
הכנתי כמובן לביבות מטוגנות
ולכל אלה שהולכות עם אמא שלי יד ביד – יש גם גירסה אפויה.

לביבות מנגולד עם גבינה מלוחה

את עלי המנגולד שטפתי היטב ושמתי במיקרו לאידוי כמה דקות.
לא צריך להרתיח, לא צריך מים, שיטת הצ'יק צ'ק וזה עובד.
אפשר לחתוך עם סכין או לקצוץ,
אני את עלי המנגולד שמתי במעבד המזון.להכנת הלביבות השתמשתי בגבינה מלוחה בולגרית של תנובההוספתי ביצה קמח ופירורי לחם, כי הגבינה נמסה מעט בזמן הטיגון.
לפני שאתן מטגנות תבדקו שהעיסה מספיק מוצקה
כדי שלא תגידו לי אחרכך "דוּלי, הלביבה התפרקה לי".
מזהירה מראש, תראו שהעיסה יציבה.
מטוגנות הן כמובן יוצאות חלומיותאבל הנה לביבות מנגולד עם גבינה בגירסה האפויה לפני הכניסה לתנורלביבות מנגולד עם גבינה בגירסה האפויה – יצאו מהתנורוהדוגמניות מצולחתות – והאפויות יצאו גם מעולות!ואי אפשר חנוכה בלי הלביבות הקלאסיות – לביבות תפוחי אדמה המתכון כאן –
לביבות תפוחי אדמה
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים ללביבות – בבקשה –
מתכוני לביבות לחנוכה

לביבות מנגולד עם גבינה מלוחה

לחמניות מהירות עם גבינה בהמון טעמים

לחמניות מהירות עם גבינה בטעמים ובגירסה ללא גלוטן

לחמניות הזיתים שלי במגוון טעמים ואני מופיעה בתוכנית פודיז

הכל התחיל עם המכתב שכתבתי למנכ"ל הטלוויזיה.
בימים אלה אני לומדת בביה"ס לשיווק דיגיטלי של "סלונה" ו"בנק לאומי".
שיעורי הבית היו לכתוב מכתב ללקוח פוטנציאלי.
התלבטתי רבות ובסוף החלטתי ללכת עם הרצונות שלי עד הסוף,
החלטתי שאני לא פוחדת להגיד את מה שאני רוצה ולעוף קדימה.
כתבתי מכתב למנכ"ל הטלויזיה ובו ביקשתי פינה או תוכנית משלי.
בסוף המכתב פניתי אליכם אהובות ואהובים שלי וביקשתי דבר פשוט-
תעזרו לי לשתף את המכתב הזה כדי שיגיע לכמה שיותר אנשים
ואולי מישהו ישמע אותי.
אפילו אני לא תיארתי לעצמי את הגל הסוחף שזה עשה.
המוני ליקיים ומאות שיתופים ברשתות החברתיות עשו את שלהם.

לחמניות הזיתים ואני מגיעות לתוכנית פודיז

הראשונה שפנתה אלי היתה נועה רוזין מהתוכנית "פודיז" שכתבה לי,
שהיא אמנם לא מנכ"ל הטלויזיה אבל תשמח לארח אותי אצלה בתוכנית.
נועה מגישה תוכנית יומית בשם "פודיז" בערוץ 13- רשת.
אני בצילומים באולפן פודיז, בערוץ 13 רשת.

פה תוכלי לראות אותי מתארחת בתוכנית

שמחתי מאד והגעתי לתוכנית עם לחמניות זיתים מהירות.
צירפתי לינק בו תוכלו לראות את כל התוכנית בה התארחתי.
בשביל לראות את התוכנית כולה לחצו כאן – תוכנית פודיז עם נועה רוזין – נועה מארחת אותי בתוכנית
הנה הקטע בו התארחתיאני חייבת להודות שזו היתה בשבילי התרגשות אדירה אבל האמת נהניתי מיליונים.
נועה מקסימה ולבבית שאלה אותי על הפירוש של "ערב טוב קיסריה!"
"ערב טוב קיסריה" נולד בקורס הבישול היוקרתי של סלונה "פשוט לבשל" בו נבחרתי להיות מנטורית.
סיפרתי בו שהמתכון של הלחמניות צבר מעל 25 אלף כניסות ביום,
וכדי שאנשים יבינו את המשמעות, הסברתי ש-8 פעמים האמפי בקיסריה זה עשרים וחמש אלף איש.
מאז "ערב טוב קיסריה" הוא המשפט האהוב עלי.

לחמניות מהירות עם גבינה בהמון טעמים

מאחר ולחמניות הזיתים כבר עשו היסטוריה וכולם אוהבים אותם,
נשים סיפרו שהכינו את הלחמניות לא רק עם זיתים אלא עם תירס, פטריות, טונה,
החלטתי לכבוד התוכנית להכין את הלחמניות במגוון טעמים.
הכנתי את הלחמניות עם תירס ולחמניות עם פטריות.

איך מכינים לחמניות במגוון טעמים?

מכיוון שלהכין את הלחמניות מאד קל אתם יכולים לגוון עם הטעמים.
למטה, בפינת המתכון יש את הכמויות המדוייקות ללחמניות עם תירס ולחמניות עם פטריות,
אבל אתם יכולים להכין את אותה הבלילה של הלחמניות,
שזה אומר: ביצים, קוטג', גבינה צהובה, שמן וקמח ולהוסיף את מה שאתם אוהבים. לחמניות גבינה לבנה מלוחה ותרד –
תוסיפו כ-100 גרם גבינה מגורדת מלוחה עם כוס תרד טחון תערבבו הכל ביחד – נהדר!
לחמניות עם עגבניות מיובשות –
לתערובת להוסיף עגבניות מיובשות עם שמן חתוכות לפסים או קוביות. כוס עגבניות מיובשות.
לחמניות עם טונה –
להוסיף לתערובת קופסת טונה ולערבב הכל ביחד.

אהובות ואהובים שלי, אני כל כך מודה לכם על העזרה שהגשתם לי כששיתפתם את הפוסט שלי
ועזרתם לי לפרוץ קדימה. תודה לכל אחת ואחד מכם מעומק ליבי ובאהבה רבה!
תודה רבה!!

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לארוחות ערב קלות תוכלו למצוא כאן רק ללחוץ – מתכונים לילדים  מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!" תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם. והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם. אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

לחמניות מהירות עם גבינה בהמון טעמים

 
פשטידת מנגולד מהירה עם גבינות גם בגירסה ללא גלוטן

פשטידת מנגולד מהירה עם גבינות גם בגירסה ללא גלוטן

פשטידת מנגולד מהירה עם גבינות גם ב גירסת ללא גלוטן וגירסה טבעונית

"אחרי החגים" הגיעו!
לפני שנתיים פירסמתי מתכון ל"פשטידת תרד וקישואים לאחרי החגים"
בפעם הראשונה בסלונה והמתכון זכה להצלחה גדולה. את המתכון תוכלו למצוא כאן  – פשטידת תרד וקישואים לאחרי החגים
אפשר להבין גם למה, כי עם כל האוכל שהיה לנו, כולנו רוצים לחזור לשיגרה והשיגרה המבורכת כאן.
שלחנו את הילדים והנכדים הביתה, גלגלתי מכונות, קיפלתי את ים המגבות, ספונג'ה בפעם המאתיים במטבח
ובשבת בבוקר אמרתי לאיש "היידה, לים. חייבת להתאוורר".
אין כמו הליכה בים בין כל עם ישראל בשביל לחזור לפרופורציות.
הזוג שהולך מהר מהר ועוקף אותנו ובאותו הזמן הגבר לא מפסיק לשאוג על האישה:
"זה לא משנה מה שאני אומר את עושה מה שאת רוצה"
שתי הנשים המבוגרות שלבושות טיפ-טופ עם השרשרת על הצוואר והולכות לאט לאט ביום השמש הנהדר הזה,
ההיא שמדברת עם החברה שלה וכל הזמן נוגעת בה בזמן שהיא מדברת
"איזה אוטו קניתם? (נגיעה) וכמה עלה לכם? (נגיעה) אנחנו לא החלפנו אוטו השנה (נגיעה)אני מאד מרוצה מהמכונית שלנו (נגיעה)"
הגבר בן התשעים ואני לא מגזימה, שפעם היה חתיך הורס והוא עדיין גבר נאה אבל פוסע לאט לאט
עם בגד ים סליפ קטן קטן שזוף כולו. אבל הזוג שקיוצ'ץ' לי את הלב, היה הזוג שבא מולי.
הם בני שמונים לפחות, הולכים יד ביד,
מחזיקים אחד את השני ביד בחוזקה כזאת,
שאי אפשר היה להפסיק להסתכל עליהם ולייחל שככה נהיה. פשטידת מנגולד מהירה עם גבינות הכנתי עם שאריות הגבינה והמנגולד שהיו במקרר.
ככה היא נראית לפני האפיה
לאנשי הללא גלוטן –
אפשר להכין גם בלי תוספת של קמח
בעת האפיה הפשטידה תראה נוזלית יותר אבל אחרי שהיה במקרר
היא תהיה מושלמת!
ואם אתם מחפשים פשטידת מנגולד טבעונית
רק ללחוץ כאן – פשטידת מנגולד טבעונית לעוד מתכונים של פשטידות רק ללחוץ כאן – פשטידות וקישים  מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!" תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם. והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם. אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

פשטידת מנגולד מהירה עם גבינות גם בגירסה ללא גלוטן

לביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות

לביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות

לביבות קישואים וריקוטה רכות וטעימות שמתאימות לילדים וגם למבוגרים

מאז שנולד תינוק לזאת שבקושי היתה מכינה חביתה,
אני מופתעת איך כל יום היא מוצאת באתר שלי מתכונים
ומכינה אותם גם בגירסה לתינוקות.
הפעם שידרגה הילדה את  לביבות קישואים שיש לי באתר
הוסיפה להם גבינה וכך הכינה גירסה
שמתאימה גם לתינוקות בלי שיניים לאכול.
כרגיל בנוהל גם אלה עם השיניים לא הפסיקו לטעום(:
אחרי שסיפרה לי שהכינה את לביבות הקישואים עם גבינה,
הכנתי גם אני סיבוב ביום שישי.
הוספתי קצת יותר פלפל שחור והלביבות יצאו נפלאות!לביבות קישואים וריקוטה הן לביבות נהדרות.
מגרדים קישואים, מוסיפים גבינה, ביצה מלח פלפל ופרורי לחם
כן אפשר גם לאפות אבל הפעם טיגנתי
ריססתי שמן על המחבת והנחתי את הלביבות.
מסתבר שאפשר לטגן עם כלום שמן והן יצאו נהדרות.
אחרי מספר דקות הפכתי את הלביבות לצד השני
והן נחלו הצלחה כבירה.
הן רכות, טעימות ואני ממליצה לכם להכין.
בגירסת אפיה יש לשמן נייר אפיה להניח את הלביבות
ולאפות כרבע שעה עד עשרים דקות ולהפוך לצד השני.
אם אתם מחפשים עוד מתכונים ללביבות תוכלו למצוא כאן
לביבותמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

לביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות

 
מתכונים לבורקס טעימים ומשגעים

מתכונים לבורקס טעימים ומשגעים

שמונה מתכונים לבורקס מכל הטעמים ומכל הסוגים ומתכון אחד לצזיקי נפלא

מתכונים לבורקס טעימים ומשגעים.
מבחר מתכונים לבורקס טעימים ומשגעים הכנתי לכם
כדי שיהיה לכם קל למצוא איזה בורקס אתם הכי אוהבים להכין
ריכזתי לכם את כל מתכוני הבורקס ביחד.
לעיתים אני קוראת להם מאפה, לפעמים נוקבת בשם המפורש בורקס,
כי אצלנו – בורקס זה החיים!
תוכלו למצוא פה מבחר של בורקס עם בצק עלים או עם בצק פריך,
בורקס עם תרד, בורקס עם מנגולד, בורקס עם חצילים, עם גבינה
בצורת שבלולים, בתבנית, מה שתרצו – יש! פינת נוסטלגיה, לא חייבים לקרא אני הייתי חייבת לכתוב,  אתם יכולים להמשיך הלאה.
אני פירסמתי מתכונים לבורקס, ותראו מה כתבה לי רוחי(רחל) על אחי שיהיה בגן עדן.
אז כן, בורקס זה אהבה. עכשיו אתם יכולים ללכת לבחור אחד.
על מנת להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת או התמונה ליד הבורקס חייבים שני דברים אצלנו – ביצים קשות חמינדוס ו- צזיקי

איך מכינים ביצים קשות חומות, חמינדוס
איך מכינים ביצים קשות חומות, חמינדוס,
כל הטיפים והעצות איך מכינים ביצים חומות חמינדוס על הגז

בורקס מבצק עלים ממולא בגבינות
מתכון עם סרטון הדרכה איך מכינים בורקס גבינה שבלול ממולא בגבינות

מתכון לשבלולי בצק מנגולד עם גבינות
שבלולי בצק עלים ממולאים עם מנגולד וגבינות זה החיים!
הם הורסים בטעמם וחלומיים.
כשהם יוצאים מהתנור אי אפשר להפסיק לאכול אותם.

בורקס תרד עם עלי פילו
בורקס תרד שמתפצח בפה עם עלי הפילו

 

שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות
שבלול בצק עלים מלא בגבינות וטעים אש!

בורקס גבינה לעצלנים
הגירסה לבורקס גבינה שיטת העצלנים
מכינים בדקות מחסלים בשניות(:

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות
קסם של מאפה עם סרטון הדרכה למאפה נהדר עם גבינות מלוחות

וליד הבורקס חשוב שיהיו סלטים מתכונים לסלטים
כאן – מתכונים לסלטים

מאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית
בורקס עשוי מבצק פריך עם תרד וגבינות – חלומי!

מאפה עלי פילו עם בשר טחון
בורקס עם בשר או מאפה עלי פילו עם בשר

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה
מי שלא טעם בורקס עם חצילים לא יודע מהו אושר צרוף!

מתכון לשבלולים עם עלי מנגולד ושבלולים עם גבינה

כמובן שליד הבורקס חייב שיהיה צזיקי שהמתכון שלו כאן –
מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

מתכונים לבורקס טעימים ומשגעים

פיצת חצילים מושלמת ללא בצק

פיצת חצילים מושלמת ללא בצק

מתכון לפיצה על בסיס חצילים אפויים בתנור, פיצת חצילים מושלמת!

מצאתי עבורכם את הפיצה המושלמת ללא בצק.
פיצה על בסיס חצילים ללא בצק.
כמעט מדי שבוע אני מכינה חצילים אפויים בתנור
שאת המתכון תוכלו למצוא כאן – חצילים אפויים בתנור  קל להכין, שמים בקופסה ומוסיפים כל פעם משהו אחר,
מוסיפה את החציל לארוחות, שמה לפעמים טחינה, שמה לפעמים גבינה,
החצילים האלה נמצאים במקרר וכל פעם מקבלים תוספת אחרת. השבוע בעודי מכינה את החצילים,
עמדה מולי קופסת השניצלים שחיכתה לטיגון לארוחת צהרים
וכך עלה בדעתי להכין את החצילים בצורת שניצלים
אבל אפויים!
את החצילים הכנתי כמו בדיוק כמו השניצלים.
כל חציל טבלתי בביצה, לאחר מכן טבלתי היטב בפרורי לחם
ולאפיה לתנור.
ככה הם נראים לפני שנכנסו לתנור
הנה החצילים האפויים שלנו
טבולים בביצה ובפרורי לחם יצאו מהתנור
מושלמים ביופים וטעימיםםםם אש!
שניצל של חצילים.
אתם יכולים לאכול אותם גם ככה הם מעולים.
עליהם הוספתי בלילה של גבינה זיתים ועגבניות ושוב לתנור לעוד מתכונים עם חצילים לחצו כאן
מתכונים עם חצילים
יצאה פיצה חצילים מושלמת ללא בצק!
הגבינה הצהובה נזלה מהצדדים
הפריכיות של החצילים משגעת
אני בטוחה שאתם תשתגעו על זה! ואם אתם מחפשים עוד מתכונים עם ירקות רק ללחוץ כאן
מתכוני ירקות
מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

פיצת חצילים מושלמת ללא בצק

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות, שכבות חצילים אפויים עם גבינות, מוסקה נהדרת לקיץ

אם עוד לא ידעתם אני בת למשפחה יווניה ואצלנו מוסקהזה אחד מהמאכלים המעודפים.
לכבוד הקיץ החלטתי להכין מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות.
כדי שיהיה גם מהיר הכנה, בכל זאת קיץ, הכנתי את החצילים אפויים בתנור
ותוכלו לראות כאן איך מכינים חצילים אפויים בתנור
רק ללחוץ – איך מכינים חצילים אפויים בתנור
בזמן שהחצילים נאפו הכנתי את תערובת הגבינות.
כשהחצילים יצאו מהתנור, פיזרתי שכבה על התבנית
מחצית מכמות הבלילה של הגבינות מרחתי על החצילים,
עוד שכבת חצילים, למעלה מרחתי את יתרת בלילה הגבינות
ולתנור לאפיה.מתכון מדוייק תוכלו למצוא באתר "השףהלבן" – רק ללחוץ על השורה מתחת
מתכון מוסקה עם גבינות מלוחות ואם אתם מחפשים עוד מתכונים צמחונים/טבעוניים
רק ללחוץ כאן – טבעוני/צמחונימוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות

 
איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת

איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת

עיגולים של גבינת עזים מטוגנת תמיד נעלמים ראשונים ממגש האירוח כמה שהם טעימים

איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת?
אחד המאכלים הטעימים שתמיד נעלמים בחג, זה המגש של הגבינת פרומעז מטוגנת.
זה מצויין לחגים אבל נגיד יש לכם אורחים בשבת בבוקר
ואתם מגישים להם בורקס או פשטידות וקישים של גבינה
העיגולים של הגבינת עזים עושה את העבודה, קל להכין וזה ממש טעים.
היתרונות הנפלאים בגבינת פרומעז מטוגנת זוהי צורת ההגשה
שזה בעצם פינגר פוד, שהאורחים לוקחים מנה קצובה מראש והיא כל כך טעימה!איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת?
העיגולים הקטנים מצופים בפרורי לחם
כמו שניצלים קטנים
כל אחד בא לוקח אחד והולך
תמיד אותו הסיפור המגש הזה נעלם ראשון.
אפילו בזמן שצילמתי את המגשים
אנשים עברו ולקחו לי ולא עזר לי לצעוק שאני מצלמת.
העיגולים של הפרומעז המטוגנת פשוט נעלמים.
זה גם כלום עבודה בתכלס
ושווה כל ביס.
חותכים את הפרומעז לפרוסות
טובלים בביצה ופרורי לחם בדיוק כמו שניצל ומטגנים.
טעים טעים
ומתאים מאד לארוחות חג וחגיגיות.מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת

 
מתכונים למאכלי שבועות

מתכונים למאכלי שבועות מהירים וטעימים

מבחר מתכונים מתכונים למאכלי שבועות מהירים וטעימים חג שבועות שמח!

מתכונים למאכלי שבועות מהירים וטעימים – הכל במקום אחד שלא תצטרכו להסתובב.
פשטידות, פסטה, סלטים חדשים וטעימים, מנות ראשונות – הכל כאן
כדי להגיע למתכון עליכם ללחוץ על השורה הצבעונית או על התמונה מתחילים את ארוחת החג עם אוכל שיהיה לקטנטנים
ולחמניות זיתים מהירות זה בול מה שהם יחסלו!
הלהיט ההיסטרי שמכינים בצ'יק ונחטף בצ'יק צאק לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות דג סלמון בתנור – חמישה מצרכים כולל הדג
יהיה להיט שולחן החג. חצי שעה בתנור ואתם תודו לי
דג סלמון בתנורתפוחי אדמה צריך שיהיו על השולחן?
ברור שצריך ואיך אפשר בלי המתכון ההורס לתפוחי אדמה
שכל יום, לא משנה היום, תמיד יש בו צפיות.
תפוחי אדמה בתנורדלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד פטריות וגבינות
היא מנה נפלאה ויפהפיה ואפשר להתחיל איתה כמנה ראשונה
דלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד ופטריותמאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות
מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות חלומי עם סרטון הדרכה
מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות
מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות,
שכבות חצילים אפויים עם גבינות – מוסקה צמחונית נפלאה!
קיש גבינות עם עלי מנגולד ועגבניות הוא קיש נפלא
אם אתם רוצים לוותר על תחתית הבצק גם אפשר
הוא טעים מאד בכל מצב
קיש גבינות עם מנגולד ועגבניותמתכונים לבורקס מכל הסוגיםקצת מצחיק לקרא לטורטיות עם גבינה וסלמון מתכון
אבל אין ספק שזה יהיה להיט השולחן שלכם ויחטף ראשון
מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון קיש נהדר ועשיר שמתאים לכל ארוחה
קיש פטריות עם תחתית בצק פריךלביבות קישואים וריקוטה שאפשר גם לאפות
לביבות קישואים וריקוטה רכות וטעימות
שמתאימות לילדים וגם למבוגרים
מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו
מאפה פריך וחלומי של גבינות וחצילים
ויש גם סרטון הדרכה איך מכינים בדיוק
קישואים ממולאים באורז וצנוברים
הם מאכל מבית סבתא גלילה
ואי אפשר לפספס איתו. טעים טעים
קישואים ממולאים באורז וצנובריםפסטה עם רוטב קרם קוקוס
מנה טבעונית נפלאה לחג
פסטה עם אספרגוס ברוטב קרם קוקוס

פשטידת ברוקולי עם גבינות
בול הפשטידה שתתאים לכם לחג
פשטידת ברוקולי קלה להכנה

ספונגטו הוא מאכל שגדלנו עליו בבית
ואני הפכתי אותו לקיש.
אפשר להכין בלי הבצק ואז זה בכלל חלום.
קיש חצילים או ספוגנטו בספרדית

חטיפי פינגר-פוד, אוכל אצבעות
חטיפים קטנים אבל מהזה טעימים,
גבינת פרומעז מטוגנת
חטיפי קישואים עם פרמזן
פטריות פורטבלו ממולאות ועוד
פינגר פוד לחנוכה

לזניה מופלאה של עלי בצק עם עלי מנגולד
לזניה נפלאה לחג
לזניה עם עלי מנגולדפה תוכלו למצוא תפריט לערב שבועות
מנה אחרי מנה
מהמנה הראשונה, סלטים עד לקינוחים
תפריט מתכונים לשבועות, סוויט דולי פותחת שולחןבלינק הבא תוכלו למצוא מתכונים נפלאים של
בלוגרים מובחרים רק ללחוץ כאן – מתכוני שבועות הכי שווים שישאם אתם מחפשים סלטים לחג השבועות לחצו כאן – סלטים
עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות

מתכונים למאכלי שבועות מהירים וטעימים

קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות

קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות

קיש עם תחתית בצק פריך גבינות עלי מנגולד ועגבניות יהיה הקיש הצבעוני והטעים שלכם לקראת החג

אני פוחדת מרופאי שיניים.
הנה, אמרתי את זה, אתם ממש קבוצת תמיכה.
פחד בלתי מוסבר, ת'כלס את כל הטיפולים אני עושה בהרדמה,
אם יכולתי הרדמה מלאה עוד יותר טוב אבל לא קורה.
כדי להתגבר על הפחד פיתחתי שיטה.
לפעמים אין מה לעשות וחייבים ללכת לטיפול.
אז אני מתרווחת על הכסא, אוטומטית רגל אחת יורדת לרצפה,
זה נותן לי תחושת בטחון, אם אצטרך לברוח שיהיה לי איך,
עוצמת עיניים ומתחילה לחשוב על דברים אחרים.
ככה נולד לו קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות.
מכיוון שאני מאד, מאד אוהבת מנגולד וזה בלשון המעטה,
רציתי להכין קיש עם עלי מנגולד.
הכנתי כבר שבלול בורקס עם עלי מנגולד וגבינותיש גם
יש אפילו פשטידה טבעונית עם עלי מנגולד
יש גם פשטידת מנגולד צמחונית
אבל לא רציתי שיהיה סתם קיש
אז החלטתי שאוסיף לו עגבניות צבעוניות.
וכך בדיוק עשיתי.
הנה החומרים מהם הכנתי את הפשטידה.
קרם פרש, גבינה לבנה, גבינה מלוחה, שני סוגי גבינה צהובה ומנגולד כמובן.צילום הדוגמנית לפני שפיזרתי עליה את פתיתי המוצרלהקיש גבינות עם מנגולד וגבינה יצא מהתנור למתכונים של פשטידות וקישיםמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות

קיש פטריות עם תחתית בצק פריך

קיש פטריות עם תחתית בצק פריך

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים במדוייק בצק פריך תחתית לקיש הפטריות הנהדר הזה

לפני הכל הכנתי לכם סרטון איך מכינים – קיש פטריות עם תחתית בצק פריךאמא שלי היתה אלופת עוגת הטורט/עוגת ספוג. עוגת הספוג שלה היתה תמיד גבוהה ובתוכה עסיסית.
אני זוכרת אותה מכינה את העוגה עם מקצף ידני. לא הבנתי איך הקסם הזה קורה. איך מחלבונים שהם נוזלים ושקופים פתאום הכל הופך לקצף לבן מוצק ואוורירי.
המקצף הידני היה עומד יציב באמצע הקערה, נטוע במקומו ולא זז.
לפני שהיתה מתחילה לעבוד, היתה פותחת כל ביצה בכלי נפרד.
כששאלתי אותה למה היא עושה את זה, הסבירה שהיא בודקת כל ביצה שלא תהיה מקולקללת ואם חס וחלילה יש בה כתם דם דינה לפח ולכן רק אחרכך היתה מעבירה את הביצים לקערת ההקצפה.
אמי אפתה את העוגה ב"סיר פלא" ותמיד היא הגיעה לשפת הסיר או עברה אותו.
בימי שישי, רק לאחר שסירי האוכל גדשו ומלאו את המטבח לאחר שסיימה להכין אותם, רק אז הכינה את עוגת הטורט. עברו שנים ועוגות הטורט שלי גם נהפכו לאגדה.
הנקודה היחידה שלא התייחסתי ברצינות למה שאמא שלי לימדה אותי.
אני את החלבונים אחד אחרי השני הייתי מעבירה לקערת המיקסר.
עד הפעם ההיא שפתחתי את הביצה וריח נוראי מילא את המטבח ואז זה כבר היה מאוחר מדי וכל הביצים בקערה נזרקו לפח.
מאז, אני בודקת כל ביצה לפני שאני מכניסה לקערת המיקסר. ואצלי, בניגוד לאמא שלי, קודם כל אני מתחילה עם העוגות והקינוחים.
רק לאחר שסיימתי להכין את העוגות והקינוחים אני מתחילה עם האוכל.
סוויט או לא סוויט?(: המתכון שבחרתי לכם הפעם הוא קיש פטריות עם תחתית בצק פריך    בדרך כלל אופים את הבצק הפריך לפני ורק אחרי זה מוסיפים את המלית.
אני בחרתי להכין את המלית לצקת על הבצק ולאפות הכל ביחד.
לעוד מתכונים של קישים ופשטידות לחצו כאן
מתכונים לקישים ופשטידות
וליד הפשטידות צריך סלטים? בבקשה מתכונים לסלטיםמוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

קיש פטריות עם תחתית בצק פריך

פשטידת קישואים כרובית ומנגולד

פשטידת קישואים כרובית ומנגולד

חוזרים לשגרה עם פשטידת קישואים, זוקיני, כרובית ומנגולד נהדרת!

אחותי מתקשרת ושואלת אם אנחנו באים "לעשות את הפה חמץ"
"נפרדנו לפני שעתיים, לא הפסקנו לאכול מתחילת פסח ועכשיו את רוצה שאני אוכל פיתה עם חומוס וטחינה?"
אני צועקת עליה "יש לי שקילה מחר!"
"את לא חייבת לאכול פיתה" עונה לי באדישות
"אני מודה לאלוהים שלא הזמינו אותי לשום מימונה ואת מדברת איתי על פיתות?? יש לי שקילה מחר את לא שומעת?!" הפחד מתחיל לחלחל בי
מעניין אבל הפחד לא חילחל בי כשטעמתי מצות מגולגלות עם גבינה,
הפחד לא חילחל כשחיסלתי עוגת בראוניז עם קצפת,
הפחד בכלל לא היה בסביבה כשהבומאלוס עפו סביבי.
חברימים לא יעזור כלום – על טעויות משלמים והפיי-טיים הגיע ובגדול!
"אני לא הולכת מחר לרן" אני מודיעה לאחותי
"ברור שאת הולכת. ראס-בן-אנו את הולכת היה אבא שלי אומר" בוא נעשה את הסיפור קצר.
קילו וארבע מאות גרם עלו לי החטאים שלי.
קילו ארבע מאות! אין דרך נעימה להגיד את זה.
אמרתי לכם – על טעויות משלמים!
רן דווקא היה די נעים, לא כעס רק הודיע לי שכשאני באה בשבוע הבא,
לקילו ארבע מאות עלי לצרף עוד מאתיים גרם לפחות כדי שהחיוך שלו יהיה ממש רחב.
פתחתי את המקרר ואת הירקות שמצאתי זרקתי למעבד המזון.
ככה נוצרה לה פשטידת קישואים, זוקיני, כרובית ומנגולד
שמטרתה להחזיר לי את הצבע ללחיים,
להוריד את קלוריות הפסח ולהחזיר לרן את החיוך לפנים. עוד מתכונים לפשטידות תמצאו כאן
מבחר פשטידות לאחרי החגים ויש גם מתכונים בריאים למאכלים עם בורגול כאן
מתכונים עם בורגול

פשטידת קישואים כרובית ומנגולד

מתכון לפשטידת ברוקולי קלה להכנה

מתכון לפשטידת ברוקולי קלה להכנה

פשטידת ברוקולי קלה להכנה וקלה בקלוריות נפלאה לארוחת הערב

מתכון לפשטידת ברוקולי קלה להכנה.
היום כשכל אחד מחזיק ביד אייפון ויש לנו בבית כל ציוד טכנולוגי שרק אפשר,
לעיתים אנחנו שוכחים שפעם זה היה אחרת.
השבוע תוך כדי קיטורים על בעיה בממיר סיפרה לי חברה שלי שלפני שנים כשרק הכניסו לחיינו את הוי או די
חזר בעלה בערב הביתה והיא בהתלהבות סיפרה לו על המכשיר שהציעו לה.
"המכשיר מקליט לנו את התוכניות וככה לא נפספס תוכניות" הסבירה האישה
"בשביל מה אנחנו צריכים את זה בכלל? יש לנו וידאו לא?" שאל הבעל
"כן, אבל בוא נגיד שאתה באמצע משחק כדורגל ופתאם אתה רוצה ללכת לשירותים,
אתה עושה סטופ וכשאתה חוזר אתה רואה את המשך המשחק" הסבירה לו מדושנת עונג
הבעל חייך אליה חיוך מלא זלזול
"מה? מה הבעיה??" התרגזה
"הם מוכרים לך שטויות ואת מאמינה להם?" ענה לה
עשרים שחקנים יחכו לי על המגרש ולא יזוזו עד שאני אחזור מהשירותים??"
לא לצחוק. לא לצחוק זה אמיתי!! אם אתם מחפשים עוד מתכונים לפשטידות תוכלו למצוא כאן – מתכונים לפשטידות   חברימים יקרים שלי,
אחרי שבועיים עמוסים באירועים משמחים משפחתיים אני חוזרת לשגרה
ואין כמו פשטידת הברוקולי להחזיר את החיים לשגרת אוכל בריאה.
פשטידה שמכינים בצ'יק צ'ק והיא נפלאה בטעמה.
את פשטידת הברוקלי שלנו מכינים עם מבחר גבינות שנשארו לכם במקרר
מערבבים הכל ביחד ויש לכם פשטידה בפחות מעשר דקות.   לעוד מתכונים צמחוניים לחצו כאן – מתכונים צמחוניים 

מתכון לפשטידת ברוקולי קלה להכנה


מה צריך בשביל פשטידת ברוקולי קלה?

2 ראשי תפרחת ברוקולי – בערך 500 ג'
2 ביצים
1 קופסת גבינת קוטג' – 250 ג'
150 ג' גבינה מלוחה
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
2 כפות קמח תופח

איך מכינים פשטידת ברוקולי קלה?

מקצצים את ראשי הברוקולי לפרחים קטנים
מוסיפים את הביצים והקוטג'.
מהגבינה הצהובה להוסיף 2 כפות לעיסה.
להוסיף הקמח ולערבב.
לפזר מעל הפשטידה את יתרת הגבינה הצהובה המגוררת.
הכמות מספיקה לתבנית חד פעמית בינונית.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים את הפשטידה כארבעים דקות עד שמוכנה.
תהנו!!  

מתכונים לפשטידות וקישים

מתכונים לפשטידות וקישים מכל הסוגים תמצאו באתר של סוויט דולי.
פשטידה וקישים הם מאפים שמתאימים לכל סוג אירוח. אצל סוויט דולי תמצאו מבחר מתכוני פשטידות וקישים מעולים: פשטידת פטריות, פשטידת בצל, פשטידת כרובית, קיש בטטה ועוד.

מבחר ענק של מתכונים לפשטידות וקישים מחכים לכם באתר סוויט דולי. מתכוני פשטידות חלביות, בשריות, פרווה,פשטידות וקישים לאירוח, לשבת או לכל מטרה.

חפשים מתכון לפשטידה או לקיש ולא יודעים מאיפה להתחיל? הגעתם למקום הנכון – יש לנו מתכונים לפשטידות שגר ושכח, קישים מפוארים, מאפים דלי קלוריות וגם קיש .

פשטידה היא המאכל המושלם לאירוח – קלה להכנה, מקבלת באהבה מגוון רכיבים ועם קצת מאמץ – אפשר לייצר אירוח מושלם.

יש גם מבחר של פשטידות צמחוניות, פשטידות טבעוניות,מבחר פשטידות בריאות ויש גם פשטידות לימי דיאטה.

מבחר מתכונים טעימים וקלי הכנה תוכלו למצוא באתר של סוויט דולי. מוזמנים להתרשם ממגון המנות והמתכונים שבאתר.

מתכונים לפשטידות וקישים