קיש זוקיני וקישואים עשיר פרווה הוא אופציה נהדרת להכנה לחג. שבועות הוא חג חלבי, אבל תמיד נחמד שתהיה אופציה פרווה טעימה ומיוחדת לאורחים שומרי כשרות או כאלה שמעדיפים להימנע מחלב. תוספת נפלאה לשולחן החג.
קיש זוקיני מוסיף נופך מיוחד למאכלי החג החלביים הרגילים. הזוקיני מעניק לקיש טעם עדין ומרענן.
אני הכנתי את הקיש שלי עם נטורינה. הבצק פריך רך וטעים וקל להכנה. מכינים את הבצק, שמים במקרר לחצי שעה, בינתיים מכינים את המלית ואחרי זה ממשיכים בהכנת הקיש.
הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך מכינים את הבצק, המילוי דקה וחצי של סרטון מפורט
היתרון הברור, אפשר להכין את הקיש מראש. שומרים במקרר ומחממים אותו לפני ההגשה, מה שמקל מאוד על ההכנות ביום החג עצמו.
אחרי שהכנתי את הזוקיני והקישואים, סידרתי אותם על תחתית הקיש בצורה מסודרת כדי שבעת החיתוך תוכלו לראות את הפרוסות של הזוקיני והקישואים.
הבצק הפריך נהדר. נמס בפה וטעים, והמלית עדינה ונפלאה. קיש מושלם לשולחן החג
מחפשים עוד מתכונים לשבועות?
מתכונים לשבועות
עוקבים אחרי באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מבצע! 2 סטים של מנדולינה משולבת שמונה ב – 1
לפרטים ורכישה
2 סטים של מנדולינה משולבת שמונה ב – 1
קיש זוקיני וקישואים עשיר פרווה
המתכון בשיתוף שימרית

קיש זוקיני וקישואים עשיר פרווה
סוויט דוליIngredients
בצק הקיש
- 1 כוס קמח
- רבע כפית מלח
- 100 גרם נטורינה רכה
- 2 כפות מים
מלית
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 2 זוקיני
- 1 קישוא
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 ביצים
- 3 כפות קרם קוקוס
- 3 כפות קמח
Instructions
הכנת הבצק
- שמים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, מלח ונטורינה רכה ומערבבים
- אחרי שהבצק נעשה פירורי מוסיפים את החלמון ומערבבים
- מוסיפים את המים עוד סיבוב אחד וסוגרים
- מעבירים למשטח מקומח ומכינים כדור מהבצק
- עוטפים בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה בינתיים מכינים את המלית
- מוציאים את הבצק מהמקרר אחרי חצי שעה
- מקמחים נייר אפייה ושמים את כדור הבצק על נייר אפייה, מקמחים אותו מעט מעל ובין שני ניירות אפייה, הכי קל, מרדדים את הבצק לעיגול
- אחרי שהעיגול מוכן, מורידים נייר אחד ומעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית הקיש, מהדקים עם הידיים על הנייר את הבצק מסביב זה יותר קל
- מסירים את הנייר השני בעדינות ויוצרים שוליים מסביב לתבנית הקיש מכניסים את הקיש לקירור במקרר כחצי שעה. כן רק התבנית והבצק.
הכנת המלית
- יוצקים שמן למחבת ומוסיפים פרוסות בצק ומאדים לגוון שחום
- עם מנדולינה פורסים את הזוקיני והקישואים לפרוסות דקות
- מעבירים את הירקות למחבת עם הבצל
- מוסיפים מלח ופלפל שחור לירקות ומטגנים מספר דקות, מורידים מהאש ומקררים.
- טורפים היטב את הביצים ומוסיפים את קרם הקוקוס
- מוסיפים מלח ופלפל שחור וטורפים הכל ביחד
- מנפים פנימה עם מסננת את הקמח כדי שלא יווצרו גושים ומערבבים לבלילה אחידה
- שומרים מראש 10-12 פרוסות קישואים וזוקיני לקישוט מסביב לתבנית
- כדי שהירקות לא יהיו סמרטוטיים, אני כל פעם לקחתי 3-4 כפות קישואים וזוקיני וערבבתי עם המלית
- מניחים על הבצק פרוסות קישואים וזוקיני עם הרוטב, ככה ממלאים את כל התבנית. כל פעם מערבבים את הרוטב עם הקישואים ומשטחים את הקישואים על התבנית. את שאריות הרוטב יוצקים על הקישואים.
- מסדרים את הקישואים מסביב לקיש ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
- אופים כארבעים דקות עד שהבצק והמלית משחימים
- מוציאים, מקררים ומגישים. ניתן להכין מראש ולשמור במקרר ולחמם ביום ההגשה. חג שמח ובתיאבון.