מתכונים למימונה

מתכונים למימונה

מחפשים מתכונים למימונה? היכנסו לסוויט דולי, כאן תמצאו שלל מאכלים למימונה –

עוגיות מרוקאיות, מופלטה, שבקיה ועוד לשולחן מימונה חגיגי במיוחד – תרבחו ותסעדו!

תרבחו ותסעדו! ברוכים הבאים לעמוד מתכונים למימונה,

בעמוד תמצאו מגוון מתכונים מתוקים לאירוע המימונה הגדול החל ממופלטה מרוקאית,

עוגיות, ז'אבן, עוגיות מתוקות, וכל מה שתרצו.

יש כאלה שמחכים למימונה ולדברי המתיקה, כדי שיהיה לכם חג אביב שמח.

בסוויט דולי תמצאו מתכונים מתוקים שמסמלים התחלות חדשות ומביאים מזל ושמחה.

כל שנה עם צאת הפסח, מגיע החג הכי צבעוני ואחד הטעימים – המימונה.

המימונה הוא החג של יהדות יוצאי מרוקו שמציין באופן חגיגי את סיום חג הפסח ומסמל שפע, פריון מזל והצלחה.

מקור שם החג הוא מהמילה הערבית "מימוּן" שפירושה מזל והצלחה.
בזמן המימונה, משאירים החוגגים את דלתם פתוחה וכולם מוזמנים להגיע למימונה.

"תרבחו ותסעדו"

הוא האיחול המסורתי שפירושו תרוויחו ותהיו מאושרים ואני הכנתי לכם יופי של מתכונים.

באשר לאוכל, יש המשערים שמכיוון שחגיגות המימונה נפתחות בטקס לישת הבצק, תפקידה של המימונה הוא, למעשה, לגשר בין ימי חג הפסח לימי החול, לאחר כמעט עשרה ימים שבהם לחם לא נאכל.

לפי השערה אחרת, מרכיבי שולחן החג, המורכב מדברי מתיקה, הינם סמלים לשפע וברכה. בערב החג המטרה היא לארח כמה שיותר אנשים,

להגיש דברי מתיקה ולברך את הבאים בברכה המסורתית "תְרְבְּחוּ וּתְסָעדוּ"

שמשמעותה "תרוויחו ושיתמזל גורלכם".

המאכל המזוהה ביותר עם המימונה היא המופלטה – מאחר וזו עשויה מקמח, מכינים אותה ממש לפני ההגשה, כשרוב המליות ודברי המתיקה האחרים כשרים לפסח כדי שאפשר יהיה להכינם מראש.

מי שלא חווה מימונה מעולם, לא טעם שמחה מימיו!

החג השמח הזה נולד במרוקו, שבה היהודים נהגו לחגוג אותו בצאת הפסח משום שבכל תקופת חול המועד הם נמנעו מלבקר את שכניהם מחשש להיתקלות בחמץ.

כדי להבהיר שלא הייתה איבה בין היהודים לשכניהם, בצאת הפסח יהודי מרוקו פתחו את דלתות ביתם והזמינו אליהם אורחים ש"ירווחו ויסעדו", משמע ירוויחו ויצליחו.

עד היום המימונה נחגגת באופן מסורתי ברחבי ישראל, והיא מלווה בשירים, תלבושות צבעוניות ומטעמים נפלאים ומיוחדים.

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים