בקלאווה מגולגלת שעוד לא אכלתם הכנתי כי אצלנו היוונים בקלאווה זו אהבה. והפעם, בקלאווה מגולגלת עם טריק היסטרי ותערובת פיסטוקים ואגוזים. הבקלאווה עם סירופ סוכר מעל, שאני מזהירה מראש, כל ביס תענוג, ואי אפשר להפסיק לטעום. בראש השנה הכנתי והחתן שלי, דיוויד, עף על הבקלאווה ולא הפסיק לנשנש ביסים, בואו לסטורי, תיעדתי אותו מתפעל מהבקלאווה.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי לכם סרטון של דקה כדי שתוכלו לראות איך מכינים
את הבקלאווה המגולגלת שלי הכנתי עם בצק פילו של שימרית. הבצק מופשר מוכן לעבודה וכל כך קל לעבוד איתו. כשתגישו לשולחן את הבקלאווה אתם תשמרו רק קריאות ואו! כי היא באמת מרהיבה ביופיה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו83 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
הטריק של הכנת הבקלאווה גלגול הפילו שיוצר שכבה קריספית, קראנצית נפלאה. תערובת אגוזים ופיסטוקים והסירופ שלמעלה פשוט יוצרים ביס פנטסטי בפה.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים מתכונים לסוכות?
מתכונים לסוכות
אני ממליצה להכין ולהגיש את הבקלאווה באותו היום כדי שהבצק ישמור על פריכות. אפשר להכין בבוקר ולהגיש אחרי כמה שעות. אחרי יום או יומיים הסירופ נספג בבצק, הטעם המופלא נשמר כמובן אבל הקרנצ'יות נעלמת.
בזמן שהבקלאווה בתנור, תכינו את הסירופ. בקלאווה חמה ואז יוצקים עליה את הסירופ הקר.
פססססססססס רחש המפגש של הבקלאווה והסירופ – ואו. אתם תשתגעו.
שאלות נפוצות בנוגע לבקלאווה מגולגלת שעוד לא אכלתם
ש: האם אפשר להכין את הבקלאווה ולהקפיא?
ת: ממליצה להכין את הבקלאווה ואחרי האפייה להקפיא בלי ליצוק סירופ על הבקלאווה
ש: למה לא ליצוק את הסירופ לפני ההקפאה?
ת: אחרי ההקפאה עם הסירופ הבקלאווה יהיה רך ולא קריספי
ש: איך מומלץ להגיש את הבקלאווה?
ת: הסירופ מרכך את עלי הפילו לכן מומלץ ליצוק את הסירופ על עלי הפילו לפני ההגשה
הבקלאווה המדהימה שתכינו ותודו לי
בקלאווה מגולגלת שעוד לא אכלתם
הפוסט בשיתוף "שימרית"
בקלאווה מגולגלת שעוד לא אכלתם
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה עלי פילו שימרית
- 100 גרם אגוזי מלך טחונים
- 100 גרם פיסטוקים לא קלויים טחונים
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- רבע כוס שמן
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כף מיץ לימון סחוט
- 1 שקית סוכר וניל
Instructions
- מהפיסטוקים הטחונים מוציאים כף או שתיים מהתערובת נשמור את זה לקישוט הבקלאווה בסוף
- מערבבים בקערה את האגוזים עם הפיסטוקים הטחונים הסוכר והקינמון לבלילה אחידה
- פותחים את עלי הפילו ועובדים על כל דף לחוד
- משמנים דף פילו ובסוף מקמטים את הדף כמו מניפה
- פותחים את המניפה באמצע ועם כפית מוסיפים מתערובת האגוזים והפיסטוקים
- מכסים עם שני העלים את הבקלאווה ומגלגלים את דף הפילו סביב עצמו
- מניחים בתבנית משומנת מלבנית את העלה המגולגל וממשיכים הלאה
- משמנים דף פילו, יוצרים מניפה, ממלאים באמצע, מכסים ומגלגלים
- ככה מכינים את כל הבקלאווה ומניחים אחד אחרי השני בתבנית
- משמנים את עלי הפילו מעל עם מעט שמן
- מפזרים מתערובת האגוזים והפיסטוקים על עלי הפילו
- עם סכין חורצים פסים לאורך הבקלאווה לחלק אותו
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כשלושים דקות
- בינתיים מכינים את סירופ הסוכר
- בסיר שמים מים עם סוכר, לימון וסוכר וניל ומביאים לרתיחה
- כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות נוספות
- כשהבקלאווה החם יוצא מהתנור, יוצקים על הבקלאווה את הסירופ קר!
- זה טעים אש. כל ביס מתפצח בפה והייה שיהיה לכם תענוג עם הבקלאווה. בתיאבון.