מהפיסטוקים הטחונים מוציאים כף או שתיים מהתערובת נשמור את זה לקישוט הבקלאווה בסוף
מערבבים בקערה את האגוזים עם הפיסטוקים הטחונים הסוכר והקינמון לבלילה אחידה
פותחים את עלי הפילו ועובדים על כל דף לחוד
משמנים דף פילו ובסוף מקמטים את הדף כמו מניפה
פותחים את המניפה באמצע ועם כפית מוסיפים מתערובת האגוזים והפיסטוקים
מכסים עם שני העלים את הבקלאווה ומגלגלים את דף הפילו סביב עצמו
מניחים בתבנית משומנת מלבנית את העלה המגולגל וממשיכים הלאה
משמנים דף פילו, יוצרים מניפה, ממלאים באמצע, מכסים ומגלגלים
ככה מכינים את כל הבקלאווה ומניחים אחד אחרי השני בתבנית
משמנים את עלי הפילו מעל עם מעט שמן
מפזרים מתערובת האגוזים והפיסטוקים על עלי הפילו
עם סכין חורצים פסים לאורך הבקלאווה לחלק אותו
לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כשלושים דקות
בינתיים מכינים את סירופ הסוכר
בסיר שמים מים עם סוכר, לימון וסוכר וניל ומביאים לרתיחה
כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות נוספות
כשהבקלאווה החם יוצא מהתנור, יוצקים על הבקלאווה את הסירופ קר!
זה טעים אש. כל ביס מתפצח בפה והייה שיהיה לכם תענוג עם הבקלאווה. בתיאבון.