מתכון לקיש בטטה וגבינות, מאפה קלאסי וטעים לחג השבועות.
שבועות הוא חג הגבינות והמאפים החלביים, וקיש הוא מאפה חלבי קלאסי. שילוב הבטטה עם הגבינות יוצר מנה עשירה, מנחמת וחגיגית שמתאימה מאוד לאווירת החג. הבטטה מוסיפה מתיקות עדינה וצבע כתום יפהפה שמשתלב נהדר עם הצהובים והלבנים של הגבינות.
הכנת הקיש לא מסובכת. אני אפיתי קוביות בטטה בתנור, מוסיפים לבלילה של השמנת עם הגבינות, מערבבים הכל ביחד ויוצקים על תחתית הבצק.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
הקיש מושלם בטעמו, עם תחתית הבצק הפריך ותערובת הגבינות מעל.
יתרון נוסף הוא שאפשר להכין את הקיש מראש, לחמם לפני ההגשה או להגיש בטמפרטורת החדר. זה מקל מאד על הלחץ להכנות לחג ומאפשר לכם ליהנות מהאורחים ומהאווירה.
אגב, אם נשאר מהקיש ואתם שומרים במקרר, למחרת תחממו ותגישו יהיה מעולה!
עוד מתכונים לשבועות תמצאו כאן
מתכונים לשבועות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
מחזיק סכו”ם מתכת שתי דוגמאות
לפרטים ורכישה
מחזיק סכו”ם מתכת שתי דוגמאות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קיש בטטה וגבינות הוא בחירה מנצחת לחג השבועות – הוא טעים, יפה, מתאים לאווירת החג ונוח להכנה
מתכון לקיש בטטה וגבינות

מתכון לקיש בטטה וגבינות
סוויט דוליIngredients
בצק פריך
- 1 כוס קמח
- 100 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 2 כפות מים קרים
מלית
- 3 כוסות קוביות בטטה
- 250 מל שמנת מתוקה
- 2 ביצים
- 100 גרם גבינה מלוחה מפוררת
- 100 גרם גבינה צהובה
- חצי כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
Instructions
בצק פריך
- במעבד מזון יש לשים הקמח והמלח ולערבב.
- להוסיף החמאה ולהפעיל בשניים שלושה פולסים
- להוסיף ביצה ומים ולהפעיל עוד פעמיים
- הבצק מוכן .מוציאים, מעבירים לניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור לחצי שעה.
- אחרי חצי שעה מרדדים בין שני ניירות אפייה ומעבירים לתבנית הקיש
- שומרים את התבנית עם בצק הקיש במקרר עד שמכינים את הבלילה
הכנת המילוי
- חותכים את הבטטה לקוביות. לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים ואופים כחצי שעה עד שהקוביות רכות. ניתן להכין גם בנינג'ה. לאפות בתכנית אפייה כחצי שעה.
- מוציאים ומקררים את הקוביות בינתיים מכינים את המלית
- בקערה מערבבים את השמנת עם הביצים לבלילה אחידה
- מוסיפים את הגבינות, מלח ופלפל ומערבבים מוסיפים את קוביות הבטטה לתערובת ומערבבים הכל ביחד
- מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים על הבצק את הבלילה, מחליקים עם כף אפייה את הבלילה בתבנית
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הקיש ואופים כארבעים דקות. בתיאבון!
מתי להוסיף את קוביות הבטטה האפויות?
אני רוצה להודות לך יפה ששאלת, כי השורה הזו נשמטה מהמתכון ותודה רבה כי תיקנתי. אחרי שיש לך תערובת של גבינות וביצים מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים הכל ביחד. שיהיה חג טעים