פשטידת קישואים חלבית ללא גלוטן היא פשטידה נהדרת, בגלל שאין בה טיפת קמח, הפשטידה למתאימה לאנשים עם רגישות לגלוטן או צליאק. וכמובן – לפסח.
אחותי מאד אוהבת קישואים מפני שהם ממש כמעט בלי קלוריות וככה לפעמים אני מנסה להמציא לה מתכונים עם קישואים. אגב, הקישואים מעניקים לפשטידה מרקם רך ועסיסי.
הגבינות מוסיפות טעם עשיר ומלוח, היוצר שילוב טעמים נהדר. אתם יכולים להוסיף תבלינים שונים כמו שמיר, בצל ירוק, אבל אני השארתי רק קישואים.אבל לפני זה וידוי.
הכנתי את הפשטידה "בעיניים עצומות" מה שנקרא. מיהרתי נורא, עירבתי הכל ביחד והיידה לתנור. כשהפשטידה יצאה מהתנור וחתכתי אותה, היא היתה מצויינת אבל נראתה לי מוזר. ואז תפסתי את הראש!
יואו – שכחתי לשים קמח! כן, גם לי זה קורה. הקטע המדהים שהפשטידה עמדה נפלאה בתבנית. היתה רכה מאד והקישואים נהדרים, לכן הופתעתי שהיא החזיקה כל כך יפה מעמד גם כשחתכתי חתיכה.
להזכירכם, עוד מעט פסח היא תהייה מושלמת לפסח. אם אתם מתלבטים תוסיפו 2 כפות קמח ליתר בטחון או קורנפלור, או קמח תפוחי אדמה, בתקופת הפסח.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
לפרטים ורכישה
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
עוד מתכונים לעוגיות תמצאו כאן
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בקיצור, יצאה פשטידה נהדרת לארוחת ערב טעימה וקלה להכנה
פשטידת קישואים חלבית ללא גלוטן

פשטידת קישואים חלבית ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 4 קישואים
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 2 ביצים
- 150 גרם גבינה מלוחה
- 100 גרם גבינה לבנה 5%
- 250 מל שמנת לבישול
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
- חצי כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
Instructions
- יוצקים שמן למחבת מוסיפים פרוסות בצל ומטגנים את הבצל לגוון שקוף
- חותכים את הקישואים לפרוסות או פסים, מוסיפים למחבת ומטגנים מספר דקות
- מורידים מהאש, ובינתיים מכינים את הבלילה של הגבינות
- שמים ביצים בקערה וטורפים היטב. מוסיפים את הגבינה, גבינה מלוחה ומערבבים
- מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים,
- אם יש הרבה נוזלים במחבת, מסננים את הנוזלים ומוסיפים את הקישואים לבלילת הגבינות
- בשלב הזה אני פשוט שכחתי להוסיף קמח, אם אתם רוצים - אפשר להוסיף 2 כפות קמח
- משמנים תבנית ויוצקים לתבנית את הבלילה מפזרים מעל את הגבינה הצהובה
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים כ35-40 עד שהפשטידה שחומה למעלה ומוציאים
- מגישים עם סלט או עם שמנת חמוצה, נפלאה בטעמה. בתיאבון.