מתחיל עם סיפור. הכנתי בורקס לארוחת ערב והוספתי ליד זיתים. שמתי לב שהנכדים אכלו יותר פרוסות זיתים מאשר מהבורקס ואז חשבתי לעצמי, למה לא לשלב את שניהם ביחד?! בום! הצלחה אדירה.
תארו לכם את זה: אתם נוגסים בבורקס פריך, בצק עלים, שחום וזהוב, ופוגשים מיד את הקרמיות העשירה והמנחמת של גבינות שנמסות בפה. ורגע! פתאום, הפתעה, מגיעים זיתים עסיסיים שמזריקים פיצוץ של מליחות ים-תיכונית, שמשגעים את כל החושים.
זה לא סתם בורקס – זה מפגש פסגה של טעמים שרוקדים יחד בפה!
וכל החגיגה הזו מתחילה עם בצק עלים של שימרית, שאני מאד אוהבת לעבוד איתו. תמיד במקרר, לא קפוא, זמין לעבודה.
הילדים מתקשרים שהם בדרך, מוציאים את הבצק מהמקרר, בצק עלים בתבנית, מלית, עוד שכבת בצק ולתנור. ארוחת ערב מושלמת וקלה להכנה.
בואו נודה באמת, בורקס גבינה הוא קלאסיקה. אבל כשאנחנו מוסיפים לו זיתים, אנחנו לוקחים אותו לרמה אחרת לגמרי. עזבו משדרג את הטעם, זה הופך את המנה למעניינת יותר, מגוונת יותר ובעיקר – הרבה יותר טעימה.
אם אתם מארחים חברים, רוצים לפנק את המשפחה בארוחת בוקר מפנקת של שבת, או סתם בא לכם נשנוש מהיר וטעים – בורקס גבינה עם זיתים הוא תמיד התשובה. הוא הולך נהדר עם סלט ירקות טרי, צזיקי ליד, והשולחן שלכם נראה נפלא.