מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים הוא משחק ילדים.
בתור ילדה שגדלה בבית של מטבח סלוניקאי עם בורקס בשבת בבוקר, ליד הבורקסים תמיד עמדה קערת צזיקי.
אני זוכרת את אחי הגדול עליו השלום, טובל את הבורקס בצזיקי.
עד היום כשהצזיקי על השולחן, הילדים מעבירים את הקערה מצד לצד.
אחותי פתרה את הבעיה, כדי שלא יתזזו את הקערה המסכנה מצד לצד, אחותי בדרך כלל מכינה צלחות קטנות כדי שכל אחד ימזוג לו לצלחת.
ככה לכל אחד יש את הצזיקי האישי שלו.
לגבי השום, כל אחד והטעם שלו אבל השום חייב להיות דומיננטי, מוסיף המון טעם.
בואו לאינסטוש שלי – תראו בדיוק איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
למי שלא יודע צזיקי זוהי תערובת של יוגורט עם מלפפונים קצוץ דק-דק
והמון המון שום כתוש. אצלנו לא מוסיפים שמיר, אצלנו לא מוסיפים פטרוזיליה,
הצזיקי הוא יוגורט סמוך עם המון מלפפונים קצוצים דק דק ושום.
מאכל חובה ליד הבורקס אצלנו.
הנה דוגמא – מצאתי תמונה של הצזיקי והבורקס ביחד
מבחר של בורקס נוספים תמצאו כאן
מתכונים לבורקס
הצזיקי יש לו מקום של כבוד בשולחן השבת או בשולחן החג אצלנו
ואצלנו אוהבים אותו מאד.
הסוד בהכנת צזיקי כדי שלא יצא כמו נוזל
עליכם להשתמש ביוגורטים סמיכים.
קל מאד להכין את הצזיקי.
קוצצים את המלפפונים דק דק כותשים המון שום
ומערבבים ביחד.
יכולים להוסיף שמיר מי שרוצה לטעם
אבל אצלנו בבית זה לא היה נהוג.
אבא שלי היה מכין קערות של הצזיקי והריח של השום
היה מתפשט בכל הבית.
זכרונות של ילדות הצזיקי.
טעים טעים!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו90 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים
מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים
סוויט דוליIngredients
- 6 גביני יוגורט יווני/עיזים
- 1 כפית שמן זית
- 3 מלפפונים קצוצים דק
- 1 כפית מלח
- חצי ראש שום כתוש
Instructions
- לגבי השום, תבדקו לפי הטעם כמה אתם אוהבים שלא יהיה לכם חריף מדי
- קוצצים את המלפפונים דק דק
- מוסיפים את היוגורט, מוסיפים את המלח ומערבבים הכל ביחד
- מקררים ויש לכם צזיקי מהחלומות!
מה צריך ואיך מכינים צזיקי?
6 גביעי יוגורט יווני/עזים
כפית שמן זית
3 מלפפונים קצוצים דק דק
מעט מלח
ראש שום שלם כתוש
שמיר = לא חייבים לפי הטעם
בקערה שמים את היוגורט וכל יתר המרכיבים ומערבבים.
שומרים במקרר עד להגשה.
